probleme de familie "mixta"

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

E mai usor, dupa cum va mai spuneam, sa vezi problema altuia. Lizi, nu e alta problema la tine, e tot aia. Si nu ai alte alternative fata de altii in aceeasi situatie. Ceea ce trebuie sa conteze (si sa te tina cu capul limpede) este ca, odata, copilul sotului tau va aprecia cine este cu adevarat mai important in viata. De asemenea, ca baiatul tau va avea un frate. V-am spus deja ca fetele pentru care eu cu Tora avem dispute se inteleg bine intre ele si amandoua sunt incantate de cea mica.
Si mai intelege un lucru: nu ai nimic de facut, decat sa accepti situatia. Asta daca vrei sa ai un trai bun cu sotul tau.
adrienne, tocmai am vazut ca filmul de care spui are premiera. O sa ma duc, garantat.
De asemenea, mai cred ca problemele de acest gen sunt alimentate si de alti factori externi, care nu au nici o legatura cu situatia. Adica, unde dai...si unde crapa.
Ca de obicei, ne complicam viata, in loc sa vedem ce este cu adevarat important.

poze multe cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizi32 spune:

elisa

ma crezi ca de aproape 3 ani asta fac? incerc sa mi-l apropii. dar el e total devotat mamei; aici vine numai pt ca exista copilul cumnatei mele cu care se poate juca; efectiv vine numai pt el; vara nu vine niciodata si asta pt ca nepotul e de regula in vacanta; nici nu am pretentii sa ma iubeasca pe mine pt ca nu sant sigura ca nutreste astfel de sentimente fata de propriul tata! dar parca nu vreau sa joc rol de baby sitter! caci asta sant: sant free baby sitter pt mama lui, ca ea sa poata pleca linistita pe unde o taie capul; de lectii- se ocupa prea putin personal pt ca nu prea o duce capul si nu e de conceptia ca mama trebuie sa stea langa copil: plateste meditator( ati inteles bine la 11 ani are deja meditator) asa considera ea ca s-a rezolvat problema.
de ziua tatalui lui n-a sunat: cred ca daca mama lui ar fi fost o femeie normala .....
asta e: eu incerc sa nu il lezez pe el din cauza mama-sii; chiar sapt asta il asteptam pt ca sotul meu vrea sa aibe o discutie mai serioasa cu el ( parerea mea ca asta ar fi trebuit sa aiba loc mai demult dar...later than never!)
culme este ca mama lui e profesoara! de muzica... deci asemenea lucruri nu ar trebui sa se intample, nu??? dar ce ar trebui sa mai astept eu cand ne-am intalnit pe strada si eu m-am oprit am spus buna-ziua si mama-sa a intors capul? baiatul era terorizat- se vedea pe fata lui- si din nou eu am spus buna ziua de data asta direct baiatului... mi-a raspuns terorizat dar mi-a raspuns.
eu cred ca daca as fi vreodata intr-o situatie asemanatoare nu mi-as trimite copilul saptamanal! mai cu seama cand el pleaca la scoala la 7 si vine seara la 8 pt ca l-a dat la program prelungit!!!!! ca n-am reusit inca sa inteleg de ce il trimite?!?!?pt ca relatia cu tatal este deplorabila (si oricum sotul meu nu prea sta pe acasa din cauza job-ului)
hai ca iar am reusit sa ma enervez ca naiba!!!!
uf!

Mergi la inceput

rufus, ai dreptate...
problema e ca baiatul lui e f f gelos... imi amintesc ce crize a facut cand a aflat ca sant insarcinata!
se joaca cu emre si cred ca il iubeste ( ne-a spus odata ca mama lui i-a spus ca emre este fratele lui bun! si de atunci se poarta binisor cu emre- a se vedea ce poate face mama lui si ce ar putea sa faca!)
din fericire cu sotul alte probleme nu sant (eh, mai sant micile cotidiene dar asta ne face sa ne si mai mult!)... e singura umbra si cateodata asa de greu imi e sa o accept!!! neavand nici pe nimeni cu care sa discut de asta, va dati seama ca imi e infinit mai greu si lejer o iau pe aratura....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by lizi32

elisa

eu cred ca daca as fi vreodata intr-o situatie asemanatoare nu mi-as trimite copilul saptamanal! mai cu seama cand el pleaca la scoala la 7 si vine seara la 8 pt ca l-a dat la program prelungit!!!!! ca n-am reusit inca sa inteleg de ce il trimite?!?!?pt ca relatia cu tatal este deplorabila (si oricum sotul meu nu prea sta pe acasa din cauza job-ului)
hai ca iar am reusit sa ma enervez ca naiba!!!!
uf!

Asa cum banuiesti, il trimite ca sa aiba si ea viata ei si timp sa-si faca diverse mendre.

Probabil considera - si nu fara temei - ca e copilul ei in masura in care e si al lui tica-sau, deci de ce ar duce numai ea greul....

Tu ai picat prost in ecuatia asta, pentru ca taica-sau nu sta acasa, deci problema timpului ei liber iti revine tie.

Si e cam greu sa -i faci o favoare unei persoane pe care n-o suporti.
Dar copilul, saracul, n-are totusi nici o vina.
Nici el nu merita aruncat de la unul la altul.
Si totusi... asta i se intimpla.

off topic: si soacra-mea si-a aruncat 2 copii la bunici din acelasi motiv: ca nu-si poate "reface" viata daca sta sa schimbe scutece.

Cit timp ea s-a ocupat de "refacerea vietii", adica vreo 30 de ani, copiii au crescut - ea e tot aurolaca, dar s-a ales si cu dipretul lor.

Asa ca... roata se invirteste.

Elise

Mergi la inceput

cred ca trebuia sa dau de subiectul asta mai demult pt ca deja ma simt mai bine de cand vorbesc cu voi!
stiti ca ma simt vinovata cand respir usurata ca 'weekendul asta nu a venit'?!?!?
sau ma mai simt aiurea cand discutam problema ( eu si sotul) si desigur ca nu prea ajungem la un rezultat comun si atunci il aud: stii cat muncesc, pt voi muncesc, stii in ce stress traiesc (neurochirurg), vreau sa fie liniste acasa si sa va intelegeti pt ca ma afecteaza f mult sa stiu ca exista probleme. e, si eu atunci mai pot sa zic ceva?!?!?!??!?!? nu pot decat sa dau marunt din buze si sa ii transmit 'multa caldura' ex-ei.... pt ca imi iubesc sotul si familia si n-as vrea sa-i dau aleia satisfactii!
doamne deja ma simt mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

stiu ca nu e tocmai un mesaj crestinesc - dar cred ca ex-a ar fi "deosebit de incintata" daca te-ai intelege cu copilul EI si v-ati simti bine impreuna... atunci chiar n-ar mai avea ce sa faca!

Eventual sa nu ti-l mai dea, daca l-ai indragi!

Elise

Mergi la inceput

culmea e ca nu o intereseaza!!!!! ea sa poata pleca si gata; normal ca stie ca daca nu vorbeste frumos de mine in fata copilului, cu devotamentul extrem al acestui copil pt mama, rezultatul nu poate fi altul decat cel expus de mine mai sus...
din cate am inteles eu de la sot( are obiceiul sa nu vorbeasca prea mult despre alte persoane cand nu sant de fata si cum de asta nici nu poate fi vorba in cazul ex-ei) eu nu sant decat o individa venita din romania, fara educatie si cultura care am pus ochii pe fostul ei sot si averea lui si gata; la atat ma reduc eu; vreau sa va spun ca aici in turcia romancele nu au o reputatie prea buna si normal ca ii convine sa reduca tot la asta; hilaritatea e ca ea e cea fara educatie (se poate proba si cu acte) si noi ne-am cunoscut la 1 an dupa ce se pronuntase deja divortul lor!
stiu ca e asa cum e si de aia imi vine sa : ca nu pot sa ignor si sa nu ma enervez cand vad ce poate sa imi faca folosind propriul ei copil...
incerc sa ma ocup de emre si sa ma fac ca nu observ ostilitatile
ca altceva ce mai imi ramane de facut?!?!

ps- astazi nu a venit si sant de-a dreptul fericita: va imaginati ce tensiune as fi avut, mai ales ca sotul meu e de garda si vine abea maine dupa amiaza?!?!?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

quote:
Originally posted by lizi32

cred ca trebuia sa dau de subiectul asta mai demult pt ca deja ma simt mai bine de cand vorbesc cu voi!
stiti ca ma simt vinovata cand respir usurata ca 'weekendul asta nu a venit'?!?!?
sau ma mai simt aiurea cand discutam problema ( eu si sotul) si desigur ca nu prea ajungem la un rezultat comun si atunci il aud: stii cat muncesc, pt voi muncesc, stii in ce stress traiesc (neurochirurg), vreau sa fie liniste acasa si sa va intelegeti pt ca ma afecteaza f mult sa stiu ca exista probleme. e, si eu atunci mai pot sa zic ceva?!?!?!??!?!? nu pot decat sa dau marunt din buze si sa ii transmit 'multa caldura' ex-ei.... pt ca imi iubesc sotul si familia si n-as vrea sa-i dau aleia satisfactii!
doamne deja ma simt mai bine

Scuza-ma, nu vreau sa fiu rea, dar mi-e mila de sotul tau si mai ales de copil.
Tu nu ai de ce sa o placi sau nu pe mama baiatului.Nu esti in pozitia asta si nu este drept.Expresia ca isi arunca copilul la voi este inadmisibila! Plina de rautate.deci tu esti mama extraordinara si ea este un rahat, sau cum?
faptul ca ai parerea asta despre ea, te va face sa comtinui sa-ti chinui sotul care iti cere si implora intelegere si liniste si tu nu auzi.Si te va duce sa urasti acest copil si sa te bucuri cind nu vine cum deja simti.
Ce pacat cind cei maturi, oamenii mari, se comporta mai rau decit niste suflete de copii.

lasa-l in plata domnului draga mea pe copil, sa stea si sa vina unde simte inima lui ca isi gaseste locul.Lasa-l pe tata si pe mama sa-l educe si tu accepta ca nu vei face decit rau daca te incapatinezi sa te amesteci prea mult.
Singurul tau amestec este acela de a a vea respect pt fiul sotului tau si pt fratele copilului vostru.
Imi cer scuze pt ca ma exprim asa dar nu mi-a venit sa cred citind ce am citit si cit poti judeca un copil al unui barbat pe care il iubesti si cum iti otravesti viata de familie.
Poate daca ai fi mai toleranta si mai buna ai gasi un drum spre linistea pe care ti-o cere sotul?

TOTI copiii sint puturosi la virsta asta, toti sint refractari, adolescenta este cea mai imputita perioada pt unii.
daca el te numeste "dumneavoastra" este pt ca simte ce simti tu pt el.Nu are treaba cu mama lui ca nu te saluta pe strada.Ai respectul de a nu calca in picioare trecutul unui om pe care il iubesti.
Fa-l pe baiat sa se simta bine primit indiferent cum ti se adreseaza, in timp, vei cistiga.Copiii nu pot fi mintiti si sint cei mai sinceri.

Imi pare rau sa te chinui cu treburile astea dar cred ca sursa esti tu .
daca gresesc, cer scuze.dar merita gindit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

quote:
Originally posted by Nadia1976

quote:
Originally posted by Elise
Poate fata nu o accepta.
Si e modul ei de a protesta.
Elise

Elise, da-mi voie sa-ti raspund si la asta; nu cred ca nu ma accepta, ptr. ca de ex., de cate ori ii place cate un baiat sau altul, vine acasa si-mi povesteste; cand i-a venit ciclul ptr. prima oara am fost prima care a aflat, inaintea maica-sii; cand are o problema cu vreo prietena vine si imi povesteste; suntem prietene, pana in momentul in care ii cer sa curete camera sau sa-si faca temele, cand isi etaleaza atitudinea de adolescenta rebela, ceea ce ma scoate din sarite. E acelasi lucru in fiecare zi; radem, glumim, povestim, apoi trebuie sa insist de 100 de ori sa faca curat sau sa-si faca temele, si cand vad ca nu face nici dupa ce-i spun de 10 ori, normal ca-mi pierd rabdarea.

Winners don't quit; quitters don't win.

Parca este fiica mea.Si este fiica biologica!!
daca fetita este inteligenta cum o descrii, va scapa de asta cu lenea.Toate sint lenese la virsta asta.Aproape toate.
Cred ca aveti o relatie superba, si asta sa te bucure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

lizi prietenul meu e turc (e.g nascut in turcia scolit in aglia si usa) dar still are chestii turcesti de pilda o gelozie absolut nefondata etc...am eu rezervele mele cind e vorbs de cei mai bright turkish men. asa si el are frate chirurg sora si cumnat medic tatal fost #1 judecator in Turcia. dar hai sa trecem peste.... ignora pe fosta nevatsa. considera baitelul ca fiind un copil. poate el sa te accepte ca un prieten mai mare... daca da atunci e ok. nu-ti trebuie acceptance de la fosta nevasta nici ca ea sa te salute pe strada. tot ce iti trebuie este ca baiatul sa te accepte cs un prieten mai mare... cu timpul el va alege ce si cum... curaj... eu cu copiii prietenului ma inteleg minunat chiar cind ma supar pe el desi e cel mai sincer si bun om pe care l-am intilnit dar de revelion a baut cam mult...

Mergi la inceput