Copilasi de iunie-iulie 2003 (68)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by madishor

Dragi fete cucuiete, hai sa ne intalnim cat de curand ca sa mai apucam sa ne vedem cu Magda inainte de plecare. Magda tu trebuie sa faci programul, ca esti cea mai ocupata.

Eu sunt pentru . Data trecuta n-am venit ca eram stresata cu triplu test dar acum, daca n-oi fi in concediu, sunt prezenta!

quote:

Ce ati mai rezolvat cu gradinitele? Am intrebat la noi pentru o prietena si cica anul trecut la mijlocul lui martie erau deja toate locurile ocupate, asa ca probabil trebuie sa va grabiti cu vizitele.

Eu am fost ieri la una supercelebra de stat, gradinita 52 de pe Docentilor. Arata foarte bine, mare, spatioasa, doar ca era cu liste de oreinscrieri si deja aveau 10 peste numarul de locuri. Bine, preinscrierile astea nu-s oficiale, dar nu stiu daca se pot ocoli si oricum nu-mi vine sa ma duc cu ploconul si sa iau randul unuia de buna credinta care s-a preinscris din ianuarie...

Am vazut si una particulara, de fapt am discutat cu directoarea. Este pe engleza intensiv si este o gradinita mica, 10 copii in grupa, 3 grupe. Ea mi-a spus ca daca sunt interesata sa ma duc cu copilul sa vad cum lucreaza si sa facem si o inscriere. Insa este cu program scurt si cred ca as fi vrut cu program lung (nici eu nu-s sigura ). Ma gandesc ca adac este sa raman fara locuri la stat, o particulara gasesc eu si mai incolo...

Azi dimineata am mai fost la una de stat recomandata de cineva, in apropierea mea (252). Am vorbit cu directoarea care era tare amabila, dar care mi-a zis ca inscrierile sunt pe 2-3 mai si ea nu face liste preliminare, sa vin acolo direct cu actele cutare. Sper sa fie cum zice ea. Oricum o sa incerc sa aflu informatii mai underground de la persoana care mi-a recomandat-o.

Mai am o optiune de stat (133) unde am inteles ca nu e asa mare inghesuiala si unde stiu doi copii, in grupe diferite, cu parintii multumiti. Din astea doua s-o alege ceva.

Madishor, cum adica erau locurile ocupate? la stat sau la particulara? Ti-am zis, la stat la toate mai putin una mie mi-au spus ca nu se poate face de acum nimic...

Daca mai aveti si alte informatii sau recomandari legate de gradinite/procesul de inscriere plasati aici. Eu sunt cam in ceata.

Claudya, eu am realizat ca trebuie sa fiu atenta ce vorbesc cand am auzt-o pe fi-mea cu "sunt suparata si nervoasa". De suparata mai inteleg, dar la nervoasa nici nu stie ce inseamna, si sunt convinsa ca numai de la taica-su a invatat...

Magdone bucura-te de concediu .

Perle: mie fi-mea mi-a zis ieri dimineata "mami are fundu' mare si nu 'cape in cada" . Dupa cum se vede, ploua cu complimente [ploua].

Sunt disperata de lipsa de interes a lui fi-mea pentru orice activitate intelectuala. De orice se plictiseste in 5 minute, oricata s vrea eu sa o implic in colorat, citit, jocuri cu magneti, etc. Numai de desene animate nu se plictiseste. Si adora sa stea degeaba cu degetul in gura. Ma intreb daca nu cumva copilul meu e prost . Pe de alta parte o duce mintea sa isi mute scaunele ca sa ajunga la DVD-urile cu Baloo oricat ar fi de sus puse! Sau sa se serveasca din frigider cu bomboane. Si cat mi-am dorit un copil intelectual .

`Would you tell me, please, which way I ought to go from here?'
`That depends a good deal on where you want to get to,' said the Cat.
`I don't much care where--' said Alice.
`Then it doesn't matter which way you go,' said the Cat.
`--so long as I get somewhere,' Alice added as an explanation.
`Oh, you're sure to do that,' said the Cat, `if you only walk long enough.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna!

Mi-am adus aminte ca vroiam sa scriu ceva legat de gradinita. Mamici cu burtici, de la psihologul Mariei citire: una din cele mai mari greseli pe care ma facut-o cu ea, a fost ca am dat-o la gradinita, imediat (vorba vine, ca trecusera cateva luni) dupa nasterea lui Stefan. La noi varsta nu a fost potrivita, dar mi-a zis ca ar fi fost recomandat sa o duc inainte. Ma gandeam la Stefania, dar imi dau seama ca ca nu prea se poate, ca face trei ani in vara... Macar sa va hotarati la o gradi si sa o duceti de cateva ori de acomodare(tot de la psihlog citire).

Magdone, spor la pregatiri!

Anamaria, simt pe pielea mea ca e din ce in ce mai greu. Doru imi zicea disperat: gata, 10 ani nu o sa mai avem liniste! Eu cred ca s-a dus de tot linistea noastra. Unde mai pui ca Stefan nu mai sta o clipa, a inceput sa urce scarile . Imi vine sa il duc la "celebra neuroloaga" sa vada ea copil paralizat!!!

Ca sa le incurajez pe viitoarele mamicix2 , noi am resimtit mult mai puternic trecerea de la un copil la doi, dacat de la noi doi porumbei, la familie cu copil. O fi si din cauza ca Maria a fost un bebelus exemplar care nu prea ne-a solicitat?

Claudya, Alinutza ! Scrieti mai des, ca imi era dor de voi. Sanatate Emmei!

Madishor, nici Maria nu il zice pe R. Adica ii mai iese cateodata, dar nu daca e la inceputul cuvantului. Si mai are si alte "probleme" de pronuntie. Chiar nu a prea mai progresat in privint asta.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Mie imi ia si o ora sa scriu un mesaj la birou, asa ca nu vazusem ce a scris Dana.

Si vroiam sa o "cert" de mult. In primul rand, la varsta asta e normal sa nu se concentreze decat 5 minute asupra unei activitati. Pai noi nu ne incadram in categoria "normal" cand statea ore sa faca puzzle-uri, lucru care a si fost demonstrat. De cand e mai bine, nici Maria nu mai e asa de mult preocupata de "activitati intelectuale". Stii cat te-ai plans ca nu vorbeste? Si acum iti spune ca ai fundu' mare . Fiecare copil are ritmul lui. Cunoscandu-te virtual pe tine, sunt in stare sa pun pariu ca Stefania va fi o "intelectuala" .

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by Cornelia
Mi-am adus aminte ca vroiam sa scriu ceva legat de gradinita. Mamici cu burtici, de la psihologul Mariei citire: una din cele mai mari greseli pe care ma facut-o cu ea, a fost ca am dat-o la gradinita, imediat (vorba vine, ca trecusera cateva luni) dupa nasterea lui Stefan. La noi varsta nu a fost potrivita, dar mi-a zis ca ar fi fost recomandat sa o duc inainte. Ma gandeam la Stefania, dar imi dau seama ca ca nu prea se poate, ca face trei ani in vara... Macar sa va hotarati la o gradi si sa o duceti de cateva ori de acomodare(tot de la psihlog citire).

La asta nu m-am gandit. Adevarul este ca rationamentul meu a fost un pic pe dos. Stefania adora copiii si este in general foarte sociabila si in fiecare zi imi spune ca vrea la "gladi si la 'coala". Asa ca eu ma gandeam ca o sa ii placa la gradinita si o sa fie o schimbare binevenita. Plus ca poate o pun si pe ea la treaba cu partea intelectuala .

E si incomoda situatia, ca daca o mai aman un an dupa aceea va fi cea mai mare de la ea din grupa si mi-e sa nu fie mai stinghera.

Poate sunt eu optimista, dar ma gandesc ca fiind mai mare decat era Maria cand s-a nascut Stefan, o sa primeasca mai bine venirea surioarei.

Oricum, multumesc de sfat, o sa fiu atenta. Poate apelez la program scurt la inceput. Nu vreau in nici un caz sa o fortez ca nu ma impinge nimic de la spate, daca nu vrea, nu o duc, bona oricum o pastrez pentru orice eventualitate (daca or tine-o pe ea puterile... ca e cam ipohondra ).

quote:

Ca sa le incurajez pe viitoarele mamicix2 , noi am resimtit mult mai puternic trecerea de la un copil la doi, dacat de la noi doi porumbei, la familie cu copil.

Nu tineam neaparat sa stiu asta .

quote:
Si vroiam sa o "cert" de mult. In primul rand, la varsta asta e normal sa nu se concentreze decat 5 minute asupra unei activitati. Pai noi nu ne incadram in categoria "normal" cand statea ore sa faca puzzle-uri, lucru care a si fost demonstrat. De cand e mai bine, nici Maria nu mai e asa de mult preocupata de "activitati intelectuale". Stii cat te-ai plans ca nu vorbeste? Si acum iti spune ca ai fundu' mare . Fiecare copil are ritmul lui.

Da, dar de ce a mea trebuie sa fie aia lenta si lenesa? Plus ca mai avem gene in familie de televizomani si daca seamana cu ei?... Imi vars si eu naduful...

Si apropo de varsat naduful... am un coleg in birou care pute. Ma scuzati. Dar nu mai pot . Lunea e bine, dar dup-aia cred ca vine cu aceleasi haine si se simte in toata camera (transpiratie). Si nu-s eu nebuna ca si ceilalti colegi spun sa deschidem geamul mult mai des decat inainte. Stiu ca nu am ce sa fac dar ma plang si eu cum pot si cui pot...

La pronuntie, nici noi nu il spunem pe "r", daca o mai citez eu cu "r" e din graba . Cel mai tare imi place ca inverseaza cuvintele ca Yoda, adica spune "doale-ma fundul", "nu lasa-ma singula" si altele asemenea.

`Would you tell me, please, which way I ought to go from here?'
`That depends a good deal on where you want to get to,' said the Cat.
`I don't much care where--' said Alice.
`Then it doesn't matter which way you go,' said the Cat.
`--so long as I get somewhere,' Alice added as an explanation.
`Oh, you're sure to do that,' said the Cat, `if you only walk long enough.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Kehleyr - iarasi te vaiti de copil care, dupa cum iti spunea si Cornelia e cit se poate de normal si in parametrii virstei, pai daca ar sta de la 2 ani cu nasu'n carti la 14 ar fi deja plictisita si satula de citit, nu crezi?!! Sa-ti spun ce am mai gasit ptr educatia "intelectuala" a copiilor: carticele de lipit ptr copii pe virste (2-3 ani, 3-4 ani etc.) Cea de 2-3 ani e super ptr ei, nu doar ii pune sa lipeasca, ci sa si gindeasca si sa faca asocieri. La noi le-a adus un tip la firma, cica colaboreaza cu Casa Retro deci ai putea gasi la ei, nu sint de la vreo editura cunoscuta, dar cartile sint antrenante ptr copii datorita desenelor. Puzzle-urile nu-l mai atrag nici pe Luca, oricum face maxim cele cu 9 piese, care au in set si unul de 16, de care nu se apuca neam, daca il incep eu, pune si el spre final 1-2 piese, dar atit.

Madishor - am inceput sa ma preocup si eu de gradi, pare tare complicat, am gasit 2 la care se preda engleza intensiv chiar pe o strada vecina cu socrii, doar ca una din ele (care pare fr. serioasa si unde se preda doar in engleza) e cea mai scumpa din tot ce am gasit, adica la program 9-18 costa 350 euro lunar, ceea ce e cam...mult.

Bobi - ce-ai facut, te-ai angajat?

Marox - ce mai faceti, mai povesteste-ne despre voi, miine-poimiine are Julia anul, nu? Si-a dat drumul Alex la vorbit, ce mai zice?

Azi noapte al meu copil a facut iar pipi-n pat, cind m-am trezit pe la 4 sa ma duc sa-l pun pe oala era deja ud tot, a trebuit sa-l schimb complet. Problema e ca am avut musafiri si s-a prostit dind noroc cu noi cu apa, asa ca a baut ca o cisterna, apoi... doarme tun nici gind sa se trezeasca sa zica ceva. Off, off, mai, mai...

Dimineata nu era cuminte cind il imbracam, si ii zic:
- Mai dar tu nu poti sta cuminte deloc? Ce, ai doi ani?!...
la care ma bufneste risul si el ma priveste contrariat... ce sa mai zic

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Gradinita noastra e particulara si, pentru ca in zona nu-s prea multe, se fac inscrieri de acum pentru la anul. Cred ca o treime din copii sunt fratii mai mici ai actualilor si fostilor gradinitari (m-am prostit si nu stiu cum se zice??? daca la scoala sunt scolari, la gradinita ce sunt??).
Andra, mie mi se pare scumpa rau gradinita. La noi la program lung: 8-18 se platesc 620 RON, adica vreo 175 EUR (daca am socotit bine).
La noi diferenta intre cei doi este de doi ani si zece luni, deci numai bine, la doua luni de la nasterea lui Matei Ana trebuia sa se duca la gradinita. Ca sa nu se simta "aruncata de acasa" am platit inscrierea din septembrie, ca sa nu raman fara loc, dar am dus-o abia din noiembrie.
Cat despre socul de la 0 la 1 sau de la 1 la 2 copii, la noi a fost taman pe dos: cu Matei si Ana mi-a fost muult mai usor decat cu Ana singura si bebelusica, dar cu o gramada de pitici pe creieras. La Ana am fost stresata rau, si "plina de idei absurde" (cum zice fii'mea), la Matei m-am relaxat si am reusit sa ma simt grozav in rolul de mama. La al treilea probabil o sa mi se para nemaipomenit . Glumesc desigur, tocmai ma pregatesc sa-l rog pe al treilea sa mai astepte vreo cinci ani, ca cica atat are termenul de garantie viitorul meu sterilet.
Kehleyr si noi am avut, la un moment dat, un coleg care putea, dar am conspirat si i-am gasit de lucru in alta parte. O fii acelasi?
Cat despre preocuparile intelectuale, imaginati-va la mine frustrare cand dupa o Ana care era cam ca Maria Corneliei, m-am trezit cu Matei care nu se omoara dupa nimik "intelectual" ("surubaritul" nu se pune, nu?). Dar, deh, ca o cioara ce-si apara puiul ce sunt, am convingerea ca e baiat destept dar mai inginer si nu stie sa o arate. Si, desigur, e si frumos .

madishor

The problem with the rat race is that, even if you win, you're still a rat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Fetelor,

eu, teoretic , ar trebui sa mai vin la servici pana la 1 martie, dupa aia ma duc sa-l duc pe Razvan la Bacau ca sa ne apucam noi de bagaje, asa ca cel mai bine ar fi sa ne vedem in saptamana 6 - 11 martie daca e ok si pt voi, multumesc de atentie, va pup .

in alta ordine de idei, cum sunt acum pe la dentist toata ziua, m-am operat la niste masele si nici nu pot sa vorbesc, de durere, plus ca am niste falci umflate, pana ce ne intalnim sper sa-mi treaca

Andra, sorry, bona si-a gasit servici intre timp, de luni nu mai vine deja, s-a angajat la un butic de asta cu produse naturiste...

Chiar Bobi, ce-ai facut??, vroiam sa-ti zic daca vrei sa lucrezi aici unde sunt eu, dar dupa aia mi-am dat seama ca n-are sens, ma mai si injurai dupa ce plecam

Am uitat sa-i zic Doinei mai demult ca am vazut pozele, sunteti niste frumosi!!!
Claudia vb !
Am citit si eu putin despre mamica aceea, ce tragedieee nici nu vreau sa ma gandesc.

va pup si vb!

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Ma bag si eu in corul celor ce au a aduce critici la adresa Danei da zau ca nu pot sa mai tac. Lasa soro copilul!!!! Nu te mai stresa atat ca nu face si nu drege ca inclin sa cred ca in curand o sa inceapa si copilul sa simta ca esti dezamagita de evolutia ei. Nu te supara, dar cred ca-i cam devreme sa o pui pe Stefania in "competitie" cu x si y.
Ok, Mariucele sunt impecabile, la fel si Maya a Carmenutzei dar pana una alta sunt si ele niste copile, nu niste zei!!!
Si apoi, nu tot ce are sclipire acum o sa devina neaparat un geniu sau un mare intelectual. cauta undeva in experientele tale de viata sau uita-te mai bine in stanga si in dreapta si ai sa vezi ca in viata asta-ti mai sunt necesare si alte lucruri sau daturi de la natura decat IQ. Uita-te pe langa tine sau raporteaza-te la fosti colegi de liceu si sunt convinsa ca ai sa gesesti printre ei cel putin doua tipologii. Preferatul invatatoarei si premiantul clasei (pe corecte) care a facut un mare cacat cu viata lui si al mai de la mijloc care a oferit surprize de proportii.
Eu una cand ma racoresc acum pe tine o fac si manata de ratiuni subiective(si bunica lui David are stresuri din astea) ma gandesc in primul rand la ticalosul de frate al meu care la 5 ani abia vorbea ( la avion nu reusea sa-i zica decat Tziu), era un spelb si un mototol, nu facea puzzle, lego si alte alea.... si slava naturii acum vorbeste fluent franceza si engleza, publica articole de specialitate in publicatii de afara, tine seminarii si prelegeri peste tot in Europa, e o enciclopedie ambulanta si altele.....

Eu pe number 2 (daca o fi sa fie fata) am sa o invat 3 lucruri:
- sa fie femeie;
- sa fie independenta;
- sa fie culta atat cat ii sta bine unei femei (ca si peste o suta de ani marea majoritate a barbatilor or sa fuga de femeile prea mintoase).

Parerea mea

Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobi spune:

buna fetelor,
trec si eu fuguta cu raspunsuri, multumesc ca va interesati de mine... ma tot duc pe la interviuri, insa nu am nici un raspuns concret... inca nu disper.
maine am unul interviu la o firma de avocatura pe batistei (bibi, n-o fi la tine?) sa imi tineti pumnii...
sunt racita cobza, sper sa ma tin maine pe picioare...
andi e ok, dar tot tuseste... am inceput sa ii scot pampersul la chesa, nu prea mai face pe el... in w-e a racit un pic cred ptr ca a facut f mult pipi: atat la olita cat si pe el...

magda felicitari ptr viza!!! ai apreciat bine ai vazut? sa fie cu noroc si dumnezeu sa va ajute sa aveti o viata asa cum v-o doriti!

bibi, subscriu!!!

tre' sa incep si eu sa caut gradi pe aici pe langa casa... acum cat mai am timp

in rest nu stiu ce sa va spun, andi e ok, a inceput si el sa fie fan puzzle si tom&jerry, ii turuie si fundul, e smecheros, pontos ca si ceilalti de altfel.

va pupic, va tin la curent

bobi si bb andi

sunt confuza... sau poate nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna fetele,

am scris ca am vazut ceva de intalnire si vroiam sa va spun ca da, vreau..ramane sa stabilim cand...Magda, multa bafta!!!

in rest, cred ca fiecare avem "nelinistile" noastre legate de copil. eu maine intentionez sa o duc la serviciu sa vad cum reactioneaza intr-un grup de copii (vreu sa-i dau sa manance si tot tacamul ca acasa mananca singura doar cand vrea). in rest cautam gradi (de fapt am, 2-3 optiuni de stat si cam atat), in martie imi iau un liber sa vizitez cateva.

taisia urla, se tranteste pe jos, canta si danseaza in aceasta ordine sunt preferintele ei zilele astea

Va pup

..speaking in tongues, it worth a broken lip..

Mergi la inceput