sfaturi pt viitoare mamica singura

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rici35 spune:

Hallo Maria,

ma inerveaza pur si simplu cind aud unele femei, ca nu vor sa ii ia copilului tatal.... Oare nu este o scuza ieftina in fata societatii, a neamurilor, a copilului???
Oare nu este mai usor pentru copil fara tata, decit cu unul betiv si agresiv?
Si cu o mama cit de cit multumita, si nu cu frica ca vine sotul iar betiv acasa??

Oamenii care bea in ochii ei sunt gunoi.

Cum poate unii oameni sa mai stea cu asemenea gunoaie in casa???

Cu drag

Richard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Maria, ma bag si eu ca musca-n lapte. Am citit fiecare mesaj care ti s-a scris, si evident pe ale tale. Fetele stiu ce vorbesc si ti-au dat sfaturi din inima. Tu mai da-i o sansa sotului, dar draga mea, daca nu se indreapta lucrurile nu mai pierde vremea! Tu vrei sa te convingi ca poate fii si altfel, convinge-te ca ai facut totul posibil, vrei sa fii cu sufletul impacat. Dar si eu sunt de parere ca daca nu merge carutza, las-o balta, ca te tine pe loc, ba te mai si trage inapoi. Gandeste-te la copil, poate creste si fara tata, si poate chiar mai bine, in liniste cu dragostea ta, care sunt convisa ca va compensa lipsa de dragoste din partea tatalui. Asta nu e tata!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Maria...sa dea Dumnezeu "sa tina" asa zisa lui schimbare...dar dintr-o experienta foarte apropiata mie.....schimbarea nu a tinut..si a fost mai rau deoarece anii trecusera....si eu copil fiind am asistat la diverse "scene"...ceea ce nu a fost bine deloc si intr-un fel sau altul toata copilaria mea am incercat sa ascund ca am un tata, simtindu-ma ca ciumata printre ceilalti copii cu tati "normali".

Nu e deloc necesar sa existe un tata doar cu numele!

Pupici si bafta

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Buna ,,am citit absolut tot din subiectul tau si toate raspusurile care le-ai primit si care le-ai dat la fetele care iti vor binele....eu una iti pot spune ca un betiv nu se va schimba asa de usor,,,dar poate exista cu adevart si aceste minuni ...eu una iti doresc numai bine si multa sanatate tie si baietelului tau....
O zi placuta si sa ne mai scri despre tine..

Elena cu burtica si sotul AL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Maria draga, cu siguranta nu nu sunt in masura sa dau un raspuns competent, poate nci macar amator,eu nu am trecut prin asa ceva, dar cum o experienta similara a avut-o o matusa de-a mea, poate ca o sa gasesti ceva bun in ce am sa-ti spun. Asadar matusa mea...A trait o poveste de dragoste dincolo de cuvinte acum sa tot fie 35 ani si dupa nasterea copiilor printul fermecat s-a transformat in broasca si a luat sticla. A inceput si bataia si scandalurile si absolut ce-ti mai poti tu imagina pe fundalul bauturii. Copii au crescut refugiati pe la matusi, chipurile sa fie protejati, ca propria lor casa ajunsese un iad perfect. Matusa a avut o tentativa de a divorta dar a cedat la promisiunile lui ca se va indrepta si la gesturile de om spasit pe care le-ai descris si tu. Copii, cel putin baiatul care acum e la casa lui, a crescut urandu-si tatal (ce era de iubit in fond?) si, s-a indepartat si de mama lui (dar asta e alta poveste) cu gandul ca daca asa ti-ai asternut asa sa dormi, cu el. Intrebare de baraj: crezi ca "unchiu'" s-a indreptat vreodata? Categoric nu, si pana in zi de azi e un alcoolic. Are perioade in care nu se atinge de bautura, dar asta numai ca sa bea mai vartos si sa recupereze pe urma. Parintii lui erau la fel. Copii nu au nimic de-a face cu tatal lor, deci mama lor nu le-a facut o favoare ca nu a divortat si nici nu i-a scutit de suferinta. Ata doar ca acuma e tratat ca un om bolnav. Alcoolismul e o boala, asta ti-o spune mama mea care a asistenta si a vazut destui in coma alcoolica pe paturile spitalelor, ti-i ghiceste dintr-o privire pe toti.
O concluzie nu am, dar as fi inclinata sa spun ca sepaparea e in prima faza o idee buna. Da-i ragaz sa demonstreze pe termen lung (macar un an), ca se trateaza si vrea cu adevarat sa se indrepte si sa deveniti o familie normala. Asa nu o sa-ti reprosezi nimic in viata. Daca nu merge, nu merge si gata. In cazul asta cred ca divortul iti va da macar tie sansa sa-ti refaci viata. O viat anormala pe care atat tu cat si copilul tau o meritati din plin.
Mai scrie-ne, iti suntem alaturi.
Cu drag,

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria98 spune:

buna,
nu am mai scris de mult. nici nu prea aveam ce sa zic. e mai bine. dar nu foarte bine.
la intoarcerea de la mare, ca sa poata conduce a consumat 200ml de vodca pentru 200km, pe ascuns, cand credea ca noi nu-l vedem. si m-am facut ca nu-l vad ca sa nu inceapa discutiile. am stat tot timpul cu sufletul la gura. si acasa si-a reluat bautul. cam 250-500ml tuica, 1-2l de bere si ce se mai nimereste, asta pe zi. la inceput le ascundea acum sunt la vedere. dimineata si-o incepe cu vomitaturi. ceva nu-i in regula cu ficatul/pancreasul. si-a facut echografiile dar nu a mai ajuns la doctor pentru tratament. partea buna e ca nu mai face scandal, mai repara cate ceva prin casa, sta cu copilul.
de cand au inceput problemele nu am mai plecat in delegatii. am zis ca poate o fi fost si vina mea, poate daca as fi fost cu ochii pe el nu se ajungea unde s-a ajuns. acum s-a ivit posibiliatea de a plecat iar pentru 3 saptamani. ar insemna pentru mine o perioada de odihna, ceva banuti si inca un pas pe plan profesional.
nu stiu daca sa plec sau nu.
sotul meu este de acord cu plecarea desi ii pare rau ca va ramane singur.
inainte de a ma impaca cu el am fost la o doamna care mi-a ghicit in cafea. imi spusese sa ma intorc caci sotul meu va avea o mare cumpana, va fi operat, va fi pensionat un timp. insa la spital nu va ajunge pe picioarele lui. din spusele ei astea trebuiau sa inceapa la sfarsitul lui mai. ce-i drept in mai s-a dus doctor si i-a dat trimitere la chirurgie pentru o mastoza (daca am retinut bine). restul prezis de doamna s-a adeverit. unele mai devreme chiar.
pe de alta parte poate nu se intampla nimic si pot castiga o perioada de odihna. dar daca...
voi ce ati face ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by maria98

la intoarcerea de la mare, ca sa poata conduce a consumat 200ml de vodca pentru 200km, pe ascuns, cand credea ca noi nu-l vedem.

Mei daca facea vreun accident??:((( eu nu as fi urcat copilul in masina cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Papa, subscriu!
Maria98, nu vreau sa par dura sau nesimtita, nu vreau sa ma amestec, dar cum iti poti iubi mai mult sotul decit pe propriul tau copil? Pentru ca asta nu e dragoste de mama, sa sacrifici fericirea si linistea copilului pentru el. Asta e parerea mea, nu te supara. Eu nu as fi urcat copilul in masina cu un om care a baut nici sa stiu ca ma lega. Nici nu vreau sa ma gindescce s-ar fi putut intimpla.
Ok, i-ai mai dat o sansa dar el continua sa bea. Poti pleca linistita si sa-l lasi pe copil cu el, stiind cit bea? Omul la betie poate face prostii mari, mari de toooot. Si regretele sint tirzii.
Nimeni nu spune ca e usor. Stii cind se va indrepta (poate)? cind va fi bolnav si neajutorat, atunci se va agata de picoarele tale si ale copilului. Si tot tu vei suferi.
Sa te indrume D-zeu sa faci cum este mai bine, eu nu as mai sta cu el.

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Chiar, daca pleci 3 saptamani, cu cine lasi copilul? Doamne, sper ca nu cu el!!!

Arhistefy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Maria98, nu te supara pe mine, dar eu demult ti-am spus ce as face! Sa-ti dea Dumnezeu intelepciune!
Claudia

Mergi la inceput