Cartofi la cuptor
![](images/user_woman.png)
Buna!
De ceva vreme tot imi e pofta de niste cartofi la cuptor, imi imaginez culoarea lor aurie si imi ploua in gura, pur si simplu Problema e ca nu stiu cum sa fac....
Daca stiti niste retete simple si rapide, si ca sa NU includa carne, va astept cu mesaje.
Mutumesc frumos!
SevdiklErim arasiNda en Sevdigim kim bilIyor musuN?
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
dana p. spune:
Hai ca incep eu in ati spune cum fac eu cartofi la cuptor,am mai multe retete.
1. Cartofi cu smantana la cuptor
1 kg de cartofi fierti in coaja, 50 gr margarina, 3 oua, 1 legatura de marar, 200 gr cascaval ras, sare, piper.
Cartofi se curata, se taie felii si se aseaza intr-o tava unsa cu margarina.Deasupra se toarna smantana amestecata cu ouale, sarea, piperul, mararul tocat marunt si cascavalul. Se introduce preparatul la cuptor si se coace timp de 40 min la foc potrivit.
Sunt super buni, dar eu cand fac nu prea respect cantitatile , adica pun mai mult, asa din okii.
2.Cartofi cu usturoi la cuptor
Se curata cartofi si se aseaza in tava , se pune piper, delikat sau sare putin ulei si apa, se dau la cuptor. Cand sunt aproape facuti pun niste usturoi pisat dupa gust mai mult sau mai putin( eu pun aproape o capatana) peste cartofi si mai las putin la cuptor.
3.Cartofi cu ceapa la cuptor
Se curata cartofi, se taie si se aseaza in tava se pune piper, delikat( sare)putina apa si cateva cepe taiate solzisori(2-3 depinde de gustul fiecaruia) calite in prealabil.Nu se mai pune ulei ca se va scurge de la ceapa pe care o punem peste cartofi.Dupa care se da la cuptor pana se inmoaie cartofi.
4.Cartofi cu suc de rosii sau bulion la cuptor
Se prepara la fel ca si cartofi cu usturoi numai ca spre sfarsit nu mai punem usturoi ci putin suc de rosii sau bulion diluat cu putina apa si fiert cam 2 min inainte.
La retetele 2,3, poti sa asezi deasupra pulpe de pui care se vor face odata cu cartofi, la reteta 1 tot pulpe de pui dar fierte putin inainte( pentru ca nu vor avea timp suficient sa se faca)iar la reteta 4 poti sa pui niste costita de porc proaspata.
Dana
Poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mihaela amalia spune:
quote:
Originally posted by dana p.
.
3.Cartofi cu ceapa la cuptor
Se curata cartofi, se taie si se aseaza in tava se pune piper, delikat( sare)putina apa si cateva cepe taiate solzisori(2-3 depinde de gustul fiecaruia) calite in prealabil.Nu se mai pune ulei ca se va scurge de la ceapa pe care o punem peste cartofi.Dupa care se da la cuptor pana se inmoaie cartofi.
Asa fac si eu...deja imi ploua in gura
![](pofticios.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
![](foto.gif)
![](advocat.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
kateryna spune:
Stie cineva cat trebuie lasati cartofii la cuptorul cu microunde pentru a fi facuti bine?
Nunta noastra
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Stinu spune:
Eu fac reteta asta mereu fiindca e foarte buna si ai mei o apreciaza .
Cartofi frantuzesti700 ,800 gr cartofi ,4 oua,250 ,300 ml smantana 50 gr unt 30 gr pesmet ,sare si piper .
Se fierb cartofii in coaja ,oaule cam 5,6 minute .Dupa ce se racesc se taie rondele ,atat cartofii cat si ouale .Se unge un vas mai mare ,cam de 2 l ,2 l 1/2 cu unt si se tapteaza cu pesmet si se pun in straturi cartofii si ouale presarand sare fina sau chiar si branza telemea . Stratul de desupra trebuie sa fie de cartofi si se toarna 1/2 din cantitatea de smantana ,pesmetul amestecat cu untul ,incalzit un pic pe foc cam 1 minut .Eu rad si un pic de cascaval daca am sau branza mai uscata .
Se baga la cuptor 15 minute si cand se scot se toarna desupra restul de smantana .
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
m_monique spune:
ce pofta mi-ai facut. nu am mai mancat cartofi la cuptor de multa vreme.
eu fac cartofi copti in cuptor. iau cartofi de dimensiuni mici, ii spal de pamant si apoi ii pun in tava si in cuptor la foc potrivit.
dupa ce s-au copt ii mananc cu unt si branza.
http://photos.yahoo.com/micumonica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mihaela amalia spune:
quote:
Originally posted by kateryna
Stie cineva cat trebuie lasati cartofii la cuptorul cu microunde pentru a fi facuti bine?
Nunta noastra
Eu ii las max 25 min...pe la 20 de min ii scot sa vad daca s-au "fiert" si daca sunt gata ii mai bag inapoi 5 min fara capac si eventual rad putin cascaval pe deasupra
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
![](foto.gif)
![](advocat.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Iubika spune:
Multumesc pentru toate sugestiile. Azi deja am mancat cartofi natur dar zilele astea sigur osa fac una dintre retetele sugerate de voi.
Maine ajung la munca si le printez de urgenta!
SevdiklErim arasiNda en Sevdigim kim bilIyor musuN?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bubu05/bubu05.jpg)
bubu05 spune:
Iti zic si eu o reteta de cartofi taranesti, nu se fac la cuptor, dar sunt super buni. Se fierb 5-6 cartofi maricei, taiati cubulete, dar sa nu se sfarame de tot, apoi se scurg de apa si se lasa la racit. Intre timp, se taie 2 cepe marisoare solzisori si se calesc in putin ulei, de preferat intr-o tigaie de teflon mai incapatoare. Apoi se adauga un pumn de kaizer taiat fasiute si se mai lasa putin la calit. Se adauga si cartofii si se calesc si ei pana incep sa se rumeneasca, intorcandu-i din cand in cand. Dupa ce se ia tigaia de pe foc se presara putin patrunjel tocat. Se pot servi cu pulpite de pui la cuptor, sau orice alta carne la gratar.
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Iubika spune:
quote:
Originally posted by bubu05
Iti zic si eu o reteta de cartofi taranesti, nu se fac la cuptor, dar sunt super buni. Se fierb 5-6 cartofi maricei, taiati cubulete, dar sa nu se sfarame de tot, apoi se scurg de apa si se lasa la racit. Intre timp, se taie 2 cepe marisoare solzisori si se calesc in putin ulei, de preferat intr-o tigaie de teflon mai incapatoare. Apoi se adauga un pumn de kaizer taiat fasiute si se mai lasa putin la calit. Se adauga si cartofii si se calesc si ei pana incep sa se rumeneasca, intorcandu-i din cand in cand. Dupa ce se ia tigaia de pe foc se presara putin patrunjel tocat. Se pot servi cu pulpite de pui la cuptor, sau orice alta carne la gratar.
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
Multumesc de reteta... dar contine carne...
SevdiklErim arasiNda en Sevdigim kim bilIyor musuN?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)