Atacuri de panica??

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Cipcipcip, spuneai ceva de niste carti de self help. Poti sa-mi recomanzi si mie ceva in engleza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Val, eu cred ca orice om, daca doreste sa se schimbe, o poate face in orice moment al vietii, daca este suficient motivat. Deci cu siguranta ca si anxietatea ta este rezolvabila. Adica terapia te va ajuta in masura in care tu doresti asta. Deci revin tot la beneficiile secundare ale simptomului si la sugestia de a le evalua in context terapeutic.
Cipcipcip, din punctul meu de vedere psihoterapia este o solutie. Si orice om, atunci cand gaseste o solutie are motive sa fie fericit. Intr-adevar, consider ca nu este o placere sa constati ca esti nefericit si ca suferi, ca te doare ceva. Dar faptul ca mergi la psihoterapie nu il consider un indicator al gravitatii problemelor, ci un indicator al capacitatii de rezolvare de probleme. Si pentru multi oameni a cauta si a gasi ajutorul de care au nevoie este o sursa de confort nu de autocritica. Nu este o placere sa constati ca ai vreo boala, dar cu siguranta ca solutionarea bolii va fi o eliberare si va genera o stare pozitiva. Mi se pare ca suprapui etapa de identificare a problemei peste cea de identificare a solutiei si asta conduce catre contaminarea solutiei cu o stare afectiva negativa.
Doar sunt atatia oameni cu probleme grave care nu solicita psihoterapie. Deci dupa rationamentul tau, ar insemna ca daca nu fac psihoterapie, nu au probleme, nu?
Eu consider ca un om care si-a identificat problema suficient ca sa stie ce tip de ajutor are nevoie, este puternic. Deci de unde deriva vulnerabilitatea pozitiei de pacient?
Si nici nu cred ca stii ce atitudine poate avea fata de un anumit limbaj u alt om aflat in pozitie de pacient, in afara de tine. Iar pentru impartasirea perspectivei tale iti multumesc.
Si eu ca psiholog nu trebuie sa fiu constienta de reactiile pacientilor. Eu nu sunt nici ghicitoare si nici spiritista. Insa le pot oferi pacientilor permisiunea de a intreba si de a cere ce au nevoie si pot fi disponibila fata de acestea.
Si daca spui ca mesajele mele sunt atat de ermetice, iar tu vei pune o intrebare legata de un cuvant, acest lucru nu va comunica despre tine decat ca esti foarte inteligenta de vreme ce ai priceput tot restul, nu? Eu deja asta cred despre tine.

Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Val, uite carti:

http://www.amazon.com/gp/product/1572244135/qid=1150068404/sr=1-1/ref=sr_1_1/103-0085573-8611044?s=books&v=glance&n=283155

(asta e preferata mea, e deja la a 4-a editie, a fost vinduta in sute de mii de exemplare. trateaza anxiety in general, dar si diferite tipuri de anxietate separat si are exercitii de diverse feluri pe care trebuie sa le faci, te invata cum sa iti faci un program de recuperare. ai "tema de casa" cam o ora in fiecare zi. )

http://www.amazon.com/gp/product/1572242299/qid=1150068404/sr=1-3/ref=sr_1_3/103-0085573-8611044?s=books&v=glance&n=283155

(asta-i de acelasi autor, poti citi la descriere si poti rasfoi ambele carti pe site).

Ambele carti sint absolut superbe si pe mine m-au ajutat enorm. Autorul are experienta indelungata in tratarea anxietatii, e directorul unui centru de anxietate din California si a suferit el insusi de atacuri de panica. Amindoua cartile sint up to date cu ultimele cercetari si descoperiri (psihoterapia a avansat mult in ultimii 10 ani in USA), ceea ce nu se prea poate spune despre psihoterapia care se face in Ro (acum o sa ma bata Principesa).

Daca vrei separat pentru problemele tale, vezi ca sint o multime de carti care trateaza agorafobia numai, de ex, sau panic attacks.
Cartile sint ieftine dar shipping-ul este probabil mai scumput pentru Ro, comanda mai bine de pe site-ul din Marea Britanie (www.amazon.co.uk). Este un site vechi si respectat (de fapt cel mai mare site de carti de pe internet si poti comanda de la ei cu toata increderea. Ia cam o saptamina pina iti ajung cartile).

In rest umbla putin si pe google, o sa gasesti tone de informatie si chiar forumuri.
Ex:
http://www.anxietypanic.com/
http://www.panicattacks.com.au/

Daca te descurci in engleza, investeste in a cauta informatie pe net, merita. Nu umbla pe site-uri romanesti ca sint apa de ploaie. cartile publicate in Ro la fel, am citit eu unele acum citiva ani de te luai cu mainile de cap, dar poate or mai fi evoluat lucrurile

Principesa, tie iti rasp maine, ca acum merg la culcare.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Merci mult Cipcipcip. O sa mi le comand. Mai stiu de o carte Hope and Help four Your Nerves de Claire Weekes. Ai auzit cumva de ea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by Val_

Merci mult Cipcipcip. O sa mi le comand. Mai stiu de o carte Hope and Help four Your Nerves de Claire Weekes. Ai auzit cumva de ea?

Cu placere Cartea de care zici eu personal nu am citit-o, dar stiu ca e bine cotata, e mai veche, dar principiile inca actuale, am auzit numai vorbe bune despre ea.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput