Hemoragie dupa cauterizarea unei rani pe col

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns konsuella spune:

Asa zic si eu ca rana nu e din nastere.Au mai fost subiecte pe forum de genul acesta,iar rana pe col apare din diferite cauze(infectii netratate la timp,avorturi etc)
andreeaben:si eu am fost in situatia de mai sus ,avand o rana foarte mare si foarte adanca.Cand a vazut dr meu cum era a cauterizat-o prima data o ora jumatate ,cand am revenit la control dupa 2 saptamani,sangeram si am crezut ca o fi de la rana,dr mi-a spus ca nu e de la rana ci aparuse un chist pe ovarul drept.Ciudat pt ca eu luam antic. DIANE 35.Am sangerat dupa , vreo doua sapt,ca la CM pot sa zic, apoi chistul s-a retras.Am venit iar la control si am mai facut o cauterizare pt ca rana nu s-a vindecat complet ,ei de data asta a durat cam jumatate de ora.Eu nu am luat nici un tratament ,cum zici tu mai sus ,iar de pansamente nici nu poate fi vorba.DR mi-a zis ca abia putea sa se uite la col, dupa 2-3 sapt.de la cauterizare.
Acum dupa doua cauterizari eu inca am rana ,scurgeri la fel ca inainte,si dr meu ma asigurase ca voi fi ca noua ,dar nu e fost sa fie asa .Cred ca o sa ajung si eu la conizatie ,si am doar 26 de ani ,nici o nastere la activ.
morenaA o cauterizare m-a costat 900 mii asta vara la cabinet particular in Iasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelito spune:

Buna, fetelor!

Morena, la cabinetul unde merg eu costa in jur de 1.500.000 ROL cauterizarea...

Cat despre faptul ca rana apare din nastere sau nu, nu stiu ce sa zic. Doctorita mi-a spus ca majoritatea apar din nastere, si pot fi agravate de alti factori. Si eu m-am mirat, dar pe de alta parte eu am aceasta rana dinainte de a avea o viata sexuala (si nu am avut cine stie ce experiente "ciudate"), infectii sau avorturi n-am avut, asa ca nu gasesc vreo explicatie...

Andreea, multumesc mult pentru sfaturi si incurajari, am sa cumpar si aceste ovule (oare se dau fara reteta?! ca la nebunia care e in ultimul timp in farmacii...), si sper sa fie totul ok. Eu acum sunt bine, nu mai sangerez aproape deloc, si doctorita si asistenta mi-au spus amandoua ca arata foarte bine zona respectiva (sper sa fie asa!!).

Ma intreb la cat timp dupa cauterizare pot reincepe sa... ?!

O seara buna tuturor si la multi ani de 8 martie! Pupici!

P.S.: si eu am 26 de ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

quote:
Originally posted by konsuella

Asa zic si eu ca rana nu e din nastere.Au mai fost subiecte pe forum de genul acesta,iar rana pe col apare din diferite cauze(infectii netratate la timp,avorturi etc)
andreeaben:si eu am fost in situatia de mai sus ,avand o rana foarte mare si foarte adanca.Cand a vazut dr meu cum era a cauterizat-o prima data o ora jumatate ,cand am revenit la control dupa 2 saptamani,sangeram si am crezut ca o fi de la rana,dr mi-a spus ca nu e de la rana ci aparuse un chist pe ovarul drept.Ciudat pt ca eu luam antic. DIANE 35.Am sangerat dupa , vreo doua sapt,ca la CM pot sa zic, apoi chistul s-a retras.Am venit iar la control si am mai facut o cauterizare pt ca rana nu s-a vindecat complet ,ei de data asta a durat cam jumatate de ora.Eu nu am luat nici un tratament ,cum zici tu mai sus ,iar de pansamente nici nu poate fi vorba.DR mi-a zis ca abia putea sa se uite la col, dupa 2-3 sapt.de la cauterizare.
Acum dupa doua cauterizari eu inca am rana ,scurgeri la fel ca inainte,si dr meu ma asigurase ca voi fi ca noua ,dar nu e fost sa fie asa .Cred ca o sa ajung si eu la conizatie ,si am doar 26 de ani ,nici o nastere la activ.
morenaA o cauterizare m-a costat 900 mii asta vara la cabinet particular in Iasi.

Konsuella

Draga Konsuella,am citit mesajul de la tine si parerea mea e ca acea cervicita(rana)este f. mare si era normal dupa o cauterizare sa sangereze mai mult!Nu cred ca ai avut chist pe ovar,cum bine ai intuit tu(doar luai contraceptive)Sunt sigura ca sangerarea era din cauza ranii!A doua cauterizare nu trebuia facuta atat de repede!IN nici un caz sa nu te duci la conizatie pana nu ai mai consultat inca o parere!Esti prea tanara si nu ai copii!Dupa conizatie colul nu mai poate sustine o sarcina!
Te rog sa nu te lasi convinsa de primul medic ce iti va spune ca e de operat!Nu e intotdeauna nevoie!!!
Incearca daca gasesti acele ovule de care aminteam mai inainte!
Nu fac nu stiu ce minuni dar mai epitelizeaza putin colul!
Daca mai vrei sa vb.poti sa-mi scrii pe mail !
Sa-mi spui te rog ce ai mai facut!
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

quote:
Originally posted by LUCIA MIRELA

Andreea daca tot lucrezi in domeniu, ce poti sa spui despre afirmatia cu rana pe col din nastere?? Eu cred ca nu exista rana pe col din nastere.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!!

desene noi

Draga Lucia<asa cum bine ai gandit si tu NU EXISTA RANI PE COL DIN NASTERE!ELE POT APARE DUPA INFLAMATII REPETATE PE COL SI INFECTII NETRATATE CARE ERODEAZA MUCOASA SENSIBILA A COLULUI UTERIN!SE POT ACCENTUA DUPA O NASTERE PE CALE NATURALA CAND SE FORTEAZA COLUL!
Daca mai ai si alte nelamuriri iti raspund cu drag!
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraRo spune:

Buna tuturor,

Sunt o noua venita pe lista voastra :) si ma bucur f. mult ca v-am gasit. Am si eu o rana pe col care mai mult ca sigur ca va fi cauterizata. Inainte de cauterizare, insa doctorul mi-a prescris tratament cu MACMIROR ovule. IN orasul meu insa, acest medicament lipseste cu desavarsire. Daca stie cineva unde se gaseste si ar putea sa-mi trimita un pachet, il rambursez imediat prin post restant/transfer bancar/cash.va multumesc si sper sa ma salveze cineva.
Laurentia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu stiu ca sangerarea dupa cauterizare apare imediat, si dureaza citeva zile - cel putin, asta a fost in cazul meu.

Nu vad care ar fi motivul sa apara dupa un timp, sau sa se agraveze...
Nu ti-a dat capsule, pastile, nimic imediat dupa cauterizare?
Ai facut baie in cada sau ai avut contact in urmatoarele zile?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Laura ar trebui sa iti suni dr sau sa mergi la el si sa ii spui ca nu gasesti ovulele si sa iti dea ceva asemanator. Si mie mi le-a prescris odata si nu le gaseam deloc si am luat altceva dar nu mai stiu ce. Daca e vb de rana se mai da colposeptine dar depinde de ce e acolo, porbabil e importanta substanta pe care o contin acele ovule.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gh spune:

nu stiu in ce domeniu lucreaza andreea dar imi permit sa o contrazic
la un control ginecologic mi s-a spus ca am o rana pe col, diverse cauze printre care mi s-a spus ca e posibil sa fie din nastere. am facut apoi o colposcopie, unde a pus pe rana respectiva diferite solutii si in fuctie de reactie s-a pus diagnostic, "rana " mea nu a reactionat in nici un fel, a rezultat ca e o "rana" din nastere, adica intrarea in col e inversa decat normal, deci se vede la prima vedere ca o rana , dar pate fi si " un semn din nastere" cum l-a numit doctorita mea. 15% se pot naste cu asa ceva si nu iti afecteaza viata cu numic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_crys29 spune:

as vrea sa-i pun o intrebare lui andreea {cea care e in domeniu} acum 6sapt am fost cauterizata cu o rana medie pe col si dr a spus ca peste 6sapt sa m,a prezint la control .din motive personale nu ma pot prezenta luna asta si as vrea sa stiu daca ma duc peste 2 sapt va trebui ca pana atunci sa nu intretin relatii sexuale? dr a zis ca 6sapt nu am voie dar nu stiu daca s-a referit la faptul ca pana ma duc la control

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina21 spune:

quote:
Initial creeata de angelito

Buna, fetelor, va cer iar ajutorul si sunt putin speriata!

Acum trei saptamani mi s-a cauterizat o rana pe col (destul de mare si urata, se pare ca o aveam din nastere). Nu am avut probleme in urma operatiei, dar de saptamana trecuta am inceput sa am o usoara sangerare (ca in timpul menstruatiei sau chiar mai putin). Nu m-am ingrijorat pentru ca doctorita imi explicase ca asa se va intampla... Dar, in seara asta, m-am trezit cu o hemoragie puternica, atat de puternica incat de-abia am "indraznit" sa ies din cada. M-am speriat pentru ca eliminam si cheaguri de sange dintre care unele foarte mari (va rog sa ma scuzati daca sunt prea explicita...).

Am sunat-o pe doctorita, care mi-a spus ca nu trebuie sa ma panichez, este un efect al cauterizarii, si mi-a spus sa iau doua pastile de calciu si doua fiole de etamsilat (cred ca este antihemoragic). Am luat cele doua pastile si cele doua fiole, maine dimineata voi merge la pansat si dupa amiaza as vrea sa merg si la consultatie. Intre timp tot sangerez si tot sunt putin speriata, si as vrea sa stiu daca vreuna dintre voi a trecut prin asa ceva.

Va multumesc anticipat si pupici! O seara buna tuturor!

Buna! Si eu am fost "conizata" martea trecuta iar la o saptamana, m-am trezit intr-o dimineata ca sangerez, nu f tare si am eliminat si un cheag de sange... cand am fost la toaleta... am sunat dr. si am fost de m-a vazut, pana sa vina ora de consultatie mi s-a oprit sangerarea... de tot!ma speriasem degeaba
Sper ca nu ai facut baie in cada!!! Nu ai voie sa faci decat dus si cu apa calduta nu fierbinte, timp de 6 saptamani,repaus sexual tot 6 saptamani, sa nu faci efort, sa nu ridici mai mult de 1 kg maxim tot 6 saptamani,sa faci tot ce ti-a zis dr. sper ca ti-a dat si tratament cu antibiotice si ovule!!! Eu trebuie sa incep polidinul... 10 injectii!!!in afara de pastilele de unasyn pe care le-am luat timp de 1 saptamana, cate 1 la 8 ore si ovule preparate cu antibiotic 1 ovul la 2 zile, supozitoare diclofenac!!! Mie asa mi-a prescris, tu sa iei exact medicamentele care ti le-a dat tie!Bine ca te-ai dus la medic caci nu era normal sa pierzi atat de mult sange, eu pot sa zic, ca sunt cam anemica... si obosesc repede... trebuia sa fac si analizele obligatorii la sange, dar nu m-am mai dus...le las pe saptamana viitoare! Sper ca esti bine acum, multa sanatate!

gianinachirosca

Mergi la inceput