bebelusi de ian-feb 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 11
kris spune:
buna dimineata,
sunt tare suparata de ceea ce mi-au auzit astazi urechile! Este inadmisibil ca se mai intampla asa ceva in Ro.
Fata unei cunostinte ma indepartate a decedat in urma unui stop cardiac aseara dupa ce a adus pe lume o fetita de 4.5kg.
Nenorocirea s-a intamplat la maternitatea Polizu. Inca nu stiu numele dr. Mamica, care din pacate nu mai este printre noi, a urmat acest dr. toata sarcina sis binenteles a platit tarifele de rigoare (ma refer la acei bani pe care ii punem noi in buzunar la sfarsitul fiecarui control).
Monstruos este faptul ca s-a stiut ca bb este mare si ca nu are cum sa vina pe lume pe cale naturala. In timpul nasterii naturale mama a facut stop cardiac , iar dr a hotarat fara acordul familiei sa-i faca cezariana de urgenta ca sa salveze viata puiului ce urma sa vina pe lume. A hotarat sa salveze viata micutului si nu a mamei.
Aceasta familie este terminata! Fetelor, nu mai sunt buna de nimic.
Au spun ca nu o puteau resurcita in momentul in care a survenit stopul cardiac pt ca nu mai puteau salva copilul si nenorocitii in 30 de min i-au facut cezariana , timp in care inima mamei incepase sa mai bata. Sperau ca in urma cezarienei sa-si revina rasurcitand-o. Apoi au tinut-o artificial la aparate in speranta ca inima va incepe din nou sa-i bata. Dar...aceasta sparanta s-a spulberat si a plecat printre cei drepti!
D-zeu sa o odihneasca! iar cei vinovati sa plateasca!
Nu stiu numele medicului, dar imediat ce o sa-l aflu , il voi face public.
este strigator la cer!

P.S. Iertati-ma, dar nu putaea sa nu va impartasest o asemenea monstruozitate.
prima aniversare
poze1
poze 2
poze 3
kris si Bianca Maria (26.01.2005)
Shobo spune:
amo2004
am facut un calcul si la un salariu de 40mil net iese un salariu de 56.5 mil brut. La aceste 56.5 mil se mai adauga taxele datorate de societate care ies 18.5 mil, deci in total 75 mil, nici pe departe 100 mil.
Toate procentele spuse de tine se aplica la brut, deci calculul e un pic mai complicat, nu se pot aduna simplu.
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"
amo2004 spune:
Vai de mine Kris! Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
Mona si bebe Mihai (13 ian. 2005)
Motto: "The nicest thing about the future is that it comes one day at a time"
alipiticot spune:
Buna dimineta fetelor!
ma bucur sa aud ca sunteti bine si bb la fel.Oare cat o le mai spunem bb?
la multi ani pt bb ce au mai implinit un an de cand nu am mai intrat eu,si multumim pt urari pt noi.Noi am taiat motul sambata,a fost frumos,poate reusesc sa pun si poze.Nu prea avem multe ca am filmat mai mult.Raisa a fost cuminte si alintata de toata lumea.Inca nu merge,ieri i-am facut si analize sper sa fie bune.
Kris intradevar este strigator la cer.Exista dezinteres pt viata si om in lumea medicala,asta e concluzia mea din toate care le aud si le vad.Si eu stau cu o frica....
shobo la un 56 brut scazi 1%somaj,6,5%sanatate,9,5% asig sociale,apoi impozitul de 16% si vezi ce mai ramane.Eu inca nu am facut un calcul.
apoi la aceiasi 56 brut aplici 20% asig sociale (19,5+ 0,5 accidente munca), 7% sanatate ,2,5% somaj ar mai fi contr pt handicapati si inca ceva dar nu le plateste nimeni,0,75%carti munca pt cei ce au cartile la ITM....si apoi faci caculul.
la 56 mil brut sunt taxe de la 40 cat i-a angajatul in mana pana la 75 cat ti -au iesit de inca 35 mil.dar care sunt o parte pt angajat si restul pt angajator.
Eu fac contabiliate primara si state plata de asta mai stiu cate ceva.Probelma la noi mentala este ca salariul inseamna cat i-a omul propriuzis in mana,nu cat are brut.Daca serviciile pt care s-ar plati taxe ar fi cat de cat acceptabile probabil nu ar mai parea asa mari.De ex noi platim asig de viata la fata si sot mai mari decat asigurarile sociale la stat dar suntem convinsi ca acei bani nu sunt pierduti,pe cand cei dati la cas nu se stie cand si ce pensii vom avea.De sanatate si somaj ce sa mai zic ca sunt la fel.Sistemul sanitar e la pamant,iar daca intri in somaj iei 1,8 mil lei indiferent de contributie.E strigator la cer.
Iar ca angajatori nici eu nu ii inteleg si probabil vor plati pt toti banii luati de la oameni inzecit,eu cred in fapta si rasplata si odata vine si scadenta.
Scuze si eu de off topic si o zi buna,buna!
Paula
7 sapt si minunea Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)
poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos
amo2004 spune:
quote:Da, ai dreptate, am intrebat la noi la personal si costul total e in jur la 75 mil; asa cum spui, calculul e mai complex si procentele se aplica la brut dupa ce se mai scad diverse sume. Oricum si asa este mult, aproape dublu. E foarte bine ca exista firme si inca multe (stiu si eu destule aici in Cluj) care trec totul pe CM, asa ar fi si normal si corect. Doamne da sa apara legi mai dure pentru angajatori, a.i. angajatul sa primeasca ceea ce i se cuvine.
Originally posted by Shobo
amo2004
am facut un calcul si la un salariu de 40mil net iese un salariu de 56.5 mil brut. La aceste 56.5 mil se mai adauga taxele datorate de societate care ies 18.5 mil, deci in total 75 mil, nici pe departe 100 mil.
Toate procentele spuse de tine se aplica la brut, deci calculul e un pic mai complicat, nu se pot aduna simplu.
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"
amo2004 spune:
Dupa ce ca mesajul lui Kris imi rasuna inca in minte, adineaori m-a sunat sotul sa-mi spuna ca o colega de a lui a murit aseara intr-un accident de masina. Venea dintr-o delegatie, nu avea 30 de ani...Of, Doamne! Asa ca eu una multumesc pentru ceea ce am si in rest sanatosi sa fim ca ne descurcam cu toate!
ana maria spune:
Puiului meu a inceput sa-i curga nasul. A luat de la mine raceala pe care eu am capatat-o sambata trecuta. Sper sa fie o viroza doar... La mine a trecut foarte usor. Dar azi noapte a fost foarte frumos
, ca nu putea sa respire si se tot trezea. Plus ca ii dadusem cam mult ceai si cred ca-l apucasera si crampe la burtica (avea gaze). Pana la urma am dormit si io fro 3 ore (el mai mult ca a mai durmit si la mine in brate).
Voi ce le-ati mai dat puilor vostri la raceli din astea cu muci. Fara febra si alte alea? Eu deocamdata merg pe homeopate: oscilococcinum, miere si ceai. Doar aseara i-am dat preventiv paracetamol. Dar temperatura nu are.
Witchie vroiam sa va invitam pe la noi, dar mai amanam de cand cu mucii astia, ca nu vrem sa imprastiem microbii, suntem egoisti
. Poate saptamana viitoare daca ne trec.
Amo exista asa un topic unde sunt strigati membrii care nu mai intra pe forum. NU mai stiu pe unde, pe la sfarsitul listei de topicuri.
Sirmie eu stau pe Dr. sarii, adica tot in zona. daca facem intalnire in parc la Sebastian venim si noi. dar sa se mai incalzeasca ca eu fac destul de mult pana acolo, iar sefu cam face scandal in carut.
Kris mi se face rau cand aud de asa cazuri groaznice. Sa-i dea Dumnezeu sanatate puiului de om si o viata buna!!
Cand am nascut eu, in salon cu mine era o tanara care adusese pe lume un baietel de 4,8 kg. Copilul era urias iar mama nascuse natural. Trecuse prin niste super chinuri. de asemenea ddoctorita ei ii facuse ecografie si ii spuse ca e prematur copilu si incerce sa mai stea, sa nu nasca chiar atunci
. iar faza nasoal era ca bebe ramese cu sechele de la nasterea naturala: cefalhematom si un icter foarte puternic. Cand a iesit din spital i-au zis doctorii ca icterul va tine cateva luni. dar eu cred ca nu e vorba doar de neglijenta ci chiar de ignortanta si de prostie.
Ana Maria si Victor Stefan
(15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
Shobo spune:
Doamne, ce nennorociri!... asa e, tb sa multumim Domnului zilnic pt tot ce avem!
eu nu stiu cum e cu decizia intre care sa fie salvat intii mama sau copilul ce se naste... sint situatii ff rare cind chiar poate tb luata o astfel de decizie, insa nu stiu ce spun regulile medicinii, pe care sa-l salvezi cind sint sanse mici sa fie salvati amindoi. uneori o decizie de minute, poate secunde... poate vreun medic pe aici stie. in rest... mare tristete ca bucuria nasterii unui prunc sa aduca odata cu ea imensa pierdere a mamicii, off, Doamne! Dumnezeu s-o odihneasca! mi s-a facut pielea de gaina...
andrutza spune:
Am si eu putin timp azi la servici sa va mai scriu si eu, ca acasa nu mai e posibil de cand misuna Simonica peste tot si trage de fire, de tastatura si de mouse
Nu mai stiu cum arata calculatorul meu de cand a inceput sa mearga. E scumpa foc.
Am trecut si eu la lapte Fulga UHT, ii place foarte mult si bea mult mai bine decat pe cel praf, intrebarea mea era daca e ok faptul ca ii iau nedegresat, adica cu 3,5% grasime. Am citit pe cutiile de lapte praf si au peste 3% grasime si m-am ghidat dupa asta. E cumva prea gras? Sa ii iau cu 1,8?
In rest e sanatoasa tun, mananca foarte bine, am inceput sa ii pun si putina sare in zarzavaturile cu peste ca nu ii place altfel, altfel nu prea i-am mai introdus alimente noi fata ce ce manca la 11 luni - fructe, zarzavaturi, iaurt, branzica de vaci, cereale, pui, curcan, peste, ou cu albus cu tot, biscuiti. Abia astept spanacul acum in martie sa facem o cura de fier impreuna.
Andrutza si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)
poze cu Simonica
andrutza spune:
Si inca ceva:
LA MULTI ANI!!! pentru toti puii care si-au aniversat un anisor in februarie, sa fiti sanatosi, voiosi si cuminti !!!
Andrutza si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)
poze cu Simonica