Bebelusi de martie- aprilie 2005 (85)
Raspunsuri - Pagina 5
oanamaria_luiza spune:
Connie si Cenia uram sanatate puiutilor. La capitolul tuse avem si noi experienta
. Din pacate vad ca amandoua le dati antibiotic...Rares a primit antibiotic abia dupa trei zile de febra 40° si dupa ce conform analizelor, doctorul s-a convins ca peste infectia virala sa suprapunea una bacteriala. In fine, nu prea ma pricep, dar stiu ca in tara se dau antibiotice mult mai repede. Va tinem pumnii sa se faca puiutii vostri cat de repede bine.
Zuzu spor la decorat! Asteptam pozici.
Oana si Rares(14.04.2005)
poz(n)ici decembrie
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66292" target="_blank">Rares, "os domnesc"
varsta lui Rares
cenia spune:
SAlut din nou! am intrat sa vad ce imi spuneti! asa e cind il doare pe om maseaua intra.....
am fost la dr si are bronsiolita. la acelasi dr ca astazi e simbata si nu am cum sa dau de dr mea. citind in cartea sotilor Capraru, exact acelasi diagnostic l+am pus si eu de la inceput, ca respira "hirciind" se spune prin Moldova. mi+a dat alt antibiotic, Klatex se numeste si Predinson
eu am fost astmatica si numai in timpul crizelor luam. mama mi+a zis sa ii dau ca ea m+a scapat asa si sa nu patesca si nepotu. cu inima strinsa i+am dat o pastila si jum si trebuie sa respect schema pentru 6 zile. nu trebuie sa manince deloc sarat. dar stiti ce mi-a spus? ca l-am racit mai tare!!! am ramas masca!
in loc sa recunoasca ca a dat antibiotic dupa ureche, ca nu a raspuns la tratament... imi zice ca l-am racit eu mai tare cica!
na!
poate oi fi vinovata...nu stiu... dar nu l-am scos afara, am respectat strict orele de antibiotic, il trezeam la 6 dim sa ii dau cu forta antibioticul....cica: e rece in casa!
of! ce sa mai spun, nimic.
mi-au dat lacrimile, am platit, am luat reteta si am plecat.
o sa caut alt dr in Iasi.
initial am spus ca nu ii dau Predinson ii dau antibiotic pina luni si ma duc la dr de fam. dar cite capuete atitea pareri: da-i medicamentul zice socru, soacra zicea nu! asta e copil bolnav?
adevarul e ca e vesel , maninca, se joaca doar cind ride parca e o flasneta ruginita gijiita!
am intrebat daca picaturile pentru nas Colargol(preparat farmaceutic) sunt valabile citeva zile. m-a repezit:"de unde tot veniti cu informatiile astea?cine tot vi le spune?"
ma dau pe spate unii oameni!A! si zice: "i-ati dat calciu?"
nu, raspund,
zice: "cred ca si de asta are manifestarile astea atipice, ca nu i-ati dat calciu si nici vitamina D2 injectabil!" (i-am spus ca ii dau picaturi)
nu vad care e legatura intre calciu si bronsiolita
asa ca spunindu-va peripetiile mele, va las si va multumesc pentru urari Ana71, Connie, Roxx
pa revin curind
http://pg.photos.yahoo.com/ph/david_americanu/album?.dir=848a&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
oanamaria_luiza spune:
Cenia draga, ma abtin de orice comentarii la cele pevestite de tine... O singura inrebare as avea: ce investigatii a facut medicul respectiv la cea de a treia consultatie de a reusit sa puna diagnosticul de bronsiolita?
Aici gaseste doua articole dupa parerea mea interesante despre bronsiolita. In al doilea scrie ceva si despre tratament.
http://www.emcb.ro/search.php?query=bronsiolita&type=all&mode=search
Oana si Rares(14.04.2005)
poz(n)ici
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66292" target="_blank">Rares, "os domnesc"
varsta lui Rares
rp spune:
LA MULTI ANI Vladut! Sa cresti mare, sanatos si norocos.

Si ceva de la Mara:
iiFZthvv mvxxxxxxxxxxxxxxxxxxxjhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmmmmmmm
http://pg.photos.yahoo.com/ph/roxanapav03/my_photos
roxana si marutza (22.03.2005)
rrox3 spune:
Cenia imi pare rau de experienta cu medicul ala... asta ma gandeam si eu ca are. Prednison se recomanda doar in cazurile grave in care copilul se lupta se respire. I-am dat si eu o data Mariucai, dar ea avea dificultati clare de respiratie si era mai mare. Cred ca era mai potrivit Salbutamol in cazul lui, dar in fine, nu sunt medic. Aerosolii i-ar face extrem de bine si ar fi mult mai putin toxici pentru organism. Antibiotic ti-a dat din nou dupa ureche, ma indoiesc ca-i necesar. In plus doua runde de antibiotic o sa-i slabeasca bine imunitatea si o sa-i dea organismul peste cap. Mergi la alt medic. Asta-i sfatul meu.
Cu calciu are putina dreptate intr-un fel. Daca copilul nu are calciu suficient sunt cumva favorizate reactiile atopice, adica alergice. Numai ca bronsiolita nu inseamna neaparat atopie si prea repede oamenii si medicii romani fac corelatia cu astmul, care este o boala alergica. Singurul lucru valabil este ca multi dintre copii cu astm au suferit in copilaria mica de bronsiolite repetate, invers nu e valabil. Eu am cercetat mult subiectul fiindca Ioana a avut doua episoade de bronsita/ bronsiolita la varsta foarte mica.
si multa sanatate!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
rrox3 spune:
Gegea eu ii dau Ioanei de ceva vreme iaurt Covalact, scrie gras pe el, cred ca are in jur de 4% grasime, nu m-am uitat. Inainte ii dadeam Lacta. Mi se par ambele cu gust apropiat de iaurtul de casa, fata de unul ca danane, care pare a fi prea prelucrat.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
ligia13 spune:
Apar si eu, nu cu cele mai bune vesti.
Am reusit sa ne inbolnavim toata familia. Adica v-am spus ca Raducu racise un pic, el s-a facut mai bine, doar ca nasul tot ii curge, dar de ieri m-a luat pe mine o raceala nasoala, ma dor toate. Azi dim cand ma pregateam sa fiu rasfatata de sot, sa pot`zace, ei bine l-a luat si pe el raceala.
Ne doftoricim cat putem unul pe altul. Raduc e la noi, lui ii curge nasul un pic si azi a si tusit un pic. Preventiv am inceput sa-i dau panadol.
Eu cred ca am racit la cheful ala de 8 Martie
da mamacita, am scos Radu si la -12 grade afara si nu a avut nimic si acu l-am racit in casa.
elinia, eu de obicei il tin mai imbracat pe Raduc, cu 2 pantaloni cand il las sa misune pe jos, dar luni seara m-am prostit!
gegea, Radu maninca Campina, facut de Covalact!
rrox3, cum merge serviciul? Esti multumita? Cum tzi se pare dupa prima saptamana? Mariuca ce mai zice? Dar mama ta?
de andira mai stiti ceva?
dariaevelin, am ras cu lacrimi la faza cu turta(painea
) rupta la 11 noaptea. Asteptam cu interes impresii si poze de la petrecere. Si de la tine andruzza la fel.
cenia, si eu as merge la alt doctor. Pare intr-adevar superficial!
conie, sanatate lu Calin. Acum primavara e tare nasol cu virusii astia. Si noi ne-am pricopsit acu la sf iernii cu raceala
linkurie lui Nino pt andruzza si daria m-au bagat in melancolie, si am cautat pe ce mai scriam eu in ultimele zile de sarcina.
Din pacate mesajul in care anuntam nasterea a disparut, pt ca a fost atunci o problema cu siteul si s-au pierdut cateva zile de mesaje.
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
Poze cu noi
elibui spune:
Seara buna, fetelor!
Se pare avem o gramada de puisori bolnaviori, si nici mamicile nu o duc prea bine! Ne alaturam si noi “gramezii”. Din pacate. La noi e a 5-a zi de bronsita si a doua de febra. Daca face si maine, trecem la amoxicilina siropel. Luam nurofen si panadol alternativ; daca sarim peste vreo doza creste rapid temperatura. Asa ca… sosetelele cu otet, antitermicul si frectiile nu lipsesc… Am luat si eu Colargol pt Alice, din auzite, recunosc. (Humexul cu apa de mare si Vibrocilul pe care I le dadeam nu am vazut sa aiba efecte spectaculoase). Apropos, voi cum dozati Vibrocilul, ca in prospect scrie foarte neclar. Aceeasi intrebare si pt Colargol; netul e foarte sarac in informatii despre el, asa ca voi aprecia mult orice informatie (compozitie, indicatii, efecte adverse, precautii…). Vad ca acest Colargol e foarte bun pentru Alisu. Ieri noapte A RESPIRAT PE NAS! Efectul a tinut de seara pana dimineata. O fi doar impresia mea, sau a fost efectul cumulat a tot ce I-am dat?!?! Si mie mi-a vomitat de 2 ori deja urat de tot de la secretii… Stam cam prost la capitolul mancare, dupa cum era de asteptat.
Un gand frumos tuturor, revin cu vesti cand mai face tati de garda!
Multumesc anticipat!
Si nu in ultimul rand SANATATE MULTA INTR-UN TIMP CAT MAI SCURT tuturor bolnaviorilor!
gegea spune:
rrox, multumesc pentru raspuns!
ligia,
si sanatate multa! Imi pare rau ca aproape de liman v-ati ales cu asa raceala. Inca o data sanatate si pupici multi lui Raducu ca sa-i treaca cat mai repede! 
DARIA- poze vechi
DARIA- poze ceva mai noi
Geani si Daria (03.04.05)
connie1974 spune:
Cenia, nu stiu ce sa-ti spun de tratament. Uite ca si mie mi-a prescris antibiotic si adevarul este ca si eu la dureri de gat, fac foarte des faringite, iau Ospen. Stiu ca nu se recomanda de la inceput antibiotic, dar daca las asa se agraveaza durerea. Acu la Calin mi-e si frica sa nu faca vreo complicatie, de asta i-am dat antibiotic de la inceput. Partea mai proasta e ca iar mi-a vomat lapticul, si da afara si antibioticul care l-a luat cf. prescrierilor inainte de masa. Dupa atatea zile e posibil inca sa mai aiba gatuletul rosu, ca ma gandesc ca ar trebui sa-i treaca?
Acum cu discutiile de aici, ma cam puneti pe ganduri. E posibil sa aiba Calin bronsiolita? Deci luni merg cu el la control.
Rrox, Gegea, Oanamaria, Ligia, multumesc de urari.
Gegea, lui Calin ii dau Danone cremoso, cred ca are vreo 5% grasime. Dupa atea controverse cu Danone nu voiam sa-i dau, dar nu accepta altceva. I-am dat si Dorna, dar mi-e greu sa ajung in Gima sa iau ca prin alta parte nu gasesc pe aproape, Napolact crema am nimerit de vreo cateva ori lichid ca laptele dulce, iar Campina ce era la Billa avea lapte praf si nu am luat.
Ligia, sanatate si aveti grija de voi.
Elibui, imi pare rau ca Alice e bolnavioara, dar virusii astia circula si se prind tocmai de astia micii. Sa ai grija de tine sa nu racesti. Eu nu i-am dat nici una, nici alta, de data asta n-am avut probleme cu nasucul deloc. Nu e infundat decat foarte putin spre dimineata, dar asta din cauza ca doarme dezvelit si oricat l-as inveli, in secunda urmatoare si-a dat plapuma jos de pe el. Sanatate multa puiutei.
Constanta si Calin
Calin - cel mai frumos poem al vietii noastre
http://pg.photos.yahoo.com/ph/constanta_pravat/my_photos