bebelusi de ian-feb 2005 (79)
Raspunsuri - Pagina 3
Witchie spune:
Fluturii i-am luat de la supermarket-ul Primavara. Sunt cate trei in set si costa 250.000 setul. Cam scumpi dar frumosi!
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Fata lui Jackie Chan
crinuta spune:
Miha, eu il tin in brate, cu capul usor ridicat.
Catiflo, e bine Rayan acum, desi toata ziua a fost agitat. Nu stiu acum daca febra a fost de la dintisorul nr 7 sau de la vaccin, deoarece au coincis amandoua.
A fost patinaj, acum s-a terminat. A fost proba de perechi.
In legatura cu aluatul de Fingers, hm..... la asta nu m-am gandit, dar eu nu as face asa. E cam greu si fiind un aluat moale, dar nu e imposibil. Te gandeam apoi sa il tai in 2 si sa il umpli cu crema?
De ce sa nu faci eclere mari? Eu asta vreau sa fac, sa incerc cu acelasi aluat eclere. Deocamdata sunt in cautare de crema buna, deoarece la ultima reteta incercata de mine crema data in reteta nu era ce trebuie, iar mie nu imi plac improvizatiile.
Din ce imi amintesc, am facut de vreo 2 ori Cremsnit cu foi cumparate, pe ambalajul carora scria si reteta de crema, si intr-adevar a iesit f buna.
Mama ce buna eu iesit Fingers si azi. Adevarul e ca nu e rau deloc si cu smantana la galetusa. E bun si asa acrisor.
Crinuta si
Rayan
sirimie spune:
Iar mi-am dat seama ce greu imi este sa tin pasul cu voi..
* Oana, tu crezi tot ce zic nutritionistii la televizor? Daca maninci numai morcovi si broccoli si mere ai nevoie de alt nutritionist sa te vindece.. Am vazut ultimele poze si m-a amuzat cupios poza cu masina de spalat in care spui ca tipa sa se auda ecoul, e un nazdravan ![]()
* Patricia, m-am uitat pe pozele voastre. Mi-au placut pozele de la petreceri si de la intilniri. Nici Vladut nu vrea sa mearga singur, parca nu are curaj sa se dezlipeasca de mine. Si maninca de zor telecomanda, apasa pe ea dar nu asta il intereseaza cel mai mult. I-am dat o telecomanda fara butoane special pentru el, dar el tot pe a noastra o prefera, pe cealalta o ignora.
* Dana, m-a distrat teribil cursul de formare pentru barbati
. La noi nu se potriveste ultima parte, sotul meu stie sa faca de mincare si eu nu stiu, dar pentru partea de la inceput - 10 puncte
Eu am luat Nenedent cu tot cu periuta de silicon de la 2Na, nu mai stiu cit a costat (destul de mult), dar imi place ca Vladut sta linistit 10 minute dupa ce il curat cu periuta pe cei doi dinti
pentru ca se joaca in continuare cu ea.
* Ubi, e simpatica foc Alexandra neincrezatoare ![]()
* Florina, poti sa povestesti mai multe despre cum e sistemul pe acolo? Este ca in Europa, trebuie sa incepi serviciul dupa citeva luni si cresele sint pentru copii foarte mici, dar ireprosabile? Ai facilitati ca parite?
Eu am cumparat Nenedent care e speciala pentru bebelusi si ii pun si putina pasta de dinti pe periuta. Nu are fluoruri, ceea ce este bine pentru ca eu ii dau lui Vladut Fluor Vigantoletten 500 care are fluor, si am inteles ca excesul de fluor e daunator.
Vladut nu pupa. Citeodata vrea sa ma muste de barba cum face cu plusurile lui, dar nu prea des. In schimb imi baga degetul in ochi si in gura, ii place la nebunie in gura - poate si pentru ca nu i se intimpla prea des..
Noi o sa facem Priorix si Engerix in acelasi timp cind face 1 an, la indicatia doctorilor - noi avem 2 doctori. Sper sa nu faca nici o reactie prea puternica.
* Liviana, eu nu i-am dat vinete lui Vladut. Nu as sti sa le gatesc.. Nici noi nu le-am luat nimic nasilor la botez. Am tot vrut sa le luam o masina pentru copilul lor, dar nu am gasit un model potrivit, nu am avut timp, si pina la urma nu am luat nimic. Cred ca si noi va trebui sa le luam ceva mai substantial cu ocazia motului..
* Karina, felicitari pentru primii pasi singur ai lui Lucian!
Am citit aici ca voi dati legume congelate copiilor, asa ca am cumparat si eu mazare. Asa ca am o intrebare similara cu cea a Karinei: voi cum preparati mazare? In piureul de legume, cu celelalte legume, pur si simplu?
* BDana, Vladut se speria de zgomote cind era mai mic, acum vad ca nu se mai sperie. Pate e doar o perioada, si are sa ii treaca.
* Crinuta, noi dupa vaccin intotdeauna i-am dat supozitor, Novocalmin cred. Eu cred ca daca nu scrie ca a expirat, Nurofen e bun chiar daca l-ai deschis acum 1 an. Adica cel putin eu nu tin cont cind l-am deschis, doar respect data la care expira. Vladut s-a nascut cu ceva rosu sub piele pe frunte si la maternitate mi-au cerut sa cumpar Lioton gel si i-au dat cu el. Asa ca eu cred ca nu e nici un pericol sa il folosesti.
* Eu am inteles din ce a spus Magga ca ea glumeste in fiecare zi, nu ca ar fi zis ceva de sexe.
* Shobo, noua doctorita cind am vrut sa schimbam laptele ne-a zis sa nu amestecam doua tipuri de lapte diferite, ci sa le dam in biberoane separate. Iar trecerea sa se faca in 4 zile. Succes cu intarcatul!
La Carrefour si la Cora dai multi bani cind iei multe lucruri, chiar daca fiecare din ele costa putin. Mi se intimpla si mie tot timpul ![]()
* Anda, mi-a placut povestea ta. Si am descoperit cu placere sit-ul, m-am abonat la revista saptaminala acolo. Eu de cind a venit bb nu am timp deloc sa citesc, poate imi gasesc timp acum in pauza la servici (desi am atitea planuri imposibile pentru pauza de 1 ora..) Oricum, e altceva, are sa-mi placa sa trec pe acolo des de acum incolo
La Multi Ani! pentru ANDREI, NICODIM, STEFANA, ANA GABRIELA ! Sa cresteti mari si sa fiti tot timpul o bucurie pentru parintii vostri!
* Eu ii dau lapte lui Vladut in brate, nu i-am dat niciodata culcat pentru ca am citit eu poate face otita.
Vladut are tot timpul o stare subfebrila, 37.7 - 37.8 reclal, de citeva luni deja. Nu cred ca e bolnav, aparent nici nu ii mai ies dinti, e vesel. Mai are cineva la fel? Nu prea ia in greutate, iar l-am cintarit si a luat 50 g in vreo doua saptamini
- dar asta se intimpla de mult timp deja. Nu inteleg de ce, el maninca in general, e lung si slab.
Eu nu stiu parola lui bbdeian-feb2005, poate cineva sa schimbe la noi 8,700 si 73 cm. S-a nascut cu 2,280 (la 8 luni, a fost prematur). Multumim frumos!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
sirimie spune:
Tomasa, m-am uitat la pozele cu Tudor. Ce mare e! Si ce simpatic e
!
De unde ati cumparat calutul? Vreau si eu sa cumpar ceva similar lui Vladut si nu am vazut pe nicaieri.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
kita spune:
Am intrat si noi pe fuga sa va povestim ce am mai facut de cand am disparut: pai am fost internati in spital pana azi (samabata la pranz) de miercuri; Initial i-au aparut niste pete mari rosii pe corp (spate si burta)si am fost la IOMC la camera de garda si au vrut sa ii faca injectii in vena cu dexametazona (au zis ca e de la tratamentul cu antibiotice alergie), dar prin branula ca le era frica sa faca direct in vena; nu am fost de acord, dar nu l-au controlat deloc in gat sau macar sa ii ia temperatura, nici cu injectiile cu hidrocortizon si nici cu branula, motiv pentru care am dat cu subsemnatu ca ma opun tratamentului, am plecat acasa, si am chemat salvarea (am cerut sa imi trimita un dr. pediatru), si a venit intr-o ora si jumatate si am ajuns internati la Matei Bals, cu diagnostic de RUJEOLA; Copilul meu nu a dezvoltat anticorpii aia la vaccinul AR facut la inceputul lui noiembrie; La spital am continuat tratamentul cu injectii prescris la Grigorescu, dar tot intramuscular dimineata si seara; initial au incercat sa ii monteze branula, dar au zis ca e "prea gras"si numai i-au spart venele la ambele brate, iar cand au vrut sa schibe locul (adica la incheitura mainii sau la laba piciorului iarasi nu am fost de acord)Carcotasa sunt Nu?, dar imi era frica, Andrei cu energia lui sa desfaca branula de la mana sau sa se loveasca in cea de la picior cand se ridica? aseza jos sau in fundulet:
Ieri de ziua lui am fost foarte trista caci, de dimineata la 6 l-au trezit asistentele ca sa ii faca injectia, si nu mi-a fost deloc usor sa ii spun LA MULTI ANI, intr-un mediu spitalicesc; m-am rugat aseara de dr. de garda sa ne de-a drumul acasa (si am stat cateva ore intre 19 si 22)iar astazi pe la pranz tot asa de dr. de salon care ne-a dat drumul acasa, dar fara bilet de iesire din spital, pe care a zis ca daca stam numai in casa si Andrei e OK il va elibera luni;
Am venit acasa, fericita sa ii fac tort, si am gresit cu frisca ca s-a taiat (Dorna) si am facut unt din ea, iar Milli rosie nu s-a legat absolut deloc; le-am pus intr-o sticla(adica smantana milli si ce a mai rams de la Dorna-zeama)si cred ca o sa fac cu ele crema de zahar ars;
Ma apuc sa mai citesc din urma...
Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
album
kita spune:
Sirimie eu ii dau tot Vigantoletten 500, dar habar nu aveam ca are si Flor; eu in permanenta l-am luat pe cel simplu, dar exista si vigantoletten cu flor; Temperatura rectala a lui Andrei a oscilat in permanenta intre 37.5-37.7, chair cand era vioi si nu era nici macar marait;
album
kita spune:
Anda acum am citit ca avem "pantofiorii"; imi este frica sa nu ii dam ceva din eruptia de rujeola; Te superi daca lasam sa ne vedem saptamana viitoare?
album
kita spune:
Amo seara si dimineata laptele Bebelac, cu sau fara cereale , Andrei il bea culcat perfect la orizontala; rar mai dimereste cu capul pe o pernuta de la setul de lenjerie de pat, pernuta care este foarte plata; il bea, in functie de ce imi cade mie prin mana ori din biberon, ori din canita Avent cu cioc verde, si am incercat si cu cea cu cioc galben (care este de la un an si eu am incercat pe la 11 luni, dar a hapait repede de tot copilu', ca nu facea fata la cat ii curgea in gura si am zis sa mai treaca ceva timp);
album
Shobo spune:
Offf, kita, saracutzul de el cu rujeola... cum o fi posibil sa nu faci anticorpii la vaccin? probabil ca e...nu sint medic si nu ma pricep. si de pe unde o fi contactat rujeola, ai idee? parea vreun copil bolnav de asa ceva pe unde ati umblat? de fapt... ce mai conteaza acum?!... sanatos sa se faca rpd ca il sarbatoriti voi cum se cuvine dupa! da-o incolo de frisca...
pupici
Patricia, si ai nostri nasi de botez ca si ai tai, nu concep sa astepte vreun cadou, de asta ne-au spus asa clar... NIMIC! acum poate ca ar tb sa nu ma mai simt si eu datoare asha... ca numai eu ma simt, sotul DELOC! adevarul e ca poate vom boteza si noi cine stie (avem o singura pereche cununata pina acum dar inca n-au copii) si chiar ca nu vreau nimic. botezul mi se pare o asa de sfinta si binefacatoare taina... ca nu-si mai au locul treburi de bani/cadouri...![]()
catiflo, nasii nostri de cununie au divortat iar singurii fini cununati au fost la un pas toamna trecuta
, noroc ca i-am luat noi de mineci pe amindoi (de fapt eu pe ea si sotul pe el)... si i-am dadacit zile la rind ca si obosisem eu sa sun la mama ei unde plecase si sotul la fin ac
si toate astea in timp ce aveam si un bb mic... am zis de atunci ca o merita sa intervii in astfel de situatii ca parinte spiritual dar timpul nostru... dc mai fac o asa figura a 2-a oara nu stim dc mai intervenim!!! oricum ei nu prea s-au inteles de la inceput
asa ca poate nici noi n-om fi cu noroc la fini/nashi de cununie
. Dumnezeu stie!
Anda, ma duc sa citesc si eu povestea, revin!
pupici
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"
Shobo spune:
noi fiind incepatori in laptic praf nu stiam dc sa il pun pe perna sau nu... ceaiul i-l dadeam mereu din bibe dar in orice poz era, si cuylcat si la verticala. acum fiindca ii dam lapticul direct din canita (nu mai trecem prin etapa biberon ca e deja mare) i-l dam luindu-l din pat si asezindu-ne cu el intr-un fotoliu si usor inclinat pe o pernuta. jetul e maare, nu ca la bibe si de aceea cred ca tb sa-l punem pe o pernuta. deocamdata vad ca merge, azi a baut iar 140ml. si apoi sin.
sirimie, merci mult de sfat, atunci nu ii mai dau amestecat, ramin doar pe unul din ele, probabil pe Milumil, acum sintem la 2 masuri Nan si 2 masuri Milumil, de miine ii dau 1 NAN si 3 Milumil si de poimiine 4 Milumil si gata. dar esti prima la care aud ca nu se pun in acelasi biberon. eu credeam ca ideea sa obijnuiesti treptat copilul cu gustul laptelui nou, iar dc nu le pui in acelasi bibe cum se obijnuieste ca il ia fara un gust cunoscut?
. oricum dc l-a luat inseamna ca nu e mofturos deloc, vrea orice laptic.
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"