Pacientele Dr. Tutunaru (3)
Raspunsuri - Pagina 8

marair spune:
Laura, ma bucur ca te-a chemat si joi la cabinet, ca iti da importanta cuvenita.Eu tot sunt nedumerita, s-a spart ovulul meu sau nu.Cel mai corect, chiar daca dau bani mai multi, ar fi sa ma cheme pana vede ca s-a spart ovulul.Daca nu stie cu siguranta, ma apuc sa fac alte investigatii, cand poate ca de vina este chiar ovulul.Sunt intr-o stare chiar nasoala...Laura, tu intraba-l nene tot ce vrei.Daca nu-ti face pregnylul joi si foliculii tai nu s-au spart, aia se transforma in chisturi, iar chisturile se diminueaza cu progesteron (utrogestan), asa ca intreaba-l ce zice daca ai lua utrogestanul.Poate are el o idee mai buna.Domne ajuta sa aiba...
Amely, am inteles ca ai fost pacienta lui Moisa?La fel ca si Bubu?Ce are si ce-i lipseste Miosei fata de Tutu?

marinar spune:
quote:
Of, mey fetelor, cand va vad si pe voi asa de "vesele", zau ca ma apuca dorul de duca... Auziti? ce-ar fi sa ne luam noi cate o saptamana de concediu in perioadele fertile, cu soti cu tot, si sa plecam la un munte sau oriunde e liniste, placut si aer curat... ca se pare ca asta ar fi reteta succesului, din cate am mai intrebat si eu, in stanga, in dreapta... zau de nu fac pe draku-n patru si tot o fac anu' asta...
Mai Amely ce bine ar fi, dar ce sa fac daca eu ma bucur de sotul meu mai mult duminica. De ex. aseara a ajuns acasa pe la 1 noaptea.
marinar

bubulina1 spune:
Mai fetelor, ce se intampla pe aici? Vad ca toata lumea este suparata! Eu nu inteleg de fel faza cu pregnylul. Voi asteptati sa va dea el sa faceti sau ati cerut voi? Mie daca nu mi se spargea ultima oara foliculul eu chiar ii ceream pregnyl, eu am avut luna trecuta un chist.
Eu am impresia ca el este un tip super ocupat, care nu are timp cateodata sa stea prea mult de vorba. Dar nu cred ca nu este intelegator. De ce spuneti ca nu au fost reusite? Stiati ca Adriana mica este pacienta lui si este gravi? Eu cred ca mai sunt, dar nu stim noi.
marair, eu nu sunt pacienta lui Moisa. E adevarat ca mai merg la un medic, dar pentru altele (am anexita). La T. am ales sa merg special pentru monitorizare si laparo, daca va fi cazul. La mine a fost optiunea mea.
Madutz, tu de ce faci pregnyl? Ai facut stimulare? L-ai intrebat daca e cazul sa faci injectia?
Nu am putut sa vad ieri emisiunea ca se uita al meu la altceva. Oricum, am vazut finalul si mi s-a facut inima cat un purice, nu stiu cum ati trait voi senzatiile respective.
Speranta moare ultima!

Foxxy spune:
va pup, fetelor ! Si eu sunt pacienta doctorului T de anul trecut, am facut destul de multe monitorizari, cred ca in total peste 5, nu am avut niciodata nevoie de stimulare, iar in aprilie sunt programata pentru laparo. Citind toate raspunsurile legate de acest subiect, incep sa ma intreb si eu, sceptica, daca exista cazuri de reusita ? A ramas cineva dintre pacientele drT gravi dupa laparosocopie ? ... De ce nu posteaza nimeni?

kitty_nic spune:
Salutare fetelor,
Nu pot sa cred ce-mi vad ochii.... Intru sa vad ce mai faceti si ce gasesc? tristete mare, pesimism si arme pe punct de scoatere. Ce ati patit mai fetelor? T. este si el om, nu poate sa tina minte tot ce i-a spus fiecareia dintre noi, si sincer vorbind mi se pare si normal sa fie asa. in consecinta de fiecare data eu ii spun:"data trecuta ati spus ca ...." si el spune"bine am zis, facem respectivul lucru" sau "zic ca este mai bine sa facem asa, si nu cum am spus atunci" si in aceste conditii nu am motive de nemultumire.
Pupici multi.

SilvanaPopovici spune:
Buna! Pup fetele, in special Amely, Marair, Bubulina!
Eu sunt la Bucuresti, in monitorizari. Nu prea am posibilitate de a intra pe net. De aceea va intreb, ca trebuie sa stiti: cu cat creste, in conditii normale, un folicul pe zi??Eu am fost de doua ori la monitorizare: Z10-endometru 6, folicul dominant 13,4 si Z12-endometru 8,7 si folicul 15.
T zice ca a crescut prea putin foliculul in doua zile. Oare mai am sanse de ovulatie luna asta?? Am CM de 32 de zile.
Multumesc anticipat pt raspunsuri si promit sa scriu mai mult de saptamana viitoare!
PS: nu va mai suparati pe T. nu merita. e si el om si ganditi-va ce program are: cu noaptea in cap laparo, vizite si consultatii la spitale, cabinet pana la nu stiu ce ora din noapte. zau, sa nu ne razbunam pe el, mai bine pe sotii nostri!
Silvana

lauravoinicu spune:
Mai fetelor , ce-i cu tristetea asta aici , lasa ca o sa reusim noi cumva , mie cel putin Dr. T mi-a promis ca o sa raman sigur gravida , dar nu luna asta . Cred ca cine a fost pacienta lui si a ramas gravida nu o mai intereseaza ca ne dea si noua un pic de optimism , in afara de Adriana Mica .
Abia astept sa vedem ce o sa mai fie si maine , cred ca daca ma mai cheama inca o data o sa ma mut la Bucuresti si ma las de servici.....
O sa insist sa-mi faca pregnylul , dar din ce am citit pe site-ul lui se pare ca pregnylul este f. periculos poti sa faci sindrom de hiperstimulare , ceea ce lui ii este frica sa nu fac eu , de aceea m-a tot chemat .
Bafta la toata lumea!

bubulina1 spune:
Silvana, eu nu sunt experta in monitorizari, dar stiu ca un folicul creste in medie cu 2-3 cm pe zi. La tine, avand CM mai lung, e posibil sa ai ovulatia mai tarziu decat alte fete. Nu te impacienta! Eu iti tin pumnii si sper sa fie bine pana la urma!
Laura, eu nu am facut pregnyl niciodata, dar din cate am citit se da pentru spargerea foliculilor, mai ales daca se face stimulare. La tine sunt deja foarte mari si ar fi trebuit pana acum sa se sparga, nu stiu ce sa zic. Mai intreaba fetele pe la endometru, care au mai facut stimulari si inseminari. Bafta!
Si un pupic special pentru Amely care este suparata
Speranta moare ultima!

Amely spune:
Sunteti tare dragute... Bubu, iti intorc !
Silvana, exact acelasi lucru vroiam sa-ti zic si eu, adica ce a scris Bubulina...la un CM de 32 de zile, marimea din ziua 12 e nerelevanta, abia prin ziua 14 poti aprecia... si nu uita ca foiculii cresc mult mai repede pe masura ce se apropie ovulatia, cu alte cuvinte, nu iti face probleme ca pot creste si 3-4 mm cu o zi inainte
Marinar, stiu... mie-mi spui? Noi cel putin cateva luni de acum incolo nu avem nici cea mai mica sansa de concediu... dar eu tot sper. Eu sunt genul ala care adooora sa-si faca planuri de bataie, de aceea imi storc creierii sa mai gasesc ceva nou, o strategie, o cale de "atac". Daca nu am un plan de bataie, ma apuca depresia (acum si asa cred ca sufar de PMS clar!)
Laura... legat de pregnyl, eu zic sa ii pui lui T. o intrebare, ca nu strica, sa stai mai linistita. Asta in caz ca nu s-au spart deja foliculii.
Marair... nu stiu ce sa zic, intr-adevar, am fost pacienta lui Moisa, dar i-am gasit cateva "minusuri" fata de T. Nu stiu daca e fair play sa scriu aici, ca idee insa, ma deranja ca nu te cheama pana se sparge foliculul, asa cum face el, si iti spunea sa prestezi asa... dupa ochi. E drept ca de obicei avea intuitie buna, dar se mai si insela, mai ales la mine unde ovulatia este de cele mai multe ori imprevizibila. Stimulari nu prea da... Deci, in ceea ce ma priveste, mi se parea ca incepusem sa cam bat pasul pe loc, iar cand i-am vorbit de laparoscopie, a fost categoric impotriva sa fac, pt. ea conta doar ca am HSG bun si ca am ramas o data gravida. Pai ei ii convenea, monitorizari luna de luna insemnau si bani, pt. ca eu ii mai dadeam si "pe langa", ca de, e la moda. Cu T. sunt pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste necesitatea laparoscopiei. In schimb, pentru cele interesate, Moisa are atuul ca face inseminari. Are chiar si ceva reusite la activ, unele recente. Numai ca eu nu doresc ISA, nu m-ar avantaja cu nimic...din moment ce sotul are spermograma f buna. Deci am ales sa raman la T. din motive obiective, mi se pare ca macar are o strategie. Sper ca nu te-am ametit de tot... pana la urma tu alegi si sper sa fie cea mai buna alegere pentru tine!
V-am zis azi ca imi sunteti tare dragi? daca da, atunci va mai zic o data!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

lauravoinicu spune:
Silvana , stai linistita ca eu cred ca o sa creasca pe ultima suta de metri mai ales ca ciclul tau este destul de lung , cel putin la mine asa a fost dar am fost stimulata , sa speram sa fie bine. Fetele stiu mai bine care este treaba cu foliculii astia
Bubulina , promit ca maine il intreb pe dr. care este treaba de fapt cu pregnylul asta ........