Budinca a la Buni

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Raluca, am incercat si eu astazi reteta ta. Dar am facut o greseala chiar de la inceput. In loc sa bat mai intii galbenusurile cu zaharul, apoi sa adaug grisul, am trintit in acelasi vas toate trei componente. Cind am inceput sa le amestec, grisul a absorbit instantaneu galbenusurile, astfel ca s-a format o masa din gris umezit care nici vorba sa poata fi batut sau frecat. Situatia a fost salvata de albusurile spuma, dar cocoloase tot au ramas.
La cantitatea de lapte am tinut cont de sugestia Teodorei, pregatind 750 ml de lapte. Dar sa stii ca si asta a fost cam mult, in final am turnat cam o jumatate de litru. Cred ca e cantitatea perfecta pentru gustul meu. Budinca s-a insiropat perfect. E foarte buna, impreuna cu baiatul meu am si "nimicit" mai mult de jumatate din ea. Multam pentru reteta, neaparat o sa mai fac.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by Balbina
Dar am facut o greseala chiar de la inceput. In loc sa bat mai intii galbenusurile cu zaharul, apoi sa adaug grisul, am trintit in acelasi vas toate trei componente. Cind am inceput sa le amestec, grisul a absorbit instantaneu galbenusurile, astfel ca s-a format o masa din gris umezit care nici vorba sa poata fi batut sau frecat. Situatia a fost salvata de albusurile spuma, dar cocoloase tot au ramas.


Balbina, exact greseala asta am facut-o si eu, de aceea am mai adaugat un galbenus, dar tot tare a ramas compozitia; am adaugat atunci 2 linguri de lapte si nu au iesit cocoloase.
am gasit si reteta similara, postata pe DC acum cativa ani si numita "imitatie de savarina":
4-5 oua; se separa galben. de albusuri, care se bat spuma, li se adauga 5 linguri de zahar, se bat din nou pana se topeste zaharul, apoi se adauga gris pana la o consistenta medie (ca blatul de tort), se pun si galbenusurile, putina sare, putin praf de copt.
cratita se unge cu unt sau ulei si pesmet. Se pune compozitia si se da la foc iute-potrivit pana se coace, cand se scoate vasul si se toarna peste budinca 500ml-1l lapte fiert si indulcit dupa gust.
deasupra se poate pune budinca de vanilie sau frisca.
eu am facut reteta aceasta acum cativa ani si mi-a iesit f. bine(parca am pus putin mai mult zahar).
bine mi-a iesit si reteta data de Raluca si eu zic ca se fac f. usor.



Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ralucaaaa, multumesc si eu pt. reteta!
Este prima budinca facuta de mine (cand aveam vreo 12 ani), numai ca reteta mea era cu orez. Asta cu gris e mult mai la indemana si iti multumesc inca o data ca mi-ai amintit-o.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucasimarius spune:

Ma bucur foarte tare ca va place.O sa o sun si pe Buni sa o anunt ca reteta de la ea a facut furori. Prima oara si eu am patit la fel cu galbenusurile, dar acum reusesc. Am uitat sa va spun ca este singul fel de mincare care-mi iese comestibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Raluca, multumim, abia astept sa fac si eu.
Ai putea sa-mi spui cam cat se tine la cuptor prima data? Eu daca nu am un reper mi-e cam greu, deh, "experienta"
Plus ca am un cuptor... mai bine lipsa !
Multam frumos !

Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by anemona

Raluca, multumim, abia astept sa fac si eu.
Ai putea sa-mi spui cam cat se tine la cuptor prima data? Eu daca nu am un reper mi-e cam greu, deh, "experienta"
Plus ca am un cuptor... mai bine lipsa !
Multam frumos !

Anemona


Anemona, la mine a stat destul de putin, cam 20-25 minute.

Azi am mai facut-o o data, dar am modificat un pic cantitatile si modul de preparare: am batut 4 oua, fara sa le separ, cu 3 linguri de zahar, pina s-au facut spuma. Apoi am adaugat 6 linguri de gris si am batut inca un pic. In lapte am pus esenta de lamiie, sotului i-a placut, dar mie nu prea, data viitoare revin la vanilie.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

eu am pus budinca intr-o oala plata, de blat de tort si ma gandeam ca 20 de minute pot sta linistita, ca nici nu am voie sa deschid cuptorul ca sa nu se "dezumfle"; dar dupa 10 minute am simtit miros usor de ars-era gata! depinde de cuptorul fiecareia, al meu e unul prost (visez la unul electric).


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucasimarius spune:

O tin la cuptor cam juma de ora. Pina se face maroniu blatul. La foc mediu. Am incercat sa fac azi cu mai putin lapte. Iese buna si asa dar mie imi place sa ramina lapte si in cratita ca sa ma scol noaptea sa maninc direct din frigider.....Lapte rece cu budinca.....mmmmmmm ce bun este

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucasimarius spune:

Cind vreau sa fac mai multa cantitattile sint urmatoarele:
- 5 oua
- 7 linguri cu gris
- 5 linguri cu zahar.
Galbenusurile + grisul + zaharul se amesteca foarte bine chiar daca este mai greu la inceput. Dupa se amesteca cu albusurile spuma.
Siropul 1,5l lapte fierbinte cu 5 linguri zahar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Am facut si eu budinca. A iesit suuuuuuper si ma bucur ca i-a placut si piticului meu. Eu am pus 800 ml de lapte, ca mi-era frica sa pun 1 l, dar data viitoare o sa fac cu tot laptele ca iese mai buna cu mai mult.

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput