Hemoragie dupa cauterizarea unei rani pe col
Buna, fetelor, va cer iar ajutorul si sunt putin speriata!
Acum trei saptamani mi s-a cauterizat o rana pe col (destul de mare si urata, se pare ca o aveam din nastere). Nu am avut probleme in urma operatiei, dar de saptamana trecuta am inceput sa am o usoara sangerare (ca in timpul menstruatiei sau chiar mai putin). Nu m-am ingrijorat pentru ca doctorita imi explicase ca asa se va intampla... Dar, in seara asta, m-am trezit cu o hemoragie puternica, atat de puternica incat de-abia am "indraznit" sa ies din cada. M-am speriat pentru ca eliminam si cheaguri de sange dintre care unele foarte mari (va rog sa ma scuzati daca sunt prea explicita...).
Am sunat-o pe doctorita, care mi-a spus ca nu trebuie sa ma panichez, este un efect al cauterizarii, si mi-a spus sa iau doua pastile de calciu si doua fiole de etamsilat (cred ca este antihemoragic). Am luat cele doua pastile si cele doua fiole, maine dimineata voi merge la pansat si dupa amiaza as vrea sa merg si la consultatie. Intre timp tot sangerez si tot sunt putin speriata, si as vrea sa stiu daca vreuna dintre voi a trecut prin asa ceva.
Va multumesc anticipat si pupici! O seara buna tuturor!
Raspunsuri
konsuella spune:
Buna ,
Eu am avut doua cauterizari vara trecuta ,si am sangerat dupa menstruatie dar a fost din cauza unui chist care imi aparuse intre timp.Nu iti face probleme dupa cum ti-a zis si dr ta.
Zi-mi si mie in ce constau pansarile astea dupa cauterizare ?Mie nu mi-a facut dr meu asa ceva.M-a cauterizat si am plecat acasa.Apoi am revenit la control dupa vreo 2 saptamani.
Ah si inca ceva in legatura cu rana ta...Cum adica o aveai din nastere ?Am mai citit undeva chestia asta si cineva spunea ca nu te nasti cu asa ceva .....
Elise spune:
eu am facut cauterizare... si, da, am sangerat, dar nu foarte mult!!
Si, oricum, nu cu cheaguri!
Elise
angelito spune:
Buna, fetelor, va multumesc pentru raspunsuri!
Konsuella, asa mi-a spus doctorita, ca in general ranile pe col sunt din nastere (e drept, exista alti factori care le pot agrava, dar ele apar din nastere). Cat despre pansat, mie mi s-a spus sa merg o data sau de doua ori pe saptamana la pansat, dupa operatie - imi aplica un pansament pe rana cauterizata si apoi il schimba.
Si m-au avertizat si doctorita si asistenta ca voi sangera, dar hemoragia de acum e ingrijoratoare - acum e 2 noaptea si tot sangerez, si tot elimin cheaguri dintre care unele imense , si ma intreb daca doctorita a inteles ca intr-adevar e o hemoragie puternica (eu i-am explicat dar ma gandesc ca e posibil sa fi fost la cabinet sau spital, si in agitatia de-acolo sa fi fost mai putin atenta). Offff, de-abia astept dimineata, si mi-e teama sa ma culc...
Totusi nu am dureri (din fericire), dar incep sa ma simt slabita si ametita (nici n-am prea apucat sa mananc azi, a fost o zi grea)... Sper sa nu fie ceva grav!
Va multumesc inca o data, fetelor , si sper sa revin cu vesti bune!
oanaDo spune:
Sunt cu sufletul la gura sa vad ce ai rezolvat la dr.
Eu am facut o cauterizare la Giulesti, am mers de 2 ori in 1 luna jumate la pansat dar nu am sangerat. Dupa 9 luni am constatat dintr-o colposcopie efectuata la alt dr. ca acea cauterizare n-a avut mare efect, rana neinchizandu-se total. Problema mea a fost dintotdeauna vascularizatia f. mare la nivelul colului. De aceea in timpul cauterizariii am sangerat mult, dar dupa nu.
Cum spuneam, dupa 9 luni...am ajuns la conizatie, deoarece medicul mi-a zis ca e mai bine sa rupem raul de la radacina. Am sangerat ca la ciclu aprox 1 luna jumate, fara pansamente, fara medicamente, fara nimic...eu disperata tot faceam drumuri in orasul apropiat unde am facut procedura, sunandu-mi tot timpul dr., 1 luna jumate am stat cu creierii in pioneze. Medicul mi-a spus ca o sa se vindece de la sine. Dupa 2 luni colul meu "era ca al unei adolescente" - curat.
De atunci a trecut 1 an si 2 luni si saptamana viitoare merg la Bucuresti pentru un alt control minutios.Am o frica de nu va povestesc.
Iti tin pumnii!!!
Oana
"Tragedia vietii consta in ceea ce moare intr-un om in timp ce traieste"
morenaA spune:
Nu va suparati ca intreb tot la subiectul asta: Cat costa o cauterizare? Ar trebui sa fac luna asta si stau cam prost cu banii, mi-asa sa dau telefon la doctor si sa intreb cat costa (ca el ma programeaza sa vin).
Daca puteti sa-mi ziceti un pret va rog (va spun celelatle preturi ca sa vedeti prin ce zona de preturi e doctorul meu: 350 consultatia, 300 testul Papanicolau). Astept un raspuns ca ar trebui sa ma duc in cateva zile (acuma is pe stop).
angelito spune:
Buna, fetelor!
Tocmai m-am intors de la pansat si sunt mai linistita. Asistenta (doctorita nu era la cabinet) mi-a explicat ca e normal sa se intample asa, m-a pansat, mi-a pus o substanta care impiedica sangerarea (nu stiu cum se numeste), si mi-a facut o injectie cu etamsilat si calciu. Si mi-a spus sa evit eforturile, sa nu ma stresez, sa mananc bine... Luni ma duc din nou la pansat.
Mai erau vreo cateva fete la pansat (tot in urma cauterizarii), si cel putin doua dintre ele avusesera hemoragii puternice, asa ca m-am simtit mai usurata sa aflu ca nu sunt eu singura.
In legatura cu pretul, nu stiu ce sa va spun, ca nu mai tin minte cat a fost (aici unde merg eu consultatia este 400.000, echo 600.000 - asa orientativ), dar ma voi uita luni pe lista lor de preturi si va spun. Sper ca nu e prea tarziu luni, Morena...
Oana, eu cred ca daca totul a fost bine in urma conizarii, nu ai de ce sa-ti faci griji acum. Cred ca vor fi ok toate analizele! Sper sa am si eu col de adolescenta cand se va vindeca rana (sau ce-a mai ramas din ea)!
Va pup, fetelor, si bafta! Va tin si eu pumnii!
morenaA spune:
Poate luni imi fac si eu curaj sa sun la dr. Dar zi-mi oricum. Sau poate alta din fetele care a trecut prin asta imi raspunde... E naspa ca doctorul meu raspunde el la tel (nu o asistenta) si daca e prea scump nu ma duc luna asta (desi la ultima consultatie mi-a zis sa vin dupa stop) offff...
Indurati-va si dati-mi o idee despre pret... sa stiu la ce sa ma astept...
Crinutz spune:
Buna,
si eu sunt nefericita posesoare a unei rani si a unei cauterizari facuta sambata trecuta. La cauterizare a fost destul de nasol ca rana a fost extinsa si a durat cred vreo 3 minute poate si mai mult dar e suficient de mult. Mai ales ca aparatul nu era chiar performant ci mai degraba antic. A fost nasol ca l-a probat in fata mea sa vada daca merge si mi s-a facut frica cand am vazut ce curent e, ce flama face. Ma rog, a trecut. Toata saptamana a curs un fel de apa un pic galbuie cu miros antiseptic ca de iod. Nu stiu de la ce. In rest nici urma de sange. Azi am fost la control si mi-a zis ca nu a cazut inca crusta. Poate de acum incolo sa ma astept la sangerari. Mi-a dat tratament cu betadina ovule, vit A si E dar nu m-a pansat deloc azi. M-a chemat din nou peste 2 sapt.
Dr a avut o mana super buna si vad ca merge si bine, nu m-a durut nici dupa, cum am mai auzit. Sper sa nu fac si eu vreo hemoragie.
morenaA Apropo de preturi: eu am facut la o clinica particulara in orasul meu (nu in Buc) cu un medic de la spitalul Militar si m-a costat 600 000 lei. Ca sa te orientezi, celelalte preturi sunt: 400 000 consultatie, 200 000 controlul, parca 250 - 300 Papanicolau. Si un mic cadou azi la control pe care nu l-a refuzat. Dar asta a fost alegerea mea, el oricum s-a purtat ok. Preturille nu sunt departe de cele din Buc, mai ales ca vb de Prahova. Daca mergi la spital s-ar putea sa fie mai ieftin dar trebuie sa bagi in buzunar la dr oricum.
Bafta multa si curaj ca trece repede. Sa fii sanatoasa e mai important.
Crinutz codita de maimutz
andreeaben spune:
Buna,Angelito!Eu lucrez in domeniu si pot sa-ti spun ca dupa o cauterizare,in mod normal,nu trebuie sa sangerezi decat un pic,dar e si in functie de marimea leziunii de pe col.din mesajul tau am inteles ca a fost o rana mare,si asa se explica sangerarea cea mare pe care ai avut-o.Sfatul meu este sa faci undeva si o videocolposcopie(ai posibilitatea sa vezi cum arata colul tau,sa vezi in ce masura s-a vindecat)Merita,chiar daca e mai scumpa investigatia,dar eu zic ca pt. linistea ta merita acest efort.
Dupa cauterizare vine de obicei o secretie ciudata,care are diverse aspecte:galbuie,albicioasa,rozalie,e in cantitate mare,dureaza cam 2,3 saptamani.Noi dam ca tratament dupa cauterizare,dupa ce a trecut secretia,cam la 2 sapt. dupa cauterizare,niste ovule: COLPOSEPTINE:2 OVULE PE ZI(DIM SI SEARA) 5 ZILE. TRATAMENTUL SE REPETA VREO 2 LUNI DUPA MENSTRUATIE!!.DE OBICEI DA REZULTATE BUNE,MAI AJUTA LA EPITELIZARE SI E SI DEZINFECTANT LOCAL
Iti doresc multa sanatate si sa ai curaj sa infrunti toate greutatile care se ivesc in viata ta!
andreea
light spune:
Andreea daca tot lucrezi in domeniu, ce poti sa spui despre afirmatia cu rana pe col din nastere?? Eu cred ca nu exista rana pe col din nastere.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!! desene noi