Asta ce zvon mai e?
Raspunsuri - Pagina 2
Lona spune:
quote:
Originally posted by Amaya
Anemona, in OUG 148/2005 se specifica urmatoarele:
"...
ART. 8
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie, stimulent sau alocatie de stat pentru copii, se acorda, la cerere, in baza urmatoarelor documente, dupa caz:
a) actul de identitate al solicitantului;
b) certificatul de nastere al copilului si, dupa caz, livretul de familie;
c) certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz;
d) adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte indeplinirea conditiilor prevazute la art. 1;
e) adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate, in situatia prevazuta la art. 10 alin. (1) lit. a);
f) declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu beneficiaza in acelasi timp de indemnizatie de maternitate, in situatia prevazuta la art. 10 alin. (1) lit. b);
g) declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca celalalt parinte natural sau, dupa caz, o alta persoana dintre cele prevazute la art. 5 alin. (2) nu beneficiaza de drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta;
h) declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului si ca acesta nu este incredintat sau dat in plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
..."
Eu din asta inteleg ca in perioada concediului de crestere a copilului acesta nu poate fi dat la cresa/gradinita sau in grija (legala - angajata in baza unui contract) a unei bone.
Scuze daca interpretarea mea este eronata!
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
www.desprecopii.com/forum/classdetail.asp?id=3233" target="_blank">Mai aproape de implinirea visurilor!!!
Incredintarea si plasamentul au la baza demersuri juridice si se stabilesc pe baza unor hotarari judecatoresti.
Nu au nici o legatura cu bona, indiferent daca are contract sau nu.
Amaya spune:
Atunci, imi cer scuze inca o data...inseamna ca am inteles eu gresit legea...probabil fiindca ma gandeam ca daca eu stau acasa (in CIC) si dau copilul la cresa atunci cum se poate spune ca ma ocup de cresterea si ingrijirea lui!?!
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
www.desprecopii.com/forum/classdetail.asp?id=3233" target="_blank">Mai aproape de implinirea visurilor!!!
Christel spune:
M-am interesat mai precis de situatia cazului. Fata in cauza si-a depus dosarul in Amzei si ea a inteles de acolo ca nu mai trebuie sa depuna si la primarie alt dosar sau ma rog cerere. Dar banii au sosit acasa, i-a adus postasul, domn pe care ea la confundat cu cineva de la primarie, ca probabil nu s-a prezentat, de aici aceasta interpretare, ea a crezut ca-i de la primarie!
Dar acum a inteles si trebuie sa mearga si la primarie sa depuna cererea chiar daca a primit banii, nu?