Pentru viitoare mirese
Raspunsuri - Pagina 2
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by irinabobe
fetelor dar legat de superstitia ca nu e bine sa faci nunta in mai ce parere aveti? eu as vrea sa fac cununia civila in mai dar am o mica strangere de inima asa ca voi incerca in aprilie desi atunci e nebunia cu postul pastelui, insa avand in vedere ca fac doar cununia civila cred ca merge. ce parere aveti?
Si eu am trecut prin ceva asemanator, uite aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56752 dar, recunosc, mi-a fost teama si am amanat pt iunie. Dupa ce am schimbat data, am aflat ca nu are nici o legatura, dar las' sa fiu eu linistita. Sincer, nu vad ce legatura ar fi doar cu cununia civila, dar daca simti ceva in neregula, amana pana in aprilie sau cand vrei tu.
Raza de soare, curand sotie de pui alintat
Sunt un om, care
cunoscand necazul,
pretuieste fericirea,
iertarea,
iubirea...
Foto
moko spune:
[/quote]
E adevarat, nu era preot, dar eu cred ca e cam imposibil ca preotii de la bisericile unde se "practica" aceste superstitii sa nu stie ce se intampla. Mi se pare cam prea neverosimila o asemenea situatie...
Oana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana8188/my_photos
[/quote]
sa inteleg ca preotul a dat o litera de lege prin care a interzis ca doua mirese sa se intalneasca in biserica lui!!!?!!!
pai bietul om, alta treaba nu o fi avand, decat sa vada dea directiuni de genul asta clopotarului, lumanararului, sau dascalului!!
sincer, si cu toate scuzele de cuviinta, nu vad care e legatura...preotul e responsabil de respectarea canoanelor si calitatea slujbei savarsite de el, nu de ce face "lucratorul de la biserica"...dupa rationamentul asta, tot preotul il pune si sa aseze la vedere galeata cu apa, etc...astea sunt superstitii facute de oamenii obisnuiti, in rationamentul ca alti oameni (sunt sigura ca exista si mirese superstitioase) le vor aprecia efortul!!!
s-ar putea sa fiu subiectiva, dar subiectivismul meu vine din faptul ca in viata mea am vazut vreo cateva mirese marcate de faptul ca au intalnit in curtea bisericii o alta "surata alba"... la biserica aceea, nu era niciun lucrator superstitios si binevoitor!!!
cu fiecare zi mai aproape de bebe al meu!!!
poze
oana8188 spune:
Nu, draga Moko, nu cred ca a dat preotul nici un "ordin", dar, dupa cum spuneam, e greu de crezut ca nici unul din preotii din Romania sa nu stie macar de ce se intampla; preotul este cel ce "conduce" in biserica lui atat din punct de vedere al slujbelor cat si din punct de vedere administrativ.....Nu se face nimic fara stirea sau fara acordul lui...Daca acest lucru nu se "vede" asta nu inseamna ca nu e adevarat. Ai fi surprinsa sa afli ce "bataie" este pe parohiile unde oamenii sunt mai instariti si ce trafic de influenta ca sa nu zic si ce spagi se dau, pe scara ierarhica, ca un preot sau altul sa aiba acces la o asemenea parohie...E o lume mai putin cunoscuta, iar eu mai stiu cate ceva pentru ca am avut cat de cat tangenta cu acest mediu...
Si mai am ceva de spus la subiectul asta: sunt foarte putini preoti care nu amesteca superstitiile "traditionale" care fac acum parte din cultura neamului nostru cu practica religioasa....Cei mai multi nu mai stiu unde sa traga linia....
Nu ai de unde sa stii daca la acea biserica era sau nu era un lucrator binevoitor si eu sunt sigura ca acele mirese nu aflasera de aceasta superstitie atunci, pe loc, ci o "mostenisera" eventual de la femeile mai in varsta din familia sau anturajul lor... Treaba lor daca au crezut "fara a cerceta" acele prostii...si da, ai dreptate ca sunt foarte multe femei ca ele....
Oana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana8188/my_photos
moko spune:
nu as fi deloc surprinsa de bataia care se da pe parohiile cu oameni instariti...poate ca eu cunosc mai bine decat multi altii ce se intampla in administratia bisericeasca si nu vreau sa intru in dispute cu nimeni pe acest subiect, dar uneori am impresia ca judecam preotii doar prin prisma atitudinii unora dintre ei... si nu e "fair" fata de cei care isi fac cu adevarat treaba asa cum trebuie...si nu sunt putini(ma rog, poate ca sunt eu o norocoasa si i-am cunoscut pe cei mai multi dintre cei corecti fata de enoriasii lor si fata de Dumnezeu)!!!
cu fiecare zi mai aproape de bebe al meu!!!
poze
danangie spune:
Cum adica 2 mirese nu trebuie sa se vada? Abia acum aud de asa ceva. Si ca nu e bine sa faci nunta in mai......am auzit de asa ceva dar nu inteleg care ar fi motivul? De ce? Legat de ce anume?
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
catalynaa spune:
Se spune ca nu e bine sa te casatoresti in luna mai deoarece e luna in care infloresc florile-si ca asemeni florilor va fi shi casnicia-infloreste,se ofileste shi moare.Oricum nu cred in prostii din astea