Bebelusi de martie - aprilie 2005 (76)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna dimineata la toata lumea. era cit pe ce sa pierd tot ce am scris, si nu m-am incurcat cu scrisul. bine ca am facut un copy inainte sa trimit mesajul pt ca uitasem sa ma login . ati scris o gramada de vineri pina acum, abia am reusit sa citesc.

fetele mele sint bine. Livia s-a insanatosit complet, roseola a fost "ca la carte", adica trei zile febra mare si trei zile bubite. de ieri nu mai are nimic, i-a revenit pofta de minacre si joaca si doarme ca sparta de la 9 la 7-9. Maya e inca insomniaca, se scoala la 5-6 dar altfel e bine si ea. fac din ce in ce mai multe nazdravanii.

mamanati, ce veste minunata. am fost intr-o situatie asemanatoare cu a ta cu ceva timp in urma si stiu exact ce simti acum. ma rog pt tine, si sint cu gindul la voi toti. am sa-ti trimit pe PM o rugaciune pe care eu am spus-o in fiecare zi cit am fost insarcinata. pe mine m-a ajutat mult. ai grija de tine si mai scrie-ne cite un rind din cind in cind.

mamacita, uite si raspunsurile mele:
1.iaurtul il amestec cu brinza dulce si fructe sau numai cu fructe si daca mi se pare rece pun castronasul in apa calda un pic.
2. pestele (eu le-am dat file de cod, trout sau somon mic) il fac in aburi de lapte, super usor.

Se taie cuburi un cartof mare sau 2 mici, un zucchini, un morcov si un pastirnac. Se pun in oala si se acopera cu lapte. Deasupra se pune un file de peste, fara oase si 2-3 fire de marar. Se pune capacul pe oala si se fierbe la foc mic pina se inmoaie legumele. La sfirsit se pun la blender cu lapte cu tot. SE POATE CONGELA!! Eu fac de 2-3 ori cantitatile si il congelez portionat dupa ce il pasez.

3.perisoare nu le-am dat dar ma gindeam sa le fac, de pui. poate weekendul viitor.
4.smantana le-am dat de la 10 luni, cite un pic in sufleuri si in brinza dulce ca sa o faca mai cremoasa.
5.ficatul (de pui) il fierb in apa si il bag la blender. il amestec api cu legume mixte, linte sau paste cu legume (din borcanas)
6.paste cu ou le-am dat, facute cu lapte pe la 11 luni. le-am tocat la blender si apoi am pus ceva fructe din borcanas. am cumparat paste care nu aveau albus, scria pe ele ca au numai galbenus.

danna_J, si eu ma zapacesc cu atitea nume de mamici si bebei. mi-am facut lista cu numele/ce impresii am avut la poze,cam ce fac/nu fac bebeiii si alte amanunte. neuronul meu dupa ce ca sta treaz noaptea cu Maya mai are de lucru si la servici si e cam mult pt el.

adseana, felicitari pt pasi.

catXO, stii ca Maya e un nume foarte comun in India? am cunoscut o indianca care mi-a spus si ce inseamna dar am uitat .

ligia, si la noi e cam fix meniul. la trezire primesc lapte, pe la 11 primesc cereale cu fructe, incerc sa variez si cerealele si fructele zilnic. la masa de prinz (pe la 3) capata ceva diferit zilnic, legume cu pui, curcan, peste, vacuta, ficatel. linte, mazare cu ousor etc. iar seara (pe la 7) brinzica sau iaurt cu fructe. la culcare lapte, daca au chef. am inceput sa le dau piine cu diverse (unt, brinza topita, smintina) dimineata devreme dupa lapte dar nu se omoara. masa de seara as vrea sa o schimb cu ceva sarat in loc de brinza cu fructe si sa mut brinza cu fructe la ora 11. mi s-a spus ca bebeii dorm mult mai bine daca nu maninca dulce seara. STITI DE ASTA? O FI ADEVARAT?

andira, eu am avut sarcini cu probleme si cerclaj. e adevarat ce spune mamacita, procedura in sine nu e "big deal" dar trebuie sa ai mare grija cu efortul. poti naste prin cezariana daca vrei sa mai faci si alti copii si vrei sa lase firele acolo. eu cind eram insarcinata cu fetele am avut un cerclaj mai complicat (Shirodkar se numeste), e prins colul mai sus decit la cerclajul standard (McDonald se numeste). la nastere, m-a intrebat doctorul daca il vreau scos sau lasat acolo, in caz ca mai vreau si alti copii. sotul a zis ca doi sint de ajuns si prin urmare l-am scos. pastrez si acum firul. doctorul s-a crucit cind i l-am cerut. daca vrei mai multe info despre asta (sau numai incurajari ), spune-mi.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Neatentia se plateste si nu se manifesta numai atunci cand iti scapa copilul o fractiune de secunda din ochi si cade din pat/carut etc!Se manifesta si cand,in acea fractiune de secunda copilul,pe care-l stiai ca se joaca numai cu jucarii conforme cu varsta,inghite ceva!A primit de la nasi -bine,n-au nici ei vreo vina,pe cutie scria de la 6 luni in sus- o cutie cu cuburi,mai bine zis piese dintr-o casuta de lemn care se asambleaza si are si functie de sorter ptr niste cuburi mai mici.Intotdeauna mi-era teama sa nu inghita cuburile mici,dar am verificat si sunt mai mari decat gurita lui.In schimb,omuletul insistent si puternic a reusit sa scoata cu dintii unul din piciorusele de asamblare a casutei!Eu l-am vazut in secunda urmatoare doar ca saliva puternica si tinea gurita strans inchisa.In rest,nici plans,nici tuse,nici privire speriata...el se juca in continuare.Nu stiu ce inspiratie am avut instantaneu si am realizat ca are ceva in gura.L-am luat in brate,evident ca nu a deschis gurita la comanda,dar nici n-am asteptat prea mult,ca sa n-o ia la vale,am bagat degetul(ca doar am facut manevra de sute de ori,dar la adulti,nu la copilul meu!)si l-am scos din fundul faringelui,apoi l-am pus cu burtica in jos pe mana mea si cu capul decliv si l-am batut cu palma pe spate,sa vad daca mai pica ceva de la pusculitaAbia apoi mi-am luat ragazul sa ma si sperii de-adevaratelea.Ce sa-r fi intamplat daca nu realizam sau daca era altcineva,care nu stia ce sa-i faca etc.etc.Pot sa va spun ca am tras o spaima,de nu-mi mai venea sa-l las din brate apoi.Iar el s-a speriat de spaima mea,saracutul,ce bine mesteca el la bucata de lemn,ba o si pastra pentru mai tarziu...

Multumesc in continuare pentru raspunsuri andira,ionela,daria,ellinia si lorelai.ellinia,chiar credeam si eu,care sunt de fel mai optimista,ca ati patit ceva.Bine ca a fost alarma falsa.
lorelai,ma bucur ca sunteti sanatosi toti in par si tot asa s-o tineti!La raspunsurile date de tine mai am intrebari,sper sa nu te superi.
-De exemplu,tot citeam de linte,dar mi-a fost teama sa ii dau,desi stiu ce rezervor valoros de fier si proteine este;cum au reactionat fetele si cum o gatesti?
-Multumesc pentru reteta de peste,pare yami.
-sufleurile cum le faci,clasic,cu lapte,unt si faina?
-paste fara albus nu am gasit,dar mai caut
ellinia,exact asa mi-a dat si mama reteta de perisoare,inclusiv miezul de paine,care e ok[desi eu imi pun problema ca painea din comert are si zahar si sare si atunci cum se impaca, cu interdictiile de pana la 1 an???].ceapa cum o pui,cruda sau calita?O suporta(adica o suporta la varsta lui Alex,de aproape 9,5 luni?)
caramella,daca dr.Aliciei'habar n-avea de antigenul giardia' eu zic s-o vizitati mai rar,nu e acceptabil asa ceva ptr un dr care lucreaza cu copiii si ar trebui sa aiba cunostinte solide de medicina generala!vezi sa gasesti un laborator(la noi sunt lab.Synevo,nu stiu daca sunt si la voi)care face asa ceva,iti da un tub de ca coprocultura dar fara mediu,pui putin scaun si este cea mai sigura metoda de depistare a giardia,care uneori se ascunde la coproparazitologic.Succes sa va iasa negativ,sa scapati de o grija!
lorelai,bineinteles ca este adevarat ceea ce i-am spus andirei,nu spun minciuni daca nu ma pricep sau doar ca s-o linistesc,dar ma bucur ca imi intaresti spusele cu experienta personala[desi nu imi pare deloc bine ca a trebuit sa treci prin asa ceva si e minunat ca suferintele ti-au fost pana la urma recompensate cu doua flori],in modul asta sunt sigura ca se va relaxa si mai mult.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

daria,distractie placuta[tare trist ce spui tu acolo,despre spagi ca sa intri la teatru in epoca manelelor]si mi-ai facut o pofta de mers la teatru...

uitati si un link cu meniuri pe varste,zile si cantitati;desi nu toate mi s-au parut fezabile la ce practicam culinar in Romania,merita ca sursa de inspiratie(eu una mi le-am printat):
http://wpsv.wpafb.af.mil/pdf/olderinfantmenu.pdf

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

mamacita, bine ca ai fost cu ochii pe el si s-a terminat cu bine toata povestea. e bine ca ai stiut ce sa-i faci. au am facut un curs de CPR pt infants si ma gindeam sa mai fac unul pt copii mici(peste un an) ca nu se stie niciodata. e bine sa nu ai nevoie, dar cum nu putem prevedea chiar tot, cit de grijulii am fi, tot se poate intimpla.

meerci pt meniuri. le-am tiparit si le studiez deseara.

lintea eu le-o dau de pe la 8 luni, din borcanas. e linte cu legume si orez (daca imi amintesc bine, contine morcov, fasole verde si pudra de orez brun). au primit-o foarte bine, ca si pe mazare. nu au avut gaze excesive si chiar le place. uneori mai adaug eu ficatel de pui la ce e in borcanel. nu am incercat sa o fac singura pt ca nu gasesc linte uscata biologica. vegetale biologice se gasesc dar linte nu am vazut. pina una alta borcanasele biologice sint ff faine.

sufleurile le fac din legume (broccoli, spanac) aburite in prealabil si amestecate cu ou (acum le pun oul intreg, la inceput numai galbenus), iaurt, smintina, lapte si cereala simpla de orez brun in loc de faina. am facut si de mere si pere dar nu le-a placut.

ellinia, scrie reteta de perisoare ca o vreau si eu.

ieri le-am dat la fete supa de rosii de-a noastra (am fiert niste picioare de curcan (pe care le-am facut friptura) cu legume si apoi am adaugat rosiile) si le-a placut ff mult. nu le-am dat decit citeva linguri pt ca era sarata, am vrut numai sa le incerc. data viitoare nu pun sare deloc decit dupa ce scot pt ele.

cam liniste la ora asta pe aici. probabil ca pregatiti bebeii de noapte (papa, baita etc). eu tot la servici, inca 3 ore. abia astept sa plec acasa.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Si iarasi salutari de la mamanati pentru toate mamicutzele si pentru doua burticutze. Felicitari din suflet pentru CatXO si Andira, si pupici si burticilor voastre. Daca mai e cineva in asteptare, va rog sa ma informati. Da, fetelor mi-ati luat-o chiar inainte!
De fapt, si eu trebuia sa fiu in categoria de mamici de iunie si nu de august, dar dupa cum o nenorocire nu vine niciodata singura, am pierdut o sarcina cu o luna inainte de asta. Era la un termen foarte mic(bine ca n-a fost nevoie de interventie chirurgicala); am avut o intirziere de doar 1,5 saptamini, test - "abia" vizibil, dar pozitiv; eliminari ciudate de doar citeva ore, si vine ciclu la o saptamina dupa asta -- in avion spre Grecia.
Ei bine, aplauze pentru mamicile indraznete care s-au decis sa mai aiba un bebe asa devreme. Si eu as vrea sa am multi bebei, dar luind in consideratie ca nu mai am 18 ani, si RH neg- ( iar sotul are
poz +) ne vom limita cred ca la 4-5.
Joi merg la eco. Am o frica de nedescris. Promit sa va tin la curent cu rezultatele, desigur daca nu va plictisec.
Va iubesc pe toate, si mersi inca o data pentru urari, Oau! Niciodata n-am avut atita popularitate.
Sanatate la toate mamicile si la bebicii vostri adorabili!!!
Nata13+

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

Buna seara fetelor.
Au adormit bb?
Dora doarme.

Azi i-am gasit bona Dorei.
Din martie stam impreuna sa se obisnuiasca amandoua.

Ce noutati mai sant pe aici?
Pupici

Ionela si Dora
Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE NOI CU DORA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

mamanati, populara ai fost mereu printre noi sa sti. Mesajele tale ne-au umplut de bucurie mereu!

catXo, ne bucuram ca ne-ai mai dat vesti despre voi. Nu pot vedea pozele. E corect linkul?

Elinia bine ca e bine Stefan!

mamacita, bravo pt promtitudine. pt Alexut!

ionela, bafta cu bona. Cum ati racolat-o?

din pacate nu pot scrie mult ca mai am ceva de terminat si sunt si obosita.
Va pup pe toate si pe bebei.

Meniul zilei: Ciorba de salata: salata 50%+dovlecel10%+morcov20%+carne vitel 20% ,ulei de masline , fierte si pasate, yami yami!
(in paranteza fie spus, eu nu as fi mancat-o)

Intrebari:
- ce peste luati? Congelat, proaspat? Pt ca la fel ca si daria, am o retinere la cumpararea pestelui. Tata socru nu e chimist , dar e pescar inrait (cand era tanar) si mi-a impuiat capul cu ce periculos e pestele , si ca el imi recomanda numai viu
- macaroanele cum le serviti, pasate?

mamacita, reteta ta e cu cartof copt, iaurt si brinza (de vaci?)

Eu si Raducu (22.04.2005)
Poze cu noi

Mergi la inceput

connie1974, ananas nu i-am dat efectiv. Dar am cumparat pire de fructe cu ananas!
Acum ca am vazut ca il accepta , ii voi cumpara, si daca se blenduieste bine, ii dau piure, daca nu, numai suc!

Poze cu noi

Mergi la inceput

mamacita, ai facut azi MEAT BALLS ?
Cum au iesit? Le-a apreciat Alexut?

si nu pot sa plec fara sa-i spun Alexandrei FELICIATRI

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

POZE NOI AICI:

Oana , Alexia si Maya din burtica 24 s+

http://photos.yahoo.com/ph/catxo100/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;104/st/20050305/n/My+baby+Alexia/dt/7/k/7c29/age.png

Mergi la inceput