Copilasi de Mai-Iunie 2004 (70)
Raspunsuri - Pagina 14
madutza spune:
Buna dragelor,
Ioana, arata fosrte bine hotelul unde vreti sa va duceti? Pe cand concediul? Ce curaj ati avut sa o lasati pe Rebeca pe cal...cred ca si io as fi facut la fel ![]()
Laureta, nasoala rau situatia cu cresele si gradinitele, spuneau si la TV. Hai ca pana la urma o sa gasesti ceva, asa cum imi gasesc si eu job
. Ma bucur ca a iesit bine RMN-ul!
Carmen, ce face burtica? Macar te-ai odihint si tu cat a dormit Iustin? Daca vezi ca tot nu face la olita, mai fa-i pauza 2-3 saptamani. Cand va fi el pregatit va face, nu te impacienta. Ma bucur ca il calesti si nu raceste. Eu ma uit la fi-mea ca are gatul cam rosu de o saptamana, dar nu are nimic...O las in pace.
Diana, mamico, ma bucur ca e bine Timeea si Iustin. Mai ai la un colt! Nu imi vine parca sa cred...
Cris, mult succes la gradinita! Wow ce bine de Amy, este foarte bine ca participa la activitati. Singura chestie e cu racelile in colectivitate, dar la mama ta sunt sanatosi cred, nu ca in mizeriile de orase.
Cami, pt. costume poti sa te duci la House of Art (desi eu nu prea ma impac cu croiala lor), Lo Spacio, Ma Damme, Jo&Flo, Nikky Fashion (in Unirea, aripa Calarasi - foarte frumoase si la preturi pt. toate buzunarele...Sa stii ca acum si in aripa Calarasi sunt multe magazine noi si cu lucruri dragute.
Irinel, de apropie cu pasi repezi....Asa e, mai ales bunicii si cei din generatie mai veche se minuneaza ca nu au vazut asa copii destepti, dar toti sunt asa. De Lili ce mai stii?
Nicoleta, cum te mai simti? Ai fost la doctor?
Cius, ai mare noroc de ajutorul lui Roxi, nu-i asa?
Fetelor, noi nu mai avem noutati. Suntem fericite ca e frumos afara. Ieri am fost la Slanic, in salina. Foarte ciudata senzatia. Au amenajat si ei act de cat, sunt leagane, tobogane, masinute electrice de inchiriat. Erau foarte multi copii, probabil cu probleme. Ma oftic ca nu mi-a dat prin cap sa mergem cu ea toata iarna, acolo era temperetura constanta 12 grade si in week-endurile cand era urat afara am fo putut sa o ducem la aerosol.
Cam asta. Va pupic!
Madutza
si Mariuca
(17 Mai 2004)
Bebe Beca spune:
Madutza, eu zic ca arata bine, intra pe linkul dat mai sus. La inceputul lui august vom merge, nu stiu exact data. O sa stam vreo 12 zile.
In salina au dus tobogane si leagane? Sau afara?
Astazi iar nu a dormit Rebeca la pranz si pe la 7 am iesit afara. Abia la 10 am reusit sa intram in casa. Dara fost frumos.
Ioana si
Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
pd spune:
Sa va povestesc ce a facut Cristina in seara asta. Stateam in sufragerie la televizor si ea se juca pe langa mine si la un moment dat a venit in fuga din celalalt capat al camerei, mi-a sarit in brate si s-a proptit cu mainile exact in operatia mea. Am certat-o, dar nu prea tare, i-am spus ca trebuie sa inteleaga ca pe mami o doare operatia daca ea sare exact pe ea. N-a zis nimic si peste cateva minute a plecat din camera. Eu o tot strigam si ea nimic. La un moment dat vine din bucatarie cu o prajitura Magura din aia cu ciocolata, in mana, pe care eu o desfacusem dupa-amiaza sa o mananc si renuntasem la ea si se urca pe canapea langa mine si imi da sa musc din ea, pana am mancat-o pe toata si se tot lipea de mine.
Fata a vazut ca m-a suparat si mi-a adus ceva dulce sa ma impace.
Ma uitam la ea ce fericita era ca mancam de la ea si ca mi-a trecut supararea. Mi-au dat si lacrimile asa m-a impresionat la ce a dus-o pe ea capul.
Dupa ce am terminat de mancat se uita la ambalaj si inghitea saraca in sec, dar nu incerca sa linga ciocolata ramasa.Ei nu-i dau ciocolata si stie ca nu are voie.
Si dupa asta s-a dus si a aruncat hartia la gunoi.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
Poze
Poze noi si Poze Craciun
Vacanta Antalya
Carmenbr spune:
Fetelor, puteti sa ziceti ca sunt o mama sarita de pe fix, dar eu tot trebuie sa intreb.
Am plecat sambata cu tot familionul (noi doi, Eric si tataie) intr-o mini vacanta pana duminica. Totul a fost relativ ok pana sambata seara cand ne-am dus sa mancam la un restaurant. Slava Domnului ca nu era de fitze, ca nu stiu ce faceam. Fetelor, atunci am constientizat ca eu nu pot pleca anul asta in vacanta cu Eric nici macar 5 zile (ca fara el nu ma duc nicaieri). Nu a stat o secunda, a alergat tot mereu prin restaurant, a desfacut toate servetelele incare erau tacamuri, a luat matura de la locul ei si sa mature(e innebunit dupa maturi), se suia pe scaune si canapele si nu se oprea...ce mai, am zis ca mor. A trebuit sa ies cu el afara pana a venit comanda, ca altfel cred ca ne dadeau aia afara.
Dimineata, la mic dejun la fel. Erau 2 fetite de 3 si 4 ani, numai dupa ele, unde erau fetitele si el. Sa se suie pe scaunele la ceilalti care mancau, orice numai sa nu stea in loc. M-am speriat de cata energie avea in el, sa nu mai spun de incapatanare.
Asa ca fetelor, chiar daca aruncati cu caramizi si spuneti ca am innebunit, eu m-am gandit daca n-o fi bolnav de ADHD, stiti voi boala aceea cu deficit de atentie. Ca eu nu stiu daca e normal sa fie asa. Slava Domnului ca nu e tot timpul asa, doar cand vrei sa-l imbraci alergi dupa el, prin magazine nu are rabdare sa stea locului, sau in casa trebuie sa alearga mereu, sa se catere pe ceva sau cineva. Are si momentele lui cand se uita la Baby Einstein sau cand e obosit seara si se tolaneste in pat si sta linistit acolo. Dar in rest e ENERGIZER BUNNY!
Eu chiar nu stiu ce sa mai cred. a inceput sa rupa cuvinte, dar putine pt varsta lui (21 luni), cred ca vreo 10-12, nici gand de asociat 2 sau 3 cuvinte. Nu are rabdare sa citim decat 1-2 minute, cartonase cu animale si culori 2-3 minute. In schimb stie cum fac catelul, pisica, vacuta, oita, maimuta si leul, recunoaste mai multe animale decat cele care fac zgomote si stie 2-3 culori(rosu, galben, verde). Danseaza dupa muzica de cate ori aude muzica, topaie si da din maini si tine minte cum functioneaza orice jucarie daca ii arati.
V-am dat mai multe detalii ca sa vedeti o imagine de ansamblu sa pueti sa-mi spuneti parerile voastre, ca eu una mi-am pierdut rabdarea pt prima data si l-am luat de o aripa si am iesit cu el afara din restaurant sambata.
Nu mai vreau sa zic de crizele specifice (sper eu) varstei, ca avem din plin, eu fiind singura consistenta in luarea deciziilor, sotul si tata facandu-i mereu pe plac, sa nu mai planga. Bine-nteles ca am incercat si time out 1 min, dar zbiera mai incet la incep minutului, decat la sfarsit. Era jale cand m-am intors si cred ca l-am si speriat cand i-am inchis usa la camera si l-am lasat acolo 1 minut, ca atunci cand m-am intors m-a luat disperat in brate si in noaptea respectiva m-a stigat saracul de cateva ori si tresarea speriat. mama denaturata ce sunt! Bine-nteles ca nu a invatat nimic din acest time out si povestea a revenit pe tapet ziua urmatoare.
Asa ca eu sunt in lipsa acuta de solutii si va cer voua parerea daca este normal copilul meu sau nu.
Imi cer mii de scuze ca v-am zapacit cu problema mea, dar chiar sunt ingrijorata.
Cris, felictari noii mamicute si bine-nteles felicitari pt prima eleva de gradinita din grupa.
Vanessa, putere multa caci ai mare nevoie sa mergi mai departe. Sanatate multa si tie si lui Cata si nu in ultimul rand mamei tale. Apropos, cate randuri de maselute trebuie sa aiba piticii, ca noi acum avem toti dintii, inclusiv caninii si 1 rand de maselute. Mai trebuie sa iasa vreunul?
Nicoleta, fugi mama la doctor ca Bia are nevoie de o mama sanatoasa, ca oricum esti slabuta rau de tot.
Irinel, in sfarsit te mai vad si eu. Bine ca esti bine. Sper ca ai primit mesajul meu de pe telef fix. Pupici lui Danut nazdravan.
Laureta, slava Domnului ca nu e nimic la coloana, ca restul se rezolva mai simplu.
Paloma, pupa mama fata ca e tare dulce.
Ioana, vacanta placuta. Asteptam pozici de acolo ca voi mereu ati avut vacante frumoase.
Madutza, lasa mama ca gasesti tu job, ce-i al tau e pus deoparte. Slava Domnului ca Ana nu a mai facut raceli asa nasoale.
Diana, astept si parerea ta ca medic. Pupici Timeei (imi place numele de mor) si lui Danut.
Anacami, ia fa-mi tu o vizita si hai sa mergem pe la mall ca si eu am nevoie de niste cumparaturi, dar nu ma las dusa. Fain de tot "tronul" lui Sebi.
Cius, vreu si eu s-o imprumut putin pe Roxy sa ma scoata din situatii de kko cand Eric se pune pe arcuit si zbierat.
Laurina, condoleante. Sper ca sotul e putin mai bine.
Alus, ce bine ca Julia e mai bine. Las ca vine acusica vremea frumoasa si stati si voi pe afara.
Fetelor, inca o data va implor spuneti-mi daca e normal ce face Eric, macar s-o iau din timp cu doctorul. Iar daca sunt paranoica, chemati-ma la caramizi!
V-am pupat dulce pe toate si pe toti puiutii vostrii,
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Ericutzul meu bebelus
Am un anisor deja!
mephala30 spune:
Neatza!
Madutza, suntem bine, eu cresc precum aluatul de cozonac.
Asa voi face cu olitza, voi lua o pauza. Doar ca ma sperii: daca trece de 2 ani si nu face la olitza? Pana cand?
Carmen, eu zic sa te linistesti: iti creeezi singura probleme.
In multe privinte l-ai descris pe Iustin, si eu zic ca el e un copil perfect normal. Chiar daca nu leaga 2 cuvinte, nu stie sa numere pana la 10 in 3 limbi...etc....etc...
Cu siguranta ca te vor linisti si fetele cu mesajele lor.
Relax!
Carmen si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin
mephala30 spune:
Am uitat...
Madutza, de cand cu sarcina, am si eu program de somn, o ora, in timp ce doarme Iustin.
Paloma, draguta tare Cristina!
Iustin papa 'cacu' (adica ciocolata), ii dau cate o patratica pe saptamana, de regula in week...sau cand se nimereste. Si ii place tare mult!
Carmen si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin
acris spune:
Buna dragele mele,
Pupici
: Diana, Irinel, Carmen (mephala)

Mey, ce trece timpul....ce frumos de voi
Mona, tu ce mai faci??? N-ai mai intrat pe la noi.
Carmenbr, si eu zic ca nu trebuie sa-ti faci griji in privinta lui Eric. AL tau e cuminte fata de ce-am vazut eu la alti baietei de varsta lui.
Madutza, multumim.
Intr-adevar,in gradinitele de la tara nu racesc copiii asa des ca in cele de la oras. Educatoarele sunt mult mai atente si grijulii, fara sa primeasca "spaga".
Nu stiu, intotdeauna oamenii de la tara sunt mai buni, mai curati sufleteste.
Comparativ cu gradi din oras unde am avut-o pe Amy in toamna, aici este mult mai bine (probabil ca este si mama la mijloc). Conditiile sunt aceleasi (dotari, activitati..etc)
Sa va zic ce "pozne" face Amalia la gradi (mama a zis ca o muta la alta grupa, la o alta educatoare ca asa este bandita rau).
Ieri, povestea mama, ca fiecare copil trebuia sa spuna o poezie cu anotimpul primavara si in mom. in care un copil se ridica dupa scaunel sa recite, Amy il punea sa stea jos
: "TU, TACI!". Sau daca apucau bietii copilasi sa recite, iar se ducea la respectivul si ii spunea "GATA...JOS" .
Fata mea face legea acolo...o "nenoroceste" pe mama, n-o lasa sa duca nici o activitate pana la capat.
In schimb, sta f. cuminte cand copiii canta. Atunci participa si ea.
Cam atat...cred ca o sa am in fiecare zi ce sa va povestesc.
Va pup pe toate si toti puiutzii vostri !
Cristina si Amalia (20.04.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii
Poze
vanessa ionescu spune:
am fost si noi pe afara. Catalin e in continuare mucios si tuseste dar am zis ca nu se mai poate. Si mai ales ca-i cumparasem o tricicleta si se juca bietul copil cu ea prin casa.
Si am iesit si ne-am plimbat si am fost pana la fosta gradinita a lui Andu si am intrat ca era educatoarea lui de servici. L-am bagat pe Catalin si la grupa mica si la grupa mijlocie. Nu mai vroia sa pleca. Le-a mangaiat pe toate fetitel, s-a jucat cu toate jucariile. Tare cuminte a fost si i-a placut tare mult. Ma rugau educatoarele sa-l mai aduc si mi-au zis ca daca vreau pot sa-l si las. Vedeti ce inseamna sa "ai pile"? De fapt e excperienta cu Andu. Dar eu nu vreau sa-l dau la gradinita aia. E curata, mancarea e foarte buna. Dar sunt foarte multi (30) in grupa. Asi vrea sa incerc cu una particulara macar in primii 2 ani. Si in plus, la gradinitele de stat nu se prea fac limbi straine. Engleza 30-60 minute pe saptamana si atat.
In rest nu cred ca e mare diferenta. La Andu nu m-am orientat catre una particulara pentru ca, pe "vremea lui" nu prea erau iar cele care erau se gaseau foarte departe de noi si erau si prea scumpe parca. Si acum sunmt scumpe, dar am mai imbatranit si noi si ne descurcam ceva mai bine.
Joi dimineata ma duc cu mama la Elias sa vedem cand incepe radioterapia (raze) pentru ca, cu citostaticele nu avem succes. Nu m-am mai plans eu pe aici dar sunt tare necajita. I-a iesit testul imunohistochimic negativ la toate citostaticele existente. Adica, pe romaneste, nu raspunde la chimioterapie. Ceea ce inseamna ca sunt cam fara efect. In alta ordine de idei nici markarii tumorali nu au iesit prea straluciti. Singura sansa ar cam fi radioterapia dar asta actioneaza local pe zona operata doar. Daca sunt celule cancerigene in corp doar citostaticele le pot omora iar ea nu reactioneaza l acitostatice. Adica e cam rau, cu alte cuvinte. Hai ca pana la urma tot v-am zis. Nu am vrut sa ma mai vait dar tot acolo am ajuns.
Ma duc sa-l iau pe Andu de la scoala.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
tnicoleta spune:
Hop si eu
Irinel Ma bucur sa aud ca esti bine.
pe burtica si rugam frumos bblul sa stea acolo pana termini de pregatit camera lui.
si lui Danut cel scup.
Anacami Drept sa-ti spun eu din blugi ies foarte rar su numai la ocazii. Dar am observat ca in magazile de cartier gasesti lucruri mai ieftine si de calitate. Nu pot sa-ti dau nume din pacate pt ca nu am mai iesit de mult la astfel de cumparaturi. Se pare ca ti-a dat ceva ponturi Maduta
Cris Amalia este o scumpete. Are dreptate mama ta, in ritmul asta nu o sa mai poata preda nimic. 
Ioana Distractie placuta in vacanta.
Laureta Ma ducur ca ti-a iesit bine RNM-ul
Laurina Il
si pe Mihnea
Diana Sanatoasa sa fie Timea ca mare se va face sigur.
lui Vladut, am observat ca a primit si alte nume.
Camen
si puitilot tai. Foarte bine ca reusesti sa te odihnesti
Madisor La salina as vrea si eu.
Paloma E o dulce Cristinica o mie de
pentru ea.
Carmen Mie mi se pare ca ai descris un copil normal, mai ales ca este plin de energie. Iar ca sa te linisteti putin poti intreba un medic.
Vanesa sa speram ca vor fi bune razele si mama ta se va reface dupa ele.
baietilor.
Si acum despre noi. Am fost dim si i-am luat Biei un camion cu piese lego. E tare incantata de el mai ales ca i-am explicat ca poate face mai multe lucruri cu el. Dar cand am ajuns la soacramea a inceput sa urle sa nu puna mana Alex pe el, iar Alex se uita la camion si zicea brum-brum, da capoasa nici sa-l atinga nu-l lasa. Tare rea e in privinta asa.
Eu multumesc de intrebari ma simt mai bine, nu foarte bine. O sa merg la doctor sapt ce vine ca acu am predare si nu ma lasa sefu. Dar am si eu o rugaminte la voi. Daca imi puteti recomanda un medic ginecolog, ca nu mai vreau sa merg la cea cu care am nascut, din anumite motive.
PS> Schimba cineva capitolul? Ca eu ma chinui de azi dim sa scriu mesajul si abia acum am reusit.
Nicoleta si
Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete