Cum sa fac sa nasc?
Stiu ca suna tare aiurita intrebarea mea dar chiar asa, cum sa fac? Termenul meu era ieri si eu nici vorba sa simt contractii sau sa vad dopul acela gelatinos sau ceva care sa-mi dea de veste ca evenimentul se va petrece curand. Nu vreau sa ajung la inducere la spital...am inteles ca e mai dureros travaliul.. asa. Stiti cumva ceva ceaiuri, leacuri babesti, alte metode care sa ajute la contractii sau sa stimuleze in vreun fel?
..am incercat..in zadar, nu merge...da' mai incercam
Alte sugestii?
Adela
Raspunsuri
dodo spune:
Unii dr. spun sa faci mai multa miscare- plimbari. Mie mi s-a declansat dupa ce am facut o baie calda, ca asa-mi place sa simt apa. In orice caz, nu te speria, chiar si o saptamina de intirziere nu e ingrijoratoare.
adriana spune:
Si eu eram foarte stresata ca mi-a trecut termenul
Nu mai stiam ce sa fac.... am urcat scarile de la mine, le-am coborat.. iar le-am urcat...si tot asa pana am simtit ca explodez...dupa vreo 2 zile abia s-a declansat travaliu. Nu te ingrijora, poate data nu a fost corect stabilita, poate bebe mai vrea sa stea... Rabdare si multa miscare.
n/a spune:
Ai vazut episodul din Friends in care Rachel se pregatea sa nasca?
... mincare indiana sau chinezeasca fff condimentata, bai calde cu lavanda, green tea si bineinteles pasionat.
Succes si sa auzim de bine!
Adela P spune:
Okeeeey deci miscare, bai calde si mancare condimentata (yak..mie nu prea mi-o place) dar pasionat suna bine, deh..pe cat de pasionat se poate cu un burtoi imens..... Maine am sa le imbin pe toate sa vedem ce iese...Doamne ajuta!
Adela
Corina spune:
Draga Adela,succes si sper ca la tine sa mearga.Eu am facut tot ce au spus fetele mai inainte plus altele!!!dar nu m-a ajutat,daca bb nu vrea sa iasa nu poti sa il convingi nicicum!!!Asta e,iar inducerea e mai dureroasa dar nu iti fie frica,doar o sa ai peridurala,nu?
Pupici pe burtici!!!
Corina si Anna
cristinuca spune:
nu te igrijora, eu am depasit termenul cu o saptama si ceva si totul a fost ok, la ecograf mi se spusese odata insa nu a fost asa, bebe nu era pregatit sa vina pe lume asa ca a ma durat ceva, aceleasi ganduri le-am avut si eu, insa am facut multe plimbari pe jos, masaje si bai calde asa cum imi plac, am pregatit bagajul si inainte sa se declasenze travaliul am spalat multe rufe, perele am facut curat inca odata in casa parca aveam o presimtire, noaptea am avut mici durerisi atunci mi-am dat seama ca se apropie am mancat toata noaptea bomboane cu lapte iar dimineata am plecat cu zambetul pe buze la spital. Si acum isi mai aduc aminte moasele si asistentele de mine eram mamica care am suportat travaliul razand.
Nastere usoare si un bebe sanatos
madalina si Ana Crsitina
ralu spune:
Si eu am facut cu o seara inainte baie in cada, pentru ca vroiam sa ma relaxez. In timpul noptii mi-a cazut dopul, iar dimineata pe la 6 am vazut ca am mici sangerari. Am plecat la spital fara dureri si am nascut la 13.22. Pot spune nu am avut dureri decat o jumatate de ora inainte de a iesi copilul. Am ras si am stat in picioare pana aproape de nastere. Deci stai linistita!!!!
Multa sanatate, nastere usoara si bebe sanatos!
Ralu-mamica Ioanei
Ela spune:
Si eu am nascut o saptamana peste termen - nastere indusa - ca baile, scarile, plimbarile ..n-au dat nici un rezultat!
Insa vezi ca a scris Yasmine in postul ei Nasterea lui Andreas o reteta de "cocktail" - care la ea a functionat sias fi incercat-o si eu daca as fi stiut!
Oricum, nastere usoara si bebe sanatos!
Numai bine la mamici si la bebici!
Manu si Ilinca
Mihi spune:
Nici Lorand nu a vrut sa vina pe lume la termen asa ca sarcina mi-a fost indusa si pot sa-ti spun ca n-a fost chiar asa groasnic chiar daca n-am facut anestezie peridurala.
Groaznic a fost cand mi-a inntrodus ceva pastila in col cred si aveam dilatatia zero.
Travaliul a fost mai intens dar macar a durat doar 4 ore cu nastere cu tot!
Nastere usoara si scurta cu bebe sanatos
Mihi mami lui Lori(2 ani in 7 april)
Adela P spune:
Pe toate le-am facut aseara, de la miscare, la baie fierbinte sora cu baia japoneza, la ...nimic n-a mers, contractii ioc. Doar oasele bazinului ce m-au durut azi noapte de n-am mai putut pt ca din exces de zel in loc sa merg la plimbare, m-am pus pe alergat de mi-a iesit sufletul de gafaiala. Azi toate bine merci. Nu stiu bebe cum se simte, el pare ok, dar mi-e si mila cand ma gandesc ca e atat de inghesuit acolo saracul iar corpul maica-si nici vorba sa coopereze un pic cu natura. Ufff!!!
Adela