Alimente bogate in fier

Alimente bogate in fier | Autor: florina

Link direct la acest mesaj

In afara de spanac... ce-ar mai fi? Pentru copii, evident, si nu doar alimente bogate in fier, ci care sa si permita asimilarea fierului. Stiu ca, spre exemplu, lactatele contin calciu insa corpul asimileaza mai usor calciul din legume (precum gulia)...
Ce sa-i dau unui bebelus de 11 luni pentru a-i asigura macar o masa pe zi bogata in fier?

Multumesc frumos

Florina & bb Tudor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Initial creeata de florina

In afara de spanac... ce-ar mai fi? Pentru copii, evident, si nu doar alimente bogate in fier, ci care sa si permita asimilarea fierului. Stiu ca, spre exemplu, lactatele contin calciu insa corpul asimileaza mai usor calciul din legume (precum gulia)...
Ce sa-i dau unui bebelus de 11 luni pentru a-i asigura macar o masa pe zi bogata in fier?

Multumesc frumos

Florina & bb Tudor

Ficatul de pui si anumite cereale sint bogate in fier. Trebuie insa sa urmaresti cit fier ii dai, mai ales daca ii dai si supliment pastiluta recomandat de doctor. Intoxicatia cu fier e foarte periculoasa. Pentru ca cerealele pe care i le cumparam baietelului meu aveau 100% necesarul de fier am intrebat doctorul daca sa-i mai dau si suplimentul, iar doctorul mi-a spus ca trebuie sa aleg ori una ori alta, recomandat numai suplimentul pentru ca il stii ca-l maninca sigur. Astfel am renuntat la cerealele respective (ii dau cereale obisnuite) si i-am dat numai suplimentul.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Ficatel de pui, galbenus de ou, carne (peste, vita sau pui), legume sau fructe proaspete si cereale.
Julia deja mananca din toate astea la 9 luni jumate.

Nu ia nici un supliment de fier.

Mie mi-a zis medicul sa-i dau spanac dupa 10 luni.

Adela &Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Ficatul de orice fel contine Fe,cereale,verdeturile;Vitamina C stimuleaza absorbtia Fe si evident anemia si deficientele de Fe;deci daca,copilul nu are foarte mare nevoie o buna parte se va elimina indiferent cat Fe ii vei da tu....Multa multa sanatate si pupici ptr bebe!!! Bebe Jill si mami!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stephy2002 spune:

Gabriell, imi pare rau ca te contrazic, dar eu stiam ca surplusul de fier se depoziteaza in ficat si de aici pot sa apara mari probleme!?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izu spune:

legumele inchise la culoare (spanac,sfecla rosie...),carnea rosie (adica cea de vita, puiul si pestele nu contin fe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Si care ar fi carnea rosie (care sa fie consumabila de un bebe)?

Carnea de porc nu se da pana la 1 an (minim...) Aici mi-a zis sa astept pana la 2 ani chiar!

Adela &Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izu spune:

carnea rosie consumabila de bebe este carnea de vita
carnea de porc nu se da pana la 3 ani pt ca este f grea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Ca o completare la galbenusul de ou:fier-ul care il contine nu se asimileaza decat in prezenta unui alt aliment bogat in vit.C.Asa arata noile descoperiri stiintifice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

quote:
Originally posted by Stephy2002

Gabriell, imi pare rau ca te contrazic, dar eu stiam ca surplusul de fier se depoziteaza in ficat si de aici pot sa apara mari probleme!?!

Nu imi place niciodata sa ajung la discutii contradictorii dar daca totusi ti-a cazut parerea mea cu tronc o sa iti dau mai multe explicatii ...Depinde la ce surplus de Fe te referi tu ptr ca Fe luat din alimente oricat ar fi se absoarbe doar 2-10%din alimentele de origine vegetala si 10-35%din alimente de origine animala;deci cum spuneam organismul isi ia cat are nevoie;Acuma vorbind de o terapie de Fe la nivel toxic(deci foarte mare)este normal sa ii faca rau oranismului,cum ar fi diabetul zaharat,afectiuni hepatice,afectiuni cardiace...etc dar stii care ar fi cantitatea care ar putea face rau???Eu ma refeream mai mult la Fe din alimente,scuze ca nu m-am exprimat destul de clar,iar persoana care ne-a cerut parerile(Florina) nu a pomenit de nici un supliment de Fe decat cel din alimentatie...Pupici ptr bebelusi si...sa fim sanatosi!!!Bebe Jill si mami!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Ficatul de pui si galbenusul de ou, pe langa spanac, sunt foarte bogate in fier. Adaugate in pireul de cartofi, este cel mai bine, pt. ca amidonul din cartofi ajuta la absortia fierului. La fel si vitamina C. Asa am citit, si eu, in revista "mami".

Nina & Nina-Cristina (1an si 2luni)

Mergi la inceput