chiftelute dietetice

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Am facut si eu chiftelute din piept de pui,la cuptor,puse in tava peste hartie de copt unsa cu ulei.Au iesit uscate ca iasca si partea de jos s-a lipit ferm pe hartia de copt.

Tigaia cu ulei incins sa traiasca!

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

Am facut si eu chiftelute din piept de pui,la cuptor,puse in tava peste hartie de copt unsa cu ulei.Au iesit uscate ca iasca si partea de jos s-a lipit ferm pe hartia de copt.

Tigaia cu ulei incins sa traiasca!



Jasmine, ti-au iesit asa pentru ca pieptul de pui este o carne slaba, or, chiftelutele ies mai bune, daca au si ceva grasime in ele. Trebuie sau sa pui ceva grasime in amestecul de carne tocata (slaninuta, kaiser), sau sa le prajesti pe tigaie, in ulei incins.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss spune:

Buna ziua la toata lumea,

Natalia, am si eu o mare rugaminte. Am tras cu ochiul la "bunatati" si mi-as dori sa stiu si eu reteta de la supa crema de linte si mai ales de la lipii.
Lipiile ce am facut eu sunt pline de grasime si nu imi plac, vad ca ale tale sunt super.
Daca ai chef si timp, scrie te rog retetele astea.

Multumesc tare mult,
Criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Criss, cred ar trebui sa postez retetele intr-un subiect tematic, sa poata fi gasite mai usor.
Le scriu aici, special pentru tine, si poate le copiez dupa aia si in retete de post.

Lipiile se fac extrem de simplu. E nevoie doar de faina, apa si sare. Ideea am gasit-o pe net, toate cantitatile sint din ochi. Peste faina se toarna apa clocotita (nu imediat de pe foc, ci racita citeva minute), si sarata putin. Se framinta un aluat elastic, adaugindu-se faina, daca e necesar. Se framinta mult (asa scrie in reteta), eu am framintat circa 15 minute, se lasa 1/2 ora la odihnit si dupa aceea se intind lipiile cu sucitorul. Ies foarte subtiri. Se coc pe tigaia uscata, fara ulei. Lipiile coapte se pun una peste alta pe un platou si se acopera cu un prosop.
Asa cum aluatul iese fierbinte, eu mai intii oparesc faina, amestecind cu lingura, apoi las sa se raceasca mai tare, dupa aceea framint. Dar daca dispui de un robot de bucatarie, cred ca se poate framinta imediat dupa amestecarea componentelor.

Supa de linte tot o fac ochiometric (cantitatile sint aproximative pentru o oala de circa 4 l)
Pun in oala mea sub presiune cam un pahar de linte (inmuiata in prealabil in apa timp de citeva ore), 1-2 morcovi, 1 ardei gras, 2-3 cepe, telina, pastirnac si dovlecel, daca am. Sare, piper, foi de dafin, eventual si alte condimente. Torn apa, cam 2 l, atit cit sa ramina de 2 degete pina sus. Inchid capacul si pun la foc mare pina incepe sa fiarba (fluiera oala). Dupa aia micsorez focul si las cam 15-17 minute. Se serveste cu verdeata.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

nooo, am o cratita-tigaie, cu 2 manere de inaltimea unei cani, teflonata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss spune:

Buna ziua,

Multumesc tare mult , Natalia pentru reteta.
AM sa fac in week end, sper sa imi iasa. Reteta mea de lipii e cu lapte fierbinte in care se topeste untura, cam 70 gr la 500 gr faina. Am sa o fac pe a ta.
De amestecat, le amestec in masina de paine.
Inca odata merci si o zi minuntata...tie si tuturor gospodinelor de pe aici.

criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

quote:
Originally posted by Balbina

quote:
Originally posted by Jasmine

Am facut si eu chiftelute din piept de pui,la cuptor,puse in tava peste hartie de copt unsa cu ulei.Au iesit uscate ca iasca si partea de jos s-a lipit ferm pe hartia de copt.

Tigaia cu ulei incins sa traiasca!



Jasmine, ti-au iesit asa pentru ca pieptul de pui este o carne slaba, or, chiftelutele ies mai bune, daca au si ceva grasime in ele. Trebuie sau sa pui ceva grasime in amestecul de carne tocata (slaninuta, kaiser), sau sa le prajesti pe tigaie, in ulei incins.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati



Le facusem pt bebe,nu merge slaninuta in cazul asta.O sa ma limitez la perisoare fierte.

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss spune:

Jasmine ,

Cand era baiatul meu micut, stiu ca ii faceam chiftelute fierte ( compozitia exact ca la chiftelele normale, far fara paine , fara piper si numai cu galbenus de ou , fara vegeta) , fierte in apa in care in prealabil am fiert zarzavaturi ( eu nu folosesc deloc vegeta).

Dupa ce s-au fiert chiftelutele , adaugi in supa aia un pic de bulion si frunzulite de tarhon, ii da un gust tare bun. Le serveam cu piure de cartofi.
Daca nu vrei cu cartofi, poti sa adaugi in compozitia chiftelei orez si in rest procedeul ramane la fel .

Sunt delicioase.
Criss

Mergi la inceput