VAi fetelor daca a-ti sti de cand poftesc la papanasi si tot nu am facut, sunt la cura si nu as calca pe de-alaturi, ca voi fi miresica si nu o sa ma incapa rochia
dar o sa termin eu cu asta si o sa-mi fac dintr-un kg de branza...
.Oricum am salvat retetele.....
buna!
eu asa ii fac:pt 2 persoane-2 oua.3 linguri rase de branza dulce,2 lingurite de coaja rasa de lamaie,2 linguri de zahar tos,2 plicuri zahar vanilat,1 plic praf de cop,aproape 1 cana de faina.se amesteca ingredientele,la sfarsit se pune faina in ploaie.Trebuie sa obtii un aluat pufos.Faci bilele in palma,ungi putin palmele cu ulei ca sa ii dai o forma aspectuoasa bilei,ii dai o forma de inelus si prajesti la foc moderat pana se fac aurii.Reteta e delicioasa!Pofta buna!
Eu am o reteta de papanasi si vad ca nimeni nu a postat-o, asa ca nu stiu cine mai stie reteta asta:
branza de vaca
faina
oua
coaja de lamaie rasa
o priza de sare
putin zahar.
Toate se amesteca bine si apoi se fac niste bile nu foarte mari si se pun in apa fiarta. Ii lasi sa fiarba pana se ridica la suprafata si apoi ii pui un pic la racit.
Deasupra torni smantana frecata cu o tona de scortisoara si muuult zahar (fiindca ii ei nu ai pus prea mult zahar).Singura problema e ca nu stiu exact cantitatile, eu ii fac dupa ochi.
Dar CREDE-MA ii vei iubi! Nu seamana cu retele din restaurante, nu seamana cu nimic la gust!!
Chiar as vrea sa ii mai incerce cineva, sa imi spuna pareri!
Pofta buna!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;19/st/20060606/k/f170/preg.png