Plange cand se uita la poze
Puisorul meu de un an si 7 luni trage mereu de noi sa-l luam in brate la calculator ca sa vada poze. Problema e ca imediat ce incepe sa se uite la ele maraie si chiar plange cu lacrimi. Ce-o mai fi si asta? de asemenea, am remarcat ca plange mai cu seama la pozele cu taica-sau chiar daca el il tine in brate chiar in acel moment, deci nu e pt ca i-ar fi dor de el sau mai stiu eu ce...E posibil sa planga de ciuda ca el nu era cu tati in momentul cand am facut poza?
merci
philip&andreea
copilasi dragalasi
Raspunsuri
roxana1974 spune:
Hmm, ciudat, chiar...io daca ma pun in locul copilului as plange din cauza ca poza...nu se misca...cumva pentru ca nu ma baga in seama...sau pentru ca in mintea mea nu e posibil sa fiu in brate la tata si sa fie o dublura...langa...
philip spune:
eu stiu roxana, sa fie el chiar asa destept? dar e o sugetie interesanta
philip&andreea
copilasi dragalasi
nematics spune:
poate se sperie si nu intelege cum de e aceeasi persoana si in poza, nemiscata, si in realitate, vie
dar daca il pui in fata oglinzii si se vede pe el,eventual cu tatal lui linga el, tot asa face?
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
philip spune:
nu, in oglinda ii place si cum de face asta numai cu tati si nu si cu mine sau cu soacra-mea?
philip&andreea
copilasi dragalasi
sinzi_ana spune:
Si baietelul prietenei mele face la fel...
Explicatia pe care am gasit-o noi, este ca e gelos...daca era in poza el si mama lui care il saruta, tipa si nu suporta sa vada poza...
Cred ca nu deducea ca e tot el si ii se parea ca mama lui saruta pe altcineva...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
ankalaura spune:
Fata mea plangea cand se vedea la televizor (DVD). La aceeasi varsta. La poze nu palngea.
S-ar putea ca miscarea / imobilitatea sa fie o explicatie. Pe fata mea nu o deranjau pozele, mai ales ca la varsta respectiva bebe nu se recunoaste in poze - aici s-ar explica poate gelozia pe bebe din poze pe care il tine mami - asa cum nu se recunoaste nici in oglinda.
Nu mai stiu exact la ce varsta se recunoaste copilul in oglinda, dar stiu ca destul de tarziu - pana atunci il distreaza simetria miscarilor lui cu oglinda si faptul ca acolo mai e un bebe.
Vazandu-se la TV, e posibil ca recunoscand mediul, personajele, vazand ca se misca, bebelusul sa se sperie. Probabil ca nu face diferenta intre ceea ce vede la TV in mod frecvent (e varsta la care ii atrag relcamele) si faptul ca de-odata in televizor apar lucruri familiare lui.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
Nedda spune:
Am citit ca in jurul varstei de 18 luni copiii incep sa se recunoasca in oglinda. Si poti sa faci un test in felul urmator: ii pui putin ruj sau...spanac :) pe la guritza sau pe frunte si il duci in fata oglinzii. Daca se sterge pe el, inseamna ca se recunoaste. Daca incearca sa stearga oglinda, evident, crede ca e alt copil acolo.
In cazul vostru, Andreea, inclin sa cred ca e un fel de gelozie sau poate ce-a zis ankalaura.
Eu as mai incerca si altceva: l-as intreba pe el care e problema. Nu stiu cat de mult comunica baietelul tau la varsta asta, dar pe la aceeasi varsta fiica-mea raspundea uneori cu "da" sau "nu" la intrebari simple. L-ai putea intreba "te-ai speriat?" sau "vrei sa fii in poza cu tata?" sau "e mare tata din poza?" "vrei sa-ti arat poze cu tine?", "vrei s-o vezi pe mama in poze?" etc. si poate-poate baietelul tau te va surprinde cu un raspuns. :)
Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004
philip spune:
multam de raspunsuri. el se recunoaste in oglinda, deci stie ca si cel din poze e tot el...eu ma intreb de ce plange doar cand apare cu tati in poze...oricum, merci
philip&andreea
copilasi dragalasi
april spune:
dar tatal e cu voi? sau e plecat? poate ii e dor de el.
Fericirea e compusa din lucruri marunte.