Copilasi de mai - iunie 2004 (67)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Salutare!

Dragele mele, am trait ieri una dintre cele mai ciudate zile din viata mea, un amestec de bucurii si necazuri mari incredibil. La 5.45 dimineata, am aflat ca a nascut prietena noastra din Bucuresti o fetita de 3400g si ca erau f bine, vesele si sanatoase amandoua. Bineinteles ca n-am mai putut dormi, parca retraiam momentele nasterii lui Darius, erau niste sentimente atat de frumoase...
Dupa-amiaza, cand s-a trezit Darius, am zis sa plecam putin cu el la plimbare, ca era f frumos, un soare tare placut. Din vorba in vorba, am ajuns aproape de serv. surorii mele si mi-a venit ideea sa intram cateva minute, sa o salutam. Abia ne-am dezbracat, ea s-a dus sa ceara niste cafea, cand, deodata, am auzit bum! si am vazut-o cum s-a facut gramada langa un perete. Am sarit toti sa o ridicam, nu va pot spune cum arata, era inconstienta, minute in sir am strigat-o, am palmuit-o, va jur ca eram convinsa ca a murit. Dupa minute care mi s-au parut ore, a dat semne de viata, si-a revenit putin, a urcat-o Lau in masina ei (a noastra era in fata blocului) si a dus-o la spital. Eu am plecat cu copilul acasa, nu aveam cu cine sa-l las. La spital a vomitat sange si asa s-au dus cu gandul la o hemoragie digestiva, urmare a numeroaselor medicamente pe care le ia zilnic pt o boala de care sufera si de care se poate scapa numai printr-un transplant. Aseara la 9,30 au operat-o, acum este bine, mama a fost mereu cu ea, nu va spun cum m-am plimbat prin casa de nebuna, parca eram un leu in cusca. O sa vedem ce spun azi medicii, azi-noapte erau f multumiti de mersul operatiei.
Cam atat despre nezazurile mele, sper sa nu va plicitsesc, da' si acum sunt singura cu Darius si parca nu mai pot tine in mine. Va multumesc din nou ca ma suportati!

Irinel, nu l-am certat tare cand a facut pipi pe el, ce m-a stresat a fost ca abia terminasem baita, era curat, aranjat si ma gandeam ca terminasem si eu cu treburile in seara aia. Poti fi multumita ca Danut face la olita, chiar si numai uneori, important e sa nu o respinga, restul vine de la sine.

Madutza, si pe mine ma macina pb asta cu bb2. sa mai stau 2 ani acasa parca n-as mai vrea, sa aman 1-2 ani, iar nu-i bine ca ajung la 30 de ani si cine stie cum o sa mai gandesc. Grea problema!Inteleg ca la voi nu a fost programat si poate e mai bine asa, uneori trebuie lasat si putin imprevizibil in viata.

Laureta, felicitari pt campania anti-degetel! Mult curaj si rabdare, cred ca o sa ai mare nevoie. Cum mai decurg ostilitatuile la voi?

Fetelor, tot n-am vazut filmuletele, cine stie cand o sa ajung sa fac si treaba asta

Va pup!

Bertha si Darius - frumusete rara (DN 08-06-2004)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
Bertha, imi pare rau de ce i s-a intamplat surorii tale.Este groaznic sa vezi ca se intampla ceva rau cu un strain, daramite cu cineva f. apropiat! Bine ca nu a fost singura si ati dus-o imediat la spital. Acum cativa ani eram la sora mea mai mare,ea s-a dus la baie; cand am vazut ca intarzie, am strigat-o !nimic!am deschis usa si am vazut o scena cumplita:era cazuta langa cada,vanata! Am inceput sa tip,sa o ud cu apa,pana la urma si-a revenit.Apoi, sora mea geamana "mi-a facut" mari probleme in liceu:lesina foarte des, se invinetea si pica (in autobuz, pe strada).Pana la urma s-a dovedit ca avea o anemie destul de severa, a stat in spital cateva saptamani.Sunt momente in care simti efectiv ca innebunesti.
La sfarsitul lui decembrie am asistat la un accident, era soseaua umeda, ne indreptam catre petrecerea de sfarsit de an a firmei.La un moment am vazut un Matiz intrat intr-un stalp, intre liniile de tramvai.Nu mai era nimeni, se pare ca se intamplase cu cateva sec-minute inainte.Noi am fost primii care am ajuns langa el, am oprit imediat.Soferul parca era in coma,am incercat sa-l ajutam, dar ne-am dat seama ca nu avem cum.Au venit imediat si altii, s-a chemat salvarea.Este cumplita senzatia de neputinta, cand nu stii si nu poti sa ajuti pe cineva. Cateva zile "nu am mai fost buna de nimic".
Eu ii doresc surorii tale multa sanatate, sa faca cat mai repede transplantul si sa nu mai aiba probleme de sanatate; voua multa putere, sa o ajutati si sa fiti alaturi de ea.

Diana,smecher ca de obicei Vladut! Cred ca si vecinii nostri au impresia ca ii facem ceva copchilului, ca daca i se pune pata tipa si arunca tot ce prinde de podea,pereti.. Mai sunt 2 bebei mici pe scara; daca intri pe usa blocului tot ce este posibil sa auzi tipete de copil- evident ca in 99% din cazuri al meu este .

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Mergi la inceput

Anacami, iti multumesc pt cuvintele tale frumoase. Mare dreptate ai in privinta sentimentului de neputinta! E cumplit!

Despre tipete: la acelasi etaj cu noi mai sta o familie cu 2 baietei de 2 si 3 ani. Aia sunt 2 si impreuna nu fac atata galagie ca mafiotul meu! Ii mai aud catoedata certandu-se, da' al meu nu are cu cine sa se certe si tot sunt decibelii la maxim! Nu ca ar tipa, dar vorba lui e mereu tare, hohote de ras la fiecare 10 minute, suntem un cosmar pt vecini! Dar si incantare uneori, cel putin asa spun unii, ca rad de rasul lui atunci cand asteapta liftul.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Dragele mele, multumesc frumos pentru incurajari. Sper ca o sa fie bine.

Carmen
, imi pare rau sa aud de starea rea. Eu am vomitat 6 luni si jumatate, am blagoslovit fiecare secunda de sarcina. Ultimele 2 luni mi s-au parut cele mai frumoase si cele mai usoare, cu toate ca eram un urs.

Bertha, sanatate multa surorii tale.

Irinel, ai grija de tine. Oboseala asta nu este foarte buna... Oricum, este de prisos sa spun asta. Pupaturi lui Danut.

Rebecutza spune "cateaua" la cafea. Si ii place foarte mult sa o "prepare" pentru tati.

Madutza, o sa iasa asa cum trebuie, vei vedea. Succes!

Noi am ajuns la concluzia ca, deocamdata, nu vrem bebe doi. Eu, cel putin, nu vreau. Stiu ca nu toate sarcinile sunt la fel, dar mi-a fost prea rau in timpul sarcinii,iar 3 saptamani dupa nastere totul a fost un cosmar al naibii de dureros. Nu sunt inca pregatita psihic sa ma inham la asta.

De asta va admir pe voi, mamici cu doua minuni.

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Berta Felicitari pentru bb al prietenei si multa sanatate surorii tale. Daca nu te superi ce fel de transplant trebuie sa faca? Si ca este si la noi o lista de transplant?
Foarte vesel Darius.

Madutza si daca este, sa-ti traiasca. Si eu am avut multe temeri in privinta Biancai. Imi era teama sa nu fie surda sau sa aiba ceva la inimioara. (antecedente din familie)

Mafioata mea a dormit ieri la pranz 3 ore jumate si evinedent ca la 10 seara nici vorba se somn. Am adormit inaintea ei. A venit si tasu in pat, nu stiu la ce ora si e tot nu dormea. Peste noapte am puso la ea in patut si dupa ce am zavurat locul ramas liber aud din patut "Mamiii, pang" si s-a pus pe plans. Asa ca adio somn si am luat-o langa noi din nou.

Nicoleta si Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Inisa e bine.Pina la urma nu a iesit nici o bubitza semn ca nu a avut ceva contagios.Cred ca a fost un banal rosu in gat.Imediat dupa antibiotic sa si simtit bine.
Radeti voi cu degetzelul dar cand a venit tati l am impachetat si pe el

Bertha imi pare tare rau de sora ta.Suntem alaturi de tine si tinem pumni sa se faca cat mai repede bine

Burticilor cum va mai simtiti??In special Mephala ca ea e la inceput si stiu ce rele sunt greturile.Multa putere ce bine va fi dupa aia cu 2 ingerasi

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Salutare!
Ieri am fost la spital la sora mea, era mai bine, recuperarea se face insa destul de greu pt ca a pierdut mult sange si stomacul a fost f afectat.

Nicoleta, bineinteles ca nu ma supara intrebarea ta, nu am povestit eu tot ca sa nu exagerez cu detaliile. Sora mea are nevoie de un transplant renal. Din pacate, refuza sa faca testul de compatibilitate cu membrii familiei, iar pem lista de asteptare poti ajunge intr-un anumit syadiu al bolii,. Oricum, am inteles ca rinichiul e printre cele mai dificile organe din pdv al compatibilitatii intre indivizi. Sper sa revina la sentimente mai bune si sa accepte sa facem si noi, cei din familie testul. Am obs la ea aceeasi incapatanare ca cea despre care ne vorbea Vanessa referitor la mama sa.

Laureta, ce ma bucur ca Inisuca s-a facut bine! Banal rosu in gat, dar ce manifestari urate!
De mult vroiam sa-ti spun ca am vazut pozele din orasul tau, m-am uitat si pe harta sa-l localizez (sincer, numele nu-mi spunea nimic) si totul era asa de frumos!!!! Mai ales ca e pe malul marii! Apropos, ai vazut ca Romania e in grupa cu Albania pt calificarea la camp. mondial de fotbal? Ce zici, mergem la meci?

De cateva zile Darius s-a facut un baietel neascultator rau de tot, are un rasfat in fundisor de mama-mama! Sper sa i-l scot usor-usor, ca tare ma supara cand se pune pe plans daca nu fac asa cum vrea el.

Va pup!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Berta nu intamplataor te-am intrebat, am si eu un caz in familie. Sotul surorii mai mari a facut un transplant renal acum 8 ani. Mama lui i-a donat rinichiul, au fost compatibili 100%, un caz extrem de rar. Din pacate, dupa 6 ani, a facut rejet si s-a intors pe dializa. Poate o convingeti totusi pe sora voastra sa faca testul in familie sunt sanse mult mai mari sa fie o compatibilitate.

Laureta mor de curiozitate sa va vad cu degete bandajate pe toti trei

Nicoleta si Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
Ce liniste este la noi!
Mai intru si eu din cand in cand sa vad ce faceti, si nimic!Cate un mesaj pe zi!

Eu ma pregatesc sa plec acasa, sunt cam ametita; de abia astept sa ma intind in pat.Lasa ca ajung acasa si ma i-a Sebi la alergat!Azi dimineata s-a trezit dis-de-dimineata, era cat pe ce sa adoarma la loc dar i s-a pus pata ca mai vrea "cioni, inca una" (adica nu ii ajunge o suzeta, mai vrea una ).Si tocmai cand ma gandeam ca este timpul sa renuntam la ea!
Si cand se joaca isi baga in gura cate 2 suzete o data ,apoi ma atentioneaza sa vad ce isprava a facut el!

Aaaa,nu v-am spus de ce cred ca sunt ametita: de luni am inceput o dieta de 13 zile (dieta daneza sau de schimbare a metabolismului); nu ma simt deloc bine, ma cam doare capul.Pana acum am tinut-o ad-literam, dar nu stiu cat o sa mai pot! La cantar nu se vede decat 1 kg lipsa, in schimb la haine parca am dat jos 3-4 kg!

Voiam sa va mai spun ceva de Sebi, dar .Cand imi amintesc, revin!

Va pupam si va dorim un weekend placut!

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Eu sunt in pregatiri miine e ziua sotului si trebuie sa fac papa buna.
Nu facem nimic deosebit gen petrecere, petrecem numai noi in familion.I am comandat un tort mare tiramisu insiropat si in forma de inima surpriza.Cadou l am luat a seara deja.
Inisa pina acum sa smiorcait ca nu vrea nani asa ca am intrat tare in ea si gata in doo minute a si adormit
Pe mine ma ia iarasi durerea de gat io cred totusi ca un exudat e bun ca tot am luat antibiotic si iarasi o iau de la capat.

anacami daca nu te simti bine e mai bine sa intrerupi dieta.Poate ar trebui un set de analize inainte de dieta totusi.Pentru suzeta era un subiect parca si fetele ziceau ca i au taiat suzata la bebelasi putin cate putin pina au renuntat.Multa bafta ,eu deja am lasato mai moale cu degetul trebuie sa caut leucoplast mai tare ca il scoate si scochul il scoate.

bertha recuperare rapida sorei tale.Eu cand Inisa are fitze(si are destule) nu o bag in seama o las si plec nu i convine da i trece.

tnicoleta poze nu am cu toti 3 dar am poze cu mine si Inisa sunt cam neclare ca le am facut cu ea in brate dar o sa incerc sa le pun

cius nu mai scri??

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput