cum ar fi mai bine?sa fie bataus sau nu?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Sorana, multumesc pt raspuns. Victor e uneori agresiv cand e foarte obosit si nervos, atunci il cunosc si il culc. Dar nu pot intelege de ce imbranceste copiii! Asta e prima reactie fata de un copil. Oare aveam dreptate atunci cand glumeam ca asa se bucura el cand vede un copil?! Ca e un sentiment pe care nu stie sa si-l exprime altfel?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Rozi, cine este cel care afirma ca acel copil are tot ce-i trebuie?
Pentru un atasament securizant este nevoie de ceva mai mult decat de iubire pentru ca sunt foarte putini parintii care realmente nu-si iubesc copiii comparativ cu nr copiilor cu atasament insecurizant. A iubi un copil si a-i oferi ce-i trebuie, ce are nevoie, e ceva diferit.
Un copil reprezinta o provocare permanenta care pune in discutie acordul si confortul interior al mamei ca persoana, receptivitatea si capacitatea de a raspunde adecvat la nevoile copilului, intuitie si sincronizare a reactiilor, o reflectare optima a copilului, un model de gestionare a emotiilor. Si aceste elemente sunt implicate in construirea unui tip de atasaement, pe langa iubire.
Temperamentul moduleaza comportamentul dpdv al intensitatii, vitezei de reactiei si a rezonantei in timp deci nu este suficient pentru a declansa aceste comportamente agresive.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

Din pacate traim in lumea care este (si care a fost dintotdeauna asa ) si cum nu intotdeauna constiinta si legea functioneaza => clar ne vom stradui ca Matei sa fie mereu in postura de a se putea apara.

Nu ii incurajam agresivitatea doar de dragul de a fi agresiv, nu-l vom lasa sa loveasca primul, dar va trebui sa se descurce si sa supravietuiasca. La o adica.

Viata nu este o dulce poveste unde intotdeauna invinge binele si frumosul si sensibilul. Castigatorii&supravietuitorii sunt cei puternici. E adevarat, nu musai exclusiv prin putere fizica.
Si folosirea diplomatiei este de dorit, dar nu intotdeauna este suficienta.
Eu una nu m-as baza doar pe ea.

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag



Tipul asta de rationament este aplicabil probabil in jungla, Afganistan, Irak si in restul locurilor de pe lumea asta unde din nefericire agresivitatea, nesiguranta si insecuritatea fizica sunt fenomene omniprezente...

In rest, eu cred ca diplomatia este suficienta.

Cred ca daca as fi outsider si as citi p-acilea anumite raspunsuri mi-as imagina ca viata in Ro e o continua lupta cu furca.

Niciodata intr-o societate civilizata agresivitatea si forta fizica nu vor fi tolerate ca si metode de ascensiune. La urma urmei poti sa ai si 200 de mii de muschi pe tine, ca vine altul cu un pistol si te elimina din sistem in 2 secunde. Si atunci unde ajungem ?

Bunul simt si gentiletea nu au sanse mari in a fi sanctionate, in schimb, atunci cand dai/raspunzi cu o palma, ai mari sanse sa mai incasezi si altele ulterior.

Sofie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by sorana


"daca pustiul tau nu este niciodata agresiv ar trebui sa te ingrijoreze mai mult decat atunci cand este agresiv"


Ai perfecta drepptate, insa noi, ca si parinti, ar trebui sa inhibam aceasta agresivitate.

Este diferenta dintre fiintele umane, care mai si gandesc, si animale. My 2 cents.

Sofie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Ira, nu pot decat sa te felicit pt dulcea si echitabila lume in care traiesti..

Cat despre mine si ai mei copii, prefer sa fie mereu pregatiti ca, la o adica, sa se poata descurca si in jungla si in alte locuri/imprejurari unde legea nu mai are nici o putere, iar constiinta, educatia si umanitatea s-au evaporat.
_

Ca veni vorba de animale..
Da, oamenii ar trebui sa gandeasca si sa simta compasiune fata de semenii lor, dar de atatea ori s-au dovedit a fi mai prejos decat animalele...

Cum au scapat un pic din rigorile legii cum au si terorizat, ucis, chinuit si torturat civili, si femei si copii.
Ultimul exemplu vine chiar din inima Europei = atrocitatile din
timpul razboiului din fosta Iugoslavie, numai acu' cativa ani si la doi pasi de noi..

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Interesant subiectul...
Revenim insa la problema ca asa este la noi...
Eu chiar sunt curioasa Ira.. la voi in Canada copii nu se joaca in parc? Nu-si disputa jucariile? Cum ii explici unui copil de 3 ani sa fie diplomat?
Al meu este in extrema cealalta, dar dupa ce l-am tot atentionat sa nu raspunda la agresiunile varului ( cu 3 ani mai mic)... a ajuns la concluzia ca nu-l iubeste... Pana la urma l-am lasat sa-si ceara drepturile... nu poate fi numai el cel care cedeaza... si am constatat ca relatia s-a inbunatatit... pentru ca copilul meu nu se mai simte frustrat... Sa nu va imaginati ca acum il bate, dar nu mai da drumul la jucaria care este a lui si daca cel mic incearca sa-l muste il impinge de langa el... dar in continuare il fereste cand se joaca...
In grupul de prieteni, este cel care cedeaza primul... si totusi as vrea sa invete ca fata de lucrurile lui sa fie mai agresiv... ca in nici un caz nu va putea fi diplomat la cei 5 ani pe care ii are... Asa ca atunci cand un copilas i-a stat in spinare 10 minute, fara ca al meu sa ia nici o atitudine, l-am luat deoparte si i-am spus sa nu mai stea sa-l calareasca... "in nici un caz sa-l bata"...
Oricum subiectul este foarte complex... si delicat dupa parerea mea... Fiecare copilas are firea lui, dar trebuie totodata sa invete sa supravietuiasca... sa nu se lase calcat in picioare, sa stie sa-si ceara drepturile...Asta este parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Filofteia, Ruxandra, eu cred ca sistemul functioneaza atat de bine aici pentru ca se merge f mult pe preventie, nu atat pe rezolvarea conflictelor.

Nicaieri in lumea asta nu e perfectiune, dar aici, in Canada, din cauza asta si merita emigrat, nu pentru bani sau alte conforturi materiale, ci pentru societatea, drepturile si respectul pe care le are cu varf si indesat orice fiinta umana de aici. Copiii nu sunt lasati singuri pana la 12 ani, cand deja aceste instincte primare, agresive, sunt demult adormite. Nici in Ro nu cred ca se mai bat copii de 12 ani, poate doar cei ai strazii, sau whatever, cei de dupa blocuri.

In ceeace priveste parcurile....stiti cum se previn conflictele aici ? Parintii nu se dezlipesc de copii, ii indruma si le explica la orice pas. Intr-un grup de parinti la taclale cu tigarile in mana....iar cu copiii la 20-30 m jucandu-se singuri, sunt 90 % sanse ca acei parinti sa fie emigranti. Astia suche de p-aici stau la 30 cm de copilul lor, chiar si atunci cand aluneca pe topogan, si atunci toate conflictele sunt prevenite. Cum sa se bata cand parintii sunt direct implicati in joaca propriilor copii ? Sunt pusi sa-si ceara scuze si sa multumeasca, sau sa ceara voie de la proprietar atunci cand imprumuta o jucarie....inca de la varsta de 1 an, de cand abia se tin pe picioare.

Chiar la gradinita, aici, daca un copil musca de 3 ori alt copil (avand varsta de ...2 ani, sa zicem....)el este exmatriculat din gradinita. Pai cum sa-mi vina mie copilul muscat sau lovit dintr-o institutie de educatie a copiilor, nu ar fi ciudat ? Plus ca prin muscaturi se pot transmite boli, in afara de trauma fizica.


Stiu ca in Romania e mai greu, dar nu in Bucuresti sau in orasele mari...la tara din pacate inca mai domneste legea junglei.

À propos de frustrarea copilului lovit.....nu punandu-l sa raspunda cu aceeasi moneda il defrustram, ci aratandu-i ca suntem alaturi de el, dezaproband categoric comportamentul agresiv al celuilalt, si chiar certand copilul agresor, daca mama lui nu se simte.

Sofie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Filofteia, si faptul ca copilul tau cedeaza primul subliniaza f puternic inteligenta lui. In primul rand ca cei care in viata se agata de valori materiale si de ambitii prostesti sunt enorm de nefericiti si de frustrati, iar in al 2-lea rand, faptul ca el insusi isi face o ierarhie a prioritatilor (prefera sa cedeze decat sa intre intr-un conflict prostesc), asta ar trebui sa se bucure ca el a ales o cale diplomatica si cu final de reusita pe termen lung.



Sofie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Ira, tu vorbesti despre copilasul Filofteiei de 5 ani? La el presupui tu acele functii cognitive complexe de evaluare, comparare si ierarhizare? Precum si un sistem axiologice bine structurat?
In cazul asta, Filofteia poate fi extrem de mandra de supergenialitatea etica a baietelului, nu?

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Da, Principesa, un copil si cu mult mai mic (ex. 2-3 ani) ar realiza dpdv cognitiv ca daca cedeaza dorintei de a avea jucaria, sa zicem, poate capata in schimb un conflict.


Ce e atat de complex in a compara o situatie data cu una identica anterioara, pana si cainele lui Pavlov isi formase reflexe in situatii repetitive, crezi ca un copil de 2 ani nu stie c-o s-o ia pe cocoasa daca trage de jucarie, din moment ce i s-a mai intamplat in situatii similare ?

Daca copilul Filofteiei are puterea cognitiva de a prevedea conflictul si prefera sa cedeze, asta il claseaza intr-o categorie de copii destepti, nicidecum genialo-fantastica, asa cum ne ironizam noi p-acilea.

Btw, ce inseamna sistem axiologice ?

Sofie :)

Mergi la inceput