aperititve pentru zi nastere

aperititve pentru zi nastere | Autor: teoprean

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
va rog sa ma ajutati cu retete pentru aperitive. Schimb prefixul in 21 martie (30 ani) si vreau sa fac ceva mai deosebit. M-am saturat de pateuri comandate la cofetarii si pizza la domiciliu. Nu sunt o gospodina buna dar poate devin acum cand nu e prea tarziu. Primesc cu bucurie orice oferta. Va multumesc din suflet si va doresc sanatate si o zi minunata.


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Castraveti umpluti

Ingrediente: 2 castraveti de sera, 125 g branza de vaci, 50 g telemea de oi, 1 lg. smantana, 1 ceapa mica, 40 g unt, 1 leg. marar, 150 g ton in ulei, 1-2 lingurite mustar, sare, piper

Castravetii se curata de coaja (in dungi), se taie bucati lungi de 10-12 cm si se scobesc de miez cu grija. Se presara sare in interior. Jumatate din ei se umplu cu urmatoarea compozitie: branza de vaci se amesteca impreuna cu telemeaua rasa, untul moale, smantana si ½ ceapa rasa. La sfarsit se adauga si ½ din mararul tocat.
Restul de castraveti se umplu cu: tonul bine scurs amestecat cu restul de ceapa rasa, mustar, sare, piper si marar. Se lasa castravetii umpluti 15 minute la rece, apoi se servesc ornati cu frunze de patrunjel si un praf de boia, dulce sau iute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Chec cu masline

Ingrediente: 150 g masline verzi fara samburi, 250 g sunca, 4 oua, 150 g faina, 4 lg. ulei, 150 ml lapte, 1 praf de copt, sare, piper

Maslinele se oparesc, se trec prin apa rece, se scurg si se taie in doua. Se preincalzeste cuptorul.
Se pun intr-un castron faina, praful de copt si 2 varfuri de cutit de sare. In mijloc se face o adancitura, se incorporeaza ouale si se amesteca, turnand cate putin lapte. Se adauga uleiul, maslinele si sunca taiata bucatele. Se omogenizeaza totul si se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune checul intr-o forma unsa cu ulei si se coace cca 75 de minute. Se scoate checul din forma si se lasa sa se raceasca. Se serveste taiat felii sau cubulete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ciuperci umplute

Ingrediente: 400 g Champignons, 3 cepe, 2 lg. unt, 1 ardei iute, 2 lg. patrunjel verde tocat, 250 g branza de capra, 100 g margarina, 4 lg. alune tocate, sare, piper

Se calesc palariile de ciuperci in unt si se lasa sa se scurga pe o hartie. Se umplu cu ceapa si ardeiul iute tocate si amestecate cu patrunjel, branza, margarina, alune, sare si piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Crema de branza cu vin si coniac

Ingrediente: 500 g telemea de oi, 700 ml vin alb sec, 1 lg. faina, 2 paharele coniac, 1-2 catei usturoi, 3-4 boabe de piper

Peretii unui tuci se freaca bine cu usturoi, se toarna vinul, se adauga branza taiata cubulete si piperul; se fierbe la foc mic, pana se obtine o pasta mai subtire. Se adauga faina dezlegata cu putina apa calda si se mai da un clocot. Se stinge focul, se toarna coniacul si se serveste cu paine prajita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teoprean spune:

esti ceea mai dulce fiinta si iti multumesc din suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Gustari romanesti

Ingrediente: 4 carnati oltenesti, 400 g ficatei de pasare, 400 g pasta de mici, 400 g cascaval feliat, 1 ou, faina, pesmet, sare, piper, cimbru, ulei

Carnaciorii se rasucesc sub forma de rotocoale. Ficateii se curata si se condimenteaza cu sare si piper. Se formeaza mititei din pasta pregatita.
Mititeii, carnaciorii si ficateii se aseaza pe gratarul incins.
Feliile de cascaval se tavalesc mai intai prin faina, apoi prin ou batut si pesmet. Se prajesc apoi in baie de ulei incins.
Gustarile se servesc calde si se pot garnisi cu diverse sosuri (de ardei si rosii, de mustar sau de castraveti cu iaurt). Alaturi se aseaza paine alba proaspata si un vin rosu, sec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Pachetele de sunca

Ingrediente: 250 g sunca (feliata subtire), 5 castraveciori murati, 100 g ciuperci, 2 catei usturoi, 200 g maioneza

Castraveciorii si ciupercile se toaca marunt, apoi se amesteca bine cu maioneza si usturoiul zdrobit. Feliile de sunca se umplu cu aceasta compozitie si se leaga cu tulpini de patrunjel sau marar inmuiate prin oparire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tartine asortate

Se sfarama intr-un castron 2 galbenusuri fierte tari, se adauga 300 g branza de vaci, o lingura de unt, o ceapa mica tocata marunt si sare. Se freaca bine totul, pana se obtine o crema.
Se freaca 150 g sunca trecuta de doua ori prin masina de tocat cu 150 g unt, pana se omogenizeaza. Se adauga o lingura de coniac, sare si piper, dupa gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tartine la cuptor

Ingrediente: 300 g ceapa, 1 lg. ulei, 2 lg. bere blonda, 150 g cascaval ras, 150 g salam, 1 paine bagheta, 2 lg. unt, patrunjel verde tocat

Ceapa se taie rondele, se caleste usor in ulei, apoi se stinge cu bere. Cascavalul se amesteca bine cu unt si patrunjel verde. Painea se taie in doua, apoi jumatatile se taie pe lungime.
Tartinele se ung cu branza, se pune apoi ceapa si salamul taiat cubulete. Deasupra se pune restul de branza, se presara patrunjel si se lasa la cuptor 15-20 de minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

crakeri cu rulada de cascaval
1 Pachet crema de branza cu verdeata
1 Pachet Crema de branza simpla
2 felii sunca presata
2oua fierte tari
9 felii gouda
1ceapa mai mare,sare,piper,curry
sunca,oula fierte tare,1 felie cascaval,ceapa se dau prin masina de tocat sau la robot pina se maruntesc.apoi se amesteca cucrema de branza,sare,piper,putina verdeata tocata.
se intinde apoi pe cele 8 felii de gouda,se ruleaza si se pune fiecare bucata in folie de aluminiu la frigider.cel mai bine este sa le faci seara.
se taie apoi felii de 1cm si se pune cate o felie pe un biscuite sarat.
se servesc ca aperitiv.


14+




Mergi la inceput