La France (49)
Raspunsuri - Pagina 8
oLo spune:
Buna fetele!
N-am mai dat de mult p'aici. Sper ca nu m-atzi uitat :D
Tiramisu recomand cu caldura! Atentzie! de face repede, si se mananca la fel de repede! Un sfat! folositzi mascarpone santa lucia. Daca nu-i bun mascarpone, nu-i bun nici tiramisu!
Dupa ce papatzi tiramisu, vetzi ghici de ce o alint pe Anaïs: Anaïsu-pisu-pisu-tiramisu :))
Dupa cum mai tzinetzi minte unele dintre voi, am lucrat pana nu de mult pt Pref Pol de Paris. Ei bine ieri am fost invitata la un pot de depart al unuia dintre cei cu care am colaborat (a fost numit secretar bla bla la Nice) Am fost prezentata ierarhiei :D (simplul meu nume: Mihaela, ajungea) Directoru' financiar, mi-a zis ca vrea sa ma aibe in echipa lui :D La care tanti de la dpt info, sare cu gura, cum ca pe mine nu m-ar interesa fonction publique. De ce oare? o fi nasol? Dar oricum, n-am nationalitate Fr. Dar ma gandesc sa-l intreb pe nea' directoru detalii despre ce post ar fi vb... Nu stii de unde sare iepurele.
Important e ca la pot am papat caviar ;) Cat un degetar, e drept. Dar a mers de minune cu sampania :D
Voila, voila!
Blue Airu' nu-i prea scump??? ca m-am ingrozit de tarife! Mai ieftin gasesti pe lastminute!
Corina spune:
Draga Olo
Bine ai revenit!! Functiunea publica e ok,salariu bunicel;siguranta locului de munca,etc!!!daca reusesti sa intri ar fi bine,am impresia ca se poate intra in anumite cazuri si fara nationalitate!!
In legatura cu BlueAir,nu stiu de ce te-ai ingrozit,biletele Paris -Bucuresti sint acum la 150 euro dus intors!!!Nu cred ca gasesti mai ieftin in alta parte!
Din pacate vor sista zborurile din Beauvais ,incepind cu 26 martie.
Pupici
Chuny spune:
Mihaela, dar sper ca i-ai dat replica la magaritza aia de la info !!! Cum îsi permite ea sa-ti bage bete in roate ??! Si mie mi s-a întâmplat o data ca una sa intervina in mijlocul unei discutii si sa zica "pe Sibylle n-o intereseaza postul asta !" . Nu trebuie iertate astfel de ocazii ! Iti tin pumnii oricum, sa reusesti ce vrei si sa reusim toate !
Eu nu am mai scris in ultimul timp caci am altele :-) pe cap, dar sper sa revin in forta. Va pup si felicit pe cei care si-au sarbatorit ziua de nastere sau au venit pe lume.
Cu drag, Sibylle
lu.more spune:
Tiramisu vite fait.
- 200 gr mascarpone
- 200 gr smantana « épaisse »
- 3 oua
- 100 gr zahar pudra
- biscuiti pentru sampanie (cam 40)
- un castron de cafea f. concentrata, rece (cam 4 cesti mari – masura de la cafetiera)
Eu folosesc cafea decafeinizata.
- cacao
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra.
Se amesteca cu mascarpone + smantana
Separat se bat albusurile, spuma
Se amesteca inceeeetisor albusurile batute cu crema de oua + mascarpone + smantana
Se pune intr-un platou un rand de biscuiti trecuti RAPID prin cafeaua rece (il scufund « une petite seconde »). Platoul meu are cam 25 x 30 cm, asa ca idee.
Se pune deasupra jumatate din crema.
Alt rand de biscuiti trecuti prin cafea,
Restul de crema
Se pudreaza cu cacao
Se da la rece cel putin 8 ore.
Si-acum, au boulot ! Sper sa va placa.
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
Otilia spune:
Aoleu, Lu, cu oua crude??? Pai cu gripa asta aviara nu prea e recomandat... Atentie! (mai ales gravidutele sau copiii mici)
"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."
lu.more spune:
Asa am zis si eu, Otilia... Dar deocamdata inca mai fac.
Dragii de noi
Kyo
gabgabriela spune:
Buna seara,frantuzoicelor ,
Ma primiti si pe mine ?Va citesc de catva timp (datorita lui Dia),dar am avut ceva probl cu contul pe DC.Acum ca-l am ,primul mesaj e ptr voi...
Permiteti-mi sa ma prezint :sunt in Franta din ian 1995 (data casatoriei),am trei fete :Diane 9 ani ;Adeline 5 ani si Heloise 2ani si jumatate.Am lucrat vreo trei ani ca "aide maternelle"(in Rom am fost invatatoare si jurista)si de ...5 ani sunt tot in "allocation parentale d'education "
Si sunt de fel din Ploiesti.Parca si tu Otilia ?!
Va salut pe toate si sa stiti ca-mi sunteti tare dragi...Imi place atmosfera...
lu.more spune:
Buna dimineata!
Bine ai venit, Gabriela, sper sa-ti placa in continuare la noi.
Eu ma chatuii de dimineata, daca-l lasa adminul acolo, o sa scada frecventa pe forum !
Va pup!
Dragii de noi
Kyo