chiftelute dietetice

chiftelute dietetice | Autor: daniella4

Link direct la acest mesaj

Stiti vreo reteta mai dietetica pt chiftelute din carne de curcan?

Daniella, mama lu'Alexis

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Daca sunt din start din carne de curcan sunt destul de ok. daca le pui la cuptor in loc sa le prajesti sunt "mai dietetice" cum spui tu.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Cum adica la cuptor? Inseamna ca vor iesi cu sos? Ai cumva o reteta?



Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

adica dupa ce faci amestecul si formezi chiftelutele le pui in tava(eu pun si hartie de copt pe tava) si le bagi la cuptor.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

asa cum zise osna mai sus.
sau le pui in tava si torni deasupra sos de rosii si or sa iasa si cu sos

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Daniela, de putin timp, datorita unor sugestii de la fetele de pe acest forum, coc chiftelutele numai la cutor, fara nici un fel de sos.
Uite asa arata ele inainte de cuptor si asa dupa. Sint un deliciu
Daca vreau sos, il fac separat, pe aragaz, apoi cufund chiftelutele coapte in el.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

am incercat eu insa mi s-au copt prea tare pe fund desi pusesem focul mic+inca o tava sub cratita teflonata+ulei un pic pe fundul cratitei si-n compozitia chiftelelor. Si nu le-am lasat decat 30 min, se faceau scrum de le lasam 40-50 min cred....sigur ca e o reteta buna, ramande de vazut de ce se ard pe fund. Cratita am pus-o pe gratarul din mijloc al aragazului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Multumesc mult.
Acu' m-am grabit le-am "comis" in tigaie, dar data viitoare incerc sa le fac in cuptor. Deci ajunge sa le pun in tava, cu hartie de copt. Nu se usuca?

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Eu am mancat acu' cativa ani in urma la o matusa niste piftelute fierte in apa cu delikat.Erau ca niste perisoare.Super bune la gust.
Noi am mancat cu un sos de smantana.Dar tu poti sa mananci cu ketchup(nu stiu daca ketchup=-ul ingrasa)

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Lia, pai nu trebuie puse in cratita ci in tava. cu hartie de pergament daca nu pui sos, cum zice si Osna.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Daniela uite o reteta pe care eu o fac deseori:
Chiftelute de curcan cu rosii

Pentru chiftelute
450 gr carne de curcan, tocata
o ceapa mica, tocata foarte marunt
un catel de usturoi, zdrobit
o lingura coriandru proaspat, tocat cāt mai fin
o lingurita chimen macinat
o lingura ulei de masline
sare, piper negru macinat(mirodeniile sunt optionale)

Pentru sos
un catel de usturoi, zdrobit
150 ml supa limpede de curcan
o conserva de 400 gr de rosii in suc propriu
1/2 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita scortisoara pudra
piper de cayenne
patrunjel verde, tocat
Pornesti cuptorul cu 10 minute inainte de a te apuca de gatit. Amesteci toate ingredientele pentru chiftele, cu exceptia uleiului . Pui sare si piper dupa gust si faci 20 de chiftele de marimea unei nuci.
Pui chiftelele pe o farfurie, acoperite si le lasi sa se raceasca in frigider cāt timp prepari sosul.
Pui ceapa si usturoiul intr-o tigaie, impreuna cu 125 ml supa. Fierbi la foc mic pāna se evapora tot lichidul, apoi lasati tigaia pe foc inca un minut, pāna cānd ceapa incepe sa se inchida la culoare.Torni in tigaie restul de supa impreuna cu rosiile, chimenul, scortisoara si piperul de cayenne. Lasati totul sa fiarba la foc foarte mic timp de 10 minute, pāna ce sosul se ingroasa putin, apoi adaugati patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.
incingi uleiul si prajiti chiftelutele; cānd sunt rumenite,le scoti si le lasi sa se scurga pe o bucata de prosop de hārtie.
Puni sosul si chiftelele intr-un vas termorezistent, acoperi vasul si coci chiftelele, timp de 25-30 minute, in cuptorul preincalzit. Ornezi cu verdeata tocata si serviti imediat, cu orez fiert in apa cu sare.

Mergi la inceput