Fibrom uterin (11)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

N-am mai intrat de mult timp. Vad ca au mai revenit fete mai vechi, Oanalu, Anda si ma bucur sa aud marturii ale celor "embolizate"
Arinna tot intreba mereu ce riscuri sunt pt o sarcina dupa embolizare. Eu am citit mult, rapoarte anuale ale canadienilor si francezilor (sunt cei care practica embolizarea la scara larga). Explicatia este simpla: in momentul embolizatii, se blocheaza temporar vasele care alimenteaza cu sange uterul (arterele uterine in general, nu se face selectiv blocajul doar la nivelul celor care alimenteaza fibomul). Caracteristica principala a fibroamelor este ca ele au un fel de invelis rigid, care dupa blocarea temporara a arterelor lor, cele care deriva din arterele uterine, se inchisteaza si blocheaza definitiv aceste ramificatii arteriale care le hranesc. Astfel, fibroamele raman fara vascularizatie si descresc in timp.
Uterul in schimb isi reia activitatea de alimentare cu sange, arterele sale se deblocheaza incet-incet. De aici provine riscul, ca anumite particule care au blocat temporar arterele uterine sa nu fie indepartate total si uterul sa nu mai revina nici el la alimentarea cu sange axact la valorile pe care le-a avut inainte. Acesta nu impiedica faptul de a ramane insarcinata, ci doar planeaza riscul ca sarcina sa fie cu risc de avort spontan datorita faptului ca arterele nu mai functioneaza la capacitatea maxima, cea initiala, dinainte de embolizare. Si oricine stie ca o sarcina se hraneste si dezvolta prin sangele mamei, sange care ajunge la embrion prin arterele uterine.
Dar acesta este DOAR un risc, care depinde mult de la persoana la persoana, nu inseamna ca cine a facut embolizare are automat presiunea arteriala uterina mai scazuta. Acesti indicatori se pot masura cu un examen Doppler (la un ecograf performant, nu orice ecograf are si Doppler) si sunt exprimati in valori ale IR-urilor (de altfel, la femeile gravide se urmaresc frecvent IR-urie arteriale). Cam acesta ar fi motivul pt care unii medici- dr T spre ex- nu recomanda embolizarea in cazul femeilor care doresc bebe.
Dar insist, e doar un risc, exprimat procentual, iar nu o caracteristica obligatorie a embolizarii.Rachel si celalate fete aflate in observatie la Municipal demonstreaza ca se poate si sarcina dupa embolizare.
Cat despre eficienta ei, Andas, "marele profesor" e cam ingust la minte. Bineinteles, fibromul tau a dat inapoi de la 14 la 10 ca urmare a embolizarii, nu de la apa de robinet doar...
Karma, cat despre metoda Dr T- e deja clasica. Orice posesor de fibrom, indiferent de marimea lui, n-are de ales deact trat cu Diphereline + laparo. PArtea proasta e ca la noi Diphereline sau fratii lui, Cetrorelix-ul nu sunt subventionate de asigurarile de sanatate si nu oricine isi permite la pretul ala..
Intr-adevar, se pare ca si afara este solutia cea mai indicata, cu niste mici detalii: pe la ei tratamentul mai e subventionat (alta mancare de peste) si se pune mare accent acolo pe necesitatea trat cu antagonisiti( nu e recomandat chiar cu atat usurinta, daca Dopplerul indica o vascularizatie slaba a fibromului si e de dimensiuni acceptabile se face laparo si fara trat,cu Diphereline)
Acum depinde de experienta medicului, de multe altele. La noi se recomanda cu atat usurinta Diph pt a evita riscul unor hemoragii in timpul laparo (dupa 3 luni de Diph, nu numai ca scade dimensiunea fibromului, dar si vascularizatia acestuia, ceea ce e cel mai important pt medic in cursul laparo)
Cat despre imposibilitatea de a duce o sarcina cu fibrom...hmm, eu cred ca medicii de la noi, chiar si cei pomeniti mai sus sunt cam
"prea preventivi". Realitatea demonstreaza ca se poate duce sarcina la termen, si uneori fara probleme, ca-n cazul lui Kim, chiar si cu fibrom maricel (ea de 7-8 cm).Afara este o alta abordare, mai toleranta fata de fibroame.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanadinu spune:

buna.ma numesc oana si,desi nu am intrat va urmaresc de ceva vreme.am un copil de 11ani si ca orice om as mai fi dorit unul.am mers la medic m am pregatit fizic si sufleteste,dr meu zicea ca sunt bine si soc,in ianuarie am aflat intamplator ca am un uter fibromatos,ovare polichistice,etc.am fost socata,nici acum nu stiu de mi am revenit.dar v am gasit pe voi si am aflat ca nu sunt singura si am invatat multe de la voi.va multumesc pt ajutor.sotul meu zice ca sunt dependenta de DC si cred ca are dreptate.oricum,sunteti singurele care m ati ajutat la acest capitol.simt ca nu am loc nicaieri,simt ca belelele care se abat asupra mea nu se mai opresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karma_cb spune:

Multumesc Mada pentru informatii. Intr-adevar, cam asta e procedura dr. T din cate am observat eu. El mi-a spus printre randuri ca vrea sa vada cat e de vascularizat fibromul, etc, dar ca nu mai cedeaza la rugaminti pentru laparo, fara diphereline, ca a mai cedat si apoi a fost nevoit sa intervina clasic, deoarece a iesit cu hemoragie, bla, bla...

Mie mi-a zis sa vin dupa ce fac injectiile, dar maine ma duc la echo, la dr. Iosup (si pentru Arinna)si cu rezultatul direct la el. Depinde si cum am noroc, pentru ca eu nu stiu mai nimic despre fibromul meu: cum o fi: intramural, subseros, habar n-am... o sa aflu maine si va dau detalii.

Poate sunt norocoasa si-mi zice dr. ca ma opereaza si gata! Ar fi super! A, si inca ceva: cred ca as fi riscat oricum o sarcina cu fibrom, problema e ca eu nu am mai ramas de cca. 3 ani.

Hai ca revin cu noutati...

Pup fetele!

Mergi la inceput

Te astept cu noutati de la dr Iosup. Si eu tot acolo mi-am facut ecografiile +Doppler-ul. Din pacate, la mine la a 2a eco (dupa 6 luni) se schimbasera (in rau) si valorile IR-urilor, adica daca prima oara parca -parca mai speram de laparo fara Diph, cu valorile de la a 2 a n-am nici o sansa fara Diphereline. Vascularizatia fibromului este f abundenta! deci risc de hemoragie. Si mie dr T mi-a dat acelasi raspuns: nu ma baga in laparo fara Diphereline pt ca risca hemoragie si sa iesi cu operatie clasica la sfarsit in loc de 3 gaurele...e intransigent la asta.
Eu am facut trat homeopat cu Thuya TUIA (denumirea stiintifica) -timp de 7-8 luni. Parea ca a stagnat din crestere la eco de control dupa primele 6 luni, apoi ma tem ca tratamentul nu a fost bine condus (homeopata mi-a spus sa opresc Thuya) si in urmatoarele 6 luni a crescut iar 1 cm si si-a imbogatit vascularizatia.
Reincep tratamentul cu alt medic homeopat. Din declaratiile unei cunostinte-ea insasi medic- dupa 1 an de trat cu homeo cu Thuya +acupunctura fibromul i-a scazut cu 1 cm si a scapat de hemoragii (eu persoanl m-am avut niciodata hemoragii sau probleme/ CM abundent)
Sincer, as da orice sa nu fac nici macar laparo.Nu e vorba numai de costul tratamentului pre-operator, ci vad in jurul meu ca se poate duce o sarcina si cu fibrom si apoi eu cred prea mult in tratamentele alternative ca sa renunt asa usor sa cred ca-l voi putea tine in loc cu ceva.
Dati cautari pe Google cu numele Thuya (uneori apare si ca Thuja) si veti vedea ca e un remediu bine cunoscut in homeopatie pt tendintele sicotice (acele tendinte ale organismului de a dezvolta "excrescente" benigne de genul fibroame, negi, veruci plantare-homeoptia trateaza anumite tendinte generale ale organismului, nu un organ in sine. Dar tratamentul numai medicul homeopat il poate decide, apoi e o intreaga filosofie cu dozajul, concentratiile, etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danotino spune:

buna fetelor!
nu v-am uitat, dar n-am mai scris...nu prea am noutati!
madas, bine ai revenit! am citit si eu despre tuia, planta asta. ai inceput sa o iei iar? eu, daca as sti ca dipherelinul asta imi va topi fibromul, l-as lua, dar eu cred ca doar il micsoreaza , nu-i asa? nu inteleg de ce T mi l-a recomandat... daca il facea sa dispara sa-mi eliberez trompa, mai zic, dar daca el este mic, inofensiv si nici nu e vascularizat, eu zic ca n-are rost sa fac tratamentul asta.
n-as vrea sa-mi para rau ca n-am incercat, dar mi se pare too much!
arinna, te pup!
fetelor, va doresc o seara buna!

danotino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Danotino, de cand nu te-am "vazut"

Karma, succes maine !

Mada, multumesc pentru raspuns

Mergi la inceput

Dipherelin-ul nu este un medicament care dizolva sau topeste fibrome. Nu se numeste « medicament : » pt fibroame, ci tratament pre-operator. Pe perioada injectiilor, se suprima productia de estrogeni a organismului (similar cu perioada menopauzei, de aici si simptomele identice). Fara a fi descoperite pana in ziua de azi cauzele reale ale aparitie fiboamelor, s-a dovedit ca acele celule ale pereteului uterim care incep sa se inmulteasca necontrolat formand tumoarea-fibrom- au un numar de receptori mai mare, mult mai mare decat cele normale, receptori de estrogeni. Ca un fel de benzi cu lipici care atrg mustele…ca sa fiu explicita (banda sunt receptorii, mustele estrogenii). In momentul suprimarii productiei de estrogeni, fibroamele descresc ca volum ( e si aici un procent de reusita, dar destul de mare) in schimb, numarul de receptori se multuplica in interorul lor. De aceea, imediat dupa intreruperea tratamentului si reluarea productie de estrogen de catre organism, fibroamele in proportie de aproape 100% REVIN la dimensiunea initiala, tocmai datorita faptului ca pe perioada tratamentului numarul de receptori estrogenici a crescut mult in interiorul lor. E evident si logic ca operatia trebuie facuta repede imediat la finalul tratamentului (cele 3 luni de obicei) altfel ai luat degeaba Diphereline. Cam in 2-3 luni de la intreruperea tratamentului, e dovedit stiintific ca fibroamele revin la dimensiunile initiale de dinainte de inceperea tratamentului. Asa ca, cine nu are de gand sa faca operatie pt inlaturarea fibromului, da cu banii pe fereastra daca ia Diph…si cu buna lui dispozitie…tinad cont de efectele adverse
Danotino, in cazul tau, de ce ti-a recomndat….din obisnuinta am putea spune…si unei prietene a mea i-a recomnadat Diph (avea 4 fibr mici, cel mai mare 2 cm) si a ramas insarcinata la cateva luni dupa fara sa ia nimic. Fiecare medic recomanda ceva, noi suntem aici sa analizam impreuna, din experienta noastra,a cunostintelor noastre, din ceea ce citim, daca e musai necesar un tratament (mai ales necompensat si la 150$ luna, basca efecte adverse) sau avem sanse si fara.Slava domnului ca e in trata asa scump ca ne gandim de 2 ori inainte de-al lua...daca nu de 10 ori...
Eu am discutat si cu dr Iosup amanunte…daca un fibrom are vascularizatie f redusa (ca-n cazul tau, Danotino), si sansele de a creste sunt extrem de mici. Problema este ca in timp, acesta vascularizatie poate evolua, dar e vorba de ani aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

salut. ma inscriu si eu in "clubul fibromatoaselor" . vineri sunt programata pt operatie aici in SUA. diagnostic nodul fibromatos 11cm/8cm/ 6 cm in urma rezultatului MRI. Va tin la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Michelle, spune-ne mai multe despre operatie, ea presupune numai miomectomie, asa am inteles din ce ai scris la celalat subiect. Ce a spus doctorul care va realiza operatie? Exista riscuri mari? Va fi laparoscopic?
Ai intrebat daca va trebui sa nasti prin cezariana, sigur ca dupa miomectomie e riscant sa nasti natural, dar asta nu e o problema (cezariana), important e sa fie operatia reusita, sa nu fie complicatii si sa iti revii. Abia dupa 1-2 ani vei putea duce o sarcina fara riscuri.
Ramai alaturi de noi.

Mada, multumesc pt informatii. Interesante.
Nu mi-ai mai dat nici un semn, ti-am mai trimis mail.

Albert are 1 an nou2

www.babiesonline.com/babies/o/omuletul_meu_drag" target="_blank">My baby's web page

Omuletul meu drag

Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danotino spune:

buna fetelor!
mada multumesc pentru raspuns! iti dai seama ca ma gandeam inainte de vreo 10 ori. poate ca banii ii gaseam, dar nu stiu daca suportam 3 luni tratamentul asta. mi-e tare frica de tratamentele astea.
si pe mine m-a lamurit dr iosup ca n-are rost sa-i fac nimic, dar trebuie sa gasesc cauza pentru care nu raman. chiar daca stg e blocata,am partea dr libera... si totusi, nu raman, atunci cand ovulez cu dreaptul.
sper sa am sansa asta de a fi parinte. va doresc din tot sufletul si voua!

danotino

Mergi la inceput