Szeged - 5
Raspunsuri - Pagina 6

asi spune:
Mika sa-ti traiasca fasolica si asa aflam curand ce este!
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan

Mi-Ka spune:
Scria cineva mai in spate - imi cer scuze ca nu mai retin numele- ca ar vrea sa mearga cu autocarul la Szeged. Eu am vazut ieri pe drum un autocar pe care scria Arad - Szeged si daca cineva vrea sa mearga ar trebui sa intrebe pe fetele din Arad. Cert este ca exista cursa asta.
Imi cer scuze inca o data ca nu mai tin minte .
Pup
Mi-ka

pussi spune:
MIKA deci fara cafea? Si fara barfe? M a bucur pentru tine ca ti-ai vazut samburele de viata din burtica!!!
ASI tu nu trebuiai sa fi la laparoscopie? Esti deja casa?
Thabita Tu cum esti cu moralul? Pe o scara de la 1 la 10 unde te afli ca sa stim cum sa te abordam?
Pupici
PUSSI

asi spune:
Pussi in 28 fac laparo.Ce bine ar fi sa fiu acasa deja!
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan

andicu spune:
Hello fetelor!
Asi,face laparo martea viitoare, nu-i asa Asi?
Mi-Ka, sa-ti traiasca fasolica!
Tabi, chiar, zi-ne, cum esti azi pe o scara de-aia de care zice Mi-Ka?sper ca e cu 10!!!
Mirabella, succes maine!!
Eu nu fac nimic. Sunt inca la servici si astept sa plec acasa !
Va pe toate!
Andreea.Pozele mele

pussi spune:
Fetelor, nu vreau sa va sperii, dar am citit tot aici pe forum ca FIV-ul implica unele riscuri( ex. extrauterina).
INTREBARE 1.: imi spune si mie cineva care sunt riscurile? Cica medicul iti da o lista cu riscurile inainte sa faci FIV.
INTREBARE 2.: cate fiv-uri poti sa faci? maxim?
PUSSI

pussi spune:
red]INTREBARE 3[/red]: Pot sa spun dr. ca vreau gemeni? Sa nu radeti de mine, dar chiar vreau 2 copiluti, m-qar bucura sa fie gemeni. Cati embrioni trebuie introdusi pentru gemeni?
INTREBARE 4 Daca mie imi trebuie 3 luni de ruperare dupa laparo( THABITA si eu stau pe tusa ). Dupa cat timp de la inceputul stimularii pot sa fac FIV?
STiu ca ati discutat si rediscutat toate astea dar ce sa fac acum m-au apucat si pe mine intrebarile. Sa nu aveti curajul sa ma pasati in alta parte
.
Scuze ca, dar sper sa ma suportati
Si pentru raspunsuri aveti si
PUSSI

mirabela11 spune:
Ceau fetelor!
Pussi o sa-ti raspund la intrebari, dupa cunostinta mea.
La intrebarea 1: riscurile FIV sunt in primul rand hiperstimularea ovariana, care poate aparea la un nr.de zile de stimulare, daca dozele nu sunt controlate.Dureri, abdomen umflat,in final se impune interventia chirurgicala de urgenta.Stai linistita, la Szeged se face protocolul scurt, cu doze progresive si bine controlate.
Un alt risc il presupune anestezia,(ca la orice anestezie, de aceea se cer multe analize, EKG).Alt risc il presupune punctia, gandeste-te ca se intra cu un cateter in cavitatea abdominala, printre vase, exista riscul de perforare a unui vas de sange, se ajunge la ovar si se extrag foliculii.Si aici iti spun sa fii linistita ca ai de a face cu profesionisti(cred ca la Leliutza sau Mi-ka era un vas de sange pe unul din ovare si nu au riscat ).
Cea mai putin riscanta procedura a FIV este Et-ul, se face fara anestezie,fara dureri , in 10 minute esti gata.
Intrebarea 2.Stimularea se face dupa o luna de anticonceptionale si pe protocolul scurt cam 6-7 zile, timp in care esti monitorizata si masurati foliculii in vederea stabilirii datei de punctie.Toata treaba dureaza cam 2 saptamani maxim cu tot cu ET.
Intrebarea 3 Tu poti sa spui ca vrei gemeni, dar totul depinde de nr foliculilor si mai ales de calitatea lor(sa fie maturi si sa contina ovule.Eu am avut in total 4 foliculi din care 2 maturi si din astia doar unul a avut ovul, deci un singur embrion , de buna calitate ,dar care nu s-a prins.
Ei analizeaza in functie de varsta ce nr.de embrioni transfera(peste 35 ani cred ca 3, sub 30 ani 2).La momentul potrivit sa vorbesti cu dr.despre asta.Oricum depinde de reactia organismului tau si mai ales de D-zeu.
Intrebarea 4nu stiu sa-ti raspund , n-am facut laparo, dar e bine sa intrebi dr.
Mi-kapdentru fasolica ta si
pentru tine
va pup pe toate
Mirabella 11