ce pun in gem in loc de zahar, pls!!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Fructoza, oameni buni.
E tot un soi de zahar, recomandat pentru diabetici si in regimurile de slabire, pentru ca are indicele glicemic foarte mic.
E scump, dar natural si sanatos (e vestitul zahar din trestie pe care il manca lumea inainte sa se descopere ca se poate scoate zahar mai ieftin din sfecla).
Se gaseste la Metro, la sectiunea de produse pentru diabetici.
Nu se amaraste la gatit si e cam la fel de dulce ca zaharul din sfecla, din cate stiu eu.
Noi numai din asta mancam acum si nu ne-am ingrasat nici un gram de luni de zile. Nu pot sa spun ca mananc ciocolata cu tona, dar nici nu fac rabat. Si chiar am slabit.
Iar tataie are diabet si poate manca linistit dulciuri cu fructoza.


Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

quote:
Originally posted by RaluD

Fructoza, oameni buni.
E tot un soi de zahar, recomandat pentru diabetici si in regimurile de slabire, pentru ca are indicele glicemic foarte mic.
E scump, dar natural si sanatos (e vestitul zahar din trestie pe care il manca lumea inainte sa se descopere ca se poate scoate zahar mai ieftin din sfecla).
Se gaseste la Metro, la sectiunea de produse pentru diabetici.
Nu se amaraste la gatit si e cam la fel de dulce ca zaharul din sfecla, din cate stiu eu.
Noi numai din asta mancam acum si nu ne-am ingrasat nici un gram de luni de zile. Nu pot sa spun ca mananc ciocolata cu tona, dar nici nu fac rabat. Si chiar am slabit.
Iar tataie are diabet si poate manca linistit dulciuri cu fructoza.


Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina



Tu vorbesti despre zaharul brun,pt ca si noi consumam numai di acela.....dar am eu o presimtire ca tu vorbesti despre altceva......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Buna, Anelize.
Nu vorbesc despre zaharul brun, e alta chestiune, e ca un zahar alb. Se numeste chiar fructoza (Fruchtzucker). Eu am presupus ca e zahar din fructe, dar undeva am citit ca e din trestie.
Stiam ca zaharul brun e mai sanatos decat cel alb, dar nu e tot din sfecla, insa nerafinat? Nu stiu.


Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Eu am cumparat Fructoza de citeva ori, de la o farmacie, cu 87.000 cutia de 400 g. Am luat pentru copilul meu, sa-i indulcesc deserturile inainte de 1 an, si pentru sot, care e diabetic. Pe cutie scria ca e de 2 ori mai dulce ca zaharul, si intr-adevar puneam mai putin ca sa indulcesc. Mi-a placut si mie ca nu schimba deloc gustul mincarii.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

quote:
Originally posted by RaluD

Buna, Anelize.
Nu vorbesc despre zaharul brun, e alta chestiune, e ca un zahar alb. Se numeste chiar fructoza (Fruchtzucker). Eu am presupus ca e zahar din fructe, dar undeva am citit ca e din trestie.
Stiam ca zaharul brun e mai sanatos decat cel alb, dar nu e tot din sfecla, insa nerafinat? Nu stiu.


Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina


Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

Fetelor,
am fost acum la Metro si la Mega Image sa imi iau fructoza.Sa va zic ce am gasit:
La raionul de produse pt diabetici,in cutiile acelea galbene,exista 2 feluri de zahar:fructoza-care are 400cal/100g si zahar pt diabetici care are 240cal/100g.Pretul acestora este de 170.000lei/500g.
La Metro am gasit un zahar pt diabetici de la Diamant,tot nemtesc,cu 240cal/100g,la 90.000lei 500/g.Am luat din acesta.....va zic daca e bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Nu stiu cum e Diamant, sa ne spui, te rog, sunt curioasa. Ce contine ?

Dar sunt sigura ca stii ca regimurile hipocalorice sunt vax albina, crema flora.
Teoria caloriilor e depasita.
Uite, ardelenii, de ex, mananca "bogat in calorii", dar nu-s mai grasi decat restu' populatiei.
Si la cat de grasa e bucataria ungureasca (eu abia am putut manca ce gateau baietzii cu slanina si toate cele), aia ar trebui sa fie toti uriasi. Si nu sunt.

Daca asta a fost motivul pt care nu ai luat fructoza, nu te teme, nu te ingrasi de la ea. Daca a fost pretul, alta e situatia, ca fructoza e scumpa.


Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

quote:
Originally posted by RaluD

Nu stiu cum e Diamant, sa ne spui, te rog, sunt curioasa. Ce contine ?

Dar sunt sigura ca stii ca regimurile hipocalorice sunt vax albina, crema flora.
Teoria caloriilor e depasita.
Uite, ardelenii, de ex, mananca "bogat in calorii", dar nu-s mai grasi decat restu' populatiei.
Si la cat de grasa e bucataria ungureasca (eu abia am putut manca ce gateau baietzii cu slanina si toate cele), aia ar trebui sa fie toti uriasi. Si nu sunt.

Daca asta a fost motivul pt care nu ai luat fructoza, nu te teme, nu te ingrasi de la ea. Daca a fost pretul, alta e situatia, ca fructoza e scumpa.


Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina


Sincera sa fiu,m-am uitat la calori...
Vreau sa fac gemul astazi,dar am niste emotii.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Bafta la gem.
Sunt convinsa ca o sa iasa f bun.

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy spune:

Si cu pectina cum ramine, ca nu mai inteleg? E facultativa, sau cum?

foto: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=crissy

Mergi la inceput