Fibrom uterin (11)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Danotino, cum adica nu ramai la ovulatia ovarului stang? Fibromul impiedica ovulul sa migreze pe trompa stanga? Intelg ca fibromul e in partea stanga, dar daca nu blocheaza trompa, si ovarul nu are nimic singura problema ar putea fi daca embrionul s-ar fixa pe partea stanga a uterului. Mie asa mi-au spus doctorii. La mine e invers, fibromul e in dreapta si fiindca sarcina s-a fixat pe stanga am reusit sa tin sarcina, altfel as fi pierdut in primul trimestru.

Albert are 1 an nou2

www.babiesonline.com/babies/o/omuletul_meu_drag" target="_blank">My baby's web page

Omuletul meu drag

Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

rachel owen operatia va fi miomectomie cu posibila histerectomie. de asemenea a trebuit sa semnez ca sunt de acord cu tranfuzie de sange. ideea e ca principalul risc in operatia asta e hemoragia care are ca si consecinta extirparea uterului pt a nu pune in pericol viata pacientei. In urma MRI-ului dimensiunea, pozitionarea si profunzimea fibromului sunt relativ clare , dar doar la fata locului se poate vedea clar cat de afectat e peretele uterului. De asemenea , doar dupa operatie se va stii exact daca e necesara cezariana in cazul unei sarcini. In cazul meu operatia nu se face laparoscopic din cauza dimensiunii mari a fibromului . Taietura va fi ca li la cezariana, orizontal, cat mai jos posibil.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by arinna

Unii medici sunr sceptici in privinta rezultatelor embolizarii, altii sunt optimsti dar Dr Tutunaru considera ca nu e deloc indicata femeilor care spera sa aibe un copil dupa aceea...
Eu am facut embolizarea si ma intereseza ce argumente are aceasta "teorie" ... cred ca toate fetele care au facut sau intententioneaza sa recurga la aceasta metoda doresc sa afle amanunte....

Ni le poate oferi cineva ?

eu am citit pe net ( decideti voi cat de credibil e ) ca embolizarea nu e recomandata femeilor care isi doresc copii pt apar urmatoarele efecte secundare :
- 1% din operatiile de embolizare necesita histerectomie din cauza leziunilor la nivelul uterului
- in timpul operatiei arterele din uter sunt blocate si nu se stie inca ce efect ar putea avea asupra unei posibile sarcini
-in majoritatea cazurilor scade cantitatea menstruatiei uneori chiar dispare definitiv ( la persoanele aflate aproape de menopauza dar nu numai) si se presupuna ca acest lucru se datoreaza scaderii functiei ovariene in urma embolizarii.
- de asemenea ovarele pot fi afectate din cauza migrarii in ovar a " materialului embolic"
- lipirea uterului

efecte secundare ale miomectomiei:
- in lipsa complicatiilor nu pare sa afecteze in mod deosebit aparitia unei sarcini
-durere 3-10 zile dupa operatie
-sangerareconsiderabila (aproape intotdeauna necesita transfuzii de sange)
-32% din pacienti fac febra
-risc de hernie
- 25% infectia ranii
-3%-25% infectii urinare
-necesitatea cezarienei la nastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Michelle, ar fi bine sa citetsi si din urma capitolele acestui subiect. Macar selectiv, adica sa fi cat mai informata. Despre riscurile embolizarii s-a vehiculat, s-a speculat de cand a aparut. Nu s-ar fi demonstrat ca ar exista riscuri, cu atat mai mult cele enumerate de tine. Eu am fost prima care a facut embolizare de aici, si tot eu am cel mai mare copilas de aici. Asta pt ca nu am avut destul curaj pt a-mi asuma riscut unei miomectomii, dar mi-am asumat riscul unei embolizari. Mi s-a parut mult mai mic. Povestea mea nu are rost sa o repet pt ca o gasesti in capitolele anterioare.
Eu una iti doresc succes la operatie, sa speram sa fie un succes, si daca asta esti hotarata sa faci, sa iti revii repede si sa ti se implineasca dorinta de a deveni mama!

Albert are 1 an nou2

www.babiesonline.com/babies/o/omuletul_meu_drag" target="_blank">My baby's web page

Omuletul meu drag

Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Michelle7

...multumesc mult pentru raspuns...ma interesa pentru ca si eu am facut embolizare...din pacate fibroamele sunt mai multe si n-au dat cu mult inapoi dar am scapat de metroragii si de ciclurile extrem de abundente si cu durata de 7 zile...Uterul e fibromatos, fibroamele inca exista astfel ca am putine sanse de a putea tine o sarcina.In caz ca raman insarcinata.De aceea nu ma incumet nici sa incerc pana cand nu se va gasi un medic ginecolog sa-mi dea sperante. Iar timpul trece, am 38 de ani.

Tie de ce ti s-a propus operatia, pentru ca nu ramai insarcinata? Ai si alte probleme, fibromul creste si mai mult? Nu ai facut un tratament inainte pentru reducera cat de cat a fibromului, sa nu mai apara riscul histerectomiei?Probabil partiala...

Eu iti doresc mult succes, inteleg ca esti foarte aproape de operatie,sa fie totul bine si sa nu fie cazul de histerectomie...Te astept cat mai curand cu vesti !

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Michelle
Probabil ca am citit acelasi raport (publicat recent de agentia guvernamemtala canadiana, la sfarsitul anului 2004 parca, o sa recaut link-ul)
Exact aceleasi riscuri erau specificate si acolo, dar repet, sunt riscuri procentuala, nu inseamna ca toata lumea care a facut este sub incidenta lor. Dovada fetele care au si nascut intre timp. Intr-adevar, se pare ca miomectomia (laparoscopica sau pe cale deschisa) este mai putin lipsita de riscuri, si ca atare mai mult recomndata pt femeile care vor sa aiba copii.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by MadaS

Michelle
Probabil ca am citit acelasi raport (publicat recent de agentia guvernamemtala canadiana, la sfarsitul anului 2004 parca, o sa recaut link-ul)
Exact aceleasi riscuri erau specificate si acolo, dar repet, sunt riscuri procentuala, nu inseamna ca toata lumea care a facut este sub incidenta lor. Dovada fetele care au si nascut intre timp. Intr-adevar, se pare ca miomectomia (laparoscopica sau pe cale deschisa) este mai putin lipsita de riscuri, si ca atare mai mult recomndata pt femeile care vor sa aiba copii.

Eu una cred ca ambele operatii sunt nasoale si riscante. In cazul miomectomiei insa stii de la inceput daca vei mai putea face copii, in cazul embolizarii , cum ati spus si voi , e o chestie procentuala asa ca pana ramai gravida nu ramane decat sa joci alba neagra si sa vezi daca vei devenii si tu "statistica". cel putin asa am inteles eu de pe site-uri.
PS am citit info de pe mai multe site-uri si TOATE spuneau ca studiile sunt inca incomplete in ceea ce priveste legatura dintre embolizare si sarcina ,si ca medicii de pe continentul american nu recomanda embolizarea femeilor care vor sa mai aiba copii. Pe de alta parte , despre miomectomia FARA COMPLICATII , se spune clar ca nu afecteaza o sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danotino spune:

buna fetelor!
rachel, fibromul este asezat in uter exact la intrarea in uter a trompei stangi. ovulul poate ajunge pe trompa, dar nu pot ajunge din uter in trompa, acolo unde are loc fecundatia. poate nu am scris eu explicit. acest fibrom este ca un dop, acolo la intrare.
dar am partea dreapta care functioneaza si cu toate astea nu raman .
va pup si va doresc o seara cat mai placuta.

danotino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andas spune:

Am si eu o intrebare pentru fetele care au facut embolizare. Ati observat cumva, in timp cantitatea de ciclu s-a redus? Am citit ca un efect al embolizarii este reducerea menstrei. Recunosc, la mine este mai putin, insa nu am avut niciodata prea mult.
De asemenei, ma intreb daca in eventualitatea unei posibile sarcini as putea tine fibromul din crestere cu ajutotul homeopatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Andas,

Si la mine s-a redus ciclul ca urmare a embolizarii dar asta am si vrut, a devenit normal, de 5 zile( inclusiv ultimele urme)
Tratament homeopat multe dintre noi incercam, nu poate sti nimeni sigur daca se obtin sau nu rezultate...este de durata...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput