La France (49)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Uf!
Ma dusei si la pag 22 cu subiectul despre moartea ANDREEI si ma uitai la pozele ei dinainte sa plece la spital, apoi cele cu fetita dupa nastere!!!

Elena termin scoala pe 15 mai ,incep examenele apoi pina pe 25 iunie !!!
Da am inceput deja sa caut de munca ........"vendeuse ,repasseuse" cum zicea DOINA mai devreme trimisei doar vreo 20 de candidaturi ,n-am primit nika' pina in prezent si daca nici nu primesc raspuns pina prin mai (mai am si altele de trimis!!!) ma gindesc deja sa fac un alt curs de calificare ,la AFPA de data asta ca-i mai usor la sfirsit cu validarea cursului si apoi daca ma accepta de ce nu???
Ca doar nu-i de colea 652€ pe luna !!
Apropo de asta vazui si doua cursuri infographiste pe acolo ,tot cu bursa de 652€ pe luna pentru "demandeurs d'emploi" care justifica de plus de 1800 de ore de munca la ultimul loc de munca avut ,uite lincurile DOINA :

http://www.afpa.fr/awi/jsp/metier/fiche.jsp?access=1
http://www.afpa.fr/awi/jsp/metier/fiche.jsp?access=1
Poate te intereseaza sa dai o raita ,eu stiu ca tu ai un nivel mai bun decit asta ,dar cine stie poate cu o diploma franceza ti-o fi mai usor sa gasesti ,plus ca e posibil sa-ti gasesti ceva prin locurile de stage !
Centre de formation am vazut sint unele prin zona Parisului ...........
Ma duc sa maninc acum ca-i ora mesei ,plec si eu mai devreme ca doar sefa nu-i aici .........

MARIA am primit pachetul de la tine astazi ,sarumina mult ,nu pot sa-ti mai scriu ca am internetu in pana acasa dar ma pun acum si le fac o scrisoare de reclamatie (ca doar sint maestra in asta!!)
Acum fugi sa nu pierzi trenul ..............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Auras,Bafta!!!
Fonction publique térritoriale nu te tenteaza?
Vezi ca ccc cu examenele finale la AFPA nu-i de glumit! Iar cu profii e cam loterie, poti pica foarte bine, dar si foarte prost, vacantele sint reduse la minimum (eu am avut in total 3 saptamîni de vacanta in 11 luni...)

Mergi la inceput

Ba da ELENA zisei mai acum citeva zile si de asta ,numa ca pentru nivel C unde m-ar interesa pe mine, examen pentru candidaturi "externe" in regiune au avut in 2005 si mai au in 2007 ,de la extern se accepta candidati o data la doi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Scuze, Aura,ce ti-e si cu scleroza asta...
Asociatii? La AFPA la scoala cu mine era o tipa din rennes al carei sot era conseiller en economie familiale si lucra la o asociatie de tutela pentru adulti....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

'Neata..
Am incercat eu les minutes si nu ai decat 3 minute de tarif local dupa care se inchide si te invita la 9 centi parca..asa ca se termina tariful local.si eu care statea zeci de minute cu telerabais..data viitoare.
O zi buna tuturor.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Cait sa inteleg ca saptamina asta trebe'sa stau doar 10 minute cu mama la telefon ?!
Lasa ca poate or sa reinceapa telerabais-ul din nou peste vreo doua saptamini ,daca nu cu cartela de francetelecom ,cred ca mai am un pic pe ea ,e ceva mai putin 6 centime nu?
Uf m-am saturat de frigul asta parca nu mai trece o data ...........
Mai ziceti si voi ceva........ce-ati mai facut azi ,ieri ?
Ce aveti de gind sa faceti in w-end?
Ca eu daca nu-i cald afara nu scot nasul din casa....ce mi-as dori si eu sa stau in sud!!!
sa ma satur de soare.........
Cine vrea sa facem schimb de locuinta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Aurelia, eu plec in Sud in week-end (la soacra). Sper ca macar acolo sa am soare. Am avut trei zile spdendide si azi vremea s-a inchis.
M-am obisnuit cu frigul, mi se pare natural, da' sa nu vad soare, ma cam deprima.

Tu ai vacanta, Aurelia ?
Eu sunt in vacanta, da' miine ma duc la lucru, because ceremonie mare de dat diplome de absolventi si apoi o pun de reuniuni.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Bonjour
Vin si io cu urari la spartul targului: Ana, felicitari, sa-ti traiasca Alexandre si sa-ti aduca numai bucurii!

Tocmai am aflat ca incepand din www.blueair-web.com/index.php?location=opinions&LANG=RO" target="_blank">26 martie BlueAir isi va suspenda zborurile dinspre si spre Paris Beauvais . Singura destinatie in Franta va fi la Lyon. Ma gandeam sa mai profit si io de ei cat se mai poate si sa dau o fuga pana in Ro. Voiam sa o mai intreb odata pe Mirunda cum a fost calatoria cu ei, stiu ca ai mai scris si se tot pierdeau mesajele, daca ai timp macar spune-mi daca i-ai recomanda sau nu. Acuma eu precizez ca voi calatori fara conjoint si cu un bb de aproape 5 luni dupa mine. merci mult.

Altfel noi tocmai suntem pe cale sa acceptam o garde partagée, astazi o vedem pe nounou, o cheama Françoise si e din Coasta de Fildes. Cealalta familie o angajase mai demult, ei au 3 copii din care ultimul are aceeasi varsa cu pitica mea si desi mamica lor e inca in concediu nu mai facea fata deci a angajat-o pe Francoise. acuma, pentru ca e f. greu sa platesti de unul singur o nounou la domiciliu (e platita cu SMIC) vor sa o imparta cu un alt bb si ne-au gasit pe noi. Baietelul cu care o impartim pe nounou se numeste Paulin si e f. simpatic. Sper sa fie o alegere buna.

Otilia si celelalte fete care aveti BabyCook, cum se fixeaza dracia aia de cutit? noi l-am primit ieri si nu reusesc sa fixez cutitul ala cum trebuie, se tot misca iar vasul nu e ermetic din cauza asta. Mi se pare ca lipseste o piesa sau ca cea care exista nu e cea buna. L-am cumparat de la vertbaudet, nu stiu daca reclamatia trebe sa o fac la ei sau la Beaba.

Hai ca v-am plictisit destul, la frantuzoaice

Mergi la inceput

VACANTA ,hic !
cum sa nu MIK' saptamina ce vine ,numa ca trebe' sa ma mobilizez sa refac l'EP -ul pentru ultima oara (sper!!)
I-mi trebuie o introducere buna pe tema apei potabile pe planeta si sa-i gasesc si alt nume caci "L'eau un bien épuisable ,ne le gaspillons pas " nu-i place lu profa mea !!
Daca s-ar face cald as incepe sa curat in gradina ,sa mai pun niste "primeveres" s-au cum le o mai zice ,ca tare-mi sint dragi s-au sa tai peluza dar daca continua sa fie frig ma bag in pat si lenevesc !
Pleci in sud la socrela?! Bravo ,mai schimbi si tu peisajul si daca o veni si soarele ar fi si mai bine !
diditabravo ca ai curajuls a pleci singura cu puiul de 5 luni pe avion !eu m-am screlozat rau ,nu mai urc in avion cu cupilu (cit oi putea sa evit!)
Sa inteleg ca daca ti-ai gasit garde pentru pui o sa reincepi munca nu?
Mirunda pe unde o mai fi ? ca tare mi-e dor de ea ,
Mie i-mi veni alta idee astazi (ca tot stau degeaba si nu fac nika')sa devin artizan "prima intreprindere din France"
citii pe ANPE ca 62% din patronii de mici intreprinderi au studii la un nivel mai mic de BAC .
Problema e ca nu stiu ce as putea sa fac si sa-mi placa ,cica organizeaza ateliere de orientare la ANPE!!!
Haideti ca v-am facut capul toba cu delirurile mele deaia si cred ca nu mai scrieti niciuna ,uite promit sa tac daca mai ziceti si voi ceva ,ma duc un pic si pe "la han" sa vad ce mai zic si pe acolo ,apoi plec si dau o raita prin "noz" si "maxplus" ca tot i-mi vine cupilu la ora 19h azi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Buna ziua si de la mine.

Eu abia de mai am timp sa trec pe aici, tare sunt impartita intre serviciu si copii.
Azi cea mica mi-a declarat ca sunt « la plus gentille belle-maman du monde entier » fiindca le-am facut din nou tiramisu.
Plima data nu mi-am dat seama de efecte si l-am facut normal, cu cafea-cafea, iar fetele n-au dormit toata noaptea !!!

Acum m-am invatat minte si am pus cafea fara cafeina. Drept urmare, trebuie sa fac din 2 in 2 zile.

Mik, unde vii in Sud, ca Sudu-i mare. Mai spre Est, cumva ? Iti doresc vacanta placuta, odihna multa si soare cat se poate.

Am primit un mail cum ca rezultatele pentru « concursul » Ancai le vom avea in jur de 15 aprilie. Plecarea ar fi la inceputul lui iulie.

Mai voiam sa spun ceva, dar am uitat.

Va pup

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput