Bebelusi de iulie-august 2005 (68)
Raspunsuri - Pagina 6
Dianami spune:
Fetele, am citit si eu postarile Andreei. Din ce mi-am dat eu seama, nu a avut nici preeclampsie, nici eclampsie. Diagnosticul medicilor a fost de embolie amniotica, ce poate produce infarct (miocardic, pulmonar sau cerebral). Asta ar fi cauza decesului...si nu prea sunt sanse de supravietuire. Se intampla f. rar, dar cand se intampla...e fatal.
In legatura cu placenta praevia, am vazut ca i s-a zis ca are placenta joasa la morfologia fetala. Acelasi lucru am avut si eu, dar am citit si medicii mi-au spus la fel: nu se poate vorbi de placenta praevia decat dupa sapt. 30 de sarcina, cand sansele de a se mai ridica scad f. mult.
La mine era la 2 cm de col, iar in sapt. 39, la ultima eco, se ridicase f. mult.
Deci nu stiu daca intr-adevar a avut asa ceva. Probabil i s-ar fi zis la ultima ecografie, daca a mai facut vreuna.
INSA: ce mi se pare mie in neregula (adica ce as fi facut eu personal daca as fi fost ginecolog). Sangerarea aceea din ultima zi, insotita de contractii, la o gravida care a avut probleme de-a lungul sarcinii, plus cazatura pe scari cu lovitura la cap, toate acestea ar fi fost suficiente sa i se faca internarea...plus o monitorizare atenta a contractiilor si a BCF-urilor.
Din pacate, acum nu putem decat sa dezbatem pe marginea subiectului si sa privim cu durere in suflet catre un copilas care nu-si va cunoaste mama...
Adevarul il stiu cei din sala de operatie si Dumnezeu.
Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)
Puiul meu iubit e atat de mare
Iulia Anastasia
Simonaci79 spune:
Anca- felicitari pt dimensiunile si progresele baiatului! Sa se faca mare si sa fie sanatos! Si pt constiinciozitatea cu care tia-i notat totul! (eu am uitat o mare parte din evenimente cand au avut loc!) Eu una pun si putina sare la legume, nu stiu ce sa zic, e destul de controversat subiectul, dar mie mi-a rec dr!
Laura - felicitari pt baiatul plimbaret!
Mamini- banuiam eu dar in poza asa se vede! Ce nasol sa nu-ti poti face ungiile! Eu sufar un pic din cauza asta acum ca de cand am nascut sunt taiate din carne si nici macar cu lac nu le dau! Dar merita orice baiatul meu!
Anda- pai nu ne ramane decat speranta! Oricum e cel mai imp sa fie sanatos! SI felicitari ca ati reusit cu canita! Noi nu avem sanse, doar o roadem de mama focului!
Joker- bine ati revenit si felicitari pt progresele culinare! Si la multe luni iedului tau! (nu ai fost pe aici cand v-am urat!) Pupici!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/simonaci79/my_photos
Simonaci79 spune:
Kasi- multa sanatate si sa va treaca repede. Mie (ca si noi suntem raciti) mi-a zis sa nu fol decat apa de mare (sterimar) Nu il vindeca dar ii desfunda nasul imediat. Iar pt raceala nurofen si vit c. Noi nu am facut febra, dar in caz de face mi-a dat sa-i dau augmentin. Si felicitari pt papica. Noi inca nu am inceput cu pestele dar cu dovlecel de mult dam! Am vazut ca e preferat intre legume de toti bbii pe aici. Si Mario parca mananca mai cu pofta de cand ii dau si dovlecel. Iar despre stat in picioare am inteles ca e ok daca vor ei, ca stiu bine care le sunt limitele si cand nu mai pot se lasa ei in genunchi. Si lui Mario ii place tare mult in picioare!
Pitecantrop- multa multa sanatate si va doresc sa nu fie nimic grav! Sa se refaca repede puiul si lasa ca are el timp sa pape. Eu din pacate nu te pot ajuta ca nu stiu despre ce e vb (poate ti-au raspuns fetele deja dar nu am citit inca) Eu ii dau apa plata ca fiarta si racita nu-i place si dr a zis ca nu e nici o probl daca-i dau asa. Si pt lapte tot plata fol, dar pe aia o fierb.
Anis- nu face o tragedie din asta ca mai rau faci! Relaxeaza-te si poate ca va fi bine totul dupa ce-ti trece! Si daca nu, asta e! Oricum voiai sa o intarci pana la 9 luni, poate ca dupa cum spuneai chiar si tu, citeste forum-ul cand voi dormiti, te-a auzit si se intarca singura mai devreme!
(glumesc si eu sa te mai destind un pic, nu te supara!) Daca nu se poate altfel, fii fericita ca a papat cu bibe macar, se va obisnui ea mai bine si gata! Nu tb sa faci o tragedie ca pierzi laptele de tot si poate ei ii vor trece mofturile dar degeaba! Succes si pupici!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
Simonaci79 spune:
Oana- ne bucuram ca ai revenit! Despre ce ai postat tu, nu stiu daca au sau nu dr vina la operatie, daca a fost de la eclamsie sau de la ce a fost, cert e ca putea fi f usor evitat, pt ca in caz de placenta jos inserata, scrie absolut peste tot ca se rec cezariana, asa ca daca ar fi programat-o cu 2 zile inainte si-i facea cezariana era totul ok! Pacat ca e tarziu acum si faptul consumat, dar e bine de discutat si de luat masuri ca sa nu le mai fie permis acelor dr sau altora sa faca aceeasi gresala si sa ia viata unui om nevinovat si mai ales atat de imp pt bebelusul ei!
Pupici Evei! Si te asteptam mai des!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
Simonaci79 spune:
Ema.nu.ela- si noi suntem raciti deja de o sapt, baiatul are rosu in gat, eu nu mai am amigdale, dar ma doare gatul si tusesc, dar dr mie mi-a zis ca sub nici o forma sa iau antibiotic si baiatul numai daca are febra peste 38! Asa ca nu stiu ce e in capul dr tale! De ce nu o schimbi daca nu esti multumita? (Si ai si de ce sa nu fi!) Pupici si multa sanatate!
Laura- super poza!!!!!!! Si nu numai contextul, dar pozitia ei....era super chiar si originalul! Felicitari sotului tau!
Ella- si mie mi-a zis medicul la fel de iaurt, nu cred ca e vreo problema! Dar lui Mario nu-i place deloc! Asa ca am scapat deocamdata de problema! Il voi mai incerca peste cateva zile! Felicitari pt recuperarea carutului si nu mai fi supi cu titi, ca se va rezolva totul de la sine (intr-un fel sau altul, ea sa fie sanatoasa)
Diana-
quote:
Din pacate, acum nu putem decat sa dezbatem pe marginea subiectului si sa privim cu durere in suflet catre un copilas care nu-si va cunoaste mama...
Offf, cata dreptate ai! Eu am plans de-am rupt cand am citit si azi toata ziua am fost socata! Mare pacat ca s-a intamplat asa ceva!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005http://pg.photos.yahoo.com/ph/simonaci79/my_photos
Simonaci79 spune:
Voiam sa va anuntam si noi ca ieri si azi l-a pus sotul pe jos pe Mario (pe un cersaf) si pe jos merge in 4 labe f bine! Fetele care va plangeati ca nu merg bbii incercati si asa, se pare ca le e mai greu in patul moale!
In scimb am si o veste mai neplacuta! Mi s-a incecat seara de la laptic asa ca a vomiat tot si masa dinainte! Ma speriasem de moarte ca tot vomita, ii tasnea din gurita de umpluse patul! L-am lasat putin, am facut alt lapte (ca aproape il terminase) si vesel a papat tot si a adormit linistit pe burtica! E drept ca m-am apucat si eu inainte de masa sa-i pun sterimar in nasuc si apoi i-am dat imediat sa pape si cred ca i s-a desfundat nasucul si i-a curs in gat si de-aia a facut asa. Sa-mi fie invatatura de minte!

Aaaaa, si sa nu uit! I-am luat olita! (o sa pun si eu poze si cu el in picioare, pe jos si pe olita!) A stat el acolo, nu a facut nimic, dar i-a placut tare mult ca are manere ca bicicleta si o bila care zornaie si se invarteste si daca nu a ametit bila aia!!!!!! Nu l-am lasat mult daca nu afacut, sa nu creada ca e de joaca aia! Mai incerc si maine dim, poate am mai mult succes!
Vad ca nici azi nu avem de urat, asa ca va pup, va urez noapte buna si somn usor si maine sa ne revedem numai cu vesti bune! Pupici!
Simona mamica lui
Mario 22.07.2005
joker spune:
Si la mine au venit rusii...exact in ziua in care a inceput diversificarea..dar nu au fost probleme cu papica si sper sa nu fie...
Simona, am sa incerc si eu, mi-ar placea tare mult sa mearga Edutul in patru labute...
As vrea sa o ajut cumva pe micuta Maria...u imi vine sa cred ca la ora actuala mai sunt cazuri de femei care mor la nastere...e nedrept si foarte dureros...asta nu ma face sa imi spun decat ca destinul e o scuza patetica pentru neputiinta omeneasca...
Mi-ar putea pune si mie un luink cu exact ce s-a intamplat???Nu am vazut decat posturile ei...si am inceput sa plang..era atat de entuziasmata...
Inainte de a naste m-am gandit ce s-ar intampla daca....acum ma obsedeaza din nou gandul asta...cred ca nu reusesc eu sa ma detasez destul de lumea din jur...din pacate...
Stie cineva cum am putea lua legatura cu micuta Maria??
Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/album?.dir=/fdd2
ema.nu.ela spune:
simona,
eu sunt inscrisa la dr de cartier cu fata, insa de fapt la control si vaccinuri si cazuri grave de boala ma duc la dr pediatru paticular. insa acuma pt o raceala simpla am zis sa nu ma mai duc pana la particular pt ca este departe si e coada in general. m-am dus la pediatra din coltul strazii ca sa mi-o asculte la plamani sa vada daca a ajuns ceva acolo; mai mult ca sa ma linistesc ca eu banuiam ca nu are nimic grav din moment ce nu avea deloc temperatura. si mi-a dat si mie o reteta gratuita pt bebe (panadol) ca pana acum nu mi-a dat nimica...e drept nici e nu i-am dat nimica :D
pediatra particulara la care ma duc e f buna si nu da din principiu antibiotice decat la cazuri grave.
mamica de maria, 6 luni si 3 saptamani
MONAI spune:
Salutare, gagici!
Desi am si eu sufletul trist in legatura cu ce s-a intamplat cu Andreea, ma gandesc ca orice speculatie e inutila acum. E ciudat destinul omului, care uneori pare la voia intamplarii.
S-a vorbit de o eroare medicala, lucru care nu e neobinuit(din pacate si medicii sunt oameni), ci foarte greu de indurat. Eu nu cred ca medicii din Romania sunt mai putin capabili decat altii, din contra. Dar oricarui medic i se intampla ca la cateva sute de cazuri reusite, cateva sa fie nereusite si aici cred ca intervine arbitrarul. Si nu cred ca se va spala nimeni pe maini de o viata, doar ca viata merge inainte, din pacate. Din cate stiu eu medicii sunt obligati sa incheie o asigurare de malpraxis, prin urmare pot fi dati in judecata, dar nimic nu inlocuieste o pierdere umana.
Cred ca meseria de doctor e una binecuvantata, dar care cere sacrificii imense si mult sange rece, disciplina interioara fantastica si concentrare maxima. Ar mai fi multe criterii, iar cand unul din ele lipseste se pot intampla tragedii peste care cei in cauza trebuie sa-si gaseasca puterea sa treaca.
Va spun toate astea eu, care mi-am pierdut tatal datorita unei erori de diagnostic initial si apoi o serie de decizii incorecte pe care poate le-as fi putut demonstra daca aveam putere atunci, insa n-am putut decat sa jelesc pana m-am impacat in cele din urma cu gandul.
Sa auzim numai de bine.
Mona si
Sara (16/07/2005)
Scumpii de noi
joker spune:
Multumim frumos de urari!!!
De vreo doua zile o tine numai cu "tata".Azi noapte nu a avut somn si se uita la tati cum dormea si a intrebat:"TATA???"
Mi-a fost frica la vaccinul de 6 luni...iar la cel antipolio am o adevarata isetrie...dupa ce am patit eu...
As vrea sa o vad pe Mariuta...Am gasit topicul cu donatii...Mi-ar placea sa cred ca are in noi toate niste mame...chiar daca nii una nu o va putea inlocui pe Andreea...
Un proces de factura asta la ora actuala nu ar face decat sa le creasca durerea...si in afara unei dezdaunari civile nu obtin nimic
Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/album?.dir=/fdd2