La France (49)

La France (49) | Autor: Otilia

Link direct la acest mesaj

Continuarea discutiilor de aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67713&whichpage=10

Va invit sa continuam discutia despre sotii nostri francezi care-s asa de RAI (dar BUUUUUNI ;))

"La beauté est une demi-faveur des dieux, l’intelligence en est une entière."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

la mine-s 15°C, da ploo si-s gripata :(

Mergi la inceput

quote:
Initial creeata de Otilia

Va invit sa continuam discutia despre sotii nostri francezi care-s asa de RAI (dar BUUUUUNI ;))

ce sa mai discutam aci, io spusei pe eva ce-aveam de spus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Chatonel !!!M-a uns la suflet raspunsul de pe eva!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

La multi ani Luca! Sa cresti mare si frumos si cuminte!daca se poate...
Doina,in afara de site si de blog, ai incercat sa-ti pui CV-ul pe diverse site-uri?? Anpe.fr si keljob.com iti trimit si pe mail zilnic rezultatele cautarilor tale, apoi ai si site-uri specializate pe domeniul in care cauti.Eu aveam contacte ca urmare a faptului ca oamenii imi gaseau CV-ul pe net;bine, erau si oferte la 600 km de mine, nu-s mobila geografic, dar am impresia ca asta nu e o regula,si oricul cred ca merge f. bine pentru Paris si regiunea pariziana.
Ca fericita posesoare a unui francez rau da'bun, am apreciat la justa lor valoare opiniile forumistelor de pe eva.ro...
Sanatate, chatonel!

Mergi la inceput

emoison sar'mina, sper sa-mi treaca pina duminica (atunci se fac 8 zile).... m-am saturat, am fost iarna asta bolnava pt tot anu!!!
Corina :)

Mergi la inceput

Question con:adica banuiesc si singura raspunsul, da'intreb totusiFetelor, la depusul dosarului pentru cetatenie tre'sa ma prezint in persoana, sau poa'sa mearga barbatu-meu singurel? Intreb pentru ca nu stiu daca-mi ajunge cazierul din ro pina incep munca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by emoison

Question con: adica banuiesc si singura raspunsul, da'intreb totusi Fetelor, la depusul dosarului pentru cetatenie tre'sa ma prezint in persoana, sau poa'sa mearga barbatu-meu singurel? Intreb pentru ca nu stiu daca-mi ajunge cazierul din ro pina incep munca...
Stii raspunsul, nu?
Trebuie sa te duci PERSONAL si cu sotul de mina (daca e posibil), oricum trebuie sa semnezi cererea si sa te vada ei, daca vorbesti bine si daca sigur esti de acord!

Mergi la inceput

Io pricipisem ca imi fixeaza ei randevu ca sa ma duc cu franceza de-acasa si cu nenea ala rau si infatuat da pe care-l iubesc si care mi-e sot la semnat cererea...Acum vorbeam doar despre depusul actelor "à l'accueil du Tribunal".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doina spune:

La Multi ani Luca!

Nu, Otilia, eu doar ajut o prietena, ea a insistat sa o ajut. Nu vreau sa fiu asistente maternelle, imi plac copii dar as vrea sa cistig altfel bani.

Da emoison mi-am pus CV-ul pe diverse site-uri, dar vad ca nimeni nu fuge dupa mine sa ma angajeze:)

M-ati facut curioase si am citit si eu discutiile de pe eva si subscriu: am si eu o pata pusa pe un francez care foloseste bormasina acum cind doarme fica-mea ! afurisiti francezi!
Acum serios, cred ca cine a declansat discutia de pe eva a avut ceva cu vreun francez si cum strugurii sunt acrii... hai sa dam cu rosii. Ce apreciez eu la francezi, este ca stiu sa se distreze fara s-o dea in bara, cel putin pe unde ma invirt eu inca n-am vazut sa se termine vreo petrecere cu baut si cazut sub masa, injuraturi... in Romania nu mi-a fost dat sa merg la vreo nunta, revelion etc si sa nu o dea cineva in bara.
Parerea mea este ca in Romania se bea mult prea mult! dar aici nu am vazut inca nici o femeie care sa-si care in spinare barbatul beat mort. Aici e liniste, fiecare are grija sa nu-si deranjeze vecinii (ca a folosit acum vecinul meu bormasina este o exceptie!), nimeni nu arunca gunoiul pe geam sau pe unde apuca, nimeni nu pune muzica la maxim noaptea, nu se fura, barbatii nu pipaie femeile pe strada sau in mijloacele de transport (in Ro imi era groaza sa urc in vreun tramvai cind era aglomerat ca stiam ca voi fi si pipaita si eventual cu portofelul furat).
Niciodata nici un francez nu m-a tratat de "pute roumaine" nici macar n-a sugerat vreodata ceva si n-am ascuns niciodata ca sunt romanca.
Parerea mea e ca francezii sunt in general calmi, curtenitori, politicosi. N-am intilnit francezi care sa puta si am mers destul cu metroul parizian...
Deci... strugurii sunt acri pentru unii...

Eu am intrat in era cinematografului :)
dupa ce am descoperit ca pot merge singura la cinema (cind am vazut "je vous trouvé trés beau") am luat-o si pe fica-mea cu mine si saptamina trecuta am vazut Bambi 2 - excelent iar azi am fost la "Plume et l'ile magique" foarte dragut. Nu va spun ce fericita e fica-mea!!!!!!! Bambi 2 a fost primul ei film vazut la cinema si a fost ATIT de cuminte ca nu-mi venea sa cred :) de-acum am gasit cum s-o "santajez" :) de cite ori il ia pe "nu" in brate ii spun ca nu mai mergem la cinema si imediat schimba foaia :) si uite asa ajung si eu sa pot negocia cu spiridusa mea razvratita

O zi frumoasa tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

LA MULTI ANI, LUCA! Sa-ti traiasca, Aurasule, sa va umple sufletele de bucurie in continuare si sa-i dea Dumnezeu mult noroc!
Acu', despre sujectu' zilei, io, in calitate de nefericita-consoarta-maltratata-si-pusa-la-colt-in-permanenta de acest, acest, acest... ca nici nu-mi mai gasesc cuvintele, pana-ntr-acolo mi-a sucit surata eva cutitu-n rana, acest sot francez, da, recunosc, ba chiar jur cu mana pe fundinta (si nu va spui unde-i amplasata fundita cu pricina), ei bine, recunosc, asa e, e lau!!! E lau pentlu ca nu vlea sa pape tooot!
Asa ca draga evo, stai acasica la Romanica, mai berbanti ca acolo n-ai sa afli niciunde-n lume, pun pariu ca nici in Anglia sau in Germania nu ti s-ar parea cool! Si nu suflu nici o vorbulita despre vreun 'domn' galant si superbine crescut care ar putea sa-ti puna cearceafu-n cap in vreo tarisoara de soare plina. Totusi, daca o fi si-o fi, ca deh, nu te pui cu soarta, si daca ti-o fi tie scris s-ajungi pe-aici, noi te primim cu draga inima si cu o vorba buna, nici macar n-o sa fie nevoie sa-ti ceri scuze sau sa-ti schimbi nick-ul.
In fine, multi oameni tristi si nacajiti...
In alta ordine de idei, voiam sa va spun ca am cate un gand bun pt fiecare dintre voi si ca va tin pumnii in tot ce va doriti voi sa vi se-mplineasca si, mai ales, va doresc multa sanatate tuturor, chiar daca nu am timp sa scriu mai des. Eu is prinsa in proiectul ala profesional, caut un stage, ma agit un pic pt validarea unei particele din studii, bref, alerg. Mi-a revenit si inspiratia si m-am reapucat de mozaice, am in cap o groaza de modele si de culori. Maine plec putin pana la Bruxelles si cand ma-ntorc sper sa nu va gasesc pe toate catranite din cauza insensibililor si neatentilor samd de francezi din dotare
Cam asta-i, va pup si va doresc de toate bune

Mergi la inceput