Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari-109
Raspunsuri - Pagina 4

Anutza_26 spune:
fetelor eu vomit.. mi-a fost greata toata ziua ziua si acum acasa simt ca o sa ma duc din clipa in clipa sa vomit.. si mai sunt si ametita.. nu vreau sa ma agit cum faceam altadata sa zic ca de data asta gata.. vine BB ca puate peste o saptamana o sa fiu iar dezamagita. am mai patit asa in decembrie.
e ziua 22 si e prematur inca sa imi fac vise.. dar totusi..starea mea ma pune pe ganduri..

Adriana mica spune:
Buna dimineata,
Fetelor, sunt inmarmurita de tristete!
Danutza, condoleante pentru tatal tau!
AndreeaC, sa te odihnesti in pace!
Desi poate nu este momentul oportun, vin, asa cum v-am promis, sa va impartasesc vesti bune: bebe este bine, creste (saptamana trecuta avea 5.8mm, iar aseara 13.7mm, deci in grafic). Inimioara ii bate cu putere. Deocamdata fac tratamentul dat de T., si sper ca fiecare saptamana care trece sa aduca noi confirmari ca totul evolueaza bine de aceasta data.
Adriana
Vine barza
Pozici

Madana spune:
Liana tin pumnii sa fie ISA reusita. Mi-e dooooooor de tine.
Ingeras dragalas urmeaza-ti instinctul iubita. Noi iti tinem pumnii.
Adriana mica pe burtica, sa simta si bebe-shtrumph. Ma bucur ca e sanatos si creste asa cum trebuie.
si mamica ca e o scumpa.
Danutza te imbratisez si ma gandesc la tine.
Va pup pe toate pe obrajori, ca sa mai sterg din lacrimi.
"Cei mai frumosi ghiocei prin maracini se gasesc"

Madana spune:
Anutza 26 Z22 zici? Spune-ne cate zile are CM-ul tau ca sa ne dam seama si noi cam cand ovulezi. Si daca se mentin simptomele fa un test, desi si eu cred ca e prematur. Eu sper sa fie bb. Tine-ne la curent, ok?
"Cei mai frumosi ghiocei prin maracini se gasesc"

Cristinna spune:
Buna fetele,
Am si eu o nelamurire ,poate ma ajutati.
Ieri la amaiz, ziua 11, am avut niste intepaturi la ovare si le simteam umflate. Temperatura bazala pana ieri era asa:
ziua 7 - 36.6
ziua 8 - 36.5
ziua 9 - 36.5
ziua10 - 36.4
ziua11 - 36.45
ziua12 - 36.6 azi
Bun , acum incepe nelamurirea: mi-am facut acum un test de ovulatie (Dr Sigur) pe care au aparut cele 2 liniute la fel de colorate dupa cca 5 min . Pe prospect scrie ca daca banda de test apare in 40 de sec si se pozitiveaza la fel de intens ca si banca de control pana in 10 min , inseamna ca ovulatie se va produce in urmatoare 24-48 de ore.
Ei fetelor, lamuriti-ma si pe mine. Dupa grafic s-ar parea ca am ovulat in ziua 11, dar dupa testul de ovulatie se pare ca as ovula in urmatoarele ore. Si azi imi simt ovarele umflate in special stangul si am intepaturi.
Se poate sa se pozitiveze testul de ovulatie si dupa ce se produce ovulatia??? asta ar fi o ipoteze, dar nu stiu sigur.
Daca stie cineva sa ma lamureasca ar fi tare bine, mai ales ca nu stiu cum sa mai . Pana acum am facut prostioare in zilele 9 si aseara, pt ca mi-am propus ca din 2 in 2 zile ar fi cel mai bine, dar acum nu mai stiu cum sa fac
Va pe toate
Cristinna

rami 73 spune:
Cristinna, dupa temperatura asa s-ar parea, ca ai ovulat in ziua 11, dar este importanta si lungimea CM tau. De asemenea, ovulatia trebuie urmarita in dinamica, pe o perioada de cateva luni, sa poti constata cand ovulezi de regula (daca ai CM regulat, bineinteles). Tu ti-ai urmarit ovulatia numai dupa temperatura bazala + teste, sau ai facut si monitorizari ecografice ? Testul poate fi pozitiv si inainte, dar si la 24 ore dupa ovulatie.
rami

Cristinna spune:
Rami, eu mi-am urmarit ovulatia mult timp atat prin masurarea temperaturii bazale cat si prin monitorizari regulate si am constat ca ovulam in zilele 13 sau 14 la un ciclu de 27-29 de zile. Doar ca in lunile nov si ian am facut inseminari si atunci ovulam in zilele 12 sau 13 datorita pregnylului facut in ziua 10 sau 11. Luna aceasta nu am facut nici stimulare nici inseminare si de aceea sunt cam in ceata cu ce se intampla si cand se intampla ovulatia mea.Cel mai lung ciclu l-am avut in dec , tot in luna de pauza de dupa stimulare, de 30 de zile.
Teste de ovulatie eu nu prea am folosit datorita faptului ca am umblat la monitorizari din ziua 9 pana in ziua 14 si de aici provine nedumerirea mea cu testul asta de ovulatie pozitiv. Daca tu zici ca se poate pozitiva si dupa ovulatie, atunci asta o fi fenomenul.
Mai astept pareri de la voi.
Mercic
Cristinna

ingeras26a spune:
Cristina, eu dupa graficul tau as spune ca nu ai ovulat inca, ci urmeaza...
si voi in continuare, sa prindeti momentul :)
Pupicei, Ingeras

rami 73 spune:
Cristinna, intr-adevar e diferenta intre ciclu natural si ciclu stimulat, care de obicei e mai scurt, in sensul ca ovulatia se produce mai devreme (faza luteala e aceeasi), asta e si experienta mea. Tu daca acum esti de vreo 2-3 luni pe ciclu natural, trebuie sa iei in calcul ovulatia pe care o aveai in general in aceasta situatie, parerea mea.
Pe de alta parte, in luna in care ai facut Pregnylul in ziua 11, foliculul tau era matur, ce dimensiune avea ? Din experienta mea si din spusele medicilor pe la care am fost, Pregnylul trebuie facut atunci cand foliculul e matur( la unele fete 20 mm, la altele 25-27 mm, asta tu trebuie sa stii, cam la ce dimensiune se matureaza foliculii tai), nu mai devreme, altfel risti sa se sparga ne-maturizati, sau invers, sa dureze prea mult pana se sparg, si esti derutata cu ovulatia.
La mine, de exemplu, foliculii cresc pana pe la 25 mm. Daca fac Pregnylul la 20 mm se sparg in aprox. 48 ore, dar daca il fac la 24-25 mm se sparg in max. 12 ore. Dar repet, depinde de fiecare organism. In general tu trebuie sa iti cunosti cel mai bine corpul !
Eu nu sunt adepta testelor de ovulatie, mi se par total aiurea. Cel mai bine e sa faci monitorizari pre si post ovulatorii, chiar si in ciclurile nestimulate, iar atunci vei sti exact ce si cum !
Oricum, in cazul de fata ideea e presteaza la greu, ca sa acoperi toata perioada cu pricina
! Succes !
rami

Anutza_26 spune:
Madana e ceva ciudat.. inainte 28 de zile.. ultimele 4 cicluri au fost de 35 de zile.. dar am citit si am invatat tot de la voi sa ma monitorizez.. si fac asta de trei luni.. ma monitorizez dupa pozitia colului si dupa analiza secretiei. luna trecuta si acum doua luni am ovulat in ziua 20 resp 21
dar luna asta in ziua 15 sigur sigur.. atunci am prestat la greu.. am avut si intepaturi pe ovarul stang, nu dureau foarte tare.. dar pe mine ovarul stang nu ma doare mai niciodata.. mai cu seama la mijlocul ciclului..
si m-am monitorizat si de atunci incolo ca am zis sa nu cumva sa ma fi inselat ca era totusi ziua 15. si nu am mai avut nici un semn asemanator cu cele din ovulatie de atunci.
dar acum am niste simptome care ma fac sa ma gandesc la BB.. ieri mi-a fost tare greata.. fac pipi destul de des.. ma doare burta de trei zile.. dar destul de ciudat nu ma doare ca la ciclu.. ci mai jos. si parca mi se intinde pielea.. parca ma strange tot ce pun pe mine.. chiar si pantalonii de pijama. si sunt ametita.. ma simt de parca as fi luat somnifere tot timpul.. si mai nou ma dor si sanii tot asa. la nivelul pielii parca nu mi-as mai incapea in piele..
pe de o parte ma bucur ca am simptomele astea suparatoare ca asta inseamna ca am sanse de BB dart pe de alta mi-e frica sa nu le produca mintea mea din disperarea de a avea un BB mai repede. oricum.. mai stau cateva zile si ma duc sa imi fac testul de sange ar trebui sa iasa..
da doamne sa fie BB