Deserturile Nataliei (5)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
Stinu spune:
Si eu am indoieli cu privire la ciocolata de menaj ca m-a lasat de cateva ori balta si asta in ajunul Craciunului sau a unei sarbatori foarte importante dar uite ca asta e foarte buna !De aceea de cate ori cumpar ciocolata de menaj ori iau din asta ori iau ciocolata obisnuita !
Iustina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
gazea spune:
Nati m-am hotarat sa fac si eu Tortul cu truffe.Spune-mi te rog pot folosi frisca lichida HULALA ,sau neaparat trebuie Drorna.Aici doar Hulala am vazut in comert.Mersi...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
quote:
Originally posted by gazea
Nati m-am hotarat sa fac si eu Tortul cu truffe.Spune-mi te rog pot folosi frisca lichida HULALA ,sau neaparat trebuie Drorna.Aici doar Hulala am vazut in comert.Mersi...
Aliona, nu te sfatuiesc sa folosesti hulala. A incercat Crinuta si nu i-au iesit nici trufele, nici crema nu a fost cum trebuie. Poate aveti acolo si altceva in afara de Dorna (cum exista la Iasi, de exemplu, de la un producator local), trebuie sa fie smintina dulce (in sensul ca nu e acra deloc, dar nu contine zahar), cu o consistenta lichida (nu groasa ca smintina obisnuita) si cu minim 30% grasime. Aici in Bucuresti exista numai un produs cu aceste caracteristici, din pacate. Bine, exista si frisca vegetala, gen Hulala, dar aia e o porcarie, dupa parerea mea, e si plina de E-uri. E buna doar pentru ornat, cit despre gust...
![](icon_smile_dead.gif)
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![](icon_smile_wink.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
gazea spune:
Vai..si eu deja am cumparat "hulala",dar nu ar fi o problema,numai ca aici nu gasesc alta frisca decat asta sau de cea praf ce se face cu lapte(otker)oare ce sa fac sa risc sau sa folosesc lmai bine smantana?
A folosit oare cineva smantana? Daca nu gasesc nimic voi folosi aceasta frisca.Sper sa reusesc sa iasa ceva am invitati si de nu iese bine imi dau pumni.Am deja emotii,dar nu ma las voi face eu cumva sa fie bine.Multumesc pentru promtitudine.Iti voi spune cum a iesit.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Aliona, cu smintina obisnuita sau cu Hulala faci pe riscul tau, eu nu sint deloc optimista, din pacate.
As putea sa-ti dau o recomandare totusi, daca faci cu Hulala, schimba proportiile un pic, adica micsoreaza cantitatea de frisca sau mareste-o pe cea de ciocolata. Nu ma intreba de proportii ca n-am idee, vezi si tu, eu as face din ochi.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Ortansa, wow wow wow! Ce mai e de spus? Esti foarte talentata, jos palaria! Numai cineva cu talent in arte plastice ar putea sa creeze asa ceva, foarte, foarte frumos, bravo!
Ce fel de fondant ai folosit, cumva ala cu lapte condensat? L-ai colorat, nu? Vad ca e roz un pic.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Ortansa, ai sters mesajul?
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dorsilia/Dorsilia.jpg)
Dorsilia spune:
"Aluatul fals dospit al lui Dr. Oetker (aluat cu brinza)
E o reteta de aluat pe care am descoperit-o recent pe net si de care sint foarte incintata.
Se prepara usor, exista in 2 variante (simplu si dulce) si se preteaza pentru multiple utilizari.
Sursa retetei sustine ca acest aluat a fost inventat de celebrul Dr. Oetker.
Varianta dulce:
150 g brinza de vaci
6 linguri lapte
6 linguri ulei
virf de cutit sare
1 pliculet zahar vanilat
75 g zahar
300 g faina
1 pliculet (10 g) praf de copt
Varianta simpla:
150 g brinza de vaci
6 linguri lapte
6 linguri ulei
1 lingurita sare
300 g faina
1 pliculet (10 g) praf de copt
Se amesteca intr-un vas brinza, laptele, uleiul, sarea/zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de brinza si se framinta, dar nu prea mult, efectiv citeva minute, cit nu se mai lipeste aluatul de miini.
Eu am facut din acest aluat pizza si placinta cu brinza (inainte de cuptor si dupa)
Iar din varianta dulce am facut melcisori cu nuca si scortisoara. Din pacate nu am poze la ei, dar va asigur ca au fost deliciosi!
Sper sa va placa si voua"
Fetelor, scoateti-ma din blocaj...am incercat varianta dulce a acestui aluat si in loc sa bag la cuptor foaia de aluat in tava, am taiat cu formele de biscuiti stelute si le-am pus la copt, si au iesit beton armat, arme albe, spargeam capul trecatorilor de scapam una pe geam....
Ce sa va zic? am urmat instructiunile, am cantarit totul la gram, m-am mirat ca e fara ou reteta, in rest, am framantat faina cu restul ingredientelor pana mi-a iesit un aluat ce l-am intins usor cu sucitorul pe masa, si fiindca am vrut sa fiu mai inventiva am taiat stelute cu formele, m-am gandit ca vor iesi superbune, dar de fapt......ce am gresit?
please
Lia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Lia, imi pare nespus de rau ca nu ti-a iesit aluatul , insa zau daca stiu care e cauza, mie intotdeauna mi-a iesit crescut si moale.
Poate o fi fost prea multa faina? Spun asta pentru ca din experienta mea am remarcat ca daca folosesc brinza mai uscata (adica nu cremoasa), atunci merge mai putina faina.
La ce foc ai copt biscuitii, mare cumva?
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)