Iubirea si atractia sexuala
Raspunsuri - Pagina 3
Mara76 spune:
Doareu, mi-a placut foarte tare mesajul tau. Fara sa te superi pe mine, dar n-am mai vazut atata idealism de mult.
Stii, ce ti-a spus sotul tau, genul asta de sinceritate, e unul din lucrurile pe care eu le pretuiesc la sotul meu: capacitatea asta de a spune ceea ce gandeste, chit ca uneori doare, pentru ca imi doresc sa-l cunosc cat mai in profunzime pe omul pe care il iubesc. Si daca asta e o fateta a lui, atunci prefer sa o stiu. Si da, eu n-am intalnit pana acum barbat care sa gandeasca asa cum sperai tu, indiferent de cat de indragostit este de partenera lui. Probabil pentru tine este socul atat de mare pentru ca tu esti altfel decat el. Ei uite ca eu, in ciuda dragostei pentru omul meu, tot mai am ochi pentru altii, dorinte... iar sotul meu stie. Dar la fel de bine stie si ca as fi incapabila sa-l insel. Oi fi eu mai perversa sau doar mai sincera... nu stiu cat de mult conteaza aspectul asta. Ideea este iti faci rau si tie, dar mai ales relatiei voastre. Nu-ti imagina ca el nu simte raceala ta, ca nu a facut legatura intre conversatia respectiva si distanta dintre voi. Consecinta? Eu cred ca ai pus un zid intre voi, data viitoare cand va simti nevoia sa-ti marturiseasca ceva neplacut despre el se va gandi de doua ori inainte sa deschida gura si cel mai probabil n-o va mai face. Si uite asa apara adevarata distanta intre voi. ![]()
Vorbeste cu el. 
addinel spune:
doareu, in timp ce citeam mesajul tau m-am trezit cu un zambet larg pe fata. imi pare bine ca exista oameni, femei ca tine- senine la suflet.
un singur sfat vreau sa iti dau. e minunat ca ai vazut doar roz pana acum si iti doresc sa fie inca multa vreme de acum incolo totul la fel de roz pentru tine. DAR deschide ochii larg si observa si albul, negrul, gri-ul, nunatele toate... cel putin ca sa stii ca exista si ele pe pamant.
nunta mea
ina78 spune:
Draga mea, o sa incerc sa-mi spun si eu parerea.
Cred ca barbatii percep diferit sexul de dragoste, dar nu le confunda, in timp ce pentru femei cele doua notiuni se cam imbina si greu deslusesc daca e vorba de una sau alta.
Bine, nu pot generaliza, pentru ca nu sintem identici, nu gindim la fel si nu percepem la fel, dar experienta mea cam asta m-a invatat.
Un batbat trece mai usor peste o partid de sex si-si reia viata din punctul lasat, in timp ce pentru o femiei implicatiile sint mult mai mari.
Cit despre casnicia voastra, tu il iubesti, el te iubeste, sinteti sinceri unul cu celalalt, asa ca nu vad de ce atitea probleme. Orice barbat cred eu, si orice femeie intoarce capul dupa "ceva frumos"... sau isi clateste privirea.
"Cata dreptate ai...numai ca aici pe forum sunt mai mult fete cuminti, iar alea de-s "in calduri" se dau si ele de cuminti pe aici...really...cunosc una pe-aici ( nu aici, la acest subiect, ci aici pe forum), cunostinta veche, se da de femeie maritata, cu ochelari de cal, dar numai eu stiu ce-i poate pielea...
No ofense, dar EXISTA ...SI E MULTE!"
- nu cred ca putem generaliza sau spune despre cineva ca este "in calduri" - nu cred ca fara nici un motiv o femeie sau un barbat ar putea fi asa... Ceva nemultumeste, ceva este rau, ceva nu merge...
Nu poti critica sau categorisi pe cineva asa... Nu stii ce e in sufletul persoanei respective sau ce a adus-o in acea stare, jignitor formulata ... "in calduri"
Ce inseamna pentru tine fete cuminti? oare cele care tac, nu comenteaza, nu au drept de replica...??? Sau cele care ignora ceea ce simt sau ce percep...?
scuze daca n-am inteles eu bine mesajul tau sau daca am fost cam acida, sau poate pur si simplu m-am bagat ca "musca-n lapte", dar chiar am simtit ceva cind am citit mesajul tau.
smaranditza spune:
Salut!Am citit impreuna cu sotia problema ta, si am decis ca iti voi raspunde eu, ca sa intelegi cum vede un barbat lucrurile.
Imi pare rau ca nu stii foarte multe despre diferentele majore dintre barbati si femei. S-au scris tomuri intregi pe aceasta tema. Exemple ar fi "Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus" de John Gray, "Cum sa-ti intelegi sotul", "Cum sa-ti intelegi sotia" de Gary Smalley. Iti recomand sa cauti vreo carte buna care trateaza diferentele dintre barbati si femei (fizice, mentale, emotionale, etc), si vei descoperi ca sotul tau e absolut normal.
Iti voi cita doar cateva din diferentele sexuale, pe care le remarca Gary Smalley in cartea sa "Cum sa-ti intelegi sotia":
"Impulsul sexual al femeii tinde sa fie legat de ciclul menstrual, in timp ce impulsul sexual al barbatului este aproape constant. O femeie este stimulata mai mult prin atingere si cuvinte romantice. Ea este mult mai atrasa de personalitatea unui barbat, in timp ce barbatul este stimulat prin vaz. De obicei, un barbat nu prea face diferenta intre femeile de care se simte atras fizic..."
In lumina acestor (si a altor) diferente, ceea ce ti-a zis sotul tau e un adevar, si merita toata aprecierea ta pt ca e constient de aceasta. Asa ne-a facut Dumnezeu: diferiti.
Insa, nu trebuie sa se opreasca lucrurile aici. Chiar daca un barbat e atras sexual prin ceea ce vede, asta nu inseamna ca il indreptateste sa actioneze ca atare. Atractia si impulsurile fata de alte persoane (decat sotia), trebuie infranate. Ispita vine la oricine, dar intrebarea e cum sa raspunzi la ea. "Nu poti opri pasarile sa zboare deasupra capului tau, dar le poti impiedica sa nu-si faca cuiburi in cap".
Cred ca sotul tau a fost sincer cu tine, si merita crezut. Incearca sa-ti revizuiesti comportamentul fata de el. Altfel, isi va pierde increderea in tine si ii va fi mult mai greu sa-ti marturiseasca sincer ceea ce gandeste. Asigura-l de dragostea ta, care il va tine tare in fata ispitelor si il va ajuta sa-ti ramana mereu fidel (fizic, dar si mintal). Sotia mea cu mine va dorim mult succes si DRAGOSTE.
Speram sa auzim de bine!
ellej spune:
Nici mie nu-mi convine sa stiu ca EL poate fi atras si de alta, dar ... Stiu ca nu ma inseala si ca ma iubeste, asta conteaza la urma urmei, nu? Parca poti sa-i ceri sa nu vada ca tu ai 30 si fata de una de 20 esti mai putin "fresh"? Sau ca pur si simplu alta arata mai bine, fizic vorbind?
Off topic: Ina78, inteleg ca Fiquelle o cunoaste pe persoana "in calduri", deci nu generalizeaza. Sau crezi ca nu exista nemernici/nemernice care pur si simplu isi bat joc de partener si il inseala pe unde pot fara sa-si piarda somnul pe chestia asta? Da-mi voie sa-ti spun ca am cunoscut genul asta de oameni de doi bani. E drept erau barbati, dar sunt sigura ca exista destule versiuni feminine ale respectivilor, care n-au nici o jena existentiala.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
ina78 spune:
"Off topic: Ina78, inteleg ca Fiquelle o cunoaste pe persoana "in calduri", deci nu generalizeaza. Sau crezi ca nu exista nemernici/nemernice care pur si simplu isi bat joc de partener si il inseala pe unde pot fara sa-si piarda somnul pe chestia asta? Da-mi voie sa-ti spun ca am cunoscut genul asta de oameni de doi bani. E drept erau barbati, dar sunt sigura ca exista destule versiuni feminine ale respectivilor, care n-au nici o jena existentiala."
- sincera sa fiu nu prea cred in totalitate in existenta acestor oameni.
De ce ar sta linga cineva daca n-r fi fericiti? Sau daca nu s-ar simti impliniti?
De ce sa faca rau? Poate pur si simplu nu sint intelesi, nu sint crezuti, nu sint apreciati.
numeioana spune:
Doar tu,
cred ca esti o persoana deosebita. Si mai cred ca sotul tau te iubeste foarte mult. Nu da cu piciorul poavestii voastre de dragoste din cauza unui lucru atat de banal. Sper sa iti fi intrat deja in cap faptul ca asa suntem facuti, pentru ca nu cred ca exista barbat sau femeie pe lumea asta care sa nu fie atras/a, intr-un moment sau altul, de o persoana de sex opus. Poate de Angelina Jolie sau de Brad Pitt sau poate de un om pe care l-ai vazut pe strada... Esti in perioada in care nu ai ochi decat pentru el, dar peste ani o sa razi cand o sa-ti amintesti de subiectul asta. Nu fi trista! Asa credeam si eu atunci cand ma indragostisem prima oara...ca iubirea presupune sa nu vezi persoanele din jurul tau.
Ai incredere in continuare in sotul tau si fii multumita ca e sincer cu tine. Cred ca e un lucru indispensabil intr-o casnicie. Si nu uita: una e sa te uiti si alta e sa inseli...
Ioana
crissandrada spune:
DOAREUnu cred ca e o problema atat de grava incat sa nu il mai iubesti si sa nu il mai imbratisezi.
Cand merg cu sotul meu pe strada ii arat chiar eu cate o fata care arata super. Se uita comentam impreuna si trecem mai departe. Se uita si din proprie initiativa, trebuie sa recunosc dar atat timp cat ramane la acest stadiu nu ma deranjeaza.
Si eu ma uit dupa un barbat, in special la 'posteriorul' lui dar asta nu inseamna cu sotul meu e mai putin atractiv sau ca il insel. Si el stie.
Hai nu te mai gandi la asta. Cum au spus si fetele greseala lui e ca a fost prea sincer iar tu nu erai pregatita sa auzi asta.
De multe ori cand deschizi o discutie trebuie sa fii sigur ca accepti tot ce auzi.
Criss
si Andrada
(12.09.2002)
‘Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea, invat de la fiecare trecator’ - Emerson
http://photos.yahoo.com/criss80serg
LUIZAM spune:
Parerea mea este ca toti barbatii sunt plamaditi din acelasi aluat. Doar ca unii se manifesta mai mult, altii mai putin. Unii in gand, altii in fapte.
Nu stiu daca avem puterea sa-i aducem pe drumul cel drept pe cei care mai o iau din cand in cand pe aratura. Eu cred ca toate incercarile noastre nu fac decat sa ne dovedeasca o data in plus cat suntem de slabe in fata lor. Adica de ce ei au voie sa calce stramb si noi trebuie sa-i iertam, sa ne rugam cu cerul si cu pamantul sa ramanem impreuna, sa reaprindem flacara cum se spune.
Mi se pare de-a dreptul absurd, desi, poate, in unele cazuri da rezultate (daca poti numi asa fapta de a ramane in cuplu cu un partener care te-a inselat candva, sau care se gandeste sau i se scurg ochii dupa "prospatura").
Am sa va povestesc pe scurt o istorioara a cuplului nostru ca sa vedeti ca exista cazuri si cazuri, unele mai usurele altele, chiar grave.
Suntem casatoriti din dragoste de 6 ani. Suntem intelectuali. De 7 luni viata noastra s-a schimbat cu 180 grade. S-a nascut o fetita. Este ceea ce ne-a facut sa devenim mai reci unul fata de altul. Poate este ceva de moment, dar nu cred. Suntem mai obositi, mai nervosi, desi speram ca un copil in viata noastra sa ne faca mai fericiti. Nici viata intima nu mai e ff stralucita, desi nici inainte nu era cine stie ce.
De ceva timp am constatat cu stupoare ca sotul meu se masturbeaza, frecventeaza site-uri xxx si filme dupa 1 noaptea. Am ramas socata. I-am marturisit tot si a negat cu nonsalanta.
M-am simtit ca o carpa de sters pe jos. Mi-a spus ca a fost doar curios. Mi se pare ca acesta este un mod grosolan de a insela. El a zis ca nu, ci este doar o simpla curiozitate. Oare?!
Am hotarat sa divortez. Cred ca asemenea gesturi nu pot face decat oamenii bolnavi, sau cei obsedati sexual.
Sunt totusi derutata. Nu stiu daca este cel mai bun moment, cand avem impreuna un bb atat de mic. Nu ma simt in stare sa iau viata in piept singura. Sufar enorm cand sunt lovita de singuratate.
Am citit multe posturi pe forum si mi-am dat seama ca ar trebui sa lucrez cu noi doi, dar efectiv nu am imp si nu mai am rabdare. Si parca nici din partea lui nu simt un teren fertil.
I-am spus ca vreau sa divortez si m-a intrebat sec: "Si copilul cu cine ramane?" Am raspuns: "Va stabili legea". La care el a zis: "Si tot ce-am construit impreuna?" Eu am raspuns "tOT LA FEL".
Prin urmare, pentru el nu e nimic anormal ca n-am mai fi impreuna ci doar ce se va intampla cu copilul, casa si masina.
Mi se pare de-a dreptul ridicol si pur si simplu jignitor.
Iata, pe scurt, unde poate duce o relatie sexuala aproape inexistenta si o lipsa de comunicare accentuata.
Barbatii sunt atrasi de sex, oricare ar fi conditiile prin care trec la un moment dat.
Nu putem nega asta. Este un virus de care nu pot fi vindecati.
Voi ce parare aveti dragilor de acest caz?
mikiduta
daniela_b spune:
Luiza, cu riscul de a te soca eu spun ca sotul tau nu face nimic iesit din normalitate, in situatia data.
Desigur asta este o parere ce-mi apartine si nu am pretentia ca e corecta si pentru altii.
Daca ti se pare cu totul si cu totul inacceptabil si crezi ca e "bolnav" sau "obsedat sexual" se pare ca nu-l intelegi si chiar vrei sa te desparti de el, pentru ca nu-l intelegi.
Nu te pot sfatui pentru ca imi dau seama ca este vorba de niste principii pe care le ai si peste care eu nu pot trece pentru ca nu le pot lua in considerare.
Oricum, daca vrei, totusi, sa mai faci incercari si sa nu ajungeti la despartire din pricina ca sotul tau se masturbeaza si se uita la filme XXX, incepe prin a darima imaginea pe care o ai despre sex.
Sexul nu este un "virus"!
Sexul (inclusiv autosatisfacerea) nu este "obsesie bolnava"!
Daca poti intelege asta, ai facut deja primul pas...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii