Bebelusi de martie - aprilie 2005 (75)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenduta2003 spune:

La multi ani, Sara si Julia!!

Ana71, sper sa nu aiba bebelusii nostri probleme cu Ca. Lui Rares i s-a inchis bine fontanela ii cresc unghiutele bine, la 6 luni i-au iesit analizele bine, deci sper sa nu aiba carente. Poate este ereditar, pasa asa se spune despre dinti, nu? Si mie mi-au iesit tarziu, pe la 1 an, la fel si neoptelului meu. Eu ii dau 4 picaturi de Vigantol zilnic, la indicatiile medicului de familie. Lui Victor cand i-a iesit primul dintisor? Evei.

Caramella, imi pare rau ca Alicia este bolnavioara. Si eu cred ca a luat de la taticul ei ceva virusi. La multi ani, cu intarziere, pentru sotul tau. I-a mai scazut febra?

Eu am facut greseala (asa o consider acum) sa-l scot ieri pe Rares afara. Nu l-am mai scos de cateva saptamani, pentru ca avea o tuse enervanta, care nu mai trecea. I-am dat Eurespal si, intr-un final, i-a trecut.

Si ce mi-am zis eu, fata desteapta, daca e bine acum, hai sa-l scot afara, ca ieri era soare si destul de cald. L-am acoperit tot, avea fularul peste gura si nas, dar n-a fost suficient. Azi-noapte a fost foarte agitat, il adormeam pe perna, ca noi tot asa adormim, si cum il puneam in patut se trezea si incepea sa planga. Mi-a facut asa pana pe la 4, dupa aceea a adormit pana la 7. Era cam fierbinte, dar a facut temperatura abia dimineata, 37,9. Si avea nasul foarte infundat, iar dimineata avea mucisori uscati, abia putea sa respire. I-am dat Panadol, vad ca i-a scazut febra. Dar nu stiu daca n-o sa-l apuce iar tusea.

Ce-ar trebui sa fac, sa nu-l mai scot toata iarna din casa?

Poze Rares

Varsta lui Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

La Multi Julia si Sara !

Caramella, cu temperaturi de-astea nu-i de joaca. La temperatura masurata rectal se scade 0,5 grade. Scrie pe instr. termometrului. Sanatate maxina micutei.

Ana71, Mihai bea suc de portocale facut de mine, iar acum am incercat de minole. Ii place, atata ca le accepta doar cu lingurita, ca orice lichid in timpul zilei.
Intrebare : sucul de fructe trebuie sau nu diluat cu apa ?

Gata, va las ca suntem 3 adulti in casa, dar puiutul tot la mami trage. Nu stiu ce-o sa ma fac cand ma duc la lucru. Si mai este atat de putin !

Dana si Mihai (20.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coco spune:

Va salutam si noi acum si va spunem Prezent (chiar dc. e liber in week-end)- Alessia- sper sa ne motivezi si noua absenta pentru ca pur si simplu am avut 2 saptamani de groaza la servici (finalizate ieir cu o testare profesionala naspa)! Sper ca se termina totul cu bine!

Vlad este intr-o miscare continua, merge singurel si e incantat!

De cateva zile nu mai vrea deloc lapticul- am citit Carmenduta si de Rares-si m-am mai linistit cumva ca mai e cineva la fel
Oare cat ii tine faza asta si chiar asa normal sa fie?! Nici Vlad nu are dintisori ...
Din pacate nu am timp suficient sa stau cu puiul meu, acum plange dupa mine sa-l las sa tasteze si el ceva....
va pupam,

Corina si Vlad(11.03.2005)
Amintiri

Varsta lui Vlad:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10712;121/st/20050311/n/Vlad%2C+my+baby/dt/8/k/fbfa/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Uff, am reusit sa termin cu baitele fetelor, taiatul unghiilor si uscatul pletelor Mariucai, i-am si citit Mariucai si s-a culcat, Ioana se joaca cu tati si apuc si eu sa scriu putin

Caramella i-ai pus Novocalmin sau supozitor cu paracetamol? Ca nu-i acelasi lucru. La 40 grade nu faci nimic cu paracetamolul, nici macar cu nurofenul, ci doar cu ceva pe baza de algocalmin, adica sau picaturi Nevralgin (mai bune daca nu vomita fiindca se pot doza la fix in functie de greutate) sau supozitoare Novocalmin (astea sunt cam dozate pentru 4 ani, ar trebui reduse ca dimensiuni dupa indicatia medicului). De termometru te-am mai intrebat o data, am crezut ca n-am inteles eu ce vrei sa spui. E vorba de 0,5 grade, adica jumatate de grad, ca daca s-ar scadea 5 grade ar fi copilul direct hipotermic, alta belea.
Nu te ingrijora cu mancatul, esential e sa bea, lapte, ceai, apa, suc de fructe, ce ii place. E normal sa nu aiba pofta de mancare o zi, doua. multi blondutei sa se faca repede bine!

Carmen si eu am scos-o pe Ioana ieri, dar am stat doar o jumatate de ora din cauza vantului. Domnisoara nu mai accepta fular pe gurita si nasuc, de, a crescut si ea... Astazi am stat o ora, a fost mai cald. Are si ea ceva mucozitati in nas dimineata, dar in rest e bine. Nu cred ca iesitul afara i-a cauzat lui Rares febra si restul, poate luase vreo viroza dinainte si s-a declansat acum. Nu te mai invinui, daca ii trecuse normal ca erai nerabdatoare sa-l mai scoti si pe el la aer. multi si lui, sa-i treaca repede!

Danuta t da, e recomandat ca sucul de fructe sa fie diluat cu apa. Eu il diluez, dar nu chiar 50% cum am citit, ci pun cam 70% suc si 30% apa.

Coco chiar ma intrebam ce-i cu tine de nu mai apari! Tinem pumnii la serviciu! Incearca sa-i dai laptic amesecat cu fructe blenduite sau da-i mai mult iaurt si mai multa branzica. O sa treaca si perioada asta. Ioana a avut doua pana acum. Nici acum nu bea mai mult de 400 ml. lapte pe zi, dar papa zilnic sau branzica din 200 ml.lapte sau 200 ml. iaurt si e OK.

Ligia ma bucur ca ati reusit sa iesiti si voi afara Hai ca mai e putin si vine si tati, nu fiti suparati Ce mai face scumpul de Raducu?

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze noi: noiembrie, decembrie si ianuarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

Buna sear fetele,

Iaca a mai trecut 1 saptamana din viata noastra.
Dora a adormit deja si butonez si eu putin.

Vad ca este cam liniste aici in seara asta.

Pupici

Ionela si Dora

POZE NOI CU DORA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

LA MULTI ANI,Sara si Julia!Azi e zi de domnisoare...
Sper ca m-a motivat alessia pentru ieri,ii scrisesem ce peripetii am avut:s-a oprit curentul alaltaieri,asa ca automat a cazut si centrala,si cum stam la casa,cu toti peretii exteriori,temperatura a scazut vertiginos,astia nu mai reparau odata defectiunea,ne tot amanau,ba ca 40 min,ba ca o oar,ba ca doua...am luat hotararea sa ne mutam la ai mei,la bloc,si,desi ne durea inima sa-l sculam pe samurai,care in sfarsit adormie profund si fara probleme,la 2 noaptea noi imbracam un copilas adormit,ne plimbam cu el si cu bagajele catre bunici,aranjam patut pliant,carut etc,toate degeaba,caci in momentul cand am vrut sa-l culcam in noua locatie,abia atunci s-a trezit de-a binelea si s-a speriat de mutarea neasteptata,asa ca,desi nu a plans,am facut noapte alba toti trei,caci am dormit toti intr-o camera(alta noutate pentru el),in celelalte dormitoare dormind parintii mei si sora mea,care a trebuit sa'migreze'si ea.Nu va puteti inchipui nervi pe capul nostru,al tuturor...A doua zi eu am avut cursuri la master pana la 14,apoi am incercat sa recuperam din somnul pierdut-fara succes-si pe deasupra,mie mi-a venit iar menstruatia,dar de data asta cu un flux periculos de mare.Mi s-a recomandat Duphaston,daca nu vreau sa intarc(si nu vreau).Daca aveti experiente neplacute cu el va rog sa-mi spuneti.Deci,la finalul zilei,eram rupti toti.Aseara a dormit Alexut 10,5 ore,ceea ce nu i s-a mai intamplat(nu foarte des),drept care si noi,desi a avut 5 treziri,fiind a cate 2-3 minute,ne-am odihnit excelent.azi,dupa celebrele cursuri,ne-am plimbat toata ziua,caci a fost o zi superba,mai frumoasa inca decat ieri,apoi ne-au vizitat niste veri din capitala,veniti sa admire fenomenul mult mediatizat al inghetarii marii.azi insa erau reminiscente,caci se topise mare parte,mai pluteau ceva 'iceberguri'.Era manifestatie pur si simplu in port,valuri de bucuresteni si constanteni de toate varstele veniti din acelasi motiv,gramada de pitici tinuti in brate si altii care topaiau...pe apa inghetata a radei,in fata restaurantului"On plonge"!Cata inconstienta!!!Se facuse poteca,soarele batea chiar pe acea portiun,apa inainta spre granita cu gheata,restrangand suprafata acesteia,si totusi zeci de copii si adulti tropaiau pe o crusta periculoasa.Ma rog,doar de-aia s-au inventat spitalul si reanimarea...In rest,superb.

caramella,imi pare rau de alicia,ti-au raspuns foarte bine rrox si danuta,ia-te dupa ele,hidratare maxima,e mai putin importanta mancarea acum,iar daca nu scazi febra,cheama dr.Sanatate micutei si putere voua!
carmen,sanatate si scumpului Rares,si eu cred ca era ceva 'racolat' dinainte,in perioada de incubatie.
coco,bine ai revenit,succes tie si felicitari lui Vlad ptr,mers!
ocrainic,uite ca si la noi a fost vara!Sper ca ai citit si complimentele,nu numai ca erau multe poze...Succes managerului!
danuta,desi nu-i dau sucuri inca,si eu stiu tot asa,diluat 50%.
rrox,ce frumos papa Ioana lactate!Felicitari!Lapte ii dai dimineata si seara?Cu biberonul?Eu as vrea sa-i dau cu canita,muncim de vreo trei luni la canita si a ajuns sa se perfectioneze destul de bine.Adica de unde nu lua mai mult de 5-10 ml odata de apa/ceai/lapte,cu/fara capac,acum ia lejer 40-50 ml odata,fara capac.Ne mai luptam putin,ca vrea sa tina numai el canita,ceea ce nu e permisca n-avem in plan anul asta un zugravit,dar in rest e un dulce cum bea el din canita.Nu stiu insa daca voi putea ajunge curand la performanta a 200 ml bauti cu canita,asa ca,pana ne adaptam,mai avem tzitziIar apa,bea 100 ml/zi,nu-i dau eu mai mult,sa nu afecteze consumul de lapte.

va pup si ma culc,ca Alexutul cumintel de astazi doarme de la 21:50 si sa nu-i vina vreo idee apoi...Somn usor,sanatate si fericire nocturna!

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Bon soir ,
intru si eu sa va dau stirile de azi.Bubu tot cu nitzica tuse si cu un nas fornäiosSper sa scape zilele astea ca altfel facem o vizita la doctoras.
Nici eu nu ma las mai prejosnoroc doar ca m-a mai lasat gatul,in schimb mi-a curs nasul ca robinetul.
Cu mancatul am avut tapaj mare azi...la masa de cereale cu fructe a mancat cu chiu cu vai,la fel si la legume(azi am experimentat primul borcanel Hipp de macaroane cu sunca si legume,dar si cu mici bucatele si a mers ok)dar seara n-a vrut dom´le mai nimic(crema de biscuiti cu fructe).De n-a urlat pana sa iau cateva linguriteeeeeeeeee
Intamplarea cea mai intamplatoare de azi a fost ca trecem la contorizare prima cazatura din patcred ca e inutil sa va explic tehnica prin care intr-o fractiune de secunda a plonjat in capcu putin noroc l-am prins aproape de solcred io,ca vedeam numai negru in fata ochilor iar tensiunea mi-era de vreo 200 cel putin
L-am urmarit atent si nu am observat diferente fata de alta zi obisnuita.Sa dea Domnu´sa fie ok.In fine,pe langa niste urlete -cauza chiar nu am descoperit-o,poate vreun viitor dinte-a fost jucaus,ne-am intins chiar toti 3 pe cvor in sufragerie si ne-am jucat cu masinuta,cu mingea,cu animaluteleFain,dar pt mine super obositor
Si sa va mai zic de Bubu:se ridica mai din scaunelul d emasaprcatic isi trage piciorusele din centuri(de obicei folosim centura de jos ,nu si cele de sus)si apoi tinaindu-se de partile laterale se ridica in picioareEfectiv nu mai sta nici la masa:papa putzin apoi se foieste ce se foieste pana se ridica....nu stiu ce solutie sa aplic...poate-mi dati idei.A,daca il leg si cu centurile de sus e ok,dar nu mai mananca nici asa,pt ca il enerveaza si urla

gata,ca m-am intins.
Multa sanatate bolnaviorilor si pupici tuturor!
Bon nuit!
p.s.am vazut poze de David fruuuuumos al oaneicrainic(oana pup si poate ne nimerim odata si odata pe mess),de Dora babutza dragutza,de Benny cu popoul golash,si parca am mai vizionat dar am uitat acu´
Cand reviu va zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

a,
am uitat cireasa de pe tort
Parca v-am zis pe messenger ca astept sorici din Ro,ca am pofta de 2 ani de zileasa...S-a intors fata care-mi promisese .Buuunnnn!Ma suna de pe drum,o intreb daca mi-a adus SO R I C I;zice ca da.Se duce soacra-mea sa-l pescuiasca de la ea si cand vine ce credeti ca-mi aduce?????S L A N Äasha cevaaaaaaaa(vorba unui contemporan forumist)
N-am mai apucat sa vb cu ea azi ca era tarziu,dar m-am amuzat tareeeeeeIn fine,buna rau si slana!!!!!!!!Pan´la urma am primit 2 in 1 c slana are si socrici
pup iu ol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramella spune:

Da am inebunit de tot se pare ,5 grade auzi si mai si insistam.0,5 binenteles.
Acum am scapat de febra am dat de diaree.Nu prea stiu ce sa ii dau ca nu vrea orez ,morcovi.De abia a mancat o bucata mica de banana acum seara.Dr zicea sa-i fac mucilagiu de orez cu lapte dar am citit la voi (nu am retinut din pacate) ca este lapte special pentru probleme din acestea.Precizez ca nu a facut decat de 2 ori azi kk moale si de 3 ori azi noapte.
Multumim mult pentru sfaturi si urari de sanatate.
Sa ne fereasca Dumnezeu sa ni se imbolnaveasca copii,ce rau poate fii sa-i vezi cum se chinuie.Sunt cu nervii la pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Buna fetelor. N-am mai scris de atita timp aici ca nici nu stiu daca ma mai tineti minte. Recunosc insa citeva nume. Eu o am pe Sylvia, aproape 11 luni. E bine, sanatoasa si frumoasa. Are 2 dintisori, merge de-a busilea, sta in picioare cite un minut. E tare vesela, mai ales cind e frate-sau (6 ani) prin preajma. Noi am tot folosit semne cu ea si de o saptamina a inceput si ea sa ne comunice cu semne (elefant, porc, oaie, inca vreo citeva).

Aici (la Londra) este frig, dar nu ca prin alte parti. De anul nou am fost la Viena si au vazut si ei zapada. La vara poate ajungem in Romania. Am fost asta vara si m-am vazut cu familia.

Inca o alaptez pe Sylvia si as vrea sa continui cit vrea ea. O sa fie mai greu cind ma intorc insa la serviciu, din Martie. Ea atunci o sa mearga la gradinita 3 zile pe saptamina. Voi ce faceti, stati inca acasa?

Va pup,

Cristina

Mergi la inceput