Bebelusi de martie - aprilie 2005 (75)
Raspunsuri - Pagina 3
ninocikap spune:
La multi ani!!! pentru Karen - Hiroral, Vladimir - Sibip.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
ellinia spune:
Buna dimineata!
Caramella, imi pare rau sa aud ca mititica are probleme de sanatate. Din pacate si noi trecem prin aceasi chestie, numai ca nu e chiar asa mare temperatura.
Cu frigurile astea nu am mai iesit din casa de vreo doua saptamani. Ieri, fiind soare si in jur de -2 grade, am iesit un pic, dar cu masina, si apoi in vizita la niste prieteni care stau in apropiere. Toate bune si frumoase. L-am culcat pe Stef pe la 10, si la 11 s-a trezit. Si n-a mai adormit pana pe la 5 de imi venea sa plang de oboseala (mai ales ca de vreo doua saptamani se trezeste foarte des noaptea si s-a acumulat oboseala). L-am simtit un pic mai fierbincior dar am zis ca e cald in casa. Pe la 3,30 i-am pus totusi termometrul si surpriza, avea 38,2. I-am pus urgent un paracetamol, l-am schimbat in haine mai subtiri, i-am facut un biberon de lapte si cu chiu cu vai a adormt pe la 5. I-am luat iar temperatura la 9,30 si avea 38,3. In loc sa-i scada..
Asa ca am sunat doctora. Mi-a zis ca, avand in vedere ca nu are alte simptome de raceala, sigur e de la dinti, a avut si scaune foarte dese, si sa merg in continuare cu paracetamol si o frectie mica. Ii mai iau temperatura peste vreo 2 ore, sper sa scada. E asa de fierbinte si rosu in obraji...Si pe piept s pe burtica e fierbinte.
Uf, sper sa-si revina si sa fie intr-adevar de la dinti!
Cristina si
Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
ellinia spune:
Zuzunaki, l-am vazut din nou pe Bubu! E simpatic tare cu bulanasele lui! 
Ocrainic, vineri m-am uitat pe pozele cu Daviducu. E asa de frumusel si seamana foarte bine cu tine. E un copil tare vesel! Si are un prieten de nadejde in Toto!
In alta ordine de idei, am avut eu ceva incercari entuziate sa-l fac pe Stef sa manance singur, dar m-am lasat pagubasa si am zis ca mai astept un pic. I-am dat in prima faza sa tina o lingurita in mana si m-am ales cu cateva lingurite in cap de am vazut stele verzi...asa ca am renuntat. L-am lasat apoi sa-si bage mainile in mancare si am constatat ca-i foarte simandicos si nu-i place deloc sa fie murdar, se uita foarte urat la propriile maini pline de mancare. Asa ca mai astept un pic, peste cateva luni, sper sa ma pot intelege cat de cat cu el. Biberonul nu-l tine singur, doar cel de ceai care are gaura la mijloc. Tot am zis ca am sa-i cumpar biberoane cu toarta, si n-am mai apucat. Singur mananca doar biscuiti si felii de paiine dar trebuie sa stau cu aspiratorul dupa el. I-am dat odata si o felie de mar si mai mult o sugea decat sa muste. Cred ca are tot timpul sa invete. Ce n-am reusit e sa-l fac sa foloseasca o canita. Nu vrea si pace. Asa e curios, ia o gurita, dar nu stie sa inghita repede si se uda, se ineaca, deci folosim inca bibe. Sper nu pentru mult timp.
Karen la multi ani! Sa cresti mare si frumoasa!
Cristina si
Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
rrox3 spune:
La multi anisori Karen
!!
Mamacita Ioana bea bine din canita, dar deocamdata doar apa, suc si ceai. Ii dau cam 100 ml. din fiecare si goleste canita. Nu i-am dat inca laptele din canita fiindca vreau s-o las sa suga pana la 1 an. Pe Mariuca am trecut-o pe canita de la 9 luni, bea foarte bine si suficient lapte, dar se pare ca ar mai fi avut nevoie psihologica de supt fiindca a inceput aproape concomitent sa-si suga degetul, desi pana atunci nu o facuse. Asa ca Ioana va papa laptic din biberon pana la 1 an, desi ea isi suge degetelul, dar nu exagerat
Bea cam 200-240 ml. dimineata, la sculare si seara ii prepar cereale cu 90 ml. si mai si bea vreo 90 ml. inainte sa se culce.
Ce mai ghinion si la voi cu trambalatul nocturn. Bine ca s-a rezolvat si Alexut a recuperat somnicul, ingaduindu-va si voua acelasi lucru ![]()
Zuzu Ma bucur ca ti-a mai trecut gatul!
Eu zic sa-l priponesti pe Bubu cu toate centurile si sa-i dai cate un obiect nou, pe care nu il primeste in mod obisnuit sa-l studieze cat mancati. Eu asa fac cu Ioana. Ieri, de exemplu, a luat masa de pranz examinand pe toate partile o carte de vizita si cina jucandu-se cu un centimetru
Altfel se plictiseste si incepe sa urle ca vrea jos din scaun, chiar daca ii place mancarea. O inteleg, sincera sa fiu, pai abia a descoperit atatea si mai are atatea de descoperit si ea sa piarda vremea mancand!! ![]()
Caramella Bravo Aliciei ca a scapat de febra!
Ar fi bine sa o treci pe laptic Humana HN, este special pentru bebei cu diarie si dereglari de digestie.
Mary-Jane Bine ai mai venit pe la noi!
Sylviei!
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana (n. 23 martie 2005)
poze noi: noiembrie, decembrie si ianuarie
ionela_r spune:
Buna dimineataaaaaa
[size=4]"La multi ani sarbatoritilor de azi"[/size=4]
Ionela si Dora
POZE NOI CU DORA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/my_photos
Ana71 spune:
Buna,
La multi ani ani sarbatoritelor de ieri (Sara si Julia) si a celor de azi: Karen si Vladimir! Sa cresteti mari, sanatosi si norocosi si sa va bucurati parintii!
Multumim pentru raspunsurile legate de sucul de fructe. Eva bea suc de portocale amestecat in masa de fruct (uneori il mai inlocuiesc cu sucul de morcovi). In rest bea ceai si ieri a baut si putina apa (pana acum a refuzat-o sistematic). Suc Hipp i-am dat doar de caise si ala are zahar. Care sunt cele fara zahar? (in afara de cel de caise am mai vazut doar unul de mere cu nu stiu ce, dar ce-i drept nici nu am cautat prea mult pana acum).
Caramella, multa sanatate Aliciei! Daca are diaree, cel mai bun pentru febra (mare, adica peste 39 luata rectal) este nevralginul picaturi. Are aceeasi substanta activa ca si algocalminul sau novocalminul si poate fi dozat in fct. de greutate, dar are dezavantajul ca este amar ( Victor il ia amestecat cu o lingurita de ceai). Supozitorul de novocalmin risti sa-l scoata repede. Laptele recomandat este Humana HN, dar mie cand Victor a facut o enterocolita tare urata mi-a recomandat in prima faza (vreo 2 zile) sa-i dau mucilagiu de orez si apoi, cand e un pic mai bine sa-i dau Humana HN si dupa vreo 2 zile in care nu mai are deloc scaune moi sa incep sa-i introduc treptat laptele. Nu te ingrijora ca nu mananca (e mult mai bine sa nu manance decat sa manance alimente interzise in diaree)important este sa bea lichide.
Ellinia, sanatate multa lui Stefan. Lui Victor cand ii apareau dintii apareau si scaunele moi si mai dese (dar nu facea febra). Poate ar fi bine totusi sa-i tii si un pic de regim.
Carmenduzta, multa sanatate lui Rares. Si Eva are fontanela aproape inchisa, deci am banuit ca nu are vreo lipsa de Ca. Ei i-au facut la maternitate analize si Ca i-a iesit foarte bine. Lui Victor i-au iesit primii dinti la 7-8 luni. Stiu ca nu am motiv de ingrijorare (si nu prea-mi vine sa-i iau sange din vena doar pentru ca ma gandesc eu ca ar avea o lipsa de Ca) dar peste cateva zile face 11 luni si cand aud de atatia dintosi prin jur..![]()
Andira, sa stapaniti sanatosi apartamentul si nervi de otel la renovari (noi am trecut prin asta si cand am luat primul apartament- Victor avea 3 luni -si anul trecut, cand ne-am mutat la 4 camere si se apropia termenul de nastere al Evei-de fapt pana noaptea am muncit sa terminam ultimele aranjamente si a 2-a zi am plecat la spital sa-mi provoace nasterea ca depasisem termenul). Asa ca te inteleg perfect (inclusiv cu nebunia cu actele).
Ocrainic, te invidiez
cand ne descrii vremea frumoasa de acolo. Tare mult mi-ar placea sa traiesc si eu in zona aia.
cenia spune:
salutare fetelor, citesc si vad ca nu numai al meu copil nu sta in scaunel la masa! trebuie sa il scot sa il duc apoi il pun din nou in scaunel ca sa manince, desi mincarea ii place.
mamacita, aceeasi problema cu curentul am avut-o si noi in noaptea cea mai geroasa a Romaniei si credeam ca nu cedez de atita stres. scazuse temperatura 19 grade in camera si in casa era 15. intr-un sfirsit a venit si curentul si tare greu s-a mai reincalzit camera am dar drumul si la caloriferul electric.
in rest, suntem bine, ma gindeam ca nu am activitatea absolut deloc, doar copilul si inainte nu reuseam sa ma odihnesc si imi suna celularul non stop. acum sunt uitata de toti, dar mai lincezesc un pic pe acasa, fac sapaturi sa vad unde gasesc o gradinita in drum spre casa. parca mai bine decit cu bona! voi cum optati dupa terminarea concediului? bona sau gradinita?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/david_americanu/album?.dir=116c&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
ocrainic spune:
Dragele mele, nu pot sa fug la somn pina nu va zic voua buna diminetata si sa aveti o zi mai insorita si mai putin geroasa!
Ma bucur ca v-ati mai uitat la pozici si v-au placut. Eu inca nu-mi dau seama cu cine seamana David. Multi spun ca-mi seamana mie, dar mie mi se pare uneori ca seamana atit de bine cu Marian.
Noi cu canita ne chinuim tot asa de secolle, dar nimic. Unde mai pui ca am cumparat feluri si feluri de canite fara nici un rezultat
am incercat si direct din pahar normal, si pina la urma asta e cea mai reusit incercare, macar asa ia 2-3 inghitituri de lichid. Am incercat si lichide diferite, suc diluat, apa, ceai, ceai cu suc de fructe... ca mi s-a urit de facut sucuri, pe care tot eu le beau, si spalat sticle! Dar mai persist. Poate cine stie. Maria, doamna care va avea grija de David 3 zile pe sapt, are fff multa rabdare, mai ales cu mincarea si bautul. Insista, si pina nu a mincat tot din castronel nu se lasa. Eu cred ca la fitele pe care le face il lasam la jumate, si ea reuseste sa-l faca sa manince tot. Mi se pare ca s-a mai si rotunjit bebe de cind vine ea!!! Poate reuseste ea si cu bautul!!!
Noi am inceput olita dupa fiecare masa, si spre surprinderea mea, functioneaza. In 80% din cazuri face kk, si in 50% pipi.
Chiar am citit intr-o carte luata de la biblio despre o noua abordare care recomanda nici prea devreme ca unii, nici prea tirziu ca altii (adica 2-3 ani), ci asa intre 9 si 18 luni. Si ce sfatuia d-na respectiva suna cam la fel cum fac eu: dupa mese si felicitare maxima daca se intimpla ceva. David sta cu placere pe olita, se joaca, cintam cintecele...nu pare stresat. Asta e site-ul tipei care a scris cartea, dar nu m-am uitat, nu stiu daca gasiti scris ceva despre asta. http://www.babywhisperer.com/
Alte noutati de pe la noi. Avem fundicul prastie, caci nu stim de ce (numai daca n-or fi primele eruptii ale dintisorilor)dar de ieri incepind facem kk fff mult. Nu diaree, dar la fiecare schimbat kk mult, in consistenta normala. SI am fost luata prin surprindere ieri si nu mi-am dat seama ca el era cu kk la fundic, asa ca la un moment dat a stat cred mai multisor cu el si azi e rosu nevoie mare. Unde mai pui ca la cite afine si mure a mincat in ultimele zile, e asa de negru scaunul, iar azi a stat cam 15 min inainte sa-l schimb si i s-a impregnat in pielicica inflamata. Asa ca avem un fundic vinetiu, care ne si doare la sters. Ce sa facem? Ne dam cu cremita cu Zn si pina acum s-a reparat, sa speram ca se rezolva si acum.
Ellinia - eu nu prea am facut experiente cu dat lingurita, caci ma gindeam mereu la cum o sa arate in jur. Dar la day care sunt f relaxati si toti copii molfaie din cite ceva de unii singuri. Ma gindesc ca o sa se invete pe acolo, in cele 2 zile pe sapt cit va merge.
Mary-Jane - mai scrie si tu depre fetita ta. Eu merg la servici la sf lui februarie si mi-e o groooooooooooooaza! M-am cam invatat cu binele, acasa!
Mamacita - bine ca totul s-a terminat cu bine. Spor la papat si la somnic Alexutului dolofan.
Eu cum de nu va gasesc niciodata pe chat? Cred ca atunci seara cind sunteti voi, eu de abia ce fac ochi si ne chinuim cu activitatile de dimineata.
Rrox - Si noi am primit de la nasa un lantisor cu cruciulita, dar si-a inchipui femeia ca nu o sa-l poarte acum, si i-a luat o marime pt barbat in toata regula. Nu cred in bijuterii la bebei, nu-mi spun nimic, mi se par periculoase. Cit despre tenis, m-am uitat aseara pina la 3-0 in setul 3, dupa care m-am culcat, caci stiam ca asa se va termina (si a si fost 6-0 in setul respectiv). Se vedea ca isi revenise Federer si ca cipriotul nu pre mai avea suflu. Nu degeaba e nr 1 mondial se vede, e un jucator mare. Bagdhatis joaca ff agresiv si pe ceilalti ii surprindea, asa a fost si cu Federer la inceput, dar dupa ce a priceput cum sa-l ia, nu a mai avut treaba.
Caramella - bine ca e bine prichindica! Si refacere cit mai grabnica fetitei si nervilor tai!
Unde o mai fi Oana Timisoara?
Zuzule - unde vad pozele cu Bubu, ca nu l-am mai vazut de muuuuuuuult si mi-e dor de el!
Hai ca iar se face tare tirziu.
Pupicei tuturor de la noi,
Oana si David cel cu fundic rosu
http://community.webshots.com/user/dcrainic
ocrainic spune:
rrox - uite ce am gasit, asta e pt tine: http://www.wholesomebabyfood.com/tipFirstBDay.htm
ana - am citit ca si Victor avea scaune mai dese si mai moi cind ii ieseau dintisorii, poate ca asta s-a intimplat si cu David. Da e frumos tare pe la noi, ma bucur tare tare mult ca am optat pt NZ atunci cind a fost sa alegem intre State, Canada si NZ. CLima conteaza fff mult, chiar daca noi pe vremea aceea nu ne-am dat seama.
Pupici
http://community.webshots.com/user/dcrainic
Ana71 spune:
Ocrainic, tocmai am vazut pozele cu David. Aveti o splendoare de baietel, un copil tare frumos! Si are niste ochisori ... M-am uitat cu mare placere la toate pozele. Iar peisajele sunt minunate. Si pe noi ne bateau intr-o vreme ganduri de emigrare (in Canada ce-i drept pentru ca acolo mai aveam ceva cunoscuti), dar daca o sa mai luam in considerare varianta asta(cu emigrarea) cu siguranta NZ va fi prima dintre optiuni.
de la Eva (care a admirat si ea pozele de la mine din brate) pentru David.