nu vrea cu mamy si cu taty

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns heranna spune:

Brandusa? daca ai stii de cate ori am incercat sa vb cu bunicile asa cum zici tu...am incercat de mii de ori si in loc sa obtin un rezultat mai rau ma -am amarat ca nu am gasit colaborarea necesara nici la propria mama...ba chiar ea imi zice ca exagerez,csi sa termin cu prostiile,si discutiile din pacate au devenit cam imposibile,ca efectiv zice ca ea nu poate sa o lase sa planga cand vine la ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Heranna ai dreptate si iti inteleg ingrijorarea. Asadar sfatul meu este o discutie cu bunicile si stabilirea unor reguli care trebuie respectate-structura-Adica, in momentul in care tu vii acasa jobul bunicii s-a terminat, chiar daca in cazul in care fetita vine la ele( si la inceput va veni pentru ca a fost asa obisnuita de ele) tot ele vor trebui sa o dezobisnuiasca-dar nu cu expresii de genul mama zice sa te duci la ea). Tu ii dai sa manance, tu o recompensezi si la nevoie tu o poti certa dar atunci bunica trebuie sa stea pe aceeasi pozitie cu tine nu sa faca contra partida-Tu ai decis sa procedezi astfel bunica trebuie sa aibe voce comuna cu tine si sa ii expilce celei mici-Mami a ta are dreptate aici-si sa puna accent pe 'mama ta, mamai a ta'!Apoi la sfarsitul pedepsei sa zicem cea care o va lua in brate prima vei fi tu si nu una din bunici. In timpul zilei bunicile o pot pregati spunandu-i A, in crand vine mami a ta si va veti juca impreuna si veti papa impreuna, ce bine va fi!-Deci o vreme trebuie lucrat in felul acesta pentru a intari relatia dintre voi doua.Bunicile terbuie a ii vorbeasca in timpul zilei dspre tine!Apoi daca ai ocazia sa suni acasa macar de doua ori pe zi pentru a vorbi cu ea si a-i zice scurt ca vei veni acasa si ca va fi foarte frumos va veti juca voi doua impreuna etc. Bunica trebuie sa stie ca 'salvatul' de forma luatului in brate cand nu vrea sa faca ceea ce trebuie este o intarire a unui comportament negativ al copilului si intarirea unei tresaturi negative (incapatanarea à a vointei);Bunica trebuie sa zica ceea ce zici tu sa aveti o voce comuna in fata copilului si daca are ceva contra sa iti spuna apoi, intre patru ochi fara ca cea mica sa auda. Si inca ceva, daca buni ii zice 'fata mea', 'fetita mea', 'vino la mama'etc este incorect si trebui blocat- tu eti mama, ea bunica, cea mica nepotica, trebuie schimbat centrul de greutate de pe bunica pe tine.Fetita ta este inca destul de mica asa ca daca sunteti perseverente in cateva saptamani trebuie sa se observe o schimbare!
tine-ne la curent!pupici

Mergi la inceput

in seara asta a a dormit-o bunica...numai cu ea a vrut...am incercat sa o iau eu dar plangea ca din gura de sarpe...am renuntat in final ca nimic din ce ii placea ca si joaca nu o imbuna,caci am incercat totusi sa o impac cu joaca..voia numai cu bunica...
fetelor ,sunt disperata
ce se intampla cu copilul meu? unde gresesc?ma termina respingerea ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Heranna - atata timp cat bunicile vor sta noaptea la voi, nu vei avea sanse mari in fata copilului. Familia o reprezinti tu, sotul tau si copilul. Bunica e si ea parte din familie, dar nu din familia "nucleu" (imagineaza-ti un atom: voi 3 sunteti nucleul, iar bunicile sunt electronii).
Noaptea, seara, trebuie sa va regasiti voi 3.
Copilul este bulversat.
INcearca ca bunica sa stea la casuta ei noaptea. Eventual puteti sa stati pe aceiasi scara de bloc, ca sa fiti aproape unii de altii sa va ajutati, dar seara trebuie sa aveti intimitatea voastra!
Copilul nu mai stie cine da tonul in casa voastra! Si e normal sa profite de bunatatea bunicilor si sa iti testeze tie limitele. A vazut ca daca iti intoarce spatele tu incerci sa fi mai ingaduitoare iar ea obtine si face din voi ce vrea ea. Si nu are nici 2 ani. Gandeste-te cum va fi peste inca 2 ani!

Da-le o vacanta bunicilor, luati-va un concediu - plecati o luna departe de ei si ai sa vezi ca fetita se va reobisnui doar cu voi 2.

Iar ceea ce fac bunicile nu e deloc normal. NU e corect din partea mamei tale sa iti spuna ca exagerezi. Instinctul tau de mama nu te poate insela. Iar faptul ca fetita te respinge - ar trebui sa le dea de gandit si sa nu le mangaie orgoliul ca uite ce stiu ele sa se faca iubite. Iti submineaza locul tau in viata copilului tau. Parerea mea.

Eu stiu ca o bona nu va avea niciodata grija asa cum are bunica grija, insa bunica trebuie sa ii arate copilului ca tu esti mama, tu esti cea care impune regulile si ca dragostea ei fata de tine trebuie sa fie neconditionata. Daca toti ati "vorbi aceaiasi limba", vei vedea ca copilul nu se va mai refugia la bunica in brate, iar seara si-ar lua ursuletul sau iepurasul in brate si ar veni la tine sa o culci.

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by oanademunck

Heranna ai dreptate si iti inteleg ingrijorarea. Asadar sfatul meu este o discutie cu bunicile si stabilirea unor reguli care trebuie respectate-structura-Adica, in momentul in care tu vii acasa jobul bunicii s-a terminat, chiar daca in cazul in care fetita vine la ele( si la inceput va veni pentru ca a fost asa obisnuita de ele) tot ele vor trebui sa o dezobisnuiasca-dar nu cu expresii de genul mama zice sa te duci la ea). Tu ii dai sa manance, tu o recompensezi si la nevoie tu o poti certa dar atunci bunica trebuie sa stea pe aceeasi pozitie cu tine nu sa faca contra partida-Tu ai decis sa procedezi astfel bunica trebuie sa aibe voce comuna cu tine si sa ii expilce celei mici-Mami a ta are dreptate aici-si sa puna accent pe 'mama ta, mamai a ta'!Apoi la sfarsitul pedepsei sa zicem cea care o va lua in brate prima vei fi tu si nu una din bunici. In timpul zilei bunicile o pot pregati spunandu-i A, in crand vine mami a ta si va veti juca impreuna si veti papa impreuna, ce bine va fi!-Deci o vreme trebuie lucrat in felul acesta pentru a intari relatia dintre voi doua.Bunicile terbuie a ii vorbeasca in timpul zilei dspre tine!Apoi daca ai ocazia sa suni acasa macar de doua ori pe zi pentru a vorbi cu ea si a-i zice scurt ca vei veni acasa si ca va fi foarte frumos va veti juca voi doua impreuna etc. Bunica trebuie sa stie ca 'salvatul' de forma luatului in brate cand nu vrea sa faca ceea ce trebuie este o intarire a unui comportament negativ al copilului si intarirea unei tresaturi negative (incapatanarea à a vointei);Bunica trebuie sa zica ceea ce zici tu sa aveti o voce comuna in fata copilului si daca are ceva contra sa iti spuna apoi, intre patru ochi fara ca cea mica sa auda. Si inca ceva, daca buni ii zice 'fata mea', 'fetita mea', 'vino la mama'etc este incorect si trebui blocat- tu eti mama, ea bunica, cea mica nepotica, trebuie schimbat centrul de greutate de pe bunica pe tine.Fetita ta este inca destul de mica asa ca daca sunteti perseverente in cateva saptamani trebuie sa se observe o schimbare!
tine-ne la curent!pupici

Sunt 100% de acord cu tine, Oana! Chestia asta cu spusul intre 4 ochi se aplica si in cazul parintilor. Mama nu trebuie sa se bage cand tata cearta copilul, si nici invers. Ptr a nu submina puterea celuilalt. (e f greu de aplicat asta..insa asa e normal).

Iar apropo de modul de exprimare, si eu am fst la inceput de tot, cnd abia nascusem, suparata pe mama (desi o iubesc din tot sufletul), ptr ca de fiecare data cnd il lua in brate pe David ii spunea: "hai la mama" , "taci cu mama". Iar eu simteam ca mi creste adrenalina. Si ii atrageam de fiecare data atentia ca "eu sunt mama, tu esti bunica!"
Ele nu o fac cu rautate, dar cred ca inconstient retraiesc momentele tineretei, in care erau mame de bebelusi.

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

nu stiu ce sa mai zic fetelor.azi-noapte a fost rau de tot ..s-a trezit din ora in ora strigand dupa buni.
Nu stiu ce sa ii fac.Sa o las numai pe buni sa ii dea sa manace ,sa o spele etc ,sa ii faca tot ce are nevoie fara sa ma mai bag? nu stiu....v-am zis : nici pe olitza nu ma lasa sa o pun.NU ma lasa nici sosete sa ii pun daca mi se pare un pic frig in casa.Vrea numai cu buni.Absolut tot numai cau ea.
discutiile cu bunica le am in absenta copilului,insa mai scapa o mica atentionare sau cate o privire cu subinteles,si cand e copilul de fatza
Spuneti-mi voi : sa las lucrurile asa?daca vrea la buni sa o lasa numai pe buni oricat de greu mi-ar fi?
Sa va mai zic ceva de fetita: ea e genul de copil care daca apuca a vada ca cineva face un lucru in casa,nimeni altcineva nu mai are voie sa faca respetivul lucru pentru ca plange de cele mai multe ori.Sau un lucru daca stie ca e al cuiva ,nu are voie sa il foloseasca si altcineva.De ex la tel mobil: daca vede de ex ca taty vb la telefoul meu mobil plange pana cand taty imi inapoiaza telefonul.Initial am ras de obiceiul asta,si am explicat ca toata lumea din casa poate folosi telefonul,innsa nu a inteles...ma gandesc ca si cu mancatul ,si cu pusul pe olitza si cu culcatul ,daca e obisnuita cu bunica,vrea numai ea sa i le faca....Insa totusi: a fost perioada mare cand numai eu ii daeam seara sa pape,o culcam,o spalam.Situatia a degenerat de vreo saptamana sau doua.Si inainte de saptamanile astea mai avea faze de respingere,insa nu asa arau ca acum
ce sa fac?ce sa fac?sa o las numai pe bni...daca e o vrea n umai pe buni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

heranna, am citit mesajul tau si am simtit ca mi se ridica parul in cap. Problemele mele au inceput cand a trebuit sa plec la servciu cand a implinit Oana 2 ani. A venit sa stea la noi strabunica, pentru ca se intampla sa ajung si la 20.00 si la 22.00, adauga apoi si scoala si ai sa vezi ce iese. Desi in fata se facea ca e asa cum zic eu, cum ma intorceam facea ce credea ea. Si nu doar ea si maica-mea, la fel. Ajunsesem sa certam tot timpul, barbate-meu ca nu ma suporat sa ma plang de ele tot timpul, copil care facea ce voia, pentru asa era tot timpul. Am fost proasta ca le-am primit. Cu bonele nu am patit asa ceva. Daca nu mai fac al doilea copil din cauza asta nu fac. Nu pot sa mai trec prin asa ceva niciodata.

Acum de ex Oana este la maica-mea, eu trebuie sa plec la serviciu, apoi la examen, si maine unul in nou. Am dus-o pentru ca nu are rost s aincurc o bona pentru 2 zile. Iar copilul chiar ii iubeste. Eu in schimb fac atac de cord, cand o aud pe maica-mea ca imi spune de fata cu Oana ca sunt rea , si fica-mea continua asa cateva zile, saptamani. Ale mele, maica-mea si bunica-mea nu inteleg, sau se fac ca nu inteleg.

Pur si simplu cred ca tu esti la inceput de tocat nervi. Dac vrei parerea mea renunta cat poti de repede.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

si parerea mea e sa cauti o bona ,care chiar neutra va fi mai buna decat asa.Daca bunicile chiar nu vor sa te ajute sa intri in rolul tau firesc de mama si sa o faca pe fata sa inteleaga ,ele tot spunandu-i fetei ,nu tu ,ca esti mama ei si tu esti persoana cea mai importanta pentru ea ,va fi foarte greu mai tarziu sa o faci sa te asculte si atunci raul va fi mai mare.Spune-le la bunici fara suparare ca daca continua sa puna fata contra ta, tu te lipsesti de ajutorul lor si le trimiti acasa.Fata in timp va invata , daca nu e toata ziua intoarsa contra , ca tu esti MAMA.In nici un caz nu o lasa sa faca totul cu bunicile, ca o vei pierde ca fata si va incepe sa fie si obraznicuta , iar atunci mai greu o vei invata cum stau lucrurile.Nu lasa din mana tocmai acum.

Roxy mamica lui Cristi (5 iunie 2000)

huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

Draga Heranna,nu mai pierde timpul,si gaseste alta solutie.Atata timp cat bunica este un munte de ingaduinta ,rabdare,iubire exagerata fata de fetita,si un munte de incapatanare fata de tine (nu vrea sa priceapa ce-i spui),nu ai absolut nici o sansa.Nu vei reusi sa te calmezi decat pe moment,ca la urmatorul eveniment sa explodezi si sa-ti amintesti de toate datoriile.Unele bunicute considera a fi important ,ca copilul sa le iubeasca cel mai mult pe ele,si nu se gandesc nici o clipa la educatia propriu zisa a copilului.Vor realiza asta peste 2-3 ani dar atunci va fi prea tarziu pentru corectarea educatiei copilului.
Nu sunt de acord nici cu sfatul de a fi la fel de "iubitoare" ca bunicile...unde veti ajunge cu rasfatul?Dupa ele, copilul va fi intotdeauna prea mic pentru a face si a intelege ceva.
Te sfatuiesc in urma experientei mele.Si eu am plecat la servici cand Andra avea 6 luni(si am sa regret asta toata viata),iar soacra mea venea si statea cu ea maxim 8 ore pe zi.In timp, s-a ajuns la situatia in care Andra incepea sa planga cand ma vedea intrand pe usa pentru ca nu vroia sa plece buni.Buni facea tot ce vroia ea(s-ar fi suit si pe dulap,daca i-ar fi cerut copilul ).Oricat ii explicam si eu si sotul,ca nu este bine ce face,ea o tinea pe a ei"ce-ati vrea voi de la un copil asa mic?".
Asta a durat pana la 2ani si 3 luni,cand dupa o perioada destul de lunga de anxietate,si certuri cu sotul(ca de, era mamita lui),am pus piciorul in prag si-am zis gata,"copilul va merge la cresa".Deja eram in stadiu cand Andra se trantea cu fundul de pamant cand ii spuneam sa faca sau sa nu faca ceva,si binenteles buni era prezenta.Daca o puneam la colt ,buni incepea sa planga si se ducea repede sa o ia de acolo.
La 3 luni de la inceperea gradinitei,lucrurile s-au indreptat.
Acum ,Andra are 5 ani,si este un copil bine crescut,desteptel,apreciat si iubit de toata lumea.Dar cand vine buni in vizita,bunele maniere se uita,face lucruri pe care nu are voie sa le faca,nu poate sa manance ,nu poate sa se imbrace...Nu-nteleg ce efect are femeia asta asupra ei.Nu-mi imaginez cum ar fi fost Andra acum,daca buni s-ar fi ocupat in continuare de ea.
Tu vei face cum vei crede de cuviinta,dar sa stii ca nervozitatea fata de situatia de fata nu-ti va da voie sa te comporti normal,sa-ti poti arata sentimentele fireste.Mi se pare firesc ca un parinte sa-si poata certa,educa copilul fara tema ca va fi indepartat,si nu va mai fi iubit de acesta.

Mergi la inceput

of...e tare greu ..ma gandesc ca daca o sa iu bona copilul va suferi pt ca ea e atasat de bunici>pe de alta parte ma gandesc ca poate nu bona: cresa e mai buna...Oscilez intre aceste solutii si numa hotarasc.
Lazy cum s-a adaptat fetita ta la cresa asa mica?

Mergi la inceput