Copilasi de mai 2003 (36)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Buna mamici! Slaba miscare, nici macar o postare/zi, se vede ca sunteti mamici ocupate, in campul muncii.... Din pacate sau din fericire, nici eu nu stiu cum, si eu am fost saptamana asta mai ocupata. Luni si marti am stat 5+6 ore la coada la depus declaratii pt sanatate. Sa ma.... in organizarea ministerului sanatatii, pardon de expresie dar nu cred ca ati mai vazut dupa revolutie o coada de sute de metri la care sa stai 5 ore si sa nu apuci sa intri pana la inchidere.
Luni asta am patit, pe vantul ala si frig de imi intepenisera picioarele, puteam doar sa banuiesc ca le mai am, am stat afara la coada ca prostii, sa depunem declaratiile cum ca ne-am platit obligatiile la sanatate. Noroc ca romanul e prietenos si stie sa faca haz de necaz, ca asa mi-am facut prieteni si am ras, am glumit si au trecut cele 5 ore de nu le-am simtit. Am simtit insa o dezamagire si o disperare profunda cand am plecat acasa fara sa fi rezolvat si gandindu-ma ca adoua zi trebuie sa o iau de la inceput dar mai de dimineata ca 9 nu era destul. Marti din pacate, ca sa ma convinga ca se poate si mai rau, m-am sculat (ca toti bucurestenii si nu numai) pe o ninsoare si o zapada uda amestecata cu apa cat cuprinde. M-am udata la picioare de cum am plecat de acasa, asa ca am petrecut cele 6 ore de coada uda si la picioare si treptat si mai sus ca nu a incetat sa ploua/ninga nici o clipa. Noroc ca am rezolvat pentru ca m-am ales cu o raceala si o durere in gat ca a doua zi nu mai eram capabila sa o iau de la capat.
Acum parca m-a mai lasat durerea si tusea si mi-a mai venit inima la loc, asa ca maine o iau iar din loc spre Babyexpo. De data asta o iau si pe Ilinca si sper sa ne simtim bine si poate sa si achizitionam ceva frumos si ieftin. Va tin la curent.

www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Dana,mama,lamureste+ma si pe mine...ce fel de declaratii mai...ca noua nu ne+a zis nimeni nik de nici o declaratie de genul asta...sau se refera doar la persoanele care nu lucreaza? Ca m+oi trezi cu vreo amenda ca nu am depus declaratiile ...ca am patit a o data ...cu aia de la Finante..ca de ce nu am anuntat ca mi+am schimbat locul de munca...si pac si o amenda frumusica...vreo 300000 lei...asa ca daca m+am ars suflu si in iaurt!!!

Alycia si cei doi flacaiasi!
daca vreti sa ne vedeti da-ti clik aici:
http://community.webshots.com/user/penciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Buna fetelor.

Iaca venim si noi pe aici, sontac sontac. Bb al meu o tot tine intr-o raceala de cand cu minunata de gradinita. V-am spus ca a racit acum aproape o luna si de atunci tot cu nas infundat si tuse. Si ca si cum nu era de ajuns de vreo 2 saptamani o tin si eu intr-o raceala.
Tati a racit si el dar pare ca e cel mai bine dintre noi. Apoi ne mai laudam cu ceva saptamana trecuta vine Pitu de la gradinita si zice mama burta, mama burta. Eu zic ca se tine de sotii dar a doua zi dimineta, ne imbracam sa plecam cu totii si incepe bb cu vomitatul, de pana la urma am ramas cu el acasa, si o zi intreaga am tinut-o numai asa intr-o bucurie. Inutil sa spun cat am avut de curatat. Mergem la doctor sin e spune stomach flu, si ca o putem capata si noi. Buna treaba, a doua zi iar zi de vacanta :(, stai cu bb acasa care cat de cat isi revine. Ca sa pic eu apoi. Mai dragelor, daca bbeii astia simt ce am simtit eu, ma intreb cum de nu ne strang de gat atunci cand le e rau. Ca eu am crezut ca o sa dau coltul.
Acum am terminat cu problemele cu stomacul, dar tot nu scapam de raceala.
Aveti ceva solutii si pentru noi? Sau asa o tinem pana la vara?
Eu una nu mai stiu cum sa ma descurc, si astept sa vad de vine socrul, ca macar sa aiba cine sta cu bb cand se imbolnaveste, ca altfel termin toate zilele de boala si pe cele de vacanta, de parca ar fi multe.
Fetele de pe aici cu copii la gradi, asa o tin astia mici numai mucosi si cu tuse? Eu i-am dat Stodal, dar nu vaz efecte, si apoi cat timp ii tot pot da medicamente?
In rest nu stiu ce sa fac si cu kk domle, ca e chiar durere copilul asta al meu. Acum a inceput sa isi ia singur pamapers cand simte ca vrea sa faca. Si desi vad si insist cu olita, el nu si nu. Si nu poarta pampers decat seara la culcare.
Dana_d cum mai e cu viza?
DanaMario voi ce mai faceti, ce mai stii de Parpalak?
Va dorim tuturor multa sanatate si poate aveti ceva sfaturi si pentru noi sa ne mai interim nitel:)
Apropo, ai vostri cam cat lapte mai beau, ca al meu nu prea mai vrea, si incerc sa-I dau chiar si cu cacao dar zice ca aia e cafeaua lui mama:)
Si ca tot vazusi subiectul cu bazaiala, ai vostri bazaie? Ca al meu de cand cu gradinita ma bazaie intr-una. Am mai progresat si noi nitel cu vorbitul, dar nu prea mult si tot stalcit. Mai prost e ca acu ma intreb de se vrea un cuvant in engleza sau romana cand il poceste:)
Numai bine tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Daiopri Stodal este doar de tuse de raceala eu ii dau de la aceeasi firma BOIRON se numeste Coryzalia (este produs pe baza de plante)
La noi functioneaza atit de bine cum este putin racit trece imediat cu CORYZALIA

Cu kk si noi tot asa sintem exact in acelasi stadiu, eu ii piteam pampersi si-si gasea sorturile lui tati.
Acuma si-a gasit alta isi ia un prosop se inveleste si sta culcat.

Eu in weekend l-am ignorat complet nu l-am mai batut la cap sa faca la olita kk si vad ca a mers O sa mai incerc si weekendul viitor.

Parpalak e bine eu mai vorbesc din cind in cind dar ea e tot singura peste weekend si-i mai ocupata.

Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Ei uite vezi...de aia nu il dau eu pe Mircea la camin si prefer sa il tin acasa inca, cu bona cu mama cu cine pot...ca pre se imbolnaveste des si cand o ia apoi nu+i mai trece o luna...vezi de treaba ce tratamente naturiste...la noi trece greu de tot cu antibiotic...si chiar si asa face complicatii de multe ori. Ma gandesc ca abia pe la anul in primavara sa+l dau la camin...pana atunci...invatam asa cate putin..cate o poezie, o poveste, ceva culori...o sa aibe el timp sa recupereze nu+mi fac probleme!
Cat despre raceala Daiopri cred ca si ceva miere de albine cu lamaie stoarsa poate l+ar ajuta...cat mai multa vitamina C...si un antiinflamator ceva de genul Nurofen...daca se gaseste acolo...in rest daca nu+i trece fuguta la doctor si vezi ce mai zice si el...sanatate multa!
Dana_Mario m+ai terminat cu faza aia cu prosopul...m+il si inchipui pe ala mik infasat in prosop asteptand sa faca norocelul...pupici la el ...nu vrea omul si gata sa renunte la ce e al lui...si tu vrei neaparat sa+l arunce la oilta?
Noi suntem bine acum, am trecut si noi vreo 3 saptamani de groaza cu injectii si tuse de credeam ca i se rup plamanii...acu suntem in recuperare...baga tot ce poate in el...dimineata ma termina cu "mami vleau sandvis!"
Pupici la toata lumea

Alycia si cei doi flacaiasi!
daca vreti sa ne vedeti da-ti clik aici:
http://community.webshots.com/user/penciu

Mergi la inceput

Mi se intampla iar. Am postat azi dimineata si acum constat ca nu este mesajul. Ii spuneam lui Alicia ca numai firmele trebuie sa depuna declaratiile la sanatatem pensii, somaj, tva, ... si parca mai era una. Lunar, platim taxele si apoi facem declaratiile dupa programe date de ei dupa care stam la cozi sa le depunem hartiile impreuna cu dischetele aferente. daca ceva nu e in regula, o greseala ceva, mai stam o data la coada dupa ce remediem.
Daiopri, inca nu am inceput sa umblu, am facut rost doar de lista actelor pe care trebuie sa le depun si am rezervat un rand de bilete de avion. Vreau sa mai caut bilete, poate gasesc mai ieftine, si trebuie sa facem poze, sa depun banii de taxa de viza si sa fac dosarul.
Apropo, taxa de viza, se plateste inainte de a depune dosarul? Sidaca nu primesc viza ce se intampla cu banii? Ii primesc inapoi? sau cum?

Despre Ilinca trebuie sa va spun ca e un mic dracusor, in fiecare zi face cel putin o prostie, azi a facut pentru toata saptamana. Chiar adineauri am spalat biroul si pe jos si am pus o multime de hartii la uscat pentru ca domnisoara se urca mereu pe birou iar eu obisnuiesc sa-mi iau alaturi la calculator, un pahar de suc. L-a varsat pe birou si pe jos apoi a cazut jos si s-a spart, asa ca am avut si de adunat cioburi si de spalat siropul.
Putin mai devreme tocmai am venit de la vecina noastra cu fetita mai micuta putin, v-am mai povestit eu, prietena lui Ilinca. Acolo, la vecina, i-a varsat o cana cu apa pe fotoliu. Azi dimineata mi-a mazgalit rau peretii cu creioane cerate.
Aseara a venit vecina cea mica (Ioana) la noi si mi-au cerut suc. L-em dat suc natural de morcovi si nu mai stiu ce, era portocaliu si gros. le-am pus cate o cana din aia cu capac cu gaurele si faceam o maioneza la bucatarie. Goleau fetele canile si iar veneau sa ceara, le-am pus eu de vreo doua trei ori pana a venit Alexa sa-mi spuna ce prostie le-a mai dat in cap: ele spalau covorul din sufragerie cu suc, stropeau cu canile si intindeau cu mainile, era covorul meu portocaliu si hainele lor la fel. Am frecat o ora la el cu carpe ude pana am reusit sa scot culoarea aia, inca mai miroase la mine a suc de morcovi si piersici si cred ca va trebui sa-l duc la curata la urmatoarea curatenie generala.
Asa ma distrez eu in afara de faptul ca de doua zile a venit si la noi primavara si stam mai mult afara in parc la nisip si la tobogan si leagane. Abia mai am timp de calculator si de internet si mai putin pentru ca am un joc care ma pasioneaza : "The Sims", cred ca ati auzit de el.
V-am pupat si ma mai duc putin la familia mea virtuala cat ma mai lasa familia cea reala.

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Dana,platesti viza inainte la nu stiu ce banca si apoi pui chitanta la "dosar".De fapt mama mi-a spus ca sunt niste formulare.
Banii nu-i vezi inapoi daca nu-ti dau viza
Eu zic sa mergi dupa viza si apoi sa incepi sa alergi dupa bilete si altele.Pe bune.
Mama a fost refuzata intr-o vara desi fusese de 4 ori la mine.Nu au vrut muschii lor sa-i dea viza in vara aia...apoi i-au dat.Nu am inteles niciodata criteriile lor de selectie.In fine.Bafta.

ange,mamica de 2 ori

foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Buna fetelor,
am implinit azi doua saptamani de mers la cresa si deja facem progrese. Azi dimineata pentru prima oara n-a mai plans, ceea ce zic eu e deja o mare realizare. Si tot la capitolul "realizari" pot sa inscriu si faptul ca a inceput sa manance (ma refer la supe, ciorbe, mancare gatita in general), ba mai mult, azi chiar a cerut felul doi! Ma bucur ca am ajuns pana aici. Marea problema ramane insa pampersul. La cresa toti copiii stau pe olita si al meu nu vrea si pace. Azi dimineata mi-a facut o bucurie, l-am imbracat, m-am imbracat si eu si vroiam sa-i dau geaca si sa iesim pe usa cand am simtit ceva. Si dezbraca-l, spala-l, imbraca-l din nouasa ca am intarziat la serviciu vreo 20 min.
Fetelor, daca mai scapam si de pampers ma imbat!!!
Pupici.

Am pus niste poze noi, daca vreti sa ne vedeti...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/br_cristina30/album?.dir=9685&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Ange, hai ca m-ai speriat cu patania mamei tale, nu prea luam in calcul posibilitatea refuzului. Sincer eram 99% sigura pe viza, totusi sistemul mi se pare nedrept, de ce sa-ti opreasca banii daca nu-ti da viza? Nu se numeste "taxa pentru viza"?

Astazi Ilinca mi-a facut o mica surpriza neplacuta: asa din senin mi-a vomat tot ce mancase la micul dejun. Nici acum nu am priceput de ce si ce s-a intamplat, in rest nici un alt simptom, a fost toata ziua vesela si activa ca de obicei, a mancat si a dormit normal.

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Dana,da se numeste taxa pt. viza si banii nu-i vezi inapoi.Asta stiu sigur.E nedrept dar acolo este ambasada canadeiAsa sunt canadienii.Daca primesti un sut in fund sa nu te astepti la explicatii
Bafta dar sigurrr nu vei avea probleme.Tu lasi acasa copil si sot.
Cand mergi dupa viza?

ange,mamica de 2 ori

foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Mergi la inceput