sfaturi pt viitoare mamica singura

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria98 spune:

deci, sa raspunde pe rand.
papadie, tu crezi ca l-am vazut de la inceput? l-am vazut cand a aruncat sticla sub masina. si, trebuia sa raman in camp ? iar 200ml sunt doar pentru o concentrare mai buna :((. asta e, am ajuns bine, am uitat.
copilul va ramane la mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

A sta cu ochii pe el nu este o solutie. Poti sa stai foarte bine acasa si el sa plece la bautura. Si faptul ca bea acasa, sub ochii tai?
Eu,daca as fi in locul tau, as pleca in delegatie si mi-as vede de cariera mea, de realizarea mea profesionala. Spui ca vei lasa copilul cu mama ta, asa ca din acest punct de vedere vei sta linistita. Cat despre ce se va intampla cu el, nu crezi ca ar trebui sa-l intereseze in primul rand pe el?
Din proprie experienta iti spun ca acest viciu nu-si gaseste vindecarea decat printr-o vointa extrem de puternica si aceasta de cele mai multe ori nu se gaseste la astfel de oameni. Cum il mai suporti langa tine? Fostul meu sot dormea cu sticlele de bere langa pat. El,mirosea numai a bautura, asa incat mi-era imposibil sa-l mai suport. Dupa discutiile cu el, uneori renunta la bautura pentru 2-3 saptamani sau chiar o luna, apoi incepea din nou cu vechiul obicei.
Daca stii ca ai incercat totul pentru a-l face sa renunte la bautura, atunci vezi-ti de viata ta indiferent de ce va fi cu el. Poate suna cam dur ceea ce am spus dar asta gandesc
Si toate ca toate, dar sa puna in primejdie viata ta si a copilului tau!!!
Si eu ma amageam de fiecare data cand lucrurile parea sa intre pe un fagas normal, dar cata dezamagire cand toate sperantele se spulberau.
Crede-ma ca nu se merita sa-ti irosesti viata langa un astfel de om. Poti intalni un om langa sa fi cu adevarat fericita, sa-ti dai seama ca ai pierdut ani din viata langa un om care nu te merita.
Poate ca in adancul sufletului il mai iubesti, poate ca-l mai vrei alaturi de tine, dar gandeste-te la tine si la copilul tau, incearca sa-ti imaginezi viata fara el. Ar fi mai usor, mai greu? Tu esti singura in masura sa decizi ce vei face.
M-am gandit ce ar fi de preferat: sa stau cu el si fata mea sa vada numai cearta,scandal,o mamica vesnic nefericita si nemultumita, un tata care bea tot timpul sau linistea, calmul si o mama multumita de viata ei chiar si in absenta unui sot?
Imi cer scuze daca mesajul meu te va supara,dar aceasta a fost opinia mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta spune:

Daca copilul ramane la mama, totul e ok. Mergi in delegatie neaparat. Eu asa as face. Spune-i sotului tau cat mai frumos ca faci asta pentru voi toti, asigura-l ca este in sufletul tau si da-i niste mici responsabilitati... Mie mi se pare un om slab, dar probabil cu o inima mare, daca tu ii esti devotata si acum. Suna-l des si vorbeste-i dragastos, probabil are nevoie de tine.
Dumnezeu sa-ti dea putere si curaj, profesia este f.f.f importanta si ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada taba spune:

Buna Maria98
si eu iti recomand sa pleci dar cu conditia ca al tau copil sa stea undeva in siguranta.
Problema cu bautura este ca nu prea trece. Nu vreau sa fiu dura dar tu nu crezi ca te cam amagesti?
O problema care deriva de la bautura este ca exista posibilitatea -ceea ce nu-ti doresc- sa devina foarte agresiv.
Daca-ti da mana poti incerca sa mergi la un psiholog cu el, eventual la o terapie de cuplu.
Tu nu trebuie neaparat sa ma iei in serios dar poate incepi sa te gandesti si la asta.
Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evadindeva spune:

Maria draga, uneori viata e asa de complicata incat a alege un drum sau altul devine dureros de dificil. Tu esti o luptatoare, din ce-ai scris te-am simtit femeia apriga care lupta pentru fiecare clipa de fericire, care stie ce vrea si mai ales gaseste puterea sa vada binele si frumosul si sub tone de necazuri. Bravo tie, pentru inima ta de curajoasa , dar. . . . E greu sa construiesti ceva langa un spirit distructiv asa cum e sotul tau, te vei trezi intr-o zi imbatranita, cu viata rispita langa un barbat care nu te-a apreciat si cu reprosurile copilului tau pentru ca n-ai avut curaj sa te rupi de nefericre. Si atunci, toata suferinta ta se va inzeci, te vei simti inutila si sacrificul tau va parea desuet. Sfatul meu e pleaca, ia-ti copilul si du-te cat mai departe, refa-ti viata, ai puterea s-o faci, esti cum iti spuneam o curajoasa si-o invingatoare. Regrete pentru tot ce-ati facut impreuna, pentru tot ce-ati trait impreuna vor fi, e adevarat, nu e usor sa arunci la gunoi dintr-o data tot ce ai cladit in ani, mai ales cand ai pus atata suflet si toate visele tale s-au legat de el si de casnicia voastra. Ai incredere in tine, ai incredere in dragostea fiului tau, te va ajuta sa treci peste zilele in care ti se va parea totul negru. Si, poate, cine stie, Dumnezeu iti va scoate in cale un barbat adevarat. Eu una iti tin pumnii, fiindca meriti toate astea. Sa stai langa el inseamna sa accepti o situatie fara iesire, el nu se va mai schimba, unii oameni sunt sortiti esecului si nimic nu-i poate schimba, imbatranesc si mor macinati de viciu - unii chiar se straduiesc sa-i faca nefericiti si pe cei din jurul lor. Iti va fi greu poate ca mamica singura, dar iti va fi mai usor decat ti-a fost traind cu grija si spaima ca ceva rau se poate intampla in orice moment. Iti doresc numai bine si mult curaj, mult de tot. Si, ca regula generala, asculta-ti intotdeauna instinctele, noi femeile avem acest simt care ne ajuta in situatii limita. Ai grija de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Ti-am citit povestea si cred ca iti este foarte greu dar mai bine divortezi acum de el decat mai tarziu.Sa-ti spun pe scurt povestea mea,am un tata betiv care desi a promis de milioane de ori ca se va lasa nici in ziua de azi nu a facuto,mama nu a divortat de el a mers pe principiu sa aiba copii tata si pentru ce?sora mea(acum in varsta de 17ani)e traumatizata psihic doar daca aude ca tipa cineva face criza si o bufneste instantaneu sangele pe nas (eu personal nu am stat cu ei de cand mam nascut am stat cu bunici si ai multumesc lu Dumnezeu.)De fratele meu ce sa mai zic ca are 16 ani si a apucato pe cai totl aiurea.De scandaluri si batai nici nu-ti mai spun.Abia anul asta mama sa hotarat sa divorteze de el dar deja e prea tarziu rau a fost deja facut.Sper ca nu vrei ca, copilul tau sa treca prin asa ceva.Doar tu ai poti schimba soarta.

anita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remy spune:

Din proprie experienta stiu ca nu prea ai ce schimba bautura e o boala grea si trebuie sa ai putere si vointa sa te lasi,ex sotul meu la fel facea venea beat si incepea scandalul din nimic ca pina la urma eu fiind insarcinata in doua luni sa ma bata de am stat in spital doua luni si jumatate.Cind am iesit din spital ne-am despartit caci eu nu voiam ca copilul meu sa sufere cu un asemenea tata.Acum fiul meu are 17 ani si nu la vazut pe tatal lui decit o singura data cind avea 6 ani si atunci a venit beat si a tipat la copil de si acum isi mai aduce aminte .Tu in hotarirea ta trebuie sa te gindesti ce e mai bine atit pentru tine cit si pentru copil.Iti doresc numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoraru spune:

Dumnezeule! Chiar nu te poti hotara odata! Vezi ca toate fetele te sfatuiesc sa pui odata piciorul in prag!! Nu merge asa la infinit!
O prietena a mea m-a anuntat acum cateva zile ca <socrii ei vor sa divorteze> De ce? Pentru ca soacra-sa pur si simplu numai rezista calvarului! Toata viata ei a suferit dupa sot, care era si curvar si betiv, dar.... a ramas langa el de dragul copiilor. Acum copii sunt la casele lor dar chinul femeii nu s-a sfarsit. Dupa o viata de dezmat, acum la batranete sotul ei este bolnav, irascibil si vesnic nemultumit. Trebuie sa-i faca mancare de regim, medicamente, doctori etc... Pentru ce? Poti tu oare sa raspunzi la intrebarea asta?
Crezi ca dupa atata , nu o sa ajungi si tu sa-l ingrijesti la batranete? Asta iti doresti?

Cu pupici. Si nu uita NU ESTI SINGURA!!!
< SUNT OAMENI CARE STRALUCESC NUMAI CAND STAU IN UMBRA>

Mergi la inceput