Bebelusi de martie - aprilie 2005 (76)
Raspunsuri - Pagina 7
caramella spune:
MAMANATImultumim pentru urari,iti doresc tot binele din lume!

LA MULTI ANI
Alexia si Gabriel!

Ana71 spune:
LA multi ani, Alexia si Gabriel!
Mamanati, m-am bucurat foarte tare pentru voi! Intr-adevar o veste buna! Sa va dea Dumnezeu sanatate si numai bucurii! Iti doresc sa ai o sarcina si o nastere usoara si un bebelus sanatos!
Rrox, felicitari pentru micuta scolarita si sa o tina tot asa! Eu deja am inceput sa am emotii gandindu-ma ca Victor va merge la scoala, el deocamdata se bucura (gandindu-se ca va avea un ghiozdanel cu Spiderman si ca va trece in categoria copiilor mari
), dar partea cu temele zilnice il cam indispune. Referitor la emoticoane mie mi-ar placea(din variantele posibile)
-pentru fetite si
-pentru baietei. Dar voi fi de acord cu tot ce se va decide. Foarte frumos gestul tau cu jucariile pentru fetita aceea!
Mamacita, mult succes la examene si felicitari pentru reusite! Eu sunt intr-o "pauza intelectuala", nu am chef sa ma apuc de nimic, nu ma tenteaza deloc sa ma intorc (inca) la servici, Adi-sotul meu- tot ma cicaleste sa ma implic intr-un proiect pe care vrea el sa-l initieze (dar imi caut tot felul de scuze). Sper sa nu ma tina prea mult perioada asta (dupa ce l-am nascut pe Victor m-am intors destul de repede la servici si m-am implicat in tot felul de chestii, dar acum pur si simplu nu am chef de altceva).
Ellinia, ce face Stef? Sper ca sunteti bine!
Andruzza, te rog, mai spune-ne ceva despre voi!
Carmendutza, ma bucur ca Rares e mai bine! Mucozitatile alea verzi pot fi semn de infectie (Victor cand avea asa ceva ii recomanda niste picaturi de nas cu antibiotic in ele, pentru a evita eventuale complicatii-gen otita).
Cred ca o sa-i apara si Evei in curand primul dintisor. Mi se pare un pic mai umflata gingia si are si scaunele un picut mai moi decat de obicei. In rest, a inceput sa stea in picioare nesustinuta (dar cand e preocupata de altceva), ii place sa ne jucam cucu-bau, sa arunce jucariile (pe care trebuie sa i le dau in secunda urmatoare). E haioasa cu suzeta pe care nu o scuipa, o scoate tacticos din gurita si apoi o arunca. Jucariile adecvate varstei ei nu o atrag deloc (am incercat s-o atrag, in Cora fiind, cu unele noi, dar nu e interesata). In schimb se joaca minute in sir cu lingurite, castronele de plastic, servetele, carti de joc si binenteles, jucarii de-ale lui Victor). Ii mai place (dar nu pentru mult timp) sa-i arat carti colorate si preferatul ei este pestisorul Nemo pe care-l pupa cu mare drag.
Week-end placutin continuare!
danna_J spune:
mamanati draga mea,iti doresc o sarcina usoara sa ne mai scrii daca ai timp, imi e dor de tine!Dragele mele, nu am mai scris de 100 de ani cred, m-am indepartat rau de tot de grupul nostru dar... stiu ca nu m-ati uitat, adseana
.Ellinia, sper ca totul sa fie bine cu Stefanut, tinem pumnii!Zuzu, cand pleci la Paris? Unde si cat stati ? Sa va distrati!Noi suntem bine, renovarile merg foarte bine pana acum, mai avem cateva zile si instalam si bucataria jos, baia e aproape gata si apoi ne raman dormitoarele si mansardarea. Totul trebuie sa fie gata spre sf lunii cand ne mutam catrafusele in casa noua in care abia astept sa ne instalam mai ales ca e foarte aproape de centrul orasului!Va dorim tuturor o duminica placuta si calda!
connie1974 spune:
Buna,
Imi pare bine ca v-a placut joculetul, cred ca toti copilasii trag de tastatura cand ne vad la computer, asa ca au si ceva potrivit lor. Asta cat au rabdare.
Calin e cam alintat azi, face niste figuri la somn de numa, numa. Dimineata n-a vrut defel sa doarma, a adormit la 1, iar acum desi e somnoros nu se lasa adormit. Iar pentru ca dimineata am fost numai noi, l-am lasat cadou sotului sa se descurce, iar eu sa mai stau de vorba cu voi. In “dulcele targ” al Iesilor a venit iarasi frigul. Desi e soare, temperatura e scazuta sa iesim afara.
Am vazut Rrox ca propui schimbarea numelui topicului si a icon-urilor. De acord. Iata si ce mi-ar place mie
pentru baietei si
pentru fetite.
Alessia, multumim pentru ca aparem si noi la speciali.
Ana71, va dorim sa nu aveti probleme la aparitia dintisorilor. Povesteai de “jucariile” ce-i plac Evei. Lui Calin ii mai place sa scoata servetele umede din cutie, si il mai tin ocupat cu ocazia asta cand ii schimb pampersul, pentru ca altfel ar lua-o la fuga prin pat. Iar cand mananca, imi fac “provizii” de diverse lucruri de prin bucatarie, pe care le arunca si le strang la final pe toate.
Iata ca ma cheama datoria. Poate reusesc sa revin mai tarziu.
Constanta si Calin
Calin - cel mai frumos poem al vietii noastre
http://pg.photos.yahoo.com/ph/constanta_pravat/my_photos
mamacita spune:
mamanati

LA MULTI ANI alexia si Gabriel!
danuta t,am folosit aspiratorul cam de 2-3 ori /zi,era suficient,cat sa manance si sa doarma bine.In nici un caz nu i-as fi putut elibera-pe incercate-nasucul de 'monstrii verzi',care reprezinta o suprainfectie care apare natural la sfarsitul racelii(v-am mai povestit eu cand cu celebra sterilizare pe care am aplicat-o capetelor de aspirator)si nu necesita antibiotice.Sigur ca nu e bine sa faci exces,dar asta inseamna sa-l aspiri la fiecare fornait usor,si n-a fost cazul.Este exact ca la adulti;iti sufli nasul,pentru confort,estetica si igiena,doar excesul(ca si picaturile in exces)stimuleaza secretia.
danna,chiar daca te-ai indepartat de grup,ceea ce s-a resimtit,suntem sigure ca ai avut motivele tale si in nici un caz nu te-am uitat si te asteptam.Cu poze din noua casa
Noroc ca,fara stirea ta,Sara ne-a mai tinut la curent cu ce i se intampla![]()
ligia,eu cred ca ai mai mentionat,ca eu stiam ca se numeste si Victor Raducul;un nume foarte frumos si masculin.Pacat ca a trebuit sa treci prin asemenea durere,mai ales cand erai gravida...
Ana,pauza intelectuala am si eu,realmente simt,la propriu,nu ca'nu vreau'-cum e cazul tau fericit-ci ca'nu mai pot',ceea ce e mai trist si de aceea ma lupt sa-mi redobandesc performantele de dinainte de sarcina prealabil intoarcerii la serviciu,altfel va fi cam penibil...
Spor la 'dintuit'Evei si fara dureri si plans!
danuta,caramella,rrox,ana,multumesc pentru urari!A fost ok(cu asa o galerieee,cred si eu...)![]()
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
mamacita spune:
Si acum,ca sa nu va plictisiti,chestionar"Cine stie,raspunde":![]()
1.iaurtul il dati rece sau la temperatura camerei;dat fiind ca nu e bine sa-l lasam la cald,cum il incalziti (daca nu-l dati rece)?
2.cum gatiti pestele,fiert cu apa,fiert cu lapte sau fript pe gratar?am citit o reteta de peste prajit in lapte!
3.perisoare le-ati dat?Cum le preparati?
4.smantana de la ce varsta stiti voi ca se da?eu stiu ca de la 10 luni;asa mi-a indicat si pediatra.
5.cum gatiti ficatul?eu stiu numai prajit-dar nu e voie-altfel n-am gatit pana acum.Pediatra mi-a zis "fiert",fara alte detalii de bucatarie.
6.paste cu ou=macaroane din comert-le-ati dat?De la ce varsta?
Ajunge,ca v-am facut capul calendar
Sper sa stie toata lumea si sa imi raspunda;multumesc anticipat.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
ninocikap spune:
Mamacita.. 2 intrebari si eu... e nevoie sa raspundem la toate? si ne si notezi...? ![]()
1.iaurtul il scot cu vreo ora jumate doua din frigider. cand era mai mic.. il puneam intr-un vas cu apa fierbinte sa il incalzesc.
2. pestele eu i l-am pus in folie de aluminiu si l-am dat la cuptor, a iesit super si l-a mancat cu placere.
3. perisoare, teoretic, stiu ca se da carnea de vita sau pui de 2 ori prin masina, si in rest le faci la fel ca pt noi, banuiesc ca doar cu galbenus.
4. smantana nu stiu de la ce varsta se da, cam tot de pe la 10 luni am inceput sa ii dau cate un pic.
5. ficatul eu il pun cam o ora in lapte dulce si apoi il fierb impreuna cu restul de legume, si iese gustos... alex il manca si pe asta bine.
6. paste cu ou l-am incercat de curand, facusem macaroane.. dar nu a vrut... i-am mai pus o data la supita dar din cele fara ou.
Astept notarea. 
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
mamacita spune:
Nino,da,este nevoie sa raspunzi la toate intrebarile...ca sa capeti notarea![]()
![]()
Si,dupa cum mi-a dezvaluit rrox,se poarta calificative:deci,ai primit FB![]()
Doua 'asteriscuri'
:
-nu ti-e teama sa lasi iaurtul atat timp afara,nu a facut niciodata diaree?De fapt teama asta o am eu,de aici intrebarea![]()
-sa inteleg ca nu i-ai dat perisoare/
Multumesc mult pentru ponturile cu pestele(asa il fac si pentru noi,dar,de cand n-am mai facut,am uitat ce sanatos este
)si cu ficatul si,bineinteles,pentru promptitudine.
sa vedem cine mai"stie"

Alexandru,soarele nostru
ninocikap spune:
Mamacita inca nu am avut probleme cu iaurtul ca l-am lasat cate o ora si ceva doua afara... sincer abia apuca sa se incalzeasca cat de cat....am un frigider care chiar raceste...
iar perisoare nu i-am dat intradevar, probabil de lene....
nu prea fac nici pentru noi...
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
rrox3 spune:
Mamacita pai daca e chestionar, sa raspund, nu? ![]()
1. Iaurtul il tin in frigider si il incalzesc 15 secunde la microunde. Il amestec si cu para pasata (asta e la temperatura camerei) si cu cereale (tot la temperatura camerei). Cand ii ies dinti il las chiar mai rece, ii alina durerea.
2.Pestele il gatesc in tigaia de teflon, fara nici o grasime. Cum pielea se arunca (in cazul Ioanei) este absolut OK.
3.Perisoare inca nu i-am dat Ioanei, dar Mariucai i le preparam absolut normal, adica carnea tocata (o data, ca nu devine mai mica daca o toci de mai multe ori) amestecata cu ceapa (tocata si asta) si orez fiert. Eu nu pun niciodata la perisoare ou, atat doar ca pentru noi le adaug si piper si sare.
4. Smantana nu ii dau pana la 1 an, nu stiu daca are voie mai devreme, dar in afara de branzica preparata de mine si de iaurt nu ii dau alte lactate pana la 1 an.
5. Ficatel ii pun cand ii fac mancare din piept de pui. Il fierb si il pasez cu carnita de pui si cu legumele. Nu i-l dau separat ca mie nu-mi place si nu-mi vine sa-i dau ei ceva ce eu nu as manca ![]()
6. Nu ii dau nimic ce contine ou pana nu face 1 an. Oricum nu vad cu ce ar beneficia din mancatul pastelor. Sunt facute cu faina alba rafinata. Daca vrei, poti sa-i faci tu niste paste din faina integrala si doar cu galbenus.
Samuraiului! Sa inteleg ca i se imbunatateste meniul? ![]()
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi