Bebelusi de martie - aprilie 2005 (77)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Hei fetele, salutare, iar am cam absentat, dar asa, printre rindusi am mai reusit sa citesc. Deci, please, nu va suparati pe mine daca o sa fiu poate pe linga subiect uneori.

Zuzu - bine ai revenit, sper ca ati avut o vacanta frumoasa. Spune-ne repede ca e totul bine si ca s-a sfirsit cu bine singerarea.

Mamanati - hai aici la noi daca te simti asa de bine cu noi! Noua ne esti draga si tu si prichindelul Speedy Gonzales. Si eu incep incet incet sa ma gindesc la bb 2.

Rrox - sa se faca bine piticul, stii, si david tot asa, are doar perioade mucoase, nici nu le pot numi raceli. Il tin 1-2 zile, si gata, e ca nou. Si eu multumesc de link-ul pt aspiratorul acela nazal, ma bate gindul sa-l comand, caci va merge Marian in mai pina in RO pt 2 saptamini, si poate sa-l aduca el. Ca e circ monstruos cind dam in nasuc cu spray-ul cu ser fiziologic.

Adela - o second opinie, cred ca ar fi ideea cea mai buna, iar daca e sa se confirme diagnosticul, operatia v arezolv aproblema, nut-i fie teama, o sa treci peste asta. Imi inchipui cum trebuie sa fii simtit cind ti s-a dat vestea diagnostiicului! Suntem alaturi de tine. Si cum era sa uit, ai o fetita minune de frumoasa!!!

Pisicuto - am vazut pozicile voastre (btw de mult nu ai mai pus pozici noi) si nu pot sa nu spun ce tare mi-a placut frumuselul de Matei.

Andira - ma bucur ca s-a clarificat treaba cu amoxi. Important este sa te simti tu bine, si sa ai un medic care sa-ti explice despre ce este vorba si ce tratamente iti da. Bine ca ai rezolvat cu cele legislative. Si deci, de cind stai acasa cu ...bebeii?

Ligia - parac tu pomeneai de ananas. Doamne, nu mi-a venit sa cred ce mult i-a placut lui David. Si sa fie plin plin, cu borcanas de ananas nu este refuzat.

Fetele fara dintosi - nu va ingrijorati, copiii sunt atit de diferiti la toate, la cum se dezvolta, la cum papa...si asa mai departe. De ramas nedintosi sigur nu ramin. Eu una nu m-as repezi la calciu, caci cel mai important este semnalul genetic. Ma du si eu sfatoasa, dar cind nu aveam nici noi dintisori, ma tot intrebam, "dar oare de ce"!!!

Despre noi pe scurt: de vineri incoace am avut o vreme minunata. Sa fie ultimele razvratiri ale verii!? Asa ca vineri am fost din nou si ne-am cules afine, pe care le devoram cu elan (n-o sa va vina sa credeti, dar avem un elan la papat afina, am avut 3.5 kg si sunt aproape gata), si dupa am fost cu totii in oras la plimbare si la un restaurant marocan. Fiind inca de vreme si fiindca lumea nu venise inca pt cina, David s-a plimbat in 4 labe prin tot restaurantul (e unul micut si intim), si ne-a lasat sa savuram bunatatile. Partea haioasa a fost cind am "mirosit" ceva, iar cei de acolo nu aveam nici un loc pt schimbat bebeii. Asa ca l-am luat la sub brat si am iesit in fata restaurantului si am schimbat puturosul pe o bancuta! Sorry!!!

Simbata seara am facut-o lata, ca si niste parinti neresponsabili. Am fost invitati la un BBQ de ziua unui prieten, si fiindca David e asa de cuminte si doarme asa de bine, la 7.30 - 8 a papat lapticul de seara, si fiindca era asa de caldut afara, a dormit in carucior. Am venit acasa la 3.30. Va dati seama, asa ceva nu am mai facut de pe vremuri! Bebe s-a trezit la transferul din carucior in masina, a fost pt putin treaz pe drum, l-am trezit din nou ajunsi acasa si imbracindu-l in pijama, dar a adormit cu elan dupa. David e asa de haios cind este trezit in timpul noptii, ride si vorbeste non stop pina adoarme. Ciudat!

Asa ca duminica dimineata ne-am trezit cu totii buimaci, tati a hranit bb si s-a ocupat de altele din programul de dimineata, si cind a adormit David din nou s-a culcat din nou, iar mami i-a asteptat sa se trezeasca, ceea ce s-a intimplat pe la 12. Cred ca au fost 30 de grade azi, asa ca am facut ceva ce nu am mai facut niciodata, am fost pe o plaja intr-un golfulet si am facut ...baie in ocean! minune mare, caci pe la noi ininsula de sus este f rece apa si vara si nu prea se poate face baie. A fost pt prima data!!! Si noi, care am stat 1 ora in apa si bebe, doar vreo 5 min. Cam inconstienta, nu?

Ar mai fi sa va povestesc despre drumul in RO al baietilor mei, in mai, mai ales ca vreau sa va si cer niste sfaturi. Ei zboara cu Emirates, stau 2 nopti in Dubai la dus si una la intors. Partea proasta este ca aterizeaza la Munchen si mi se pare un drum atit d elung cu masina de acolo pina in RO. Ce vroiam sa intreb este despre scaun de masina. Cred ca de inchiriat nu vom gasi din RO, nu? Parintii sotului ii vor astepta in Munchen, asa ca ei ar trebui sa vin acu scaunul din RO. Soacra-mea i-a zis lui Marian ca s-a uitat la Metro, si a zis niste preturi. Are rost luat de acolo sau sunt proaste tare? Ma gindeam sa iau un scaun 9-18 kg, caci poate mai ajungem pe acasa pina atunci (la 18 kg). Nici nu stiu ce marci sunt in Metro. O alta varianta ar fi sa rog pe cineva sa mi-l cumpere din Germania si sa-l aduca la aeroport. Mamacita, ce tip exact ati luat voi? Si de la ce magazin, daca voi ruga pe cineva, sa le pot zice exact unde sa se duca.

Cred ca nu v-am mai zis ce a reusit sa faca golanul in premiera saptamina asta. Ne ridicam singur in picioare. E un dulce cum se ridica el, la marginea cazii de baie, la pervaz si se uita pe geam (geamurile sunt f mari si pervazul e fff jos), la portita pe care o pusesem sa nu ajunga Toto in dormitoare, si azi pt prima data si in patut. Mai nou o face cu multa usurinta. Si pe noi incearca sa ne invete tata sa ne dam jos "civilizat" din pat, tot asa cu spatele, ca sa ajunga in picioare la marginea patului. Sa vedem de s-o prinde ceva de el!

Iar am scris romane. Fug la somnic ca sunt terminata de la soare si mare! Pupici!

PS Nu v-am zis ca la mine incepe numaratoarea inversa, de miine in 2 saptamini ma intorc la spital. Nu va pot spune ce nefericita sunt!!! Si va inchipuiti, lucrez tot primul weekend, si simbata si duminica de la 8 dimineata la 11 seara
Oana si David calatorul

http://community.webshots.com/user/dcrainic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

vroiam sa va mai zic legat de faptul ca bebelusii baga totul in gura-am citit intr-o carte de psihologia copilui ca el,bb ,este foarte frustrant si se simte limitat in dorinta lui de cunoastere daca nu poate atinge obiectele pe care le vede si ii atrag atentia sau daca cele pe care le atinge ii sunt luate din manuta.preferabil ar sa nu vada obiectele care nu are voie sa le atinga.

http://photos.yahoo.com/selfguide1
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;128/st/20050422/n/Matei/dt/7/k/ac60/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

astazi Radu a facut 3 scaune pana la ora 13 , destul de moi, dar nu apoase, de consitentza pireului.
Nu stiu ce sa cred, sper sa nu fie un semn de diaree ci doar se goleste dupa 3 zile in care a fost constipat si a facut bilutze.
Ieri am facut-o lata
Mama mea locuieste pe deal, cam 15 min urcat pe jos de la shosea. Jeepul nostru urca, da tre' sa fie si soferul priceput si cum soferul priceput e in deplasare, am ramas eu care nu m-am incumetat sa urca, parea destul de gheatza.
Asha ca am pus bebe pe saniutza si ruccsacul cu mincare in spate, am avut si ajutor, pe sora-mea si nepoata-mea si ne-am dus. Bebe era super incantat , iar noi faceam cu schimbul la carat saniutza.
Am stat pana pe la 4 la mama, Radu jucandu-se cu pisicutza (pisica lui, pt el o creste mama cica).
La 4 am coborat, iar incantare pe Radu.
Tot ieri, pt ca nu am facut mancare dimineatza i-am dat un borcanel de legume cu peste de la Nestle (pe asta il suspectez vinovat de cacatelul lui Radu).
Sper sa fie bine totusi, ca tare ciuda mi-ar fi sa-l fi stricat la burta din comoditatea mea de a face mancare!
Acum fierb niste morcov cu un pic de orez. O sa-i dau cu carnizta de pui cand se trezeste.

citesc ce ati maio scris si revin!

Eu si Raducu (22.04.2005)
Poze cu noi

Mergi la inceput

oanacrainic, iarasi il faceti plimbaret pe David? De data asta vine numa cu tati? gata ii detasezi in Romania pt ca vine vara?!
Saune de mashina se gasesc si in Ro, nu cred ca e musai sa luati din Germania , parerea mea. Daca nu vreai sa o lasi pe soacra sa aleaga, poti alege tu, pe b e b e l u s u l t a u.ro sau c h i c b e b e.ro (prietenii stiu de ce scriu cu spatii).

adela, suntem alturi de tine! Sanatate multa!

Poze cu noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danuta_t

Carmenduta2003, si Mihai are acelasi obicei enervant. Parca citisem ca pe la 8 luni incep sa aibe preocuparea asta. Mihai o are de foarte mult timp, dar acum vad ca e mult mai rar. Acum ca ai pomenit, imi dau seama ca saptamana asta nu tin minte sa-l fi vazut. Iti urez sa renunte si Rares la activitatea asta. Poate mamicile cu baieti mai mari ne pot spune mai multe. Baiatul nasei mele (6,5 ani) si acum mai face faze din astea, mai ales cand are emotii (de ex la serbare la gradi cand recita o poezie pe scena).

danuta, la 6,5 ani nu e deja o problema obiceiul asta? Oare nu trebuie consultat un psiholog?
Slava domnului , Radu inca nu are obiceiul asta, dar poti sa sti ce idei ii mai vin?
Momentan e preocupat sa ma traga pe mine de par si sa ma muste!

Apropo de asta, suna consorul vineri seara, eu in pat cu Radu, jucatul de inainte de culcare. CAt am vorbit la tel m-a calarit continuu si m-a muscat si m-a tras de par, de scoteam tot felul de sunete. Cum tati a lasat acasa un bebe cuminte nu prea credea ca Radu imi da senzatiile alea si ma face sa tzip

carmenduta, esti norocoasa ca rares a invatat sa se dea jos din pat singur. Si radu a invatzat, dar cu capul inainte

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

trebuie sa va spun ce nebuneli tocmai a facut matei: in 90s a reusit sa scoata cam 60 servetele umede din cutie,si-a facut baie cu ele.era super rece pe picioruse cum a stat cu servetele pe el,ca sa nu mai spun ca era tare ud pe body si tot cearceaful in jurul lui.:))
dar ce fericit era ca a facut o asa isprava,sa vedeti cum baga manutele in muntele de servetele,le ridicat si apoi le arunca prin tot patul,asta in timp ce eu ma chinuiam sa le pun mai repede la loc sa nu se usuce.si ca sa fie totul bine,cum eu incercat sa le pun la loc,el tragea si de cutie sa mai scoata cateva!!
oanacrainic trebuie sa fie minunat sa locuiesti in New Zeeland . dar nu aveti emotii de "animalutele" veninoase,mortale care locuiesc prin zona?

http://photos.yahoo.com/selfguide1
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;128/st/20050422/n/Matei/dt/7/k/ac60/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Sorry,fetele,dar n-am apucat sa citesc decat pe sarite.ieri nu mi-a mers toata ziua calc.,de la 8:30 pana pe la 23;30 m-am chinuit sa-i dau de cap si mi l-a mai reglat putin un program,WinFixer2006,pe care l-am cumparat pe cardaveam computerul varza,se bloca la 3 minute.acum e muuult mai...umanDeci,aseara,sau mai bine zis azi noapte,primul lucru care mi-a sarit in ochi si m-am repezit sa raspund(pe mess)a fost apelul lui zuzu,apoi m-am culcat.daca mi-ati adresat intrebari si nu vi s-a raspuns,va rog sa repetati,caci alexut nu-mi mai da ragaz sa citesc din urma,am de pregatit si niste referate iar,la masterat,pe scurt...voi intra mai rar si concis,dar voi intra.
si astept sa gasesc si burticile noastre dragi,inclusiv mamanati,care la noi in nici un caz nu cred ca e ignorata.Esti binevenita oricand si,chiar daca te muti la iulie-august,nu ne uita,mai scrie-ne.
ocrainic,am mai raspuns,si nu demult,dar iti mai spun:am achizitionat Romer Duo Plus cu isofix,a fost cam scump,cu tot cu transport a fost aproape 270 euro.sincer,nu cred ca va trebuie asa ceva daca il folositi ocazional si,mai ales,daca n-aveti masina cu isofix.deci,cele normale erau cam pe la 150 euro,poate si mai ieftine,si de calitate excelenta.daca aveti de gand sa-l folositi extrem de putin,eu zic sa luati unul din Romania(desi s-ar putea,la calitate inferioara,sa v-ajunga tot la pretul asta)
pisicuta,am vazut si eu pozele,Matei nu ne-a luat titlul de 'grasanul grupului',dar e un flacau pe cinste,sa-ti traiasca.Din pacate,n-am timp sa-ti raspund detaliat cu metoda plansului progresiv,dar pe scurt:l-am lasat sa doarma singur in camera de cand l-am adus de la spital si nu l-am luat niciodata cu noi in pat;seara,cand trebuia sa-l culcam si plangea,il lasam,cu jucaria preferata,3minute,apoi ne duceam si-l linisteam,apoi iar,dupa ceas;seara urmatoare maream la 5 min si tot asa.Copilul sa nu fie bolnav si sa nu planga a spaima,caci atunci normal ca nu aplici metoda.Am pierdut tot ce castigasem de sarbatori,cand,avand diaree si apoi raceala,l-am cocolosit si nu mai voia sa adoarma decat in carut.am reluat de la capat si de trei-patru seri adoarme iar singurel.Se mai trezeste la 3 si la 6,apoi la 7-8 definitiv.Noaptea ne ducem daca il auzim scancind,caci si-a luat obiceiul de a se ridica in fundulet si,chiar daca vrea sa adoarma,nu mai poate sau,daca e frant,cade pachetel si se loveste de patut.Asa ca ne ducem,il asezam la orizontala,il invelim si adoarme iar,totul ne ia 3-5 minute.Spor la adormit singurei,daca mai ai nelamuriri,spune-mi.

M-a mai distrat faza cu scamele si cu putzi,la scame nu ne pricepem,desi scoatem sosetute cu mare spor.caciula,desi nu-i place,a invatat sa o suporte la insistentele tenace ale mamei,ca si fularul pe nas si gurita.Putzi si-a descoperit-o alaltaieri seara la baita si ne-am cocosat de ras:va povesteam mai demult ca are fire de artistnu se repede sa traga,sa smulga sau sa loveasca,totul e pipait cu mare atentie si delicatete,mai ceva ca o fetita,si totul e admirat pe indelete.ei bine,cand a vazut el ceva mic plutind pe langa corpul lui,si-a plonjat aratatorul perpendicular pe suprafata apei si a inceput cu mare grija sa-i atinga varfulDupa fiecare examinare ridica ochii mirat la culme,plin de stupoare si astepta sa-i dau o explicatie.Ma vedea cu lacrimi in ochi si muta in definitii din cauza rasului,si iar explora...cam 10 minute,pana cand am considerat ca ingheata copilul.Unii nici la pensie nu afla la ce foloseste si cum se utilizeaza corect,fara instructiuni,acel instrument
Acum fug,ca am treaba,si,vorba Oanei,sa nu va suparati si imi cer scuze anticipat daca,de acum inainte,voi fi mai putin pe faza.daca e ceva urgent,trageti-ma de maneca si insistati cu intrebarea,ca tot apuc eu pana la urma sa citesc mesajul cu pricina

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna, buna!

Va doresc o saptamana excelenta! Si la multi ani sarbatoritilor pe care i-am "pierdut" in lipsa!
Mamacita, ti-am recomandat sa dai ceapa prin razatoare gandindu-ma la mine, care nu prea sunt maestra la tocat ceapa si o tai asa "ca din avion" ... ca sa nu existe pericolul sa fie vreo bucatica prea mare!
Ligia, la noi e mare realizare faptul ca nu mai bea lapte in timpul zilei pentru ca intr-o perioada ramasese singurul bebelus care inca sorbe 5,6 biberoane de lapte pe zi si ii cam dadea programul de masa peste cap. Am reusit sa-l inlocuiesc cu ceai care nu-i tine de foame si acum chiar se tine de program si eu sunt foarte multumita.
Nino, Stefan bea ceai dintr-o canita cu cioc careia i-am rupt supapa aceea antiscurgere si bea cu inghitituri mici. Tot canitele normale ii plac mai mult dar se cam uda. In concluzie ii mai dau si din canita si din pahar, e cam obisnuit cu toate, problema e ca se mai uda. Acum se trezeste dimineata pe la 7,8 si pe la 13 adoarme timp de 2,3 ore (cum mi-e norocul ) si pana seara pe la 10 parca e sfarleaza! Noi taiem motul chiar pe 25, de abia astept sa-l tund dupa aceea ca are niste plete de pot sa-i fac codite!
Adela, multa sanatate, se corecteaza cu operatie!

Si pe mine ma preocupa chestia asta, vreau sa-l duc pe Stef la oftalmolog, de fapt sa mergem amandoi (ca si eu ar trebui sa-mi schimb ochelarii) si ma gandeam daca sunt oftalmologi pentru copii sau nu are importanta, il pot duce la dr la care merg eu?
Va pup si va las acum ca am o groaza de treaba! Am reusit sa-l fac sa ma stea si in tarc dar acum deja nu mai are rabdare!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ako spune:

buna dimineata si o saptamana buna de tot sa aveti!
nu ma dezmint. sunt constanta in aparitii sporadice, dar, dar...printre altele am inceput si 'programul' de deplasari externe. daca anul trecut, am reusit sa sar delegatiile, deja...cica nu se mai poate.

pamatufii au inceput sa se joace impreuna. se alearga prin tarc si rad in hohote. darian, cand il prinde pe rares tolanit ca un motan, il gadila cu talpa piciorusului...si, evident, bomflica e in extaz. in plus, darian, paseste din cand in cand singurel...desi am legat tarcurile intre ele...tot le muta. kitzkotzel stie sa faca pa-pa si sa dea noroc. bomfli, in skimb, nu se preteaza la asemenea kestii de rutina...:)

va pupic

ako+darian+rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

La multi ani!! pentru Eva Maria - Ana71, George Alexandru - Simonnete, Jenny - Simmypo, Dora Ioana - Ionela r.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput