bebelusi de ian-feb2005 (76)
Raspunsuri - Pagina 4
Amaya spune:
Apropo de Bronsiolita am gasit articolul acesta pe pagina Jurnalul-ului National:
"Peste jumatate dintre copiii sub 2 ani, in special sugarii, sunt afectati de bronsiolita, o infectie virala respiratorie foarte frecventa incepand din octombrie pana in aprilie.
Sef de lucrari dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, spune ca frecventa crescuta a bolii nu trebuie sa-i ingrijoreze pe parinti. Studiile demonstreaza ca este normal ca un copil sa aiba 5-7 episoade de infectii respiratorii pe an. Acestea contribuie la dezvoltarea sistemului sau imunitar. Din fericire, bronsiolita este pe cat de frecventa, pe atat de tratabila.
In majoritatea cazurilor (90%), bronsiolita este provocata de virusul sincitial respirator, iar in rest de virusuri gripale, metapneumovirusul uman si rinovirusuri. Extrem de rare sunt cazurile de bronsiolita prin infectare cu germeni.
Simptome
Infectia virala este localizata la nivelul cailor aeriene mici si mijlocii. Bronsiolita se caracterizeaza prin debut brusc. Copilul tuseste, stranuta, ii curge nasul, face febra si mai ales prezinta tulburari respiratorii: respiratie rapida si suieratoare (wheezing), oprirea respiratiei pentru cateva secunde (apnee). Pentru ca nu respira normal, micutul nu poate nici sa manance, nici sa consume lichide. Simptomele respiratorii sunt cele care ii fac pe parinti sa se ingrijoreze. Daca micutul devine si cianotic (se invineteste), panica este si mai mare.
"Oricum, chiar si in cazul unor simptome mai putin zgomotoase, parintii trebuie sa se prezinte cu micutul la medic pentru investigatii specifice. In plus, manifestarile fiind asemanatoare, numai medicul pediatru este in masura sa diferentieze bronsiolita de alte afectiuni acute ale cailor respiratorii, precum pneumonia, astmul, refluxul gastro-esofagian sau, foarte grav, aspiratia de corp strain sau unele malformatii congenitale", explica medicul pediatru Mihai Craiu.
Analiza capacitatii respiratorii a plamanilor – hipoxemia – arata gravitatea bronsiolitei. Cu alte cuvinte, nu valoarea febrei, nu lipsa poftei de mancare, nu existenta unor episoade similare influenteaza evolutia bolii, ci abilitatea plamanilor de a-si realiza functia. Cu cat capacitatea de functionare a plamanilor este mai slaba, cu atat e posibil ca bronsiolita sa se agraveze.
Fara antibiotice!
Mare atentie! Bronsiolita nu se trateaza cu antibiotice, fiindca este o afectiune virala. Mesajul doctorului Mihai Craiu este categoric: "Un copil cu o boala virala nu trebuie sa primeasca in nici un caz antibiotice".
Asta apropo de diagnosticul si tratamentul pe care mi le-a dat medicului de familie...ce inseamna cand esti incompetent!!!
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
www.desprecopii.com/forum/classdetail.asp?id=3233" target="_blank">Mai aproape de implinirea visurilor!!!
kris spune:
ana maria multam pt aprecieri! ca si voi de altfel!
shobo, eu am inceput serv si stau la progr. normal , adica 8 ore plus o ora drumul si totul este ok.
O alaptez dimineata ora 7.30 si apoi la 16.30 cand vin , la greu. De 3 zile, pe zi i se da si lapte praf, "nestle junior" si la agreat usor. Simte nevoia de lapte.
In privinta intarcatului am mari emotii, eu prefer sa-i mai dau vreo 3 luni.![]()

kris si Bianca Maria (26.01.2005)
bubu05 spune:
Amaya, am citit cu interes articolul, e f. interesant, mai ales ca si Vlad a tusit vreo 2 saptamani, dar din cauza secretiilor si a avut multi mucisori. El insa nu a facut febra si nici nu avea probleme de respiratie, iar pediatra noastra nu ne-a dat nici macar nurofen sau paracetamol, a spus ca daca nu are febra nu isi au rostul. Am folosit doar Amboxol si Sinupret(secretolitice). Asta imi da mai multa incredere in pediatrul copilului, ca a stiut cum sa trateze viroza. Tare ma temeam sa nu fie bronsiolita, mai ales ca am tot auzit de boala asta, dar uite ca nu stiam exact toate simptomele. Vlad e acum bine, nu mai are nimic de o saptamana, sper sa va faceti si voi bine cat mai repede! Sanatate multa!
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
ana maria spune:
Kris si eu vreau sa-l alaptez in continuare. dar e necesar sa se obisnuiasca cu un alt lapte ca sa pot sa-i completez din cand in cand.
Amaya multa sanatate puiutului tau!!!
Ana Maria si Victor Stefan
(15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
amo2004 spune:
quote:
Originally posted by MihaT
Fetelor ai sa ma plang si eu la voi ,ca la altcineva nu am.Azi m-a apucat iar disperarea,Alexia nu a mancat azi nimic in afara de lapte,adica dimineata la 8 ,200ml de lapte ,la 11 nu a vrut nimic,la 15 nimic si la 19 iar nu a vrut nimic.Inchipuiti-va cate ore a stat nemancata.Atunci i-am facut 170ml de lapte si l-a baut.Acum la 22 a mai baut 230ml lapte.A avut o perioada cand a mancat un pic mai bine,datorita siropurilor pe care i le dadeam.I-am facut analize ,care au iesit bine,mai astept rezultatul la trei analize.
Am zis ca nu ma mai enervez si o las in pace, dar cand vad ca nu mananca chiar nimic ma apuca disperarea,sta cu mancarea in gura si un sfert de ora cred?
Voi ati mai patit asa?Ce ma sfatuiti sa mai fac ca nu mai stiu?
Mihaela si printesa Alexia (25 ianuarie 2005)
Pozicile Alexiei
Miha, nu mananca nimic altceva decat lapte? Nici macar un fruct, iaurt, biscuite, cereale sub forma de papica solida sau stiu si eu, mancarea ei preferata? S-ar putea sa aiba oxiuri, dar asta vei sti dupa ce primesti rez. la analize. Mai au si ei perioade in care nu prea mananca.
Mona si bebe Mihai (13 ian. 2005)
Motto: "The nicest thing about the future is that it comes one day at a time"
Megg spune:
Buna fetelor,
Am intrat mai rar pe forum ca am fost aglomerata la sv.
Ana Maria tu parca ai fost la Bran la vila aia care avea in curte leagan sau nu mai stiu ce spatiu bun pt familie cu copil? Sau cine a fost? Imi amintesc ca am vazut in niste poze....
Vreau sa imi iau niste zile libere in febr. dupa 10-15 sa mergem la munte. Tre' s-o las pe mama fara bebe sa-si rezolve niste probleme de sanatate.
Vreau si eu detalii.... pret, spatiu, telefon ceva... multumesc.
http://community.webshots.com/user/megg2005
Megg si bb Mara
amo2004 spune:
quote:Cerealele astea i le dai solide, cu lingurita? Si mai vrea si lapte pe urma? O sa incerc si eu sa-i dau mai consistent seara, desi el mai ciuguleste seara cate ceva si nu prea cred sa se trezeasca de foame ci mai mult de alint. Tocmai discutam cu Coraly zilele trecute pe tema trezitului noaptea si a obiceiurilor proaste pe timp de noapte (gen luat in brate cand plange, dormit in patul mare s.a.m.d). La noi foiala incepe in general spre dimineata, cam pe la ora 4. Daca il iau langa mine, reusim sa dormim cat de cat, daca il las in patut, ma tot trezeste ba la 30 de min, ba la o ora, pana pe la 6-7 cand gata cu somnul. Ce folos ca pe la 9-10 se culca iar, ca io tre sa plec la servici :)
Originally posted by Shobo
Amo, era sa uit! pt somnic mai bun incearca sa-i dai seara cereale cu lapte - eu ii dau Milubrei 7 cereale sau unele cu fructe si nu exact din prima seara cind i-am dat prima data pe la 10 luni s-a vazut somn mai bun dar in cam 1 sapt da! si rareori am mai avut nopti cu pb de atunci. bine ca si dc mai scinceste noi il cam lasam sa zica si adoarme la loc.
acum seara maninca cam 200-230ml cereale cu lapte (cam 175 ml apa si 8 linguri de Milubrei) si apoi ii dau putina apa si il pun la sin si sting lumina si il mai las pina vad ca se freaca la ochi si a supt ceva de alint din fiecare si gata, il pun in pat. tu poti incerca sa stingi lumina cind mai e putin in bibe de tras!
eu zic ca merita sa incerci si cerealele, vezi de care ii plac!
o sa vezi imbunatatiri ale somnului incet incet! Bafta si Doamne ajuta!
Eu am reinceput serviciul la 5 luni jumate si nu am cerut program de 6 ore, desi poate l-as fi primit, dar mi-a fost jena, asta e. Au fost restructurari majore in firma, renegocieri de salar in urma carora eu am avut numai de castigat si nu am vrut sa risc nimic, caci eram in tratative pt creditul ipotecar. Programul meu e de la 9-9:30 la 6, cu pauza de masa si in general la 6:30 sunt acasa. Nu e usor, dar ne descurcam. Incerc ca putinul timp petrecut cu Mihai sa fie cat mai de calitate.
amo2004 spune:
Kris, frumusica printesa ta, sa-ti traiasca!
Amaya, multumim pentru articolul despre bronsiolita. Care ar fi tratamentul, cel descris de Oana (bubu)?
Gata pauza de masa... v-am pupat si va doresc un we frumos!
ana maria spune:
Megg eu am fost la Moeciu la o vila cu leagan dar cu un spatiu nu foarte bun pentru copii mai mari de 1-2 ani (avea curtea plina de vile plus una in construcite, altfel spus era cam periculos pe alocuri). In schimb cazarea si mancarea foarte bune. Pentru la vara caut altceva. Shobo a mai fost undeva unde era mai bine. vezi poate iti recomanda ea ceva.
MihaT si baiatul meu a avut zile cand nu manca si imi venea sa inebunesc. Eu ii dadeam la san in loc de masa si tot nu stiam daca e consistent ce papa. De obicei coincidea asta cu perioada de eurptii dentare. O metoda pe care am folosit-o la sugestia cuiva a fost sa-i paseze bine mesele si sa i le dau cu bibe. Si pot sas-ti spun ca asa manca ceva ceva (supa crema si fructele to asa pasate si amestecate cu suc de fructe)
Ana Maria si Victor Stefan
(15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
kita spune:
Kris dar aveti un munte de jucarii de plus.... vad ca se si joaca cu ele? Printesa sa traiasca ca e tare dragalasa, mai ales in baie, unde e preocupata de jucariile plutitoare,,,,
In legatura cu jucariile parfumate, de la Clementoni i-am cumparat si eu barcuta aceea care se descompune in trei piese, si care se poate prinde mai tarziu cu o ata, dar nu e entuziasmat de ea, ca de altfel de nici o masinuta baiatul meu; Si i-am mai luat pentru ros o jucarie de la Disney- Mikey Mouse, si nici macar la gura nu o vrea sa o duca (miroase a vanilie); a folisit-o de vreo doua ori pe dintii de jos ca scartaia, dar apoi s-a plictisit; Vorba Maggai, alti bani aruncati in industria inutilitatilor
Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
album