Laparoscopie - 6

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Micky2007 spune:

kristind am citit undeva ca esti . Felicitari.
Si noi care ziceam ca ti-a facut laparo in Z28 aproape de venirea CM si nu poate fi bebe.
FELICITARI

Micky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniaN spune:

Fetelor si eu am facut laparoscopie la cluj in luna octombrie...inca nu sa intamplat nimic nou
am acelasi diagnostic ca si BIENCUTA,adica fara urme de ovulatie si uter fibromatos,un fibrom a fost scos..recuperarea a fost destul de rapida dupa operatie.
BIENCUTA nu stiu cine ti-a spus ca nu ai voie sa faci bebe in primele 3 luni,nu cred ca este adevarat...dr meu mi-a zis sa incercam dupa prima menstruatie.
in prima luna dupa laparoscopie nu mi-a crescut foliculii m-am monitorizat,in concluzie nu sa intamplat nimic...DR MI-A RECOMANDAT SA FAC STIMULARE....dar nu am vrut sa ma mai stimulez,pt ca am mai incercat si nu am ramas insarcinata si m-am ales si cu fibrom uterin.
luna aceasta nu am mai urmarit ovulatia,nici nu am realizat daca am avut sau nu ovulatie..o sa vedem ce se mai intampla pana la sfarsitul lunii
din ianuarie incep tratamentul lui ANDRITOIU...daca nu merge nici asta in mai incep protocolul pt FIV.

Sper sa aud numai vesti bune de la voi
LAVINIA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grasu2grasu spune:

quote:
Originally posted by Tabitha

Buna, fetelor. Eu am facut laparo in ian. pt. desfundarea trompelor si alta acum, la inceputul lui august, pentru eliminarea unei SEU si a unui chist gasit in timpul operatiei. Am facut la Giulesti. Eu sunt pacienta lui Moisa, dar m-a operat Marinescu, ca asa a fost conjunctura.

pmihaela: stiu pe cineva operata de Moisa si Ion Ionut (cica Moisa nu opereaza niciodata singura) si care a dat 2 mil lui Moisa si parca 1,5 mil lui Ion Ionut. Vrei si alte informatii?

Tabitha

Si maine e o zi



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Ei, dragii mosului, ma vazui si aici. Cu chist endometriozic diagnosticat prin eco transvaginala si cu trimitere la laparo fuguta...Si de atunci tot citesc. Am citit toate capitolele la acest subiect - multumesc din suflet fetelor care au dat detalii despre cum decurge operatia - am citit pe net, am vorbit cu doctori mai mult sa mai putin cunoscuti, prieteni...ma rog, tot tacamul...
Drept urmare stiu ca trebuie s-o fac, stiu unde, cand si cum. Stiu ce implica si stiu ca nu da nimeni garantii pentru instalarea unei sarcini ulterior, desi sansele se pare ca ar creste.
Ce nu stiu sunt riscurile. In afara de voma, posibile leziuni ale organelor interne, dureri normale dupa operatie, o posibila infectie la locul operatiei...etc...Am citit ca este posibil ca dupa laparo sa se formeze aderente, mai ales dupa a 2-a laparo. E adevarat ca sunt doar studii, teorii, inca nu se stiu destule despre asta...Voi ce stiti despre riscuri?...
E adevarat ca se pare ca in acest moment avantajele acestei proceduri depasesc dezavantajele, nu pun la indoiala asta. Dar as vrea sa iau o decizie avand toate informatiile.

De exemplu, am citit tot intr-un articol medical despre un studiu referitor la o noua tehnica - UGA (ultrasound guided aspiration) folosita pentru aspirarea chisturilor endometriozice. Nu cred ca e brevetata metoda, dar mi s-a parut interesant.
Va rog, daca mai aveti alte info, dati un semn...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

draga adelamaria
Eu tocmai ce am facut-o si pe asta( laparo) deci sunt f. in tema!
Pb. la mine a fost mai mult frica de operatia in sine... caci organismul a rezistat bine (am un corp mai nesimtit)
Riscurile?? Probabil ca sunt dar nu trebuie sa-ti faci griji din pricina asta! Doctorii stiu ei ce fac! Eu nu am vomat dupa, nu am avut leziuni interne, nu am ametit dupa ...am mers la salon pe piciorusele mele. Dureri normale dupa operatie au fost ...dar asta este... rabzi max 2 zile( cam rele senzatiile...dar trec) si pe urma scapi! Maine am o saptamana de la operatie si nici nu zici ca am trecut prin asta! Deci fara frica te rog!
Poti sa faci inflamatii ceva pe urma...de aceea mai toti doctorii dau antiinflamatoare( gen prednison) cu regim fara sare...Eu iau acum prednison 8 zile si ma simt bine!
De aderente nu stiu ce sa-ti zic...depinde ce gaseste dr-ul pe acolo!
Iti pot spune ca eu am facut HSG acum 3 ani si nu am simtit nimic...nu m-a durut nimic...iar acum la laparo idem!
deci mergi fara frica! la Giulesti spre ex. sunt cel putin 10 laparo' pe zi per total( sunt deja rutinati doctorii)!
Mult succes!macar stii exact cum stai ...si hotarasti in consecinta mai departe!
Mie tare mi-e ciuda ca nu am facut laparo acum 3 ani..dar deja e tardiv sa spun asta acum!
Te pup si astept vesti ( cu 3 gaurele)
dany

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_p spune:

Fetelor, ma primiti si pe mine, va rog, in clubul vostru? Acum trei zile am facut si eu laparo la Elias s inca sunt in perioada de recuperare. Sunt mult mai linistita acum, fiindca am capatat ceva certitudini si stiu pe ce drum sa o apuc. Nu a fost o experienta tocmai usoara, dar, asa cum ziceau si celelalte fete, deja la trei zile de la operatie durerile incep sa treaca, iar recuperarea este mult-mult mai rapida decat la o operatie deschisa (eu am facut si asa ceva, asa ca pot face comparatie...). Va doresc bafta multa si curaj celor care va hotarati sa faceti aceasta interventie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katja spune:

Buna fetele,

ma pregatesc moral pt o operatie laparo pe care am sa o fac la Cluj (un sunt din Bucuresti) cu Dr. D. Muresan. Operatia, am inteles, va avea loc la Spit. Gine 1. Cine a mai facut aceasta operatia acolo imi poate spune si mie cum e? Doctorul are "mana usoara"? Daca la inceput am pornit cu curaj "drumul" catre laparo, dupa ce am citit ce ati scris pe forum, la propriu, mi s-a facut rau! Spune-ti-mi ca nu e chiar asa de rau!
La cat timp dupa operatie ati scapat de gazul introdus in abdomen?
Cicatricea din buric este mare? O poti "acoperi" eventual cu un cercel?
Am sa merg insotita de sotul meu si sper sa i se permita sa stea in spital cu mine.
Am mai facut o operatie laparoscopica la genunchi (ruptura de menisc intern si exetern si ligament incrucisat). Am fost anesteziata de la brau in jos si am fost constienta toata operatia. Am vazut pe monitor ce se intampla si am comentat in permaneta cu doctorul ce face. A fost dragut si imi explica fiecare miscare. Asta m-a fact sa-mi treaca teama. Insa la operatia asta, fiind anestezie generala, am sa am emotii pt ca nu voi "detine controlul" nici o secunda.
Va rog sa-mi raspundeti mai ales ca eu am sa plec pe 4 feb la Cluj si vreau sa am moralul bine pus la punct.
a, mai e ceva, am ulcer cu nisa... ce o sa fac eu in ziua de dinaintea operatiei cand n-am voie sa manac? o sa am probabil niste dureri de burta... Uff! Dar ce nu fac eu pt un bebe!!!!

va multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Dany, multumesc frumos pentru incurajare! Si eu am facut HSG si am suportat foarte bine; sper sa fie bine si la laparo. Nu mi-e teama decat de ceea ce va gasi dr., atat. In rest...o sa-mi inchipui ca dorm si visez urat O sa treaca!
Mi-e urat de spital si de ce-oi gasi pe acolo, dar o sa strang din dinti...Eu cred ca va fi bine, trebuie sa fie!

Katja, hai, ca nu e chiar asa de rau! Eu nu stiu ce ai citit, ca eu doar mesaje si exemple pozitive am gasit la fetele de pe DC Sau doar pe alea le-am retinut?...Eh, mai bine asa!
Si pe mine ma ingrijoreaza zilele de nemancare! Rau de tot! Eu am si tensiunea mica si stres+nemancare....nu stiu ce-o sa iasa! Poate daca spun asta dr. i se face mila si-mi baga niste perfuzii cu glucoza! Tot imi plac mie dulciurile
Haide, curaj! Avem un scop care ne va ajuta sa induram totul cu mai multa usurinta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

katja, Are dreptate AdelaMaria, ce ai citit tu de te-ai speriat asa?
Eu am facut de 2 ori laparoscopia asta, cred ca e cea mai usoara interventie posibila! Chiar si cele mai "sensibile" (fizic vorbind) fete s-au simtit bine dupa cateva zile! A 2-a zi pleci acasa... chiar din prima daca vrei si te simti bine! Exemplul cel mai recent e Zenobia, care a facut operatia dimineata si la amiaza a plecat acasa, singura, cu masina (ea a condus!). Senzatia de balonare persista(sau nu!) cateva zile.
In legatura cu ulcerul tau: nu trebuie sa stai nemancata in ziua dinaintea operatiei: mananci bine dimineata, la amiaza ceva mai usor, eventual si pe la 16 ceva... trebuie doar sa nu mananci dupa ora 17! Iar dupa operatie, desi asistentele zic ca nu ai voie (e regula pt operatie clasica), poti manca linistita (mai usor, bineinteles, si doar cat simti tu ca iti cade bine).
Asa ca nu mai fi speriata de operatia in sine! Roaga-te sa fie diagnosticul bun!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katja spune:

Multumesc mult, mult de tot pentru ca mi-ati raspuns. Nervii mei sunt cam subrezi acum. Ne chinuim de 3 ani sa avem un bebe (tratamente peste tratamente)... La un moment dat am avut sanse dar "nu s-a prins". Am uitat sa va spun ca am ovare polichistice (27 chisturi maricele pe dreptul si 25 pe stangul) asta la ultima consultatie de pe data de 19 ian. Cu Diane 35 n-a functionat verdictul dat de doctorul Parvu fiind cel de "imuna la tratament". Mi-a zis ca urmatorul pas este operatia urmata de stimulare. La "buhuhu" cum le zic eu, nu apelez, adica la tratamente homepate, acupunctura sau altele de genul acesta. Mai am o teama destul de mare ca atunci cand ajung la Cluj sa nu-mi mai gaseasca altceva. M-a intrebat dr Muresan daca am facut HGS. Nu am facut. Se face oare HGS-ul in timpul operatiei? Stiu ca problema mea nu e grava dar e ingrozitor de GRAVA pentru mine. Cel putin cat timp nu reusesc sa aduc pe lume bebitzii mult doriti. Sotul meu ma incurajeaza saracul cum poate dar sa stiti ca raspunsul vostru m-a facut sa plang de bucurie (la propriu). Si prietenele mele incearca sa fie langa mine dar e altceva cand primesti incurajari si informatii de la persoane care au trecut prin asta.
Am 29 de ani si pana acum n-am ramas niciodata insarcinata. Imi vine sa urlu cand ma gandesc ca la varsta mea ai mei ma aveau pe mine in clasa a doua si pe frati-miu de doi ani! Nu stiu ce-i cu noi si de ce nu "functionam" cum trbuie... Noroc cu sotii/prietenii nostri care ne sunt alaturi 100% indiferent de rezultatul final.

Va pup si va multumesc iar daca mai sunt "amanunte" care mi-ar pica bine va rog sa nu ma ocoliti!

Mergi la inceput