Pacientele Dr. Tutunaru (2)
Raspunsuri - Pagina 9

marair spune:
Neata fetelor!Ce soare frumos!
Am fost aseara la cabinet.Amely, cred ca ne-am intalnit.Eu eram intre dormitor si baie, inttr-un palton negru, trei sferturi cu o coada de cal.A fost prima mea monitorizare si emotii mari...in ziua a 10 endometrul meu avea 9 mm si aveam pe ovarul stang un folicul de 14 mm.Tutunaru se declara optimist si ma tin si eu dupa el
.
Tot ieri a facut si sotul meu spermograma. A iestit bine, zise si Tutunaru si Matei, dar are anticorpi antispermatici 25%, ceea ce indica o infectie.Asa ca amandoi mi-au recomandat sa fac analiza pt Chlamidya.Apropo KIKILINa, vezi ca Tutunaru nu zice sa faci toate testele infectioase, dar daca ai o banuiala si intuitia ta zice ca treb sa le faci, fa-le ca nu se supara Tutunaru.Matei mi-a zis sa fac chlamidya si ureoplasma si microplasma, dar Tutunaru mi-a zis ca doar Chlamidya ar putea fi de vina pentru anticorpii aia, ca celelalte nu ies in evid in spermograma.Asa ca intr-o prima faza, adica sambata cred, merg la Grozovici-Medicover si fac testul pt chlamidya.Vezi ca Tutunaru recomanda, deoarece are incredere, Medicover si IDS.IDS este mai scump...eu merg la Medicover.Si fa-le cat poti de repede, nu mai sta sa astepti acceptul lui Tutu, ca daca ramai gravida oricum treb sa faci intregul set de infectioase, asa ca scapi de o grija!
O sa merg vineri la monitorizare, AMELY, pe la ora 4 o sa fiu acolo, ca oricum nu conteaza programarea...
Intre timp bag in mine 2 tratam homeopate si unul naturist si se pare ca e de bine
Hai ca vorbim un pic mai tarziu!
Si fetelor totul este sa fim optimiste!!!!!!!

marair spune:
Desi am ceva trebusoara, deoarece am o stare de milioane si vreau sa va contagiez si pe voi, va mai spun ceva.Am citit toate subiectele care au legatura cu Tutu si pe site-ul asta si pe al lui si am observat o chestiune.Din cauza ca este fara indoiala un dr. foarte bun, cele mai multe dintre noi suntem intimidate si nu indraznim sa punem multe intrebari, na, ca stie el ce face si ce trb sa zica.Din pacate el este foarte obosit.Eu l-am cunoscut in mai anul trecut si acum arata rau(no offence, dnul dr. daca cititi ce e pe aici), obosit si putin aiurit.E destul de delicata situatia, pentru ca astfel se cere sa fim noi foarte informate si sa stim ce sa cerem si sa intrebam, dar se compenseaza cu faptul ca stie cum sa vorbeasca cu pacientele lui, ca, asa cum au mai spus multe fete pe aici, este OM.Si mai este o treaba, are si el zile mai putin bune.Eu, luna trecuta, am fost ca dezamagita de el, ca m-a expediat repejor, dar a fost si vina mea, ca treb sa insist.Acum, ca am fost mai indrazneata, mi-a raspuns la tot si este si el incantat ca pun intrebari.Cert este ca e foarte obosit.vrea prea multe sa faca!!!

Amely spune:
Marair, cred ca ne-am vazut... eu eram intr-un costumas alb... tu ai intrat inaintea mea, nu-i asa? Si eu tot la Medicover mi-am facut analizele, mai putin zoonozele pe care le-am facut la Cantacuzino (inclusiv Chlamydia), fiindca erau mai ieftine si in plus au laboratoare ff bune.
Din pacate vineri voi ajunge fie dimineata la spital, la 8.00 (cel mai probabil) sau daca nu, seara (dupa 19.00) la cabinet, asa ca nu ne vom vedea. Oricum ai valori foarte bune pt. ziua 10, mai ales endometrul. Tu cam a cata zi ovulezi, si la ce lungime de CM?
Pupici!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

marair spune:
Amely draga eu am poposit pe la 5.35 la Tutu si am intrat pe la 6.40 la el.Nu imi aduc aminte de cineva intr-un costumas alb, sorry.Aveai cumva o fusta de raiat cu nuante de bleusi stateai pe scaun pe partea cu baia?GHai ca ne depistam noi
Cat despre datele ovulatiei, ce sa zic.CM -ul meu e vai de capul lui:luna asta a durat 33 zile, iar luna trecuta 25!!!Nu stiu cand am ovulatie , nici daca am si nici cand se declanseaza.Este prima oara cand merg la monitorizare tocmai sa vad cand si cum ovulez.Multumesc ca ma incurajezi, sper si eu sa fie de bine.
Tu de cand urmaresti ovulatia?Esti de mult timp "fan Tutunaru"?Cum mereg si ce probleme ai?

Amely spune:
Marair, atunci e clar ca nu ne vazuram... Eu am ajuns pe la 19.15, cand tu erai probabil deja acasica... sau sarbatoreai in oras, cu sotiorul M-ai indus in eroare cu coada de cal, ca mai erau 2 fete acolo cu parul prins in coada, ambele au intrat inaintea mea si ma gandeam ca ai fi putut fi una din ele... Las' ca ne gasim noi pana la urma, doar numaram inpreuna
Pai dupa ce pove tu ca ti-a zis la eco, e clar ca ovulezi, si inca foarte bine! Ramane sa vada exact in a cata zi si la ce dimensiune se sparge foliculul.
Problemele mele... pai tocmai asta e problema, ca nu stiu ce "probleme" am de nu raman. Am pierdut prima sarcina acum 1 an, si de atunci...nimic. Am analize bune, HSG ok, ovulez, prestez si tot tacamul, dar totusi...nimik! T. mi-a promis ca rezolva el si problema mea, primul pas ar fi laparo, poate ne lamurim in felul asta ce si cum... Nu i-am mai zis nimic despre suspiciunea mea cu endometrioza, ca oricum nu putem rezolva nimic inainte sa vada despre ce e vorba acolo inauntru. Luna asta mi-a mai dat o sansa (dar pt. piticii de pe creier nu mi-a dat tratament
), asa ca astept... II sau laparo. Banuiesc ca e foarte clar ce as prefera
Pupicei!
PS aaa, sa nu uit... la el merg din iulie anul trecut, dar il cunosc de cand era rezident la Municipal, de atunci mi-a intrat la suflet ca medic
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

kikilina spune:
SALUT! DRAGA MARAIR SI AMELY VA ROG SA-MI SPUNETI SI MIE UNDE V-ATI FACUT ANALIZELE, CAT V-AU COSTAT, DACA V-AU RECOLTAT ACOLO SAU NU SI DACA LE-ATI FACUT ATAT VOI CAT SI SOTII (SI LA EI CUM LE-A FACUT DIN SPERMA SAU PERIAJ URETRAL) CA NU STIU UNDE SA MA DUC.... AM SUNAT LA CANTACUZINO SI ZICEAU CA EI LE FAC PE TOATE ACOLO DAR NU M-AM HOTARAT DACA SI CAND SA MA DUC.
NOUA NE-A DAT (EU SI EL) : KHLAMIDIA (SEROLOGIC SI ANTIGEN), MYCOPLASMA, UREAPLASMA
SI SEPARAT MIE: CULTURA PE COL (STEPTOCOC BETA) SI LUI SPERMOCULTURA (PE MEDII UZUALE PE BULION.
MERCI ANTICIPAT PENTRU RASPUNSURI!
PUPICI!PUPICI!

marair spune:
Amely, ce au fetele astea de nu mai intra-n joc cu noi?Iar eu, sarmana, de abia acus descoperii pozicile tale si mi-am dat seama ca ai dreptate, nu ne-am vazut aseara.
Ma, sa nu-ti fe frica de laparo.Eu am facut in mai, aveam un chist pe ovarul drept de 5/7 cm si era posibilsa-mi pierd ovarul.Am avut curaj, ca nu-mi spusese nimeni cum o sa fie, dar Tutu a fost un super dragut.Si-a facut treaba excelent, la ora actuala nu observi oparatia la mine.A fost problema cu sonda(am povestit zilele trecute).Te sfatuiesc sa iei pe cineva care sa stea cu tine tot timpul, cape cat e de tare Tutu, pe atat de catastrofe sunt asistentele!!!Cand te-oi decide si daca vrei sa-ti mai spun cum e iti dau telef meu si vorbim.
Eu as face 10 laparo numai sa fiu gravida, asa ca iti dai seama ca nu e mare scofala.Totul e sa nu te pierzi cu firea!
Stii, ma gandeam ca daca nu raman luna asta, desi ovulez, luna viitoare ii spun lui Tutu ca vreau sa fac GIFT, care presupune laparo si introducere sperma in trompa.Eu am o problema cu ovarele, sunt cam cotropite de chisturi si chestia cu stimularea nu o vreau.Am luat ova-mit 1/2 pastila 3 zile si mi-a fost superrau si le-am intrerupt si in plus a mai "inflorit" un chist....deci nu vreau stimulare.EEEEh, poate oi avea noroc luna asta si eu si toate fetele care isi doresc un nazdravan!
Ce stii de GIFT?Stiu ca face Tutu in spital, facea candva.Nu vad rostul sa ma torturez luni de zile sa astept sa vad o luna doua trei dac ovulez si ce se intampla.Mi se pare ca am din ce in ce mai putine sanse si psihic cred ca as lua-o la vale.
Eu sunt de principiu:prima luna normal, a doua luna GIFT si apoi vedem un nou GIFT sau inseminare.Tu stii care e diferenta intre GIFT si inseminare artificiala?Care da mai multe sanse?Nu ca vreau un copil batand din palme, dar nu pot astepta 6 luni.
Sotul tau si-a facut spermograma?Al meu a facut, cu cantec, dar a facut.Si ei pot avea probleme, dar pe cat le e orgoliul de mare, pe ata e depresia tot de mare daca afla ca au probleme.Sunt cam slabi cavalerii nostri, dar cu ei defilam si pe ei ii iubim!

marair spune:
Kikilina, se pare ca sunt in urma cu analizele fata de tine.Ti-a recomandat cineva sa faci analizele enumerate mai sus?Nu stiu unde sa faci analizele respective.Ti-am zis, spermograma e bine sa o faci la IDS sau la Policlinica CFR 2, la dr. Matei, care este de incredere dupa parerea lui Tutu.Eu am facut-o la CFR 2, am dat cat am vrut, pe cand la IDS este spermograma 900 000mii.Nu stiu ce sa0-tui spun de celalalte, stiu doar ca Tutu are incredere in IDS si Medicover, dar nu pt. toate analizele.De ce nu il suni sal-l intrebi?Ca toata lumea il inteba la telef cate-n luna si-n stele.Stiu ca cele hormonale le vrea de la Medicover si cele infectioase.Sper ca te-am lamurit cat de cat?

Amely spune:
Marair, esti o scumpica! mi-ar face mare placere sa vorbim la tel. O sa-ti dau PM cu nr. meu, ma poti suna oricand, si vreau si eu nr. tau, of course! poate te mai bat la cap
cu amintiri despre laparo, ca orice informatie este bine-venita. Cu stimularea te inteleg perfect, mai ales daca esti predispusa la chistuletze, mai bine NU!
Despre procedura GIFT am tot citit si eu, dar eu nu stiu sa fi inceput practicarea ei... mi se pare ca ii lipsea nu stiu ce pensa speciala Intelesesem la un moment dat ca astepta aprobarea conducerii de la Elias ca sa poata face GIFT. Daca afli ceva in sensul asta, te rog mult spune-mi si mie... sunt tare curioasa cat costa, cat de eficienta e etc... Am auzit ca ar avea o foarte mare rata de succes.
Cu spermograma, pot spune ca sunt printre norocoase, al meu sot a acceptat cu seninatate si detasare tot ce i-am propus, mai ales dupa ce prima spermograma i-a iesit ff buna, a doua oara s-a dus fluierand la Matei. Si a doua a iesit f buna. Pe laga asta, a acceptat sa ia (preventiv) chiar si tratamente cu vitamine, spirulina, naprasnic etc... (pai ce, numai eu sa ma indop cu plante?
) asa ca de aia zic ca sunt norocoasa... Un singur lucru nu am reusit cu el: sa il conving sa se lase de fumat. Urasc din tot sufletul acest obicei (no offense, fetelor, care fumati
) dar din pacate vorbesc cu peretii...
Una peste alta, totusi, si la mine au trecut mai bine de DOI ANI si nu am reusit sa concep un copil... Asta e relitatea cruda. Dar am inceput sa ma mai relaxez, sa vad si alte lucruri frumoase din jurul meu, si cred ca e cea mai buna solutie pentru a rezista!
Kikilina, eu te sfatuiesc ca pe cele scumpe sa le faci la Cantacuzino, eu am facut acolo: Chlamydia, toxo, listeria, ureaplasma, mycoplasma, citomegalovirus...si parca atat, ma mai uit acasa si iti zic maine. Restul ce ti-a mai dat tie, eu nu le-am facut... Oricum, la Cantacuzino iesi mai bine ca bani, chiar daca dureaza un pic mai mult, si in plus, poti fi sigura de corectitudinea rezultatelor. La Medicover am facut analizele hormonale, dar asta pt. ca asa mi-era mai comod, oricum si la ei rezultatele sunt corecte, doar ca s-ar putea sa fie ceva mai scump (nu cu f mult). Deci, merita si la Medicover, plus ca e mult mai civilizat.
Pupici!
Pozici cu noi

marair spune:
kikilina revin.Dr matei, cea care i-a facut sotului meu spermograma are telef 0723210880, daca vrei sa o suni.Eu am sunat-o si i-am zis ca-s pacienta lui Tutu.Are program in policlinica in fiecare zi dimineata, dar o intrebi si tu.Spermograma se face din sperma, pe care, daca puteti ajunge in cel mult o ora la policlinica, e bine sa sotul tau acasa ca treb.Cat despre chlamidya, ureoplasma si microplasma, cand am intrebat-o pe doctorita cine treb sa faca, a zisca doar eu, ca oricum tratamentul se face la amandoi, air oricare dintre noi ar avea primul, o da si celuilslt.Eu nu zic sa nu faci analize, dar nu arunca cu banutii.La policlinica i-am dat doctoritei 300 000 si un buchet de fori.E foarte draguta si comunicativa.Pupicioi!