Budinca a la Buni

Budinca a la Buni | Autor: ralucasimarius

Link direct la acest mesaj

Buni este bunica mea, cea mai buna dun toata lumea.
Eu nu ma prea pricep la gatit dar asta este o reteta pe care o am de la Buni si este fantastica (dupa mine si sotul meu).O fac oricnd am timp.
Sa incep.....
Blatul:
- 3 oua
- 5 linguri cu gris
- 3 linguri rase cu zahar
Siropul:
- 1 litru lapte firebinte
- 3 linguri zahar
- zahar vanilat
Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu grisul pina incepe sa se albeasca si sa se topeasca zaharul. Separat se bat albusurile dupa care se amesteca cu galbenusurile.
Se unge o cratita de dimensiuni normale (ca pt blat de tort), se toarna compozitia si se baga la cuptor.
Laptele fierbinte se amesteca cu zaharul si cu vanilia. Cind este gata blatul se toarna cu grija laptele si se mai baga la cuptor pt 5 minute.
Este nemaipomenit.
Merita incercat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Raluca...e super budinca. Soacra-mea o face eggzact la fel si am manca continuu:)))). Ma bucur ca ai dat reteta...o sa ma pun si eu pe facut in seara asta...ca-i usoara si pentru gospodina si pentru stomacelul mesenilor:). Multam fain:).

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

si eu ma bucur de reteta asta, e simpla si imi pare un desert f. bun pentru copii.


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

Multumim frumos pentru reteta, sanatate bunicii! Pare buna aceasta budinca, eu o s-o incerc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:


si eu vreau sa o incerc... de abia astept...

Mi-ka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

am facut budinca in seara asta, cu mici "retusuri"(am pus un ou in plus si, din greseala, mai mult zahar), a iesit f. buna si mi-am amintit ca acum cativa ani am facut o reteta asemanatoare, luata tot de pe DC, se numea "imitatie de savarina".
laptele a fost cam mult un litru, cred ca ajung si 750 ml.
piticului i-a placut f. mult, i-am completata cina cu budinca.



Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

eu mai paralela fiind cu preparatul dulciurilor va rog inainte de a ma apuca de treaba sa-mi spuneti, ca mi se pare tare ciudat...cum o sa stea 1 l de lapte cu vanilie si zahar la cuptor peste blatul acela? nu se arde?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Mie imi place sa pun coaja de portocala rasa in lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

eu mai paralela fiind cu preparatul dulciurilor va rog inainte de a ma apuca de treaba sa-mi spuneti, ca mi se pare tare ciudat...cum o sa stea 1 l de lapte cu vanilie si zahar la cuptor peste blatul acela? nu se arde?


Lia, nu se arde, laptele e absorbit in budinca, care-si mareste usor volumul si va fi insiropata.


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucasimarius spune:

Ma bucur ca v-a placut.Eu pun 1 litru de lapte fiindca imi place sa mai ramina ceva sirop si in oala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Moama ce fain! Super... Fac si eu!



Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput