Bebelusi de mai-iunie 2005 (55)
Raspunsuri - Pagina 5
dienutagraviduta spune:
salutare !!!
suntem dienuta si bebe luca (2 luni jumate) ! stam in crangasi si cautam o mamica in zona sa ne plimbam la pranz cu carucioarele impreuna! daca e cineva interesat, sa ne contacteze pe mess (dianaconection) !
pupici pentru mamici !
elisor spune:
Andreeaatan, Monu multumesc!
Andreeaatan am vazut si eu emisiunea tipului cu carnea si am retinut cateceva din testele lui...dar mi-a scapat esentialul, adik eu in final cum o fac? 
Mie poti sa-mi turui la nesfarsit ca nu mi se implanteaza in cerebel, daca mai vad si o poza (
Beatrice) si mi se da mura-n gura poate am sanse, a se vedea ce am patit cu cioco de casa. Mersi de site, studiez problema ca se cere urgent!!!
Eli + Bianca 13 iunie 2005
Andreas 17 august 1998
andreeaatan spune:
Pai, roastbeef, cum altcumva?
Iei carnea bucata mare. Te interesezi cate kg are. Si socotesti la o jumate de kg carne=35 minute.
Exemplu- 1.5 kg carne=35*3=105 minute=1h si 45 min
Faci marunt de tot niste usturoi, iei oregano si busuioc si nucsoara (asta noi nu prea punem).
Si iei bucata si pur si simplu presezi condimentele in carne, sa impachetezi carnea cu condimentele.
Apoi iei tava, eu pun un stro de ulei. Pui carnea. Intre timp cuptorul este incalzit la 240 Celsius.
Pui carnea si o lasi 30 minute la 240 celsius, apoi micsorezi temperatura la 170 si lasi restul timpului. Adica inca o ora si 15 minute.
Asta pentru semi-patrunsa- pentru mai in sange, lasi cu vreo 10 min mai putin, faci cum vrei.
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
andreeaatan spune:
Am uitat sa zic-dupa ce o scoti din cuptor, sa o acoperi sub o forma sau alta, ca sa nu se usuce. Capac, folie, ce vrei. Tine pana la 4 zile la rece.
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
mygirl spune:
Neatza si La multi ani sarbatoritilor de azi!
Ieri am fost plimbarete, am stat cam toata ziua pe afara si bine am facut, ca a fost atat de frumos si de cald...azi din pacate s-a schimbat vremea. Daca tot vorbeati ieri de gutuie, am luat si eu una si am fiert-o, am pasat-o si i-am servit-o aseara Alexandrei. I-a placut...nu in mod deosebit, dar daca a vazut ca nu pica altceva, a mancat jumatate de borcanas. In schimb ieri la pranz a mancat, spre incantarea mea, un castron plin cu supa de pui cu taitei de casa- taiteii separat, supa direct din castron si carnita bucatele. Am observat ca mananca mult mai bine din castroanele noastre, cu lingura obisnuita din inox. Apa si sucurile la fel, din paharele din care bem si noi - e fata mare, ce mai...numai ca un pic stirba, ca dinti tot n-avem. Asta n-o impiedica sa "mestece" bucatele de carne(pasiunea ei), de paine, fructe...ii pun bucatele mici pe masuta ei si a invatat sa si le ia singura sa le bage in gura. Normal ca si pe langa, astfel incat a devenit obligatoriu schimbatul ei, scuturatul scaunului si maturatul bucatariei dupa fiecare masa.
Azi dimineata mi-a facut si prima boacana, a fost atrasa de cana mea de cafea si nu s-a lasat pana nu a daramat-o
. Asa ca am cules cafea de pe birou, scaun, parchet...noroc ca nu a ajus la laptop, ca ma
cand venea acasa.
Oana,
de
Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre
mikka spune:
Hello!
Ma bucur ca va place tortul, si e supersimplu de facut, mai greu e cu explicatiile.
Tort de zahar ars
Totul e sa ai oale potrivite, ca se face la bain-marine. Adica: iti trebuie 2 oale, una de 3-4 l, in care pui compozitia, s-o numim oala 1, si una mai mare, in care pui oala 1 si niste apa, ca sa se coaca la cuptor la foc foarte mic, sa nu se taie compozitia. Si iti mai trebuie o tava ceva mai inalta, pentru ca in mod normal lasa si zeama de la zaharul ars, sa nu se scurga in afara. Explic mai incolo.
Deci: e nevoie de 2-3 pungi de piscoturi de tiramisu, acelea gen Balocco, vreo 6-7 mere ionatane (sunt mai bune pt ca nu-s fainoase, se mentin tari), curatate si taiate felii subtiri, de 0.5 cm. In oala 1 topesti o cana si jumatate de zahar si intinzi zaharul topit pe marginea oalei cat de sus se poate, ca la crema de zahar ars. In oala pui un strat de piscoturi, unul de mere etc, iar ultimul trebuie sa fie de piscoturi. Trebuie sa mai ramina zahar ars pe marginea oalei macar de un deget.
Separat se face copozitia de zahar ars, din 12 oua frecate cu 12 linguri de zahar, 1.5 l lapte si o ligura de faina. Se toarna peste piscoturi si gata compozitia.
Acuma, oala 1, cea cu compozitia, se asaza intr-o oala mai mare, in care se pune apa dar nu chiar pina sus pt ca ar da afara, ci trebuie sa mai ramina loc cam 2 degete. Se da la cuptor la foc foaaaarte mic, unde sta cam 3 ore. Cind se rumenesc piscoturile de deasupra si se desprinde de pe margini, este gata. Cind este cald inca, se rastoarna in tava mai inalta, cam cum o am eu, pt ca mai ramine si sirop si sa nu se scurga in afara. Se lasa sa se raceasca si se pun deasupra muuuulte fructe: kiwi, ananas, portocale, capsune, orice ai. Se orneaza cu frisca din belsug (preferabil naturala, gasiti smantana speciala la Carrefour sau Dorna rosie) si gataaaaa!!!
E superdelicios, cu crema aia, cu zeama si cu frisca, mneammm!
Na, ca v-am facut pofta!
Mai pun o data linkul, pt cine n-a salivat destul
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karkotika/detail?.dir=545e&.dnm=cd89.jpg&.src=ph
Daca vreti alte detalii, pls!
&Ioana
monu spune:
fetelor, am si eu o intrebare. are ceva daca nu ii rup fetei turta inainte de a implini un an ci dupa ce implineste 1 an? ca cica la fete tre facut inainte de a implini varsta si la baietei dupa.
si Alexia Ioana
poze Alexia Ioana
patriciaRO spune:
DRAGOS, MARA, CRISTIAN si MARIA 
Noi suntem bine azi, ne-a scazut febra, ca i-am pus aseara ciorapei cu spirt, a baut mult ceai, si i-am dat Panadol Baby care e favoritul lui ca are gust de capsuni... Dar ma cam speriasem, ca noi n-am avut chestii de genul asta si nu stiam de la ce facuse... Poate or fi dintii, ca mucisori n-are... Om vedea zilele urmatoare!
Beatrice, mami de
Alex pifos
mikka spune:
Multi ani pt sarbatoriti si sanatate la bebeii bolnaviori... M-am luat cu retelete si am uitat de ce era mai important.
Nu mai stiu cine intreba de carnea de vita, ea se fragezeste foarte bine daca o tineti in lapte pt o ora, inainte de preparare, sau daca o preparati cu unt in loc de ulei. Eu prefer varianta a 2-a si se inmoaie imediat.
&Ioana
patriciaRO spune:
DRAGOS, MARA, CRISTIAN si MARIA 
Noi suntem bine azi, ne-a scazut febra, ca i-am pus aseara ciorapei cu spirt, a baut mult ceai, si i-am dat Panadol Baby care e favoritul lui ca are gust de capsuni... Dar ma cam speriasem, ca noi n-am avut chestii de genul asta si nu stiam de la ce facuse... Poate or fi dintii, ca mucisori n-are... Om vedea zilele urmatoare!
Beatrice, mami de
Alex pifos