Sa vorbim despre posibilitatea echivalarii diplomelor romanesti in strainatate-Israel- Cei care au cunostinte in acest sens sunt rugati sa se alature dezbaterii acestui subiect
Draga Mihaela, ca sa te pot ajuta, trebuie sa-mi spui daca persoana care vrea sa-si echivaleze diplomele in Israel vrea sa vina aici ca cetatean israelian (ole hadash sau prin casatorie), sau ...
Si ce fel de diplome ? In ce domeniu?
Astept amanunte si sper sa te pot ajuta.
"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."
Porumbel, in primul rand multumesc ca te-ai oprit asupra acestui subiect manifestandu-ti prin aceasta buna-credinta fata de oamenii care au neclaritati... in speta eu
Persoana despre care vorbesc nu are cetatenie israeliana dar are buletin israelian dobandit prin casatoria cu un cetatean israelian.
A absolvit Facultatea de Drept din Romania si ar dori sa stie ce o asteapta in varianta in care s-ar hotari sa se stabileasca in Israel Ma refer la ...examene- limba in care se sustin aceste examene , numarul acestora , daca i se va impune completarea celor 4 ani de facultate cu alte eventuale cursuri....etc...in sensul imbratisarii unei profesii juridice pe teritoriul Israelului
Poate esti dispus/a intr-o eventuala discutie pe privat.
Multumesc anticipat,
Mihaela, imi poti spune ce fel de buletin are? Pt. ca aici sunt de mai multe feluri si in functie de asta se stabilesc drepturile persoanei respective.
De cat timp e casatorita?
In legatura cu limba in care va fi nevoie sa dea examenele de echivalare a diplomei o sa ma interesez zilele astea.
Stiu ca cei care au terminat Facultatea de medicina au posibilitatea sa dea examenele in mai multe limbi,dar despre Drept nu stiu...dar voi afla !
In orice caz, daca va lucra aici, cred ca va trebui sa invete limba ebraica. Intreab-o daca venind aici salariul sotului va fi suficient pt. amandoi ca ea sa poata merge la Ulpan (scoala de ebraica pt. imigranti) timp de aprox. 6 luni si apoi la alte cursuri de aprofundare a limbii si de invatare a termonologiei specifice domeniului care o intereseaza.
Daca vrei sa continuam discutia in particular astept raspunsurile la adresa yona_marin@yahoo.com.
"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."