vreau o reteta buna de papanasi

vreau o reteta buna de papanasi | Autor: numeioana

Link direct la acest mesaj

Cum faceti papanasii? As vrea si eu o reteta sa ma apuc de treaba.

Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamsadamy spune:

Eu ii fac asa:
1/2 kg branza proaspata de vaca
3 oua
un praf sare
un varf de linguritza de bicarbonat de sodiu
mirodenii daca se poate naturale
faina
Se amesteca ingredientele de mai sus si cand ai ajuns la faina pui ata cat sa faci un aluat moale de sa se lipeasca de mana.Iei cu o lingura aluat si-l pui pe o tava pe care ai presarat mai multa faina, ii dai o forma de bila si apoi gauresti bila la mijloc invartind-o putin.Vei avea forma unui inelus pe care-l pui la prajit in ulei incins dar cu foc nu prea puternic.Cand i-ai rumenit pe ambele fetze ii scoti si ii poti servii cu smantana si gem si usor tapetati cu zahar pudra cu vanilie.Se mai pot manca si fara smantana cu gem sau finetti.
SPOR LA TREABA

Madamsadamy&Andreea(29.06.2000) si Andrei(23.03.2002)
http://community.webshots.com/user/Madamsadamy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

yummy....

Multumesc!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Si mai simpla:
-1,2 oua (in functie de cati vrei sa faci)
-1, sau chiar 2 linguri branza de vaci
-gris pana cand amestecul se face putin mai gros decat smantana.
-un vf de sare

Ideal e sa lasi putin grisul sa se umfle, 10-15 min, in frigi..

Cu o lingura fierbinte(inmuiata in apa care fierbe) iei pasta si o pui la fiert. Vezi daca e buna pasta si nu se imprastie prin apa.
Ii lasi cam 5-10 minute sa se fiarba, ii intorci pe o parte si pe alta.. ii pui in farfu.. adaugi miere... si pofta buna..

Ai mei copii mananca ca purceii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Uite si www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=7698&st=0" target="_blank">aici o reteta de papanasi, cu tot cu poze!
Spor!

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns koalitza spune:

Reteta garantata (ies ca papanasii den restaurant)

Ingrediente:
300g branza de vaci
2 oua
2 linguri faina
2 linguri gris
ulei pt prajit
Mod de preparare: Se freaca intr-un castron branza de vaci cu galbenusurile, apoi se adauga faina, grisul, un praf de sare si la final albusurile batute spuma. Compozitia nu trebuie sa fie prea tare. Se ia cu lingura din ea, se modeleaza cu mana inmuiata in faina papanasi potriviti de mari si se prajesc in uleiul incins, pe ambele parti, pana capata o culoare aurie.Peste papanasii calzi se pune smantana si dulceata.
Pofta buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Mi-ati facut si mie pofta fetelor, ma duk la papanasi........

Don't talk unless you can improve the silence!

Mami & minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Si cei mai gustosi sint cu dulceata de visine sau de fructe de padure. Insa musai cu smantana,altfel....strici tot!

BRENDA

CU CE VITEZA AR TREBUI SA MERGI SPRE APUS PENTRU A NU SE TERMINA NICIODATA ZIUA?
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamsadamy spune:

Daca-mi incercati reteta, anuntati-ma daca a-ti reusit iar daca nu spuneti-mi ce probleme a-ti avut si remediem.Sfatul meu este sa nu puneti gris, dar optiunea este a voastra.
Incercati si cu gem sau dulceata de caise.

Madamsadamy&Andreea(29.06.2000) si Andrei(23.03.2002)
http://community.webshots.com/user/Madamsadamy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Unde e indexul de retete????? Era un subiect numai cu papansi, inclusiv o retea care imi placea si pe care n-am salvat-o. :-(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Adriana, super reteta cu poze!!! Va multumesc pt sfaturi, le-am pus intr-un loc sigur si o sa fac cum o sa am voie, ca acum tin un regim pt alergie si nu mananc prajeala.


Va pup si pofta buna!

PS:

noni, o fi in cartea de bucate!!

Ioana

Mergi la inceput